Iohannis, al doilea mesaj, în două zile, despre sfârşitul epocii Dragnea-Dăncilă-Tăriceanu

0
6663

Klaus Iohannis a făcut azi o a doua declaraţie, în decurs de doar două zile, care lasă şi mai clar de înţeles că actuala guvernare PSD-ALDE are zilele numărate.

”Cred că după europarlamentare și referendum se va coagula o cu totul nouă abordare în politica românească care sper că va mătura și va lăsa în coșul de gunoi al istoriei, actuala guvernare eșuată”, a declarat Iohannis, la Iași, la Forumul privind Educația.

„De-a lungul istoriei noastre postcomuniste am avut tot felul de guverne, unele neperformante, altele fără viziune, incoerente în decizii, incapabile să slujească interesul național. Comparativ cu cele din trecut, trist, dar adevărat, actualul guvern primește premiul pentru cel mai slab guvern postdecembrist”, a afirmat Klaus Iohannis, la Forumul Educației 2019, potrivit Mediafax.

„Avem o guvernare eșuată cu care va fi tot mai dificil ca România să aibă o șansă de dezvoltare pe măsura aspirațiilor cetățenilor ei. Românii își doresc de la conducători și să vină cu viziune și cu un plan. PSD vine cu povești. Observăm dorința vechilor decidenți de a reveni la vechile metehne. De a trasa idei generale făcute într-un cabinet, netransparent. Și de a cădea în capcana dublului discurs.”, a concluzionat preşedintele.

A spus ceva similar şi la Sibiu

Şi vineri, 9 mai, înainte de summit-ul Consiliului European de la Sibiu, preşedintele a lăsat de înţeles că, „în curând”, România va scăpa de Dragnea, Dăncilă şi Tăriceanu.

„Din păcate, avem politicieni care atacă justiția, instituțiile europene. Așa că, din păcate, în loc să avansăm, au apărut acele discuții despre statul de drept, discuții antamate de politicieni care își doresc altceva decât binele țării. Vă promit că, în curând, vom fi și în Schengen și vom scăpa și de MCV”, a declarat Klaus Iohannis, la Sibiu, înainte de summit-ul Consiliului European.

Promisiunea ridicării MCV (de care e direct legată intrarea României în spaţiul Schengen) este fermă şi arată că preşedintele se bazează pe ceva concret. Or, ca UE să renunţe la MCV, asta nu poate fi posibil decât dacă România reintră sub o guvernare predictibilă, pro-europeană şi, înainte de toate, protectoare a justiţiei independente şi a statului de drept.

Ceea ce azi nu se întâmplă, dimpotrivă. Deci promisiunea lui Iohannis nu are sens fără existenţa unei alte guvernări, la Bucureşti.

Ştie preşedintele deja că România va scăpa, deci, de puterea PSD-ALDE? Probabil că da, altfel promisiunea sa de mai sus, enunţată cu un chip ferm şi sincer deopotrivă (nu e genul lui Klaus Iohannis să promită fără acoperire), arată că „în curând” vom avea parte de surprize. Cât de curând? Poate după alegerile din 26 mai. Sau puţin înainte, pe 20 mai…

Afirmaţiile preşedintelui trebuie puse în legătură cu declaraţiile liderilor UE. Aceştia din urmă, inclusiv în conferinţa de presă comună de la Sibiu, au anunţat ferm că Europa nu mai acceptă derapaje de la valorile comune – statul de drept şi justiţia independentă.

CITIŢI ŞI:

VIDEO. Mesajul PSDragnea, la Galaţi, pentru femeile din România: „Tu te speli la p…dă?”

VIDEO. „Dragnea, chiar te pui cu noi?!”. Gestul făcut la Iaşi de eroul român decorat de Regina Angliei

VIDEO. Gălăţenii se revoltă împotriva slugilor lui Dragnea. Au blocat autocarele Ciumei Roşii!

VIDEO. „Ciumelor, afară cu voi din Ardeal!” Dăncilă, „siderată” că a fost alungată de românii din Arad şi Timiş

VIDEO. „Dragnea, chiar te pui cu noi?!”. Gestul făcut la Iaşi de eroul român decorat de Regina Angliei

„Emoția clipelor de la Sibiu va rămâne în inimile liderilor europeni ori de câte ori se vor gândi la România”

Tăriceanu – 5 partide+5 neveste, tot nu înţelege nimic din politică. Pentru el, summit-ul de la Sibiu a fost un eşec

VIDEO. Senator USR forţat să ceară scuze telespectatorilor prostiţi la Antena 3. Moderatoarea Porumbel a sărit calul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here