luni, martie 4, 2024
AcasăOpiniiCartianuVotăm și pentru arestarea lui Dragnea

Votăm și pentru arestarea lui Dragnea

-

Există multiple mize ale votului de duminică, 26 mai. Nu două, ci mai multe.

1. Prezența în Parlamentul European. Cu cât este mai consistentă, cu atât asigură mai multe pârghii de negociere la Bruxelles. În folosul direct al României (fonduri europene, subvenții, investiții, funcții-cheie etc.), dar și pentru cauze complicate, gen criza statului de drept. E nevoie de voci multe, puternice și credibile în tabăra pro-europeană (PNL, USR-PLUS, PMP), singura acceptată la masa negocierilor. PSD și ALDE s-au decredibilizat, s-au compromis, s-au izolat; ele nu mai pot produce nimic, oricât de multe mandate ar deține la Bruxelles. Pur și simplu, nu mai stă nimeni de vorbă cu ei.

2. Victoria #Rezist asupra #Distrug. După doi ani și patru luni de rezistență civică admirabilă, românii au ocazia să traducă în voturi mesajul puternic al curentului #Rezist. Validarea referendumului ar fi o victorie formidabilă a anti-corupției asupra anti-justiției, a lui Iohannis asupra lui Dragnea & Tăriceanu, a magistraților asupra infractorilor. Semnalul ar fi devastator pentru tribul corupților.

- Advertisement -

3. Resetarea jocului politic intern. O dublă înfrângere a taberei corupților – la europarlamentare și la referendum – ar provoca panică printre borfași. Dezertările s-ar înteți, majoritatea PSD-ALDE ar deveni tot mai fragilă ori s-ar pulveriza, UDMR ar întoarce armele încă o dată, guvernarea ar fi tot mai anemică, incapabilă să dea noi lovituri statului de drept.

4. Dragnea la pușcărie! Luni, aproape sigur, Înalta Curte va pronunța sentința în dosarul angajărilor fictive din Teleorman. S-a demonstrat, în timp, că puterea politică enormă a lui Dragnea este un inhibant puternic pentru magistrați. Infractorul din Deli Orman și-a conservat atâția ani libertatea intimidându-i pe procurori și pe judecători, prin complicități în justiție (banii vorbesc) și prin mecanisme mafiote care parazitează instituții-cheie (CSM, Inspecția Judiciară, Secția Specială SS-Gestapo, unele instanțe). O prăbușire electorală a lui Daddy Pașa și a grupului infracțional numit PSD ar fi oxigen în plămâni pentru magistrați. Sentința de luni n-ar mai fi nici amânată, nici cenzurată de teamă.

Prin votul nostru din această duminică, putem ajuta justiția să se elibereze de sub presiunea infernală a puterii lui Dragnea. Un motiv în plus să votăm masiv, să votăm responsabil, să votăm patriotic.

- Advertisement -

Votăm și pentru condamnarea și arestarea infractorului care a terorizat România ultimelor 28 de luni.

Duminică votăm, luni îl împușcăriem!

Alte comentarii de GRIGORE CARTIANU:

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -