VIDEO. Desfiinţaţi Jandarmeria! România se revoltă după sechestrarea de persoane de la Topoloveni. „Liviu Dragnea, opreşte-te!”

7
5188

Este inimaginabil ce s-a întâmplat la Topoloveni! Jandarmii, la ordinul cui va trebuie să aflăm, au comis o faptă penală în văzul lumii: sechestrare de persoane. I-au săltat abuziv pe câţiva protestatari anti-Dragnea, care nu încălcaseră nicio lege.

Situaţia de o gravitate asemănătoare represiunii din 10 august (anchetate în prezent de ONU!) a provocat un val de indignare în societatea românească. Opoziţia, dar şi grupurile civice, oameni de cultură, actori protestează intens cerând socoteală pentru încălcarea unui drept fundamental: dreptul la liberă exprimare, GARANTAT de Constituţie. Cine e vinovat, la Topoloveni, pentru încălcarea democraţiei? Cine răspunde? Cine a dat ordinul? De ce au acceptat jandarmii din teren să comită o faptă penală? Sunt răspunsuri la care România europeană are nevoie ACUM de răspunsuri urgente!

În mod normal, viitoarea putere trebuie să desfiinţeze Jandarmeria Română şi s-o reînfinţeze cu oameni care respectă legea şia cţionează în sprijinul cetăţeanului, nu al unui unui partid politic sau lider de partid, culmea, infractor dovedit!

Opoziţia cere socoteală

Președintele PLUS, Dacian Cioloș, a acuzat vineri PSD că pregătește un regim de teroare, subliniind că protestatarii pașnici din Topoloveni au fost ridicați de jandarmi din ordinul lui Liviu Dragnea, căruia îi este frică de oameni.

Comunicatul lui Dacian Cioloş

PSD ne pregătește un regim al terorii, în care nimeni nu e la adăpost. Amenzi uriașe celor care nu fac altceva decât să-și strige nemulțumirea. E o încălcare gravă a drepturilor omului care trebuie denunțată.

Ce se întâmplă acum – iar evenimentul de la Topoloveni e o dovadă vie în acest sens – este un atentat la libertate, la 30 de ani de la democratizare.

Nu vă fie teamă, oameni buni!

Liviu Dragnea ne convinge în fiecare zi că, de data asta, nu mai trebuie să stăm deoparte.

Deja vedem că indiferența a născut monștri. Și doar asumarea îi poate face să dispară.

PNL cere demisia lui Carmen Dan

Prim-vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, a cerut vineri demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, în urma intervenției jandarmilor împotriva protestatarilor pașnici de la Topoloveni, în timpul unei acțiuni electorale în localitate a lui Liviu Dragnea.

Raluca Turcan

”Cerem demisia imediată a ministrului Carmen Dan și stoparea practicilor milițienești față de protestatarii anti-PSD! Ultima perioadă de campanie riscă să se transforme într-o adevărată represiune la adresa românilor care protestează împotriva PSD. Astăzi, la Topoloveni, oamenii au fost luați pe sus și vârâți în dubele Jandarmeriei, pentru că au comis ”delictul” de liberă exprimare împotriva lui Liviu Dragnea și a clicii sale. Drepturile omului, prevăzute și garantate în chiar primul articol din Constituție, au fost călcate în picioare din nou, cu mâna unei instituții a statului. Ordinul l-au dat mai marii PSD, care altfel spun că vor să reprezinte România în Europa! La mitingurile de sâmbătă și de duminică din București să ne așteptăm să fim cu toții, zeci de mii de oameni, săltați de Miliție pentru că vom contesta PSD? Sunt fapte extrem de grave, pentru care ministrul Carmen Dan trebuie să răspundă! Întregul PSD trebuie să răspundă pentru încălcarea drepturilor celor luați cu japca!”, a precizat Raluca Turcan.

Protestatarii care manifestau vineri la Topoloveni împotriva PSD, în timpul unei vizite a lui Liviu Dragnea în localitate, au fost cu toții ridicați de jandarmi, băgați în dube și duși la poliție. Nu mai puțin de zece protestatari au fost ridicați de jandarmi pentru simplul motiv că manifestau pașnic împotriva lui Liviu Dragnea.

„Liviu Dragnea, opreşte-te!”

Iulian Bulai, deputat USR, a scris şi el pe Facebook că abuzul jandarmilor de la Topoloveni este o dovadă a dorinţei de a instaura dictatura.

„Dictaturile nu se instalează mereu peste noapte, ci pas cu pas. Astăzi exemplul abuzului de la Topoloveni. Jandarmeria, cu buget de război pe 2019, este părtașă la acest abuz. Trebuie să își revină, sau trebuie să fie desființată. Liviu Dragnea, oprește-te! Nu poți continua așa! Nu te vom lăsa să conduci cu violență!”, a scris Iulian Bulai pe Facebook.

O analiză clară despre abuzul de la Topoloveni

Şi mediul jurnalistic onest este revoltat de gravitatea încălcării legii de către jandarmii din Topoloveni. Jurnalistul Cristian Pantazi, de la G4Media.ro, consideră că atacul la un drept fundamental garantat de Constituţie – dreptul la liberă exprimare – este expresia statului represiv pe care Liviu Dragnea îl instaurează.

 • „Explicația jandarmilor pentru săltarea protestatarilor din Topoloveni este halucinantă: să stea în secția de Poliție până se termină evenimentul electoral al lui Dragnea. Cam ca în cazul huliganilor din fotbal, forțați prin decizie judecătoarescă să stea în secțiile de Poliție pe durata meciurilor, ca să nu provoace scandal. Doar că în acest celor zece protestatari din Topoloveni nu există nici o sentință, nici un dosar penal, nici măcar o suspiciune de încălcare a legii.”
 • „Dragnea perorează de doi ani și jumătate despre presupusul stat paralel și presupusele lui abuzuri. Deocamdată niciun asemenea abuz nu a fost dovedit de vreo instanță, dar autovictimizarea lui Daddy și a cetei de infractori care-l sprijină continuă neabătută.”
 • „Realitatea e alta: Dragnea a instalat un stat represiv, în care instituțiile de forță răspund la comanda unică a șefului de partid. Ordinul de la PSD e mai puternic decât legea. Așa a fost la intervenția jandarmilor de la mitingul din 10 august 2018, așa a fost când Antifrauda a călcat la ordin câteva redacții libere, la fel s-a întâmplat când Poliția Rutieră i-a făcut dosar penal șoferului cu plăcuțele M..E PSD. Nu a contat legea în nici unul dintre cazuri, ci doar ordinul PSD.”
 • „În treacăt fie spus, pe vremea protestelor împotriva fostului președinte Traian Băsescu, când un pensionar a fost băgat în dubă după ce devenise agresiv cu forțele de ordine, a fost decretată tragedie națională pe Antena 3, care a proclamat moartea democrației și instalarea dictaturii. Ei, bine, acum, când zece protestatari pașnici sunt luați pe sus și ascunși de ochii lui Dragnea, cum este?”
 • „Azi, la Topoloveni, Jandarmeria s-a făcut iar scut în jurul liderului. Protestatarii care manifestau la Topoloveni împotriva PSD, în timpul unei vizite a lui Liviu Dragnea în localitate, au fost cu toții ridicați de jandarmi, băgați în dube și duși la poliție. Or, legea permite conducerea la secție doar în cazuri grave sau dacă un cetățean refuză să fie legitimat, ceea ce nu e cazul.”
 • „Sătul să fie huiduit și fluierat în orice oraș ori văgăună se duce în vizitele lui cu parfum comunist, Dragnea și-a rezolvat rapid problema la Topoloveni. Jandarmii locali au răspuns dorinței șefului de partid și au eliberat perimetrul. Abuziv, ilegal, dar ce mai contează un abuz peste atâtea altele?”
 • „Există însă și o parte bună în această etalare de forță brută, disproporționată și ilegală: arată frica lui Dragnea de oameni. Turneele electorale ale PSD din acest an au fost toate eșecuri rușinoase: oameni aduși cu arcanul care nu știau cum să plece mai repede, dublați de contra-mitinguri sau proteste viguroase. Imaginea cu Dragnea, Dăncilă și liderii PSD fluierați, plecând pe ușile din dos, în dube cu geamuri fumurii au devenit o banalitate.”
 • „Micul autocrat de Belina tot încearcă să-i mintă pe oameni că le-a crescut salariile și, din cauza asta, e amenințat de forțe oculte, stat paralel, Soros și asasini cazați la Hilton. Realitatea e alta și o simte pe pielea lui: a mințit prea mult, prea des și prea mulți oameni ca să mai poată scăpa de disprețul lor.”
 • „Nu-i rămâne decât iluzia că gărzile pretoriene cu chipiu de jandarm îl vor ajuta la infinit. De huiduieli l-or putea proteja, de vot nu.”

CITIȚI ȘI:

Jandarmeria penală. Ce au făcut la Topoloveni este sechestrare de persoane! Într-o ţară normală, jandarmii erau în arest acum

Pofta-n cui! Vizita lui Dragnea i-a lăsat pe piteșteni fără Festivalul Mâncării. Primarul Ionică a alungat arta culinară pentru liniștea șefului de partid

VIDEO. Aurica Cobuz, primărița PSD care scoate pantoful și-ți dă cu el în cap. „Măi, tu chiar vrei bătaie!”

7 COMENTARII

 1. Dragà Laurentiu, este o stupizenie sà transmiti o informatie din Franta fàrà a o verifica înainte. Cred cà este prima regulà în jurnalism, nu? Unde ai vàzut sau citit tu cà un jandarm este „arestat” sau sanctionat pe loc dacà retine o persoanà si o duce la comisariat ca sà ii dea o amenda pentru ca a manifestat fàrà autorizatie? Nu urmaresti manifestarile „Gilets jaunes”? Protestatarii nu au cerut autorizatie nimanui, jandarmii i-au condus la sediu, le-au dat amenzi. Dar niciun jandarm nu a fost „arestat” la rândul lui (sau destituit sau sanctionat) pentru cà a condus, uneori cu forta, e drept, o persoanà la comisariat. Iar asa-zisa declaratie a unui membru din Divizia Antitero a Jandarmeriei din Paris seamànà cu „anonima nesemnatà”, zàu asa!
  Cu speranta cà acest gen de informatie nu va mai apàrea dacà nu se verifica din cel putin trei surse,
  avocat Eugenia OSMONT (fostà Eugenia MIRCESCU – jurnalist)

  • Dragă Eugenia, mă bucur să constat că ţi-ai găsit o meserie nouă. În Franţa, orice simplu cetăţean care încalcă legea, fie el şi jandarm, nu e tratat în funcţie de ce meserie face, ci în funcţie de încălcarea legii – cât de gravă e. Da, în Franţa jandarmii ajung la puşcărie dacă ei comit infracţiuni! Citatul îi aparţine unui membru al Jandarmeriei Franceze, cu care am vorbit personal, care va apărea şi în cartea despre 10 august. El a văzut ce au făcut „colegii” lui în Piaţa Victoriei şi a spus că, dacă aşa ceva se petrecea în Paris, a doua zi ajungeau în arest jumătate dintre ei şi erau sancţionaţi sau daţi afară. Te înşeli, eu chiar urmăresc ce se întâmplă în Franţa cu „Gilets Jaunes”: acolo jandarmii uzează de forţă EXCLUSIV împotriva celor care folosesc violenţa. În 10 august sau la Topoloveni, a fost exact invers. Apropo de Topoloveni, trebuie să ştii, ca avocat, că jandarmii au comis infracţiunea de sechestrare de persoane, luându-i cu forţa pe simpli cetăţeni paşnici, care nu încălcaseră nicio lege.

  • Hai tovarășa , nu mai mâncați din haznaua banditului bolșevic Felix !
   Exact ca în Epoca de Aur ,Conducătorul Iubit decretează ca e rău în Occident și ca avem mare noroc cu binefacerile Societății Socialiste Multilateral Dezvoltate iar toți lingăii aplauda !

 2. Ceea ce era de demonstrat s-a întâmplat astăzi la Topoloveni , când msi mulți protestatari au fost luați de jandarmi in mod abuziv si băgați in duba !!!! Așa ceca este de neimaginat și ca roman cer DEMISIA DE ONOARE A MINISTRULUI DE INTERNE CARMEN DAN!!!!
  Se pregătesc plângeri penale împotriva acestor jandarmi care SU folosit forța și au acționat împotriva legii!!!!
  Și totul ca acest infractor dovedit de Liviu Dragnea sa poată sta liniștit și sa nu-l deranjeze nimeni!!! Mai nenorocitule unde te trezești borfașule , vrei sa dai foc la România ???? I sa obtineți voi ăștia din PSD nici 20% și sa va duceți învârtindu-va!!!!!

 3. Aloooo, JUSTITIA aia independenta pentru care a iesit lumea in strada, UNDE ESTI JUSTITIE??!??!?? Vi se caca psd-aua in cap si voi nu faceti nimic!?! DESFIINTATI JANDRAGMERIA!!!! ALOOOOO, AVOCATII LUI PESTE, NIMIC?!?! SECHESTRARI DE PERSOANE INTR-O TARA UE, care e motivul?!? Deja mi-e greata de tot ce se intampla in tara, pai chiar asa ati ajuns, sa faca infractorii to ce vor cu voi si voi sa nu faceti nimic?!?!
  Iar pentru duduia din Franta, sa stiti ca un politist este automat cercetat numai pentru faptul ca scoate arma din toc (unde stau eu), ce sa mai zici daca si trage cu ea, si e lege, duduie!!! In Romania te sechestreaza, pentru ce, pentru ca protestezi pasnic?!?! Au murit oameni pentru dreptul asta, doamna „jurnalist”!!

 4. Ma bucur ca atatia oameni s-au sesizat si aceasta intamplare de la Topoloveni nu a fost trecuta cu vederea. Tocmai am vazut-o pe Rovana Plumb care isi dadea aere pe Realitatea TV sugerand ca opozitia e violenta, cand, de fapt, opozitia e expusa violentelor INVENTATE de fortele folositede statul deja totalitar, in care, pentru a fi compromisa ORICE revolta a oamenilor impotriva puterii sunt pregatite diverse scenarii dubioase, pietre puse la indemana, oameni dubiosi care se dau din opozitie dar sunt pusi sa compromita opozitia facand pe extremistii si pe violentii si sa creeze premize ca fortele de ordine sa intervina in forta, asa cum stiu ei, bolsevicii, sa actioneze impotriva celor ce cartesc impotriva regimului. La 10 august au fost folosite astfel de scenarii si orice sustinator naiv al PSD e imbrobodit lesne cu ideea ca, vai, ce violenti sunt cei care contesta puterea, dar ei nu observa ca nu a fost gasit nici-un om care sa fie pedepsit ca a fost violent…Foarte curios! Daca au fost niste violenti, nu puteau fi identificati si pedepsiti ??? Nu, ei nu au fost identificati,pentru ca erau de-ai lor, niste recidivisti in libertate, niste slugi preaplecate, niste infractori eliberati si pusi sa faca treburi murdare pentru ei, in schimbul libertatii…Toti acestia nu sunt demascati, pentru ca despre ei nu se poate spune ca sunt in opozitie, ei nu au nici-o apartenenta la vreun partid de opozitie sau organizatie non-guvernamentala…ei sunt soldati in slujba cauzei murdare a bolsevicilor PSD. Asa ca ridicarea in duba a acelor protestatari e un simplu gest pregatitor dictaturii! Sa invete poporul cartitor ca nu mai are dreptul sa carteasca!!! Daca nu strigam acum impotriva acestei tendinte nocive, alunecam atat de usor inapoi de unde am plecat in 1989…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here