Agitația PSD pe tema deținuților politic este o mascaradă. Adevăratul torționar stalinist le e președinte de onoare: Ion Iliescu!

8
5558

Una dintre marile diversiuni post-comuniste se derulează de câteva săptămâni sub ochii noștri. Un mărunt procuror al anilor ’80, în prezent procurorul general al României, este prezentat ca „mare torționar”, fiind linșat de televiziunea unui securist odios și de partidul fondat de supervizorul unei Securități județene.

Să spui spui despre Augustin Lazăr că a fost un torționar este o mare ticăloșie.

Să mergi la Cotroceni cu un fost colonel de Securitate, actual general în rezervă, propulsat de FSN în 1990 ca adjunct al lui Virgil Măgureanu la SRI, este o imensă ticăloșie.

Să deplângi soarta foștilor deținuți politic din poziția de președinte al PSD (fostul FSN), de ministru, parlamentar sau simplu membru al acestui partid, în vreme ce președinte de onoare și icoană pe perete continuă să-ți fie Ion Iliescu, asta e o uriașă ticăloșie!

Ion Iliescu este exponentul stalinismului proiectat peste decenii până, iată, în secolul XXI.

Născut în 1930, s-a format într-o familie bolșevică, având un tată care se închina la Moscova lui Stalin (Alexandru Iliescu).

În timpul liceului, a participat la brigăzile roșii din Albania, care aveau rolul de impune comunismul și în această țară balcanică.

La 20 de ani, în plin staliism, a fost selectat în lotul tinerilor activiști trimiși „la studii” în URSS – în realitate, la cursuri intensive de îndoctrinare, care presupuneau și depunerea jurământului de credință față de „măreața Uniune Sovietică”.

După cinci ani la Moscova (1950-1955), dintre care trei sub Stalin și doi sub Hrușciov, a revenit în România lui Gheorghiu Dej, care se afla încă sub cizma trupelor sovietice de ocupație. A primit imediat funcții de conducere în structurile comuniste, conform indicațiilor date de tovarășii sovietici.

În 1956 a fost trimis de Dej la Timișoara, să înăbușe în forță mișcarea de solidarizare a studenților români cu Revoluția maghiară. La comanda sa, sute de studenți au fost exmatriculați și arestați. Și avea doar 26 de ani!

Sub Ceaușescu, între 1968 și 1971, a deținut puterea sa maximă în comunism: secretar cu propaganda al CC al PCR.

În 1971 a fost tras pe linie moartă: secretar cu propaganda la Județeana de Partid Timiș. Ceaușescu nu i-a mai putut suporta intrigile, servilismul excesiv față de Moscova și nerăbdarea de a căpăta mai multă putere.

La presiunile Moscovei, Ceaușescu a fost nevoit să-l promoveze prim-secretar al unui Comitet Județean de Partid. Și nu oriunde, ci la Iași, unde funcționa și un consulat sovietic aproape de granița cu URSS.

În cei 5 ani ca prim-secretar la Iași (1974-1979), printre atribuțiile sale s-a numărat și coordonarea Securității județene.

El, Ion Iliescu, a dirijat zeci de ofițeri de Securitate, inclusiv pe cei care prin fișa postului erau torționari.

El, Ion Iliescu, este președintele de onoare al PSD.

Și mai are vreun PSD-ist tupeul de a acuza un mărunt procuror an anilor ’80 că n-a sfidat legile strâmbe ale dictaturii și n-a devenit disident?

Torționarii anilor duri ai stalinismului pot pronunța cuvântul „torționar”?

Toate astea sunt blasfemii insuportabile. Mai ales că vine Liviu Dragnea – impostorul, infractorul – și declară: „Dosarul Revoluţiei trimis de Lazăr la instanţă este o mascaradă, ca să încerce să abată atenţia de la grozăviile care au ieşit la iveală despre el. Nu mă pot delimita de Ion Iliescu. Ion Iliescu este un om pe care îl apreciez, un om care a ţinut România în graniţele ei şi în stabilitate, într-o perioadă foarte grea. Nu trebuie judecat, e o mascaradă”.

Necruțători până la cruzime față de procurorul Lazăr și admiratori necondiționat ai stalinistului Iliescu – așa sunt PSD-iștii, cu Dragnea în frunte. Dar e de înțeles: nelegiuiții, impostorii, infractorii…

Alte comentarii de GRIGORE CARTIANU:

8 COMENTARII

 1. Cat de cretinizati sunt acei romani, in frunte cu Iohannis, care urla impotriva coruptiei si a „subjugarii” justitiei, dar NU sustin „juramantul de Responsabilitate”, care ar PREVENI coruptia si ar face din magistrati „sfinti” de neclintit de pe calea Dreptatii???

  Ca lucrurile stau asa pot verifica pe ei insisi toti cei care se indoiesc de Adevarul celor de mai sus, verificand daca ei si-ar putea incalca „juramantul de Responsabilitate pentru deponent si de incredere a celorlalti in acel deponent”, care s-ar incheia astfel:

  “”Daca nu voi respecta cu sfintenie cele asumate mai sus, Dumnezeu sa abata asupra familiei mele cele mai cumplite nenorociri si sa ma lipseasca pe mine si pe toti cei dragi mie de sanatate si fericire! Asa sa ma RASPLATEASCA Dumnezeu!””

  “Cele aumate mai sus” reprezinta conditionalitatile pe care deponentul se angajeaza sa le respecte.

  Numai MONSTRI care si-ar putea incalca un asemenea juramant pot sa exprime neincredere in capacitatea „juramantului de Responsabilitate” de a-i opri pe oameni sa savarseasca fapte de coruptie si pe magistrati sa savarseasca NEDREPTATI!

  PS. Lui Herr Iohannis i-am prezentat aceasta Solutie anticoruptie si antinedreptati a doua zi dupa ce a depus juramantul, cu Scrisoarea Nr 20.304/23-12-2014!
  De 4 ani si 4 luni nu a scos un guitz!

  • Cu siguranta Dragnea cu gasca lui de infractori dovediti sint mai putin corupti pt ca dvs banuiti ca Iohannis si Justitia e coripta! Deocamdata, unii sunt dovediti, cand vor fi si ceilalti vom discuta in “ stilul “ dvs. Nu puteti sa minimalizati sau sa stergeti coruptia si vinovatia grupului de infractori care ne conduc doar pt ca dvs aveti banuieli ca si altii sunt corupti! Buna gandire….si plina de “argumente” si “dovezi”!

  • Oamenii corecti, sunt corecti si fara juraminte. Ticalosii, chiar daca jura, stiu ca jura fals si, fiindca oricum se vor duce in iad, indeplinesc ordinele din acea directie.
   Esential nu e cum suna juramantul, ci sa existe pedepse severe pentru cine il incalca si societatea sa fie capabila sa le aplice.

 2. Buna ziua, de ce preluati adliteram minciunile Antenei 3? Procurorul Lazar in 1980 era student la Facultatea de Drept care in acea perioada nu avea sectie de Fata Frecventa sau prin Corespondenta, deci nu avea cum sa fie procuror comunist! Eu am observat din start minciuna si manipularea ordinara marca PSD si Antena 3! In 1989, procurorul Lazar avea 32 de ani! In 1984-1986, procurorul avea 28 de ani! In 1984 cand a fost pus presedintele Comisiei lui Peste, tocmai isi terminase stagiatura si e greu de crezut ca la astfel de varste poti fi tortionar! Am trait si eu acea perioada, aveam 30 de ani in dec ,89 si stiu cum era cu Comisiile! Erau infiintate tot felul de comitete si comisii, de forma, rezultatul era stabilit apriori, iar daca te ai fi trezit tu sa nu semnezi puteai avea probleme mari!

  • Daca ar minti doar Antena3 sau GhitaTv, ar fi mai suportabil. Dar mint si unii de la Realitatea, si unii de la B1.
   Astazi pe la ora 16, un individ lipsit de caracter, numit Badin, impreuna cu invitatii lui il ponegreau pe Ciolos.
   Aseara, doar trecand razant, am vazut tot la B1 o individa cu figura de tortionara care urla strident impotriva lui Lazar si agita o hartie, probabil un fals,
   Politicieni si ziaristi mint cu atata nerusinare, de te intrebi ce e cu ei? Ne cred atat de prosti pe toti, sau vorbesc numai pentru prostii care ii cred, iar de restul nu le el deloc rusine?!!

 3. M-am prins!
  In cavalvada aceasta de minciuni pe schema hotul striga „Hotii!”, ma intrebam de ce totusi acorda o asemenea atentie si concentraza toate tunurile pe Agustin Lazar, cand de fapt el iese la pensie imediat, la termen, si Toader nicicum nu-i va mai da inca un mandat?
  Deodata, acum 1/2 ora, am gasit explicaria. Nu Lazar este tinta, ci magistratii si procurorii implicati in procesul lui Dragnea, al lui Tariceanu, poate si al altora.
  Lovesc demonstrativ in Lazar, ca aceia sa se vada cat de periculosi sunt, cum pot scormoni ei trecutul, cum il pot deforma, ce forte de atac au si din cate directii. Vazand asta, in magistrat se va gandi daca trebuie sa-i infrunte, sau sa o lase mai moale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here