Nepotism și secretomanie. Tarom ascunde un adevăr scandalos: toată familia directorului general e angajată la compania de stat!

2
2774
Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor

Compania Tarom, care aparține statului român prin Ministerul Transporturilor, este o cloacă în care nepotismul face legea. Printre numeroasele clanuri care belferesc la Tarom se află cel al noului director general, Mareși Cărăvan.

Soția și copiii directorului Mareși Cărăvan sunt angajați tot la Tarom, informează mai multe surse din interiorul companiei. Informația a apărut prima dată într-un document publicat de Cotidianul, care arată că 800 din cei circa 2.000 de angajați ai Tarom se află în diverse relații de rudenie: părinți, copii, frați, soți, cumnați, nepoți și afini.

TAROM înregistrează mari pierderi financiare consistente de cel puțin 12 ani. Ultimele cifre făcute public, cele pentru anul 2017, indică pierderi de 172 de milioane de lei.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, nu e deranjat de situația catastrofală de la Tarom. Și nici de nepotismul extrem practicat în companie.

Cazul Cărăvan

Mareși Cărăvan a fost numit director al Tarom la începutul lunii iunie. Fost director economic al companiei, Cărăvan e al treilea director al Tarom din acest an. El a fost numit de Consiliul de Administrație, controlat de Ministerul Transporturilor.

Soția și cei doi copii ai lui Mareși Cărăvan lucrează și ei la Tarom. Maria Caravan este angajată la Agenția Victoria. De altfel, în declarația de avere din 2017 a lui Cărăvan, în dreptul soției sale apare faptul că este salariat Tarom. În declarațiile de avere din 2018 și 2019 nu mai apare însă locul de muncă al soției sale, a observat G4Media.ro. Secretomania arată premeditarea ascunderii unor informații sensibile.

Fiul și fiica lui Mareși Caravan sunt angajați, de asemenea, la Tarom. Septimiu Cărăvan, economist, a ocupat postul de consilier al directorului general, dar s-a mutat în altă poziție cu două săptămâni înainte de numirea tatălui său. Sora lui Septimiu, Elena Rovana Cărăvan, este referent la Agenția Splai.

Pe 4 iunie, Mareşi Cărăvan a primit un mandat de director general la Tarom pentru o lună, după ce fostul pilot Florin Susanu a demisionat din funcţia de director general interimar.

Secretomanie de tip mafiot

La fel de grav ca nepotismul este secretomania. Reprezentanții Tarom au refuzat să răspundă întrebărilor adresate de G4Media.ro despre cei patru membri ai familiei Cărăvan. Într-un fel, au confirmat situația jenantă, susținând că „între persoanele menționate de dvs. nu au existat și nu există raporturi de subordonare directă”. Așadar, toți cei patru membri ai familiei sunt angajați la Tarom, dar în departamente diferite, fără subordonare directă. Câtă „onestitate”!

Secretomania la Tarom seamănă cu cea din marile familii mafiote. Cei de la Tarom se ascund în spatele legislației privind protecţia datelor personale. „Având în vedere dispozițiile legale cuprinse în Regulamentul 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE, subliniem faptul că nu putem da mai multe informații despre angajați, deoarece considerăm că reprezintă date cu caracter personal”, a comunicat Biroul de presă al Tarom la solicitarea G4Media.ro.

Și-a angajat și un nepot?!

Aurel Curdov, liderul unui sindicat din Tarom, a încercat să justifice nepotismul extrem practicat de directorul general, dar l-a dat de gol: nu doar soția și cei doi copii ai lui Mareși Cărăvan sunt angajați la compania aviatică de stat, ci ar mai fi și un nepot!

„Îl cunosc de mult timp pe Mareşi Cărăvan – un bun profesionist, și nu cred că această chestie cu familia afectează performanțele lui. Au existat zvonuri și despre un nepot la Direcția Tehnică, dar dacă fiecare om își face treaba la locul de muncă, nu e nicio problemă. Am auzit lucruri bune și despre membrii familiei sale”, a declarat sindicalistul Curdov pentru G4Media.ro. O filosofie absolut halucinantă!

Alte clanuri din Tarom

Ancheta jurnalistică publicată de Cotidianul.ro scoate la iveală câteva dintre clanurile care activează în interiorul Tarom.

 • Adrian Aristide – dispecer operațiuni zbor în cadrul companiei. Sora sa, Marilena Paula, este angajată în funcția de șef birou Planificare și administrator produs Inflight. Fratele acesteia, Ionuț Anton (cumnatul lui Aristide), este angajat ca mecanic.
 • Familia Căpitan. Daniel Căpitan, agent de pază, este unchiul pilotului comandant Șerban Căpitan, al lui Laurențiu Mezei, șef de escală, și al Mădălinei Daniela Mezei, șef de agenție.
 • Inspectorul de securitate Iosif Niculae Debu lucrează alături de cei doi fii: Gabriel (agent rampă în cadrul Serviciului Rampă și Load Planning) și George (la departamentul TSC).
 • Gheorghiță Dumitrică, magazioner, i-a adus la Tarom pe nepotul său Constantin Cristian Lazăr (mecanic avion), pe vărul său Dumitru Trandafir (primitor distribuitor șofer) și pe Stelian Lazăr (conducător auto).
 • Cezar Cristian Gârjoabă, șef escală la Agenția din Londra, lucrează în Anglia alături de soția sa, Roxana Gabriela Tudor, șefa Agenției din Londra. Cezar este nepotul Eugeniei Tudor, referent în cadrul Biroului Buget și Administrativ Operațiuni Sol.
 • Cornelia Alice Ivan, economist în cadrul Birou Contracte, este rudă cu referentul Mihai Enache, afin cu Corina Dima și verișoara controlorului de gestiune Daniela Enache.
 • Anica Mihărtescu, agent ticketing și vânzări în Compartimentul Interline & Duty Travel, este soția lui Cristian Mihărtescu, angajat la departamentul Avionics. Fiul lor, Ciprian Mihărtescu, lucrează ca însoțitor de bord. N-a fost uitată nici nepoata Iuliana Răcaru, angajată ca agent checkin.
 • Ștefan Paul, angajat TSA la departamentul Sector Componente Fluide, este coleg cu soția sa, Anișoara Ștefan (specialist resurse umane), cu fratele său, Ionel Ștefan (angajat TSC), și cu fiica sa, Simona Ștefan (Resurse Umane).

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. „De ce dai, mă? Nu ai gaze?” Jandarmeria lui Carmen Dan trece la nivelul următor: bate elevi în școală, la bacalaureat!

DOCUMENT. Textul moțiunii de cenzură. „Fără OUG-uri, fără parole de acces și fără cozi la vot!”

Jurnalistul Mălin Bot, agresat de un jandarm la judecătorie. Plângere penală pe numele agresorului

DOCUMENT. Concedieri și reduceri salariale în toate instituțiile publice! Notificarea lui Orlando confirmă că nu mai sunt bani

PNL face ordine: 9 primari din Dolj, care au făcut blat cu PSD, sunt daţi afară din partid

Norica Nicolai – „confidenta lui Plahotniuc”! Îl lăuda de mama focului pe oligarhul moldovean

Plahotniuc e abandonat de toată lumea (SUA, Rusia, UE, Germania, Franța), dar s-a baricadat în Guvern, păzit de polițiști

Ministrul Slugărel face pe disidentul. Se plânge că era presat de Dragnea să dea ordonanțe de urgență. Denunță „Comisia Iordache” și Ordonanța 13

SS-Gestapo îl hăituiește pe șeful DNA Constanța. Adina Florea nu-i poate ierta dosarele făcute protejaților ei, Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu

Cifrele dezastrului: deficitul comercial al României a crescut cu 34,7% față de 2018. „Gaură” de 5 miliarde de euro în 4 luni

Urmarea jafului PSD: trenurile se defectează tot mai des. Ore de calvar pentru călători, fără toaletă, apă sau aer condiționat

Lista horror a celor 5 posibili candidați PSD pentru alegerile prezidențiale, în viziunea lui Codrin Ștefănescu

Ucigașul polițistului din Timiș a fost găsit spânzurat în WC-ul celulei în care stătea singur

VIDEO. Dragnea a simțit că pușcăria e aproape. Lacrimile Rovanei Plumb și privirea admirativă a lui Carmen Avram

Corect! Orban: „Nu putem guverna cu 28 de miniștri și cu peste un milion de angajați în sectorul public!”

CTP: „PSD este un Cernobîl al politicii românești. E radioactiv. Dacă intri acolo, ori mori, ori te transformi într-un mutant monstruos”

Cum a ajuns oligarhul Plahotniuc să controleze total Curtea Constituțională din Republica Moldova

„Joaca de-a ambasada” a adus României o înfrângere umilitoare la ONU. Dragnea și Dăncilă au înfuriat țările arabe, dar și pe cele europene

PSD, rezervație de idioți. Mihai Fifor: „Klaus Iohannis este marele vinovat pentru eșecul de la ONU”

Bogdan Chirieac, sugativa nesătulă. A luat bani și de la Rovana Plumb. Un anti-european e finanțat să promoveze valorile europene!

DOCUMENT. Meleșcanu a găsit vinovații pentru batjocura de la votul din Diaspora: Iohannis, autocarele și internetul!

Pe sociologul de casă al PSD l-au lăsat nervii: „Să moară cretinii ăștia care mă critică! Dobitocii!”

2 COMENTARII

 1. Pana nu se sparg toate cumetriile și nepotismele aceasta companie TAROM NU POATE SA PERFORMEZE !!!!
  Este la mintea cocosului cu atâtea încrengături , o adevarata caracatița care se tot întinde de peste 20 de ani. In privat dacă NU FACI PERFORMANȚA TE DUCI CU TOTUL. DAR LA STAT ESTE BINE, DAI FALIMENT CA ACEASTA COMPANIE CARE SE NUMEȘTE T A R O M. A AVUT UN MANAGEMENT N E P E R F O R M A N T ȘI DE AICI GĂURILE NEGRE!!! Dar pe cine sa intereseze acest lucru ca doar sunt plătiți din banii romanilor !!!!! Rio numesc omoare mârșăvie la adresa tuturor ronanilor plătitori de taxe și impozite pentru ca cei de la TAROM SA-IA SALARIILE NESIMȚITE!!!! Alo , MINISTRUL TRANSPORTURILOR DUMNEATA CÂND FACI CU ADEVĂRAT CURAT IN ACEASTA COMPANIE EMBLEMA A ROMÂNIEI!!!!!!

 2. De-aia este Taromul în picaj! Acestor indivizi jegoși, niște ordinari, puțin le pasă că este companie națională, că nu este un bun propriu. Vor să se îmbogățească pe spinarea ei și-și îndeasă în buzunare banii cu ambele labe. Asta fac toți la toate nivelurile și de-asta România se va prăbuși economic și după aceea va urma o adevărată catastrofă națională. Ăstora puțin le pasă. Se vor căra în țările unde acumulează proprietăți și au conturi în străinătate. Cu banii furați acum. Ar trebui spânzurați cu toții, cât mai sunt aici. Toți!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here