„Sorina, noi vom lupta, traficanţii nu te ia”. Tăriceanu, Dăncilă, Firea&co. se „lipesc” de scandalul fetiţei adoptate pentru a poza în victime ale justiţiei

5
3318

Câteva zeci de persoane au protestat duminică dimineaţă, în faţa Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, cerând anularea adopţiei fetei de 8 ani, care, vineri, a fost luată de poliţişti din casa în care a locuit, din Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi.

Politicienii aflaţi la putere nu au ratat ocazia de a întoarce acest scandal în direcţia pe care ei încearcă să o imprime României de când au preluat guvernarea: anti-justiţie şi pro-hoţie.

Călin Popescu Tăriceanu, salvat de Parlament în dosarul şpăgii de 800.000 de dolari în care DNA a cerut urmărirea sa penală, s-a „lipit” repede de cazul fetiţei.

”Mă număr printre românii stupefiaţi şi emoţionaţi de drama micuţei Sorina, de acum celebrul caz de la Baia de Aramă. Ca părinte ştiu ce înseamnă delicateţea unui suflet de copil, iar adopţiile întotdeauna îmbracă forme dificile pentru micuţii care îşi schimbă peste noapte personajele din preajmă, căminul unde vieţuiesc, oraşul etc. Nu am să mă pronunţ faţă de profunzimile acestui caz, pentru că nu le cunosc şi sunt convins că alţii o vor face – trebuie să o facă! – mai bine decât mine. Plus de asta, văd tot mai mulţi încercând să-şi extragă capital de imagine din drama copilului”, a scris Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook.

Pe lângă el, a continuat alaiul tuturor celor interesaţi în distrugerea justiţiei: Mihai Fifor, Gabriela Firea, Vasilica Dăncilă etc. etc.

Toţi au încercat să scoată capital politic din scandalul fetiţei adoptate, sugerând că ea ar fi victima „republicii procurorilor”.

În realitate, nimeni nu a stabilit dacă e vorba de un abuz sau nu al vreunui magistrat. Revolta celor din Baia de Aramă nu ţine loc de lege, chiar dacă e dreptul celor nemulţumiţi să protesteze.

Până una-alta, există o sentinţă definitivă care spune că familia adoptivă a câştigat-o pe Sorina. În orice ţară din lume, sentinţele se aplică. Inclusiv în România, vezi cazul Dragnea.

Până se va dovedi că a existat un abuz, e treaba organelor abilitate să facă lumină. Dar Tăriceanu&co. au tot interesul să transforme o presupusă excepţie într-o regulă: aceea că justiţia face în general nedreptăţi şi rar dreptate. Ceea ce e complet fals. Este exact invers.

Însă PSD şi ALDE nu s-au învăţat minte în 26 mai. Continuă strategia anti-justiţie, care i-a adus la lada de gunoi a politicii. Şi acest caz se va întoarce împotriva lor. Sunt foarte puţini cei care „muşcă” astfel de momeli manipulatoare potrivit cărora justiţia e răul, iar politicienii „roşii” – binele.

Hop şi Dragnea, via avocat!

Cazul fetiţei adoptate l-a resuscitat şi pe Dragnea, recent condamnat definitiv şi dornic să fie considerat victimă a justiţiei cu orice ocazie, doar-doar apare ceva care să-l scoată din puşcărie.

Toni Neacșu, avocatul acestuia, s-a „lipit” şi el imediat de scandal, din aceleaşi motive ca împricinaţii de mai sus. El a depus o plângere penală împotriva procuroarei care a bruscat copila adoptată din Baia de Aramă, deşi nu avea nicio legătură cu acest caz. El l-a atacat pe judecătorul Cristi Dănileţ, pe Facebook:

„Deși asociația condusă de judecătorul Danileț, VedemJust, a încercat o mică manipulare a opiniei publice, invocând existența unei hotărâri judecătorești civile definitive care a și fost pusă în aplicare cu executorul judecătoresc, în realitate s-a desfășurat o percheziție domiciliară de către d-na procuror, în cadrul unui dosar penal„.

Apoi, când şi-a dat seama în ce eroare de judecată se află, a publicat o altă postare în care recunoaşte că familia adoptivă a acţionat perfect legal:

Mai precizez o dată că adopția minorei în SUA este perfect legală, în acest sens existând o hotărâre judecătorească definitivă a CA Craiova, decizia civilă nr. 4/23.04.2019. Până la eventuala desființare a acesteia în căile extraordinare minora se afla în mod legal în Statele Unite, în noua familie. Problema reală este modalitatea în care procurorul învestit cu o plângere penală a înțeles să efectueze acte de urmărire penală, luând cu forța minora din domiciliul în care aceasta locuia, chiar dacă presupunem că reținerea ei de către asistenții maternali era nelegală la acel moment.„, şi-a pus cenuşă-n cap avocatul lui Liviu Dragnea.

Poziţia Asociaţiei VeDemJust

Cristi Danileț, judecător la Tribunalul Cluj – VedemJust

„Față de cazul copilului din Baia de Aramă luat cu forța de autoritățile statului de la asistentul maternal, reprezentanții VeDemJust s-au interesat și pot comunica public următoarele:

– procedura de adopție fusese finalizată. După ce asistentul maternal a fost întrebat de două ori dacă dorește să adopte copilul și a refuzat, a fost decisă adopția în favoarea unei familii de români stabilită în SUA;

– reprezentanții ANPDC au fost în repetate rânduri la asistentul maternal pentru a solicita predarea amiabilă a copilului. Acesta a refuzat categoric, tratând cu dispreț autoritățile și inducând copilului ideea că i se vor lua organele de către adoptatori;
– există o hotărâre judecătorească definitivă care obligă asistentul maternal să respecte decizia cu privire la adopție. Azi s-a pus în executare silită această hotărâre, cu organe de la Protecția Copilului, executor judecătoresc și Poliție.

Este regretabil că presa a prezentat cazul fără o poziție din partea instituției publice ANPDC sau a organizației FONDC care s-au preocupat îndeaproape de acest caz.”

„Nu ne luaţi copiii, că sunt ai României!”

Protestatarii plecaţi din Baia de Aramă au scandat în faţa Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova „Uniţi pentru Sorina”, „Noi de aicea nu plecăm, nu plecăm acasă, fără Sorina noastră”, „Jos corupţia”, „Nu ne luaţi copiii, că sunt ai României” sau „Anulaţi adopţia”.

La protest au participat câteva zeci de oameni care au venit din Baia de Aramă cu un autocar şi cu mai multe maşini. Oamenii cer anularea adopţiei fetiţei de 8 ani şi să o vadă pe fată.

Protestul a început de dimineaţa, în faţa Primăriei din Baia de Aramă, unde participanţii au scandat, iar în jurul prânzului au pornit spre Craiova. „Mergem să o vedem pe Sorina, să vedem dacă e bine”, a spus unul dintre participanţii la protest.

Oamenii au purtat pancarte pe care scrie „Nu distrugeţi fericirea unui copil” şi au scandat în faţa primăriei: „Sorina, noi vom lupta, traficanţii nu te ia”.

Proteste au avut loc şi vineri şi sâmbătă, în faţa casei din care a fost luată fetiţa. Oamenii acuză autorităţile că nu se implică şi mai mulţi participanţi au spus că adopţia nu a fost făcută corect, fără să fi şi probat acuzaţiile cu ceva.

Fetiţa a fost luată cu mascaţii vineri din casa în care a fost crescută de un asistent maternal, din Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, după ce copila a fost înfiată de o familie din America.

Momentul în care mascaţii au intrat în casă şi au luat fetiţa a fost filmat de familia care a crescut-o. Imediat după ce fetiţa a fost luată din casă a apărut un val de nemulţumiri, oamenii fiind supăraţi de faptul că fetiţa a fost luată împotriva voinţei ei, relatează Mediafax.

CITIŢI ŞI:

* Adevărul în cazul fetiţei „smulse” de mascaţi de la familia maternală. Cine are dreptate? De ce nu s-au abţinut Dăncilă şi Firea?

* „Când am văzut că Sorina e de etnie romă, am zis: «Doamne, ce noroc are acest copil pentru că va ajunge la New York, unde culoarea nu contează»”

* Primele imagini cu Sorina şi familia adoptivă din SUA. „Fetiţa este bine, am avut mereu un psiholog alături. Încercăm să trecem împreună peste acest moment greu”

* VIDEO. Prea frumos! Această minunată echipă care marchează patru goluri pe meci. Se văd semifinalele și Olimpiada!

* Câţi bani a făcut clanul Manda-Olguţa cu nunta la care Dragnea s-a îndreptat de spate, dansând cu Irina

Cum a dejucat Ana Birchall planul pentru numirea Adinei Florea la şefia „SS-Gestapo”. Justiţia este la PSD, dar nu mai e a PSD

Europa s-a săturat de sabotorii Justiţiei. Cel mai dur raport al GRECO atacă „SS-Gestapo”, secţia inventată pentru protejarea mafiei politice

Cei 7 PSD-iști care o protejează pe directoarea Cap-de-Porc. Printre ei: Tușa, Bacabașa, Pleșoianu. Din cauza lor, Parlamentul nu a putut afla de ce TVR i-a făcut campanie nerușinată lui Dragnea la „Viața Satului”

* PSD îi fură pe faţă pe pensionari. Senatul a respins legea Olguţei, care majora punctul de pensie de la 1 septembrie

Șeful de cabinet al lui Tăriceanu e încolțit de DNA pentru șpaga de 800.000 $ a „jupânului”

Ilie Șerbănescu: „E inadmisibil, revoltător, apocaliptic” că românii nu au votat PSD, care „a mărit pensiile”!

PSD Dâmbovița, o afacere de „famiglie”. Clanul Plumb: mama președinte, fiul „vice”. „Mamițica îi construiește lui Goe un viitor”

VIDEO. Renate Weber (ALDE) spune că 1,5 milioane de votanți, cei de pe listele suplimentare, de fapt nici n-au existat!

„Când s-a dat sentința la Dragnea, toată lumea a izbucnit în urale de parcă ar fi dat gol România în finala Campionatului Mondial”

Dosarele grele abia acum vin peste Dragnea! Pe lângă ele, cel care i-a adus închisoarea a fost mizilic

Furie la Antena 3: PNL, USR și PMP nu i-au dat niciun leu în campanie, iar PSD și ALDE au plătit mai mult la RTV!

Șocul unei românce din Italia: „Am fost acasă să-mi îngrop tatăl. M-am îngrozit câtă șpagă mi s-a cerut”

Ajutați-ne să identificăm bruta lui Firea! Scrieți-ne dacă-l cunoașteți pe nemernicul din parcare!

Gașca Firea își apără bruta. Mesaj către Tudor Chirilă: Te porcăim, te și batem, că și tu ai pălmuit un om!

Dăncilă urcă în barca „Statului Paralel”: pune într-o funcție importantă un fost șef SRI. „Cațavencii” lui Bușcu pierd Delta Dunării

Nepotism și secretomanie. Tarom ascunde un adevăr scandalos: toată familia directorului general e angajată la compania de stat!

5 COMENTARII

 1. Vechea tehnica de înspăimântat si ținut in țarc oitele deja zăpăcite de opiumul socialismului a fost dusa pe noi culmi de ticăloșie si amoralitate.

  Va mai amintiți folclorul lansat prin anii 70-80 al veacului trecut, de povestea falsă, dar aiuritoare si cu priza la poporul iubitor de vârcolaci si vampiri, cum că străinii umblă prin țară, adorm cu cloroform oamenii, mai ales copii, si le extrag sângele.
  Învățătura: stați departe de străini, ascultați cu sfințenie si urmați neabătut firul roșu şi toate îndrumările partidului..

  Sau “Copii, nu staționați lângă autobuzele cu turiști străini si nu acceptați gumă sau bomboane de la aceștia.
  Un copil din Ploiești a acceptat o gumă de mestecat de la un turist străin şi a murit otrăvit !”

 2. Doamne fereste!,,,Prostii,PSD-istii,ciuma roșie profita,manipulează,etc.,etc.Dar voi ,dar voi in frunte cu deontologul neamului,sunteți obsedați de ura,de ura viscerala,de la fetița ați ajuns tot la Dragnea.Doamne fereste!!!!!

 3. Pana una alta nu pesedistii ci procuroarea #rezist in complicitate cu politistii au tarat fetita pe caldaram incalcand Constitutia, Codurile penal si civil si drepturile copilului. Tariceanu, pandelica si analfabeta si-au facut datoria de politicieni si au punctat la imagine! A devenit clar pentru toti romanii ca de hotie nu o sa ne scape prostia procuroarei # ,a lui danilet si a USR care cad in toate cursele intinse de smecherii de politruci si care actioneaza ca niste clone fara sentimente. Societatea romaneasca da semne ca isi redobandeste umanitatea pierduta in timpul comunismului, a democratiei originale si a capitalismului salbatic ceea ce imi da speranta ca peste 50 de ani cand altii vor coloniza Marte vom avea si noi justitie corecta si autoritati ale statului competente si incoruptibile!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here