Liviu Dragnea apare, soarele răsare! Propagandă oribilă pentru PSD la emisiunea „Viața satului”. Lingăul de serviciu: Viorel Popescu

2
2546
Daea și Dragnea, promovați deșănțat pe TVR 1

Televiziunea publică încalcă flagrant legislația electorală și deontologia jurnalistică, făcând propagandă agresivă pentru PSD. Producătorul emisiunii „Viața satului”, Viorel Popescu, l-a invitat pe însuși Liviu Dragnea, pentru un interviu de promovare electorală, deși emisiunea nu e marcată astfel.

Discuția lui Viorel Popescu cu Liviu Dragnea și cu ministrul Agriculturii, Petre Daea (ambii de la PSD), a avut loc într-un studio improvizat la Cooperativa Bio Prod din Colibași, județul Giurgiu. Cei doi politicieni au făcut promisiuni nerealiste, s-au avântat într-un populism grețos și au mințit vârtos, dar „omul de la TVR” i-a lăsat să bată câmpii, fără a pune la îndoială vreo afirmație de-a lor.

A fost o emisiune de propagandă de cea mai joasă speță. Dragnea a venit îmbrăcat cu un costum popular, parcă împrumutat de la „Tezaur folcloric”. La un moment dat a încercat să devină popular, luând câteva ridichi din coșul de pe masă și începână să le mănânce în direct. Totul era fals, totul regizat, nimic natural. Regie ieftină, pentru proști.

Trei inși într-un film de propagandă: Petre Daea – Liviu Dragnea – Viorel Popescu

O mostră de dialog-propagandă:

 • Viorel Popescu (TVR): Un tânăr a trimis o lădiță cu legume, nu s-a mai întors în străinătate, pentru că știe că are un viitor în România.
 • Liviu Dragnea (PSD): Îi transmit lui Doru că a făcut bine că s-a apucat de această afacere. Se vor dubla subvențiile pentru tomate, se extind și la celelalte legume. De ce să punem răsaduri de roșii din Olanda? Adică ce, noi nu le putem face aici?

  Viorel Popescu, propagandistul de serviciu al TVR

Spre finalul emisiunii, producătorul-moderator Viorel Popescu a remarcat vremea frumoasă care le-a permis să discute în studioul instalat în aer liber. Și tot el a adăugat: „E după sufletul omului”, al omului Dragnea, se înțelege, poate și al omului Daea, dar cel ce putea aduce vreme bună era numai Dragnea. Propagandistul de la TVR a oferit publicului emisiunii sale, majoritar rural, o mostră din ceea ce în 1990 se concretiza prin scandările de la mitingurile FSN: „Iliescu apare, soarele răsare!”.

Acum, soarele zâmbește doar la zvonul că apare Dragnea; când zvonul devine știre confirmată, soare râde de-a binelea, e fericit, dansează pe cer.

Principalele promisiuni-minciuni-aberații ale lui Liviu Dragnea

Dragnea apucă „legume românești” din coș, ca să le mănânce în direct
 • „Angajamentul a fost de două milioane de hectare irigabil, suntem în grafic. Vom continua cu Siret-Bărăgan, vreo 600.000 de hectare, o să ajungem la 3 milioane de hectare suprafață irigabilă.”
 • „Noi avem apă în această țară, nu avem ce să facem cu ea. Oriunde merg în țară sunt râuri, lacuri, bălți, pârâuri. Cum să nu folosim tot acest bazin hidrografic?”
 • „Ne uitam înainte de emisiune la sistemele de irigații. Uitați-vă cum arătau și cum arată acuma.”
 • „Eu sunt sigur că, după ce noi dublăm subvenția la tomate, o să vedeți solarii pe marginea canalului de irigație.”
 • „Ca să nu se mai chinuie pe câmp cu generatoare, îi dăm bani să ducă curentul electric pe câmp.”
 • „Noi nu putem pune pe masa țării legume românești sănătoase și gustoase.”
 • „Trebuie să acoperim lunile de iarnă. De la bugetul de stat vor fi plătite centralele termice pentru a asigura încălzirea în solarii. Subvenția va crește, de anul viitor, de la 3.000 la 6.000 de euro. Din cauza vremii, anul acesta se extinde perioada până pe 15 iunie, dar nu cu 3.000, ci cu 4.000.”
 • „Eu cred că, cu acest program, în doi ani de zile vom echilibra raportul între legumele românești și cele străine, care vor fi tot ma puține.”
 • „E foarte bun programul pentru tomate, îl extindem. Dar îl vom face și pentru ardei, castraveți și vinete.”
 • „Pentru cei care-și înființează solarii, am vorbit cu ministrul Teodorovici și vom elabora curând o schemă de sprijin, credite garantate de stat, pentru cei care vor sa-și înființeze un solar.”
 • „Eu o să cer și Guvernului, discutăm și în Parlament – de la anul, impozitul pe subvenție trebuie eliminat. Asta înseamnă șanse mai mari pentru a concura cum trebuie.”
 • „Trebuie să înceapă să se dezvolte prelucrarea aici, în România. Putem ieși din situația în care grâul nostru este dus afară și făcut biscuiți. Păi, de ce să nu-l facem aici?”
 • „Nu e o luptă ușoară, și în țară avem adversari. Am vorbit ieri de produsele tradiționale. Da, va fi TVA de 5% la produsele bio și tradiționale românești. 99% dintre români preferă să mănânce românește.”
 • „Am discutat despre produsele care intră în România. Bătălia cu aceste importuri nu este ușoară.”
 • „La mulți le era teamă să vorbească de interesele străine. Da, domn’e, suntem frați în UE, dar să nu uităm vorba românească: frate, frate, dar brânza e pe bani!”
 • „Citeam ieri pe net despre solarii și sere. Făceau apologia culturii de tomate în strat mineral, deci nu în pământ, că se obțin 50 de kilograme pe metru patrat. De aia are gustul ăla de nimic. Pământul îți dă gust. Noi cu așa ceva nu putem fi de acord.”
 • „Țara asta, la câtă apă are, cum să mâncăm crap românesc adus din Spania? Totuși. Ungaria nu are potențialul nostru, chiar nu are, și produce mai mult pește decât România.”

  A mâncat „românește”, acum se șterge la gură și la nas

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

 1. Apocalipsa se apropie. V-am oprit petrolul. Mergeți la biserică şi cereți clemență pentru lumea de dincolo.
  Armata Română… nu ai avioane?

  Zeul Ares

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here