Generația marilor speranțe. Condiția calificării: să nu pierdem diseară cu 3-0. Miză dublă: semifinale + Olimpiada din Japonia

1
2518

După 4-1 cu Croația și 4-2 cu Anglia, România se află într-o excepțională poziție pentru calificarea în semifinalele Campionatului European de fotbal-tineret. În ultimul meci din grupă, trebuie să nu pierdem la mai mult de două goluri în fața Franței.

Meciul România – Franța se va disputa luni seară, de la ora 22.00, la Cesena (Italia). Va fi derby-ul Grupei C, care va desemna și ultimele două calificate în semifinale, după Spania (câștigătoarea Grupei A) și Germania (câștigătoarea Grupei B).

Cele două combatante de diseară au șanse să meargă împreună în semifinale și, implicit, la Olimpiada din 2020, găzduită e Japonia.

Situațiile în care se pot califica și România, și Franța:

  • meciul direct se încheie la egalitate (România se califică de pe locul 1, iar Franța de pe 2);
  • Franța câștigă la unul sau două goluri diferență (Franța se califică de pe locul 1, iar România de pe 2).

Dacă România câștigă diseară cu orice scor, Franța este eliminată (cea de-a patra calificată devenind Italia).

Dacă Franța câștigă diseară la o diferență de cel puțin trei goluri, România este eliminată (cea de-a patra calificată devenind Italia).

Italia e la mâna României

Atât în semifinalele Euro 2019, cât și la Olimpiada din 2020 se califică liderii celor trei grupe (Spania, Germania și România/Franța), precum și o echipă de pe locul 2, cea cu punctajul cel mai bun.

Mini-clasamentul echipelor de pe locul 2

(înaintea meciului România – Franța)

  1. România ……… 6 p, golaveraj +5 (8-3)
  2. Italia ………….. 6 p, golaveraj +3 (6-3)
  3. Danemarca ….. 6 p, golaveraj +2 (6-4)
  4. Franța ………… 6 p, golaveraj +2 (3-1).

Notă: Italia și Danemarca au încheiat deja pe locul 2 în grupele lor, dintre România și Franța una singură va fi pe locul 2, cealaltă urmând să câștige grupa.

Pentru Italia, țara-gazdă a acestui turneu final, speranțele se leagă de România (să învingă Franța) sau de Franța (să câștige la cel puțin trei goluri diferență derby-ul cu România).

Trei români în Top 10 golgeteri

Deși a jucat doar două meciuri, România este singura echipă care are 3 jucători în Top 10 al golgeterilor turneului final: Ianis Hagi, Florinel Coman și George Pușcaș, cu câte două goluri fiecare. Lider este germanul Gian-Luca Waldschmidt (4 goluri), urmat de un al german, Marco Richter, și de italianul Federico Chiesa (câte 3 goluri).

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Prea frumos! Această minunată echipă care marchează patru goluri pe meci. Se văd semifinalele și Olimpiada!

4-1 cu Croația! E generația care ne-ar putea duce la World Cup 2022 și ne va duce sigur la World Cup 2026!

VIDEO. Această lovitură este MAG-NI-FI-CĂ! Gael Monfils mai face o magie

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.