Familia tradițională PSD-istă: ea hoață, el escroc. Studiu de caz: Georgiana și Mircea Drăghici. Vin condamnările!

5
6681
Georgiana și Mircea Drăghici

Soții Drăghici arată care e modelul familiei de succes în PSD: fură și el, fură și ea, iar valorile supreme ale conviețuirii lor sunt lăcomia, japca, sifonarea banilor publici. Doamna Drăghici a fost condamnată marți la 3 ani de închisoare cu suspendare. 

Mircea Drăghici (53 de ani) este trezorierul PSD și deputat la al treilea mandat. Georgiana Drăghici (37 de ani) este activistă PSD, posesoare de diverse sinecuri pe bani publici. Amândoi au dosare penale, dar prima sentință a primit-o ea.

Deși personaj șters, Mircea Drăghici este foarte influent în partid, numărându-se printre cei mai de încredere oameni ai lui Liviu Dragnea. Liderul PSD l-a susținut pe Drăghici pentru a deveni ministru al Transporturilor, dar și președinte al Autorității Electorale Permanente (AEP), însă scandalul subvențiilor sifonate și refuzul președintelui Iohannis au făcut ca planul să eșueze.

Și hoață, și mincinoasă!

Trimisă în judecată de DNA în 2017 pentru acuzații de corupție, Georgiana Drăghici a fost condamnată marți de Tribunalul București la trei ani de închisoare cu suspendare. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. Alături de ea, au mai fost condamnaţi la câte trei ani de închisoare cu suspendare alți doi PSD-iști: Mircea Meleșteu (fost director în Ministerul Tineretului şi Sportului) şi Doru Bălășoiu (un apropiat al soților Drăghici).

Acizațiile aduse Georgianei Drăghici de DNA, dovedite în instanță, descriu un personaj de joasă speță, lacom, laș, mincinos, lipsit de valori morale, pus pe căpătuială. Acuzațiile sunt:

 • mărturie mincinoasă;
 • instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată;
 • instigare la participație improprie la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit;
 • instigare la mărturie mincinoasă;
 • instigare la favorizarea făptuitorului.

A furat bani de la minister pentru o tabără de partid

Potrivit procurorilor DNA, Georgiana Drăghici, Mircea Meleșteu și Doru Bălășoiu au organizat ilegal o tabără de vară a Tineretului Social-Democrat (TSD). Toate cheltuielile de cazare și masă ale celor 102 participanți, conform diagramelor de cazare, în cuantum de 14.000 de lei, destinate desfășurării proiectului respectiv, în perioada 22–24 noiembrie 2013, au fost suportate din fondurile publice gestionate de Ministerul Tineretului și Sportului (MTS). Suma constituie un folos necuvenit pentru formațiunea politică (PSD), arată DNA.

Așadar, doamna Drăghici și complicii ei au furat banii ministerului pentru o acțiune de partid. Mai mult: acea tabără de vară a existat doar pe hârtie, cu invitați fictivi!

Potrivit procurorilor, mare parte dintre persoanele care figurau pe lista de participare la acel proiect sunt studenți ai unei facultăți din Pitești care nu au participat la acel eveniment decât pe hârtie.

Dar furăciunea nu era suficientă. Prinsă cu hoția, Georgiana Drăghici a recurs la minciună.

Conform acuzaţiilor, audiată ca martor, în aprilie 2016, Georgiana Drăghici a făcut afirmații mincinoase și nu a spus tot ce știa cu privire la aspectele esențiale. Totodată, a determinat o altă persoană să facă afirmații mincinoase în cadrul declarației de martor pe care aceasta din urmă a dat-o în cauză, în scopul evitării implicării sale în cercetări și favorizării inculpatului Doru Bălășoiu.

Bărbățelul condamnatei e plin de dosare penale

Și Mircea Drăghici este cercetat de DNA, pentru jaf cu banii din subvenția primită de PSD de la stat.

Potrivit procurorilor, trezorierul PSD „și-ar fi însușit suma de 380.000 euro prin încheierea unui contract de închiriere a unui imobil, având un caracter simulat, folosind astfel suma de bani provenită din subvenții în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, respectiv pentru plata parțială în proporție de peste 2/3 a unui imobil”.

Comunicatul DNA precizează: „Promisiunea de vânzare-cumpărare dintre proprietarul imobilului și persoana din familia suspectului, dar și contractul de închiriere dintre același proprietar și formațiunea politică s-au încheiat în aceeași zi, 15.02.2018, pentru același imobil. Contractul de închiriere fusese încheiat pentru o perioadă de 10 ani (începând cu data de 01.03.2018 până la 01.03.2029), valoarea totală a chiriei fiind de 380.000 euro, ce urma să fie achitată după cum urmează: suma de 38.000 euro în termen de 5 zile, iar restul sumei în tranșe de cel puțin 19.000 euro pe lună timp de 18 luni. În realitate, întreaga contravaloare a contractului a fost achitată în avans, într-un interval de timp de 5 luni, din sume de bani provenite din subvenția acordată formațiunii politice în baza Legii nr. 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale”.

După ce Autoritatea Electorală Permanentă a început un control privind folosirea subvențiilor de către PSD, „a fost reziliat contractul de închiriere, precum și promisiunea de vânzare-cumpărare, și restituite sumele de bani încasate cu titlu de chirie și pentru achiziționarea imobilului”, informează procurorii DNA.

O altă problemă penală a lui Mircea Drăghici: autoturismul Mercedes , model GLE 350 Coupe, în valoare de 324.800 de lei (circa 70.000 de euro), pe care trezorierul PSD și l-a cumpărat pe banii partidului, din subvenția de la stat.

Drăghici a scos limuzina din patrimoniul partidului, trecând-o în proprietate personală, fără încasarea contravalorii mașinii la momentul înstrăinării.

CITIȚI ȘI:

Prin maneaua lui Guță, PSD face propagandă Rusiei într-un clip oficial! Steagul Rusiei și un avion Aeroflot, alături de Dragnea

5 COMENTARII

 1. Cînd ”PURCEAUA ” apucă să se cocoațe în copac și se autoproclamă(va folosii și FORȚA ,că doar e la PUTERE nu?..ATENȚIE mare ,10 august a fost doar ”încălzirea ”) și se visează ÎMPĂRAT=fac totum sau ”L*ESTATE EST MOI ” !Cam ce credeți că va URMA?..Ă?……..ÎN LIPSA REPERELOR,principiilor
  serioase sau prin vicierea ,slăbirea,modificarea lor după VOIA și INTERESUL obedient al UNORA sau altora ? –
  fără CONSTANTE,POSTULATE ,AXIOME,LEGI,NORME -morale sau măcar minimul bun-simț ?-matematica ,fizica și orice altă știință +FILOZOFIA pot EMITE și justifica ORICE prin așa zisa POLITICĂ (o găselniță ”GENIALÂ ”a impostorilor și profitorilor pe seama mulțimii credule ..etc..etc.) =0 /BARAT =ORICE ESTE POSIBIL inclusiv CRIMELE -sau cele mai abominabile fapte – ce le naște HAOSUL /ceea ce doresc IMPOSTORII și escrocii (POLITICIENII impotenți ,dar cu PRETENȚII ) !-nu e DUREROS de clar? -VAI ȚIE NAȚIUNE ,NECOAPTĂ și sălbatică la minte ,atunci !) TITLU : (unul din sutele posibile !) Cînd MINCIUNA umblă FĂLOASĂ și se vrea încoronată /recunoscută ca ADEVĂR ! iar LAȘII (TICĂLOȘII ) scuipă pe BRAVI? iar ESCROCII abili vor să-ți facă și EI legi noi ,după chipul și asemănarea LOR?..TU ? Îmi spui (găsești JUSTIFICĂRI filozofice scălîmbe /viciate? ) că -ESTE BINE?-..OARE ?
  și EU vin și SPUN: de ți-a mai rămas RAȚIUNE ,spre a ÎNȚELEGE -la timp /cît de TERIBILĂ e MIZA =VIAȚA NOASTRĂ ,pradă !- CĂ: ”PEREAT MUNDI ,FEAT JUSTITIA ”= ”Poate să dispară și lumea ,DAR JUSTIȚIE(DREPTATE ) ,trebuie să se FACĂ ” altfel ?..ORICUM se va prăbuși indubitabil în propiul HAOS ,creat de NONVALORILE
  vremelnice ce se cred FAC-TOTUM / puternice ,dar IMPOTENTE și incapabile a-și depăși condiția și obîrșia umilă /de aici și AROGANȚA și încăpățînarea obstinentă /deșii nu au calitățile minimale cerute, în a înțelege și STĂPÎNII -PUTEREA-o FORȚĂ TERIBILĂ -cu care poți face BINE sau
  DEZASTRU !/de aceea DELIREAZĂ frenetic și periculos -prin efectele tragice ce le vor determina-iar unii deja au simptome de PARANOICI
  !..și atunci ?.D-ZEU se întreabă :.OARE? merită mîntuire ?..și e atîta CEAȚĂ ,o-m mai găsi noi drumul către CASĂ ?../”Fiecare pasăre ,pînă la urmă, tot pe limba ei PIERE !”-zice o vorbă din înțelepciunea POPULARĂ _dar cine mai vrea să asculte ? TOȚI -”VOR” și se ”VOR”..de l-au lăsat și pe satana cu gura căscată ,de uimire ! TITLU : CÎND, MAIMUȚA -a se citi ”IMPOSTORUL”.. etc –
  (se) AJUNGE REGE DAR SE VREA ÎMPĂRAT /RECUNOSCUT și INSTAURAT ”LEGAL” =DELIRUL BUFONILOR mizantropi devine APOTEOTIC !-urmează DEZASTRUL !–sau mai credeți încă în ”MIRACOLE ”?..ALOO!DERATIZAREA -e nevoie urgentă ,urgentă /ȘOBOLANII nu se ”simt ”-era de așteptat !..și chiar de scufundă CORABIA? /..nu le pasă !EI să scape ,restul?..păi nu ei (BIEȚI NAIVI -deșii situația este FOARTE GRAVĂ /deoarece aceste produse TOXICE au fost și vor mai FI posibile deoarece FIBRA MORALĂ /EDUCAȚIA acestui popor sunt GRAV VICIATE și ALTERATE /rădăcina RĂULUI -nestîrpită eficient va REPRODUCE iarăși asemenea specimene /poate chiar mai DEPRAVAȚI și IRESPONSABILI -ATENȚIE -deci !) le-au dat credit /puterea ?Sunt SEMIZEII ALEȘI ,băi !..fac ce ȘTIU /că nu știu ce FAC ?ETE ,NA !-îi doare la bascheți de populime !..și de tine sclavule
  Show go on !..😜🔜🤔😂🔜-APROPO -băieții(poate totuși vă luați și restul GĂȘTII și vă întoarceți la lopețică și castelele de NISIP /căci cam ăla vă este nivelul =imberbi ,imaturi dar nesănătos de AROGANȚI- căci ne-ați ”FERICIT ” destul /deja URLETUL durerilor noastre și al lacrimilor ce le vărsăm zilnic tind să ne dărîme /dar VOUĂ nu v-a păsat /nu vă pasă și atît de IMBECILI sunteți încît credeți că nu veți RĂSPUNDE ?..NII LA EI ,MĂĂ!-să rămînă cîți am botezat EU !)
  ) ,cred că v-ați cam atins APOGEUL =cam seamănă a ”început de sfîrșit ” !_Doamne ajută ,că v-am suportat nepermis de mult și cu suferințe enorme (și consecințe vor fi pe termen lung /dacă nu știm să ne respectăm valorile ?-ne năpădesc NON-valorile !)..PS…Nu se vor da înapoi /nu vor avea scrupule /nici nu le vor păsa de consecințele sau de urmările faptelor lor =TOTUL vor face /NUMAI să scape în continuare de ADEVĂR și să-și mențină status-qvoul !-de ce ?Simplu -sau afundat prea mult în mocirlă și nu mai au drum de întoarcere ,deci ATENȚIE mare -deja pentru ei /este miza prea mare și ei sunt prea INCAPABILI să înțeleagă că nu au cum cîștiga /deșii se autoiluzionează reciproc !..de aceea devin un pericol TOXIC /ca orice animal ce este încolțit ,și ei asta au fost =ANIMALE tîmpe avide de putere -deșii unii naivi nu au înțeles la timp și acum iată rezultatele !..Vă plac ?…E bine ?..pentru cei din gașca lor +BUGETARII /ce s-au înmulțit ca toate buruienile, exagerat de mult , cînd GOSPODARUL doarme sau nu prea realizează -sau este amețit/mințit manipulat DA !..dar facturile la tot și toate (inclusiv INEPȚIILE și distracția asta inconștientă dea D-ZEU ,va avea un cost teribil de dureros ) este achitat de NOI !-da și ,ȘI mai cumplit de COPII NOȘTRI -da,da -degeaba te faci că nu e așa și te ascunzi în spatele filozofiei contorsionate JUSTIFICATIV de LAȘI /și în folosul cui ?qui prodest?-.SIMPLU -tocmai ptr. (autoproclamații -o altă hibă a democrației /încă nerezolvată eficient )-ALEȘII- POLITRUCII profitori și deveniți ESCROCI ABILI și rafinați în a se LEGALIZA-prin atrofierea sau anihilarea,alterarea principiilor SOCIETĂȚII -justiției /etapa finală a TRIUMFULUI LOR !..Îi lăsăm să TRIUMFE ?..SAU ne trezim la timp /oricum o va face REALITATEA concretului -ce nu cunoaște MILĂ /..din buimăceală ?..ALTFEL?..Ă?..aoleo ,DORELEEE! .(.TU )-dorele ,știi tu care /nu mai FĂ-I NIMIC /că faci numai RELE /ca orice inept activ în DELIRUL fără discernămînt ce vă neliniștește -dar ne ruinează pe noi ca nație !..sau asta MERITĂM ?..TU ? ROMÂNE (OMULE -ce ai o SINGURĂ VIAȚĂ !-realizezi ?) ,ce zici ?..sau ești un prăpădit de ”DOREL ”..nu prea știe ce este cu el ?…Mai medităm și noi un pic ,înainte să votăm ?..Sau?..mare e grădina TA ,Doamne-dar mai dă-ne și nouă un semn de încurajare /că am obosit -sperînd și suferind în lupta asta aproape ”nedreaptă ” cu IRAȚIONALII(sanchii !-sunt doar escroci,farseori abili în a se disimula în” ÎNGERI”-dar miopii nu-i văd și cad pradă ușor ! ) – !..
  OARE?..și e atîta CEAȚĂ ,o-m mai găsi noi drumul către CASĂ ??

 2. PSD este format in imensitatea lor din oameni onesti, corecți care-și cad de treaba !!!
  Dar pădure fără uscăciuni nu exista așa exemplu soților Drăghici este elocvent!!!

 3. Domnule Iulian, ati caracterizat intr-un mod atât de sintetic aceasta panarama de guvernare PSD și va felicit!!! Dacă sunteți și tânăr m-as bucura noi cei mai in varsta sa coagulați mai mulți tineri , pentru ca România merita mult mai mult decât ce se întâmpla acum cu țara!

 4. Emblematic pentru Romania , ne conduc hotii si escrocii!! Toata clica lui drcnea la puscarie si cu averile confiscate, sa nu mai fie lasati niciodata in functii de conducere!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here