Cei 7 PSD-iști care o protejează pe directoarea Cap-de-Porc. Printre ei: Tușa, Bacalbașa, Pleșoianu. Din cauza lor, Parlamentul nu a putut afla de ce TVR i-a făcut campanie nerușinată lui Dragnea la „Viața Satului”

0
4343
Doina Gradea

Doina Gradea, brațul armat al PSD la cârma TVR, a produs miercuri scene halucinante la Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă a Camerei Deputaților.

Chemată să dea explicații pentru transformarea televiziunii publice într-o oficină de propagandă a partidului-stat, directoarea TVR i-a sfidat pe cei 6 membri ai Comisiei prezenți la ședință, toți de la Opoziție. Ea n-a vrut, pur și simplu, să răspundă întrebărilor adresate de parlamentari, deși tocmai pentru asta a fost convocată.

Doina Gradea a fost „invitată” să explice, printre altele, de cea fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, a fost promovat în mod nerușinat, în ultimele două duminici de campanie electorală, la emisiunea „Viața Satului”, de pe TVR 1. De asemenea, trebuia să explice refuzul TVR a de difuza clipul video cu îndemnul adresat românilor de a merge la referendumul pe justiție.

Nu doar că Doina Gradea nu a vrut să răspundă la nicio întrebare, invocând lipsa cvorumului. Din același motiv, Comisia nu a putut lua decizii. A fost strategia PSD+ALDE de a o proteja pe directoarea TVR: toți cei 7 membri ai PSD din cadrul comisiei au boicotat ședința. Prin urmare, nu a fost cvorum.

Așadar, nu se puteau lua decizii, dar se putea discuta, căci pentru asta nu e nevoie de cvorum. Dar Doina Gradea a refuzat, cu o aroganță incredibilă.

Doina Gradea a devenit celebră prin felul în care descria o reporteriță a TVR care-i punea întrebări incomode primăriței Capitalei, Gabriela Firea: „Este o tipă cu cap de porc. Nu poţi să o scoţi pe post”. De atunci, prin TVR, pe la colțuri, Doinei Gradea i se spune Cap-de-Porc.

Aceiași deputați PSD, din aceeași comisie, au făcut scut în jurul Doinei Gradea și în mai 2018, când directoarea a fost chemată să explice de ce a folosit expresia „cap de porc”. Atunci, ei au votat ca Doina Gradea să nu primească întrebări, ci doar să recite o poezie, cu care venise scrisă.

„Răspundeți, doamnă, că sunteți plătită din bani publici!”

Ședința comisiei, chiar și în formă restrânsă, a fost condusă de președintele acesteia, deputatul Gigel Știrbu (PNL). Directoarea TVR l-a sfidat și pe acesta, așa cum a făcut cu toți cei prezenți.

Doina Gradea: „Am primit o scrisoare de la dumneavoastră prin care nu sunt invitată la audiere, ci sunt invitată «la lucrările şedinţei comisiei», prin urmare nu este vorba de o audiere, este invitaţia dumneavoastră, a preşedintelui comisiei, de a participa la lucrări. Lucrările comisiei pot avea loc dacă este cvorum. Dumneavoastră aţi stabilit, ca preşedinte al comisiei, că nu este cvorum”.

Ea a susţinut că la şedinţă au fost prezenţi doar cinci deputaţi, deși erau șase. Și a continuat cu atitudinea sfidătoare. „V-am primit întrebările, la care am răspuns, dar eu, care respect legislaţia din România şi toate procedurile interne, nu înţeleg cum această şedinţă se transformă într-o audiere, această invitaţie. Cu tot respectul pentru colegii dumneavoastră deputaţi care sunt membri ai comisiei, sunt cinci membri prezenţi. Cum se poate transforma într-o audiere când sunt doar cinci dintr-un număr mult mai mare?!”


Doina Gradea a refuzat să răspundă întrebărilor adresate de deputatul Iulian Bulai (USR), menţionând că va răspunde în scris.

Preşedintele comisiei, Gigel Ştirbu, a explicat că „se poate întruni comisia de câte ori doreşte, cu un număr de 5, 10, 16 membri, şi poate să discute diverse teme fără a lua decizii”.

„Deciziile se iau numai în situaţia existenţei cvorumului. Este o audiere. Noi nu vă invităm la comisie decât în două speţe: una – la audieri, şi doi – pentru ca dumneavoastră să vă susţineţi raportul de activitate. Dumneavoastră, dacă nu doriţi să veniţi la audieri sau nu doriţi să răspundeţi, este problema dumneavoastră. Noi v-am invitat să vă adresăm anumite întrebări şi dumneavoastră să ne lămuriţi sau să nu ne lămuriţi vizavi de aceste speţe. Sunteţi la audieri, nu votăm raportul dumneavoastră de activitate. Pentru audieri nu ne trebuie cvorum. După cum se pare, colegii noştri de la PSD boicotează şedinţa sau, din pricini binecuvântate, nu sunt astăzi prezenţi. Dvs. ar trebui să răspundeţi, doamnă, pentru că sunt bani publici. De ce vă cramponaţi de faptul că cei de la PSD, colegii dumneavoastră de la PSD, nu sunt aici?! Răspundeţi, doamnă, sunteţi plătită din banii publici!”, a cerut Gigel Ştirbu.

Tușa, Pleșoianu, Bacalbașa…

La şedinţa comisiei au participat 6 din cei 15 membri ai comisiei:

 • Gigel Ştirbu (PNL) – președinte
 • Bogdan Gheorghiu (PNL)
 • Iulian Bulai (USR)
 • Emil Paşcan (PMP)
 • Oana Vlăduca (Pro Europa)
 • Miroslav Petreţchi (Minorităţi).

Cei 9 absenți:

 • Diana Tușa (PSD) – vicepreședinte
 • Damian Florea (PSD) – vicepreședinte
 • Dragoș Bârlădeanu (PSD) – vicepreședinte
 • Nicolae Bacalbașa (PSD)
 • Liviu Pleșoianu (PSD)
 • Beatrice Tudor (PSD)
 • Gheorghe Socotar (PSD)
 • Ionuț Stroe (PNL)
 • Kelemen Hunor (UDMR)

Din contingentul PSD-iștilor care au boicotat ședința merită remarcați toți cei trei vicepreședinți ai comisiei, plus vuvuzelele caraghioase Pleșoianu și Bacalbașa, dar și fosta secretară a lui Liviu Dragnea, Beatrice Tudor.

Diana Tușa este soția lui Iosif Buble, proprietarul CURS, cel care, alături de Avangarde-ul lui Marius Pieleanu, a făcut sondaje electorale cu cifre științifico-fantastice – evident, în favoarea PSD.

CITIȚI ȘI:

PSD îi fură pe faţă pe pensionari. Senatul a respins legea Olguţei, care majora punctul de pensie de la 1 septembrie

Șeful de cabinet al lui Tăriceanu e încolțit de DNA pentru șpaga de 800.000 $ a „jupânului”

Tăriceanu, mesaj de loser frustrat, după moțiunea de cenzură. El confundă votul poporului cu votul cloacei PSD-ALDE

Rareș Bogdan a greșit. Poți înghiți broasca râioasă, dar nu spune că e gustoasă!

Incredibil! Vâlcov, blocat de DIICOT la Slatina, dar Adina Florea, implicată în dosar, ţinută în braţe de clanurile din justiţie

Cioloş a dat lovitura: primul român preşedinte de grup în Parlamentul European

Moțiunea a căzut: 200 de voturi pentru, 7 contra, 3 abțineri. Opoziției i-au lipsit 33 de voturi

Olguța Vasilescu, „milițianca” pusă de Dăncilă să păzească boicotul PSD: „Prezent, nu votează!”

Ilie Șerbănescu: „E inadmisibil, revoltător, apocaliptic” că românii nu au votat PSD, care „a mărit pensiile”!

PSD Dâmbovița, o afacere de „famiglie”. Clanul Plumb: mama președinte, fiul „vice”. „Mamițica îi construiește lui Goe un viitor”

Michel Platini, arestat pentru corupție! A fost un fotbalist genial și președinte al FIFA, dar șpaga din Qatar l-a distrus

VIDEO. Renate Weber (ALDE) spune că 1,5 milioane de votanți, cei de pe listele suplimentare, de fapt nici n-au existat!

„Când s-a dat sentința la Dragnea, toată lumea a izbucnit în urale de parcă ar fi dat gol România în finala Campionatului Mondial”

Carmen Dan încă nu și-a revenit din șocul arestării lui Dragnea. Zice că-l va vizita la pușcărie

Surpriza PLUS care a înfuriat USR. Sondajul care-l dă pe Cioloș peste Barna nu a fost comandat de Alianța USR-PLUS!

Dosarele grele abia acum vin peste Dragnea! Pe lângă ele, cel care i-a adus închisoarea a fost mizilic

Furie la Antena 3: PNL, USR și PMP nu i-au dat niciun leu în campanie, iar PSD și ALDE au plătit mai mult la RTV!

Șocul unei românce din Italia: „Am fost acasă să-mi îngrop tatăl. M-am îngrozit câtă șpagă mi s-a cerut”

Ajutați-ne să identificăm bruta lui Firea! Scrieți-ne dacă-l cunoașteți pe nemernicul din parcare!

Gașca Firea își apără bruta. Mesaj către Tudor Chirilă: Te porcăim, te și batem, că și tu ai pălmuit un om!

Dăncilă urcă în barca „Statului Paralel”: pune într-o funcție importantă un fost șef SRI. „Cațavencii” lui Bușcu pierd Delta Dunării

Nepotism și secretomanie. Tarom ascunde un adevăr scandalos: toată familia directorului general e angajată la compania de stat!

DOCUMENT. Concedieri și reduceri salariale în toate instituțiile publice! Notificarea lui Orlando confirmă că nu mai sunt bani

Cifrele dezastrului: deficitul comercial al României a crescut cu 34,7% față de 2018. „Gaură” de 5 miliarde de euro în 4 luni

Urmarea jafului PSD: trenurile se defectează tot mai des. Ore de calvar pentru călători, fără toaletă, apă sau aer condiționat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here