Adevărul în cazul fetiţei „smulse” de mascaţi de la familia maternală. Cine are dreptate? De ce nu s-au abţinut Dăncilă şi Firea?

4
2902

România a luat din nou foc în cazul unui copil disputat între autorităţi şi familie: este vorba de cazul fetiţei de 8 ani din Baia de Aramă, ridicată pe sus de forţele de ordine de la familia care o avea în grijă pentru a fi predată celor care au dreptul legal de tutore: o familie din SUA, care are decizie definitivă judecătorească de adopţie, ce trebuia pusă în executare.

Este al doilea caz după cel al familiei Bodnariu, din Norvegia, care a scandalizat şi a împărţit opinia publică, a provocat demonstraţii de stradă şi a încordat relaţiile diplomatice dintre România şi Norvegia.

Ca şi în acel caz, şi de această dată argumentele şi regulile legale au fost umbrite de scandalul public, de imagini şi de filmări, de scene groteşti şi acuzaţii reciproce. Evident că în tot acest amalgam e greu să tragi o concluzie corectă. Prin urmare, cel mai bun lucru pe care poţi să-l faci e să prezinţi poziţiile părţilor implicate şi o poziţie independentă, a unui ONG (VeDemJust).

Începem cu aceasta din urmă tocmai din motivul de a nu încerca să înclinăm balanţa într-o parte sau alta, ci să dăm tribună echilibrului. Chiar dacă, aşa cum veţi vedea mai jos, reacţia asociaţiei neguvernamentale citate nu e „la mijloc”, ci în favoarea familiei adoptive. Dar dacă legea îi dă dreptate acesteia, rămân câteva întrebări:

 • Nu se putea şi altfel decât cu acest circ traumatizant pentru minor? Apoi, dincolo, cât de adevărat e că familia ce o avea în grijă pe fetiţă a speriat-o că, în SUA, va fi folosită pentru trafic de organe?
 • Ce e de făcut din punct de vedere legal în acest caz? Pentru că, dacă e adevărat,trauma pentru fetiţă e la fel de mare precum cea trăită azi de fetiţă. Nu poţi speria un copil că va fi tranşat, pentru că atunci nu va mai accepta niciodată să fie dat în adopţie, de frică.

Sunt întrebări la care avem nevoie de răspunsuri clare pentru a afla adevărul adevărat. De moment, să vorbească cei implicaţi!

Poziţia Asociaţiei VeDemJust

Față de cazul copilului din Baia de Aramă luat cu forța de autoritățile statului de la asistentul maternal, reprezentanții VeDemJust s-au interesat și pot comunica public următoarele:
– procedura de adopție fusese finalizată. După ce asistentul maternal a fost întrebat de două ori dacă dorește să adopte copilul și a refuzat, a fost decisă adopția în favoarea unei familii de români stabilită în SUA;
– reprezentanții ANPDC au fost în repetate rânduri la asistentul maternal pentru a solicita predarea amiabilă a copilului. Acesta a refuzat categoric, tratând cu dispreț autoritățile și inducând copilului ideea că i se vor lua organele de către adoptatori;
– există o hotărâre judecătorească definitivă care obligă asistentul maternal să respecte decizia cu privire la adopție. Azi s-a pus în executare silită această hotărâre, cu organe de la Protecția Copilului, executor judecătoresc și Poliție.

Este regretabil că presa a prezentat cazul fără o poziție din partea instituției publice ANPDC sau a organizației FONDC care s-au preocupat îndeaproape de acest caz.

Poziţia avocatului familiei ce o avea în grijă pe minoră

„Minora a fost pusă într-o stare de pericol, de risc. Copilul are vârsta de opt ani, iar prima dată când a intrat un poliţist la ei în curte a urinat pe ea. Astăzi a fost mult mai rău. (…) Cum este posibil să fie bruscat un copil de către un reprezentant al statului român care trebuie să ocrotească cetăţenii. (…)

Din punctul meu de vedere, doamna procuror nu a acţionat conform Codului de Procedură Civilă, pentru că a bruscat minora şi a încunoştinţat despre această percheziţie una din părţi, ceea ce înseamnă că nu mai este imparţială. Familia mă roagă să facem plângere împotriva dumneaei la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi urmează să verifice dumnealor ce s-a întâmplat“, a spus avocatul Victor Dumitrică.

Poziția Inspectoratului Județean de Poliție Mehedinți

„Polițiștii I.P.J. Mehedinți au fost delegați, de procurorul de caz, să pună în executare un mandat de percheziție într-un dosar de lipsire de libertate, emis de Curtea de Apel Craiova. Percheziția a avut loc într-o locație unde se afla un minor care a fost dat spre adopție prin hortărâre judecătorească definitivă.

Toate activitățile de la fața locului au fost coordonate de procurorul de caz, numărul polițiștilor prezenți în acea misiune stabilindu-se după o analiză realizată anterior, care a avut în vedere inclusiv riscurile la adresa ordinii publice care pot să apară pe fondul unui impact emoțional puternic. În fapt, analiza s-a dovedit a fi corectă întrucât, într-un interval relativ scurt de timp, la fața locului s-au adunat aproximativ 50 – 60 de persoane. Așadar, reiterăm faptul că principala misiune a polițiștilor a fost asigurarea și menținerea unui climat de liniște în zonă, iar în interiorul locuinței au intrat 3 polițiști care au însoțit procurorul de caz și reprezentanți ai DGASPC.”

Dăncilă şi Firea, fuga la stors imagine

Ca întotdeauna când e vorba de scos capital de imagine din orice scandal, figurile politice n-au ratat ocazia să smulgă posibile simpatii pe seama emoţiilor.

Cele mai grăbite au fost PSD-istele Dăncilă şi Firea, care au uitat că ţara şi Capitala se prăbuşesc în faliment sub guvernarea lor, dar n-au uitat să se joace cu vorbele şi cu dramele copiilor.

CITIȚI ȘI:

Atacuri PNL-USR&PLUS la Bruxelles. „Grupul lui Cioloş susţine PSD, care a votat anti-Kovesi”. Replica: „Există trei forţe puternice în Parlamentul UE, nu două ca până acum”

Câţi bani a făcut clanul Manda-Olguţa cu nunta la care Dragnea s-a îndreptat de spate, dansând cu Irina

Intoxicarea lui Buble, bărbățel de deputată PSD: Orban „se leapădă” de Iohannis!

Cum a dejucat Ana Birchall planul pentru numirea Adinei Florea la şefia „SS-Gestapo”. Justiţia este la PSD, dar nu mai e a PSD

Europa s-a săturat de sabotorii Justiţiei. Cel mai dur raport al GRECO atacă „SS-Gestapo”, secţia inventată pentru protejarea mafiei politice

Cei 7 PSD-iști care o protejează pe directoarea Cap-de-Porc. Printre ei: Tușa, Bacabașa, Pleșoianu. Din cauza lor, Parlamentul nu a putut afla de ce TVR i-a făcut campanie nerușinată lui Dragnea la „Viața Satului”

PSD îi fură pe faţă pe pensionari. Senatul a respins legea Olguţei, care majora punctul de pensie de la 1 septembrie

Șeful de cabinet al lui Tăriceanu e încolțit de DNA pentru șpaga de 800.000 $ a „jupânului”

Rareș Bogdan a greșit. Poți înghiți broasca râioasă, dar nu spune că e gustoasă!

Incredibil! Vâlcov, blocat de DIICOT la Slatina, dar Adina Florea, implicată în dosar, ţinută în braţe de clanurile din justiţie

Cioloş a dat lovitura: primul român preşedinte de grup în Parlamentul European

Moțiunea a căzut: 200 de voturi pentru, 7 contra, 3 abțineri. Opoziției i-au lipsit 33 de voturi

Olguța Vasilescu, „milițianca” pusă de Dăncilă să păzească boicotul PSD: „Prezent, nu votează!”

Ilie Șerbănescu: „E inadmisibil, revoltător, apocaliptic” că românii nu au votat PSD, care „a mărit pensiile”!

PSD Dâmbovița, o afacere de „famiglie”. Clanul Plumb: mama președinte, fiul „vice”. „Mamițica îi construiește lui Goe un viitor”

Michel Platini, arestat pentru corupție! A fost un fotbalist genial și președinte al FIFA, dar șpaga din Qatar l-a distrus

VIDEO. Renate Weber (ALDE) spune că 1,5 milioane de votanți, cei de pe listele suplimentare, de fapt nici n-au existat!

„Când s-a dat sentința la Dragnea, toată lumea a izbucnit în urale de parcă ar fi dat gol România în finala Campionatului Mondial”

Carmen Dan încă nu și-a revenit din șocul arestării lui Dragnea. Zice că-l va vizita la pușcărie

Surpriza PLUS care a înfuriat USR. Sondajul care-l dă pe Cioloș peste Barna nu a fost comandat de Alianța USR-PLUS!

Dosarele grele abia acum vin peste Dragnea! Pe lângă ele, cel care i-a adus închisoarea a fost mizilic

Furie la Antena 3: PNL, USR și PMP nu i-au dat niciun leu în campanie, iar PSD și ALDE au plătit mai mult la RTV!

Șocul unei românce din Italia: „Am fost acasă să-mi îngrop tatăl. M-am îngrozit câtă șpagă mi s-a cerut”

Ajutați-ne să identificăm bruta lui Firea! Scrieți-ne dacă-l cunoașteți pe nemernicul din parcare!

Gașca Firea își apără bruta. Mesaj către Tudor Chirilă: Te porcăim, te și batem, că și tu ai pălmuit un om!

Dăncilă urcă în barca „Statului Paralel”: pune într-o funcție importantă un fost șef SRI. „Cațavencii” lui Bușcu pierd Delta Dunării

Nepotism și secretomanie. Tarom ascunde un adevăr scandalos: toată familia directorului general e angajată la compania de stat!

DOCUMENT. Concedieri și reduceri salariale în toate instituțiile publice! Notificarea lui Orlando confirmă că nu mai sunt bani

Cifrele dezastrului: deficitul comercial al României a crescut cu 34,7% față de 2018. „Gaură” de 5 miliarde de euro în 4 luni

4 COMENTARII

 1. Danilet si procuroarea asta tanara de o violenta extrema sunt niste rusini care au facut familia mea din sustinatori ai lui Kovesi sustinatori ai SS Adinei Florea. Danilet si toate autoritatile din Romania sa ne raspunda daca este adevarat ca familia adoptiva mai are o fetita biologica in SUA care are probleme de sanatate si necesita un transplant de rinichi?! Sa explice Danilet si pe ce baza Curtea de Apel din Craiova a revocat decizia Tribunalului Mehedinti care a spus nu adoptiei internationale! Pana cand aceasta intrebari primesc raspuns autoritatile statului sunt complice la trafic de persoane, nu este o surpriza ca suntem pe primul loc la trafic de persoane in Europa!

  • Ciocazanu, investigheaza mataluta ce treaba au politisti si procurori din mehedinti in craiova. Pt tine craiova e in mehedinti? Ciocazanu investigheaza daca o matahala procuroare are dreptul sa puna mana pe copil. Ciocazanu, investigheaza cum s-a comportat familia care trebuia sa infieze copilul. Inclusiv comportamentul copiiilor familiei respective fata de fata care urma sa fie infiata.

   • Mama, ce de informatii aveti voi despre familia de romani din SUA, dar de unde stiti atatea despre ei, nu cumva de la latrine, ca ele sunt foarte bine informate.
    In fapt, familia asistenta maternal a fost intrebata de doua ori daca infiaza copilul, si-a spus NU. Ce mai este de discutat aici? Daca iubea copilul atat de mult, de ce a spus NU la oferta de a o infia? De fapt, cand ai infiat un copil, este al tau, iar statul iti plateste alocatie lunara, si-atat. Cand ai in grija un copil, statul iti da o suma mult mai mare. Sa spunem adevarul.

 2. Dragnea a avut tot timpul dreptate. Procurorii tineri sunt mai rau ca procurorii comunisti. Eu am in familie caz de detinut politic, el nu a fost niciodat tarat si torturat de procurorul comunist cum a fost aceasta fetita ieri, bunicul meu a fost torturat si batut de securisti, de colegi infractori de drept comun si colegii „reeducati”. Procurorii comunisti complici si autori morali al torturilor si crimelor nu se pretau ei la violenta fizica si mai ales spre deosebire de aceasta mincinoasa de procuroare de la Craiova nu negau evidenta, nu negau ceea ce vazuse si stia tot romanul ca fac. Ce repede a sarit ONG-ul lui Danilet in apararea procuroarei violente #rezist cum am aflat de la B1 aseara, in apararea copiiilor tinuti la gunoi la Pata Rat de Boc nu sare de partea dorsala in sus Danilet clujeanul si ONG-ul lui. Anticoruptia, magistratii „tineri si nepatati” si-au tras ieri singuri o lovitura in plex. Sa-i hartuiasca, sa-i tavaleasca CSM-ul lui Lia Savonea si Gestapoul Adinei Florea pentru ca merita! Eu am votat USR, nu se va mai repta pentru ca intre complicii musamalizarii unui caz despre viata unui copil si borfasii cu furtisaguri din partidele corupte, eu si multi romani ii preferam pe ultimii! Ne-a explicat baroana Nicholson cum sta treaba cu ororile care se intampla cu adoptiile internationale in Romania care au fost si stopate. Se pare ca USR, #magistratii generatia portocola, USR nu au inteles nimic, neavand nici creier si nici empatie! Era sa uit de presa asa zis independenta care azi se intrece cum sa ne mai arate ca fetita si-a revenit intr-o noapte dintr-o trauma pe care multi copiii o poarta toata viata cu ei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here