VIDEO. Renate Weber (ALDE) spune că 1,5 milioane de votanți, cei de pe listele suplimentare, de fapt nici n-au existat!

7
8238
Renate Weber este nelipsită din emisiunile Antenei 3, unde luptă pentru drepturile "poporului PSD"

Teorii halucinante au fost lansate duminică seara la Antena 3, în emisiunea directorului postului, Mihai Gâdea. Fostul europarlamentar Renate Weber (ALDE) a făcut o afirmație dementă, irațională, e care nimeni din studio nu a combătut-o.

La un moment dat, Mugur Cuivică a adus în discuție cele „un milion și jumătate de voturi de pe listele suplimentare”. Renate Weber a preluat inițiativa și a lansat ghiuleaua: „Eu încep să-mi pun întrebarea foarte serios dacă nu cumva un milion și jumătate, de fapt, sunt oameni care nu s-au prezentat la vot la aceste alegeri, și cineva a jonglat cu cifrele”.

Afirmația este cu totul iresponsabilă. Câteva observații sunt de bun-simț.

  1. Pe listele suplimentare au fost TOATE voturile românilor din diaspora (circa 380.000).
  2. Pe listele suplimentare au fost TOATE voturile românilor din țară care au votat la alte secții decât cea la care fiecare era arondat (prin adresa de domiciliu).
  3. Pe listele suplimentare au votat MAJORITATEA studenților din România, în marile centre universitare (altfel, ei fiind arondați la secții din județele de baștină).
  4. Alegerile au fost organizate de guvernul PSD-ALDE; deci, dacă sunt suspiciuni de proastă organizare, ALDE – partidul doamnei Weber – nu poate fi partid-victimă, ci partid-vinovat. Să nu se plângă, ci să explice de ce a organizat prost alegerile!
  5. Frustrarea pierderii unui nou mandat de europarlamentar (ALDE a luat 4,2%, ratând pragul de 5%) și apartenența la partidul mega-șpăgarului C. A. C. P. Tăriceanu au transformat-o pe Renate Weber într-un monstru.

Discuția dementă de la Antena 3

Renate Weber:

– Nu vi se pare că, totuși, ce s-a întâmplat la cimitirul din Valea Uzului – că, din nou, chestia asta de conflict interetnic întotdeauna prinde foarte bine – a avut rolul și de a abate atenția de la faptul că, la atâta amar de timp de la alegerile europarlamentare, cheile tot nu se închid? La peste 11.000 de secții de votare și cheile nu se închid? Păi, nu se închid! Cifrele care sunt în procesele-verbale nu coincid. Deci, atâția oameni s-au prezentat, dar când te uiți la numărul voturilor, e altul. E mai mare, de cele mai multe ori. Cu o lipsă de transparență totală… Mai nou, au început să apară cifre modificate de mână.

– În țara aceasta, din fericire, legislația spune că se pot renumăra voturile, căci voturile sunt aceleași – în saci, nu le schimbă nimeni. Dar din computere, mă tem, și cu totală lipsă de transparență, mă tem că nu înțeleg deloc ce s-a întâmplat.

– Eu cred că exemplul cel mai flagrant este cu procesul ăla verbal din Belgia, de la secția de votare unde s-au prezentat vreo mie șase sute și ceva, dar voturi valabil exprimate au fost cinci mii patru sute și ceva. Acolo e foarte mult, e mare diferența, într-adevăr, în rest sunt de câte o sută, de câteva zeci…

Mugur Ciuvică: Au fost un milion și jumătate de voturi pe liste suplimentare. Au fost liste suplimentare în fiecare comună din anumite județe, de parcă oamenii ăia s-au plimbat între comune – unii au votat în comuna vecină, ăilalți aicea…

Renate Weber: Și nu numai atât. Eu încep să-mi pun întrebarea foarte serios dacă nu cumva un milion și jumătate, de fapt, sunt oameni care nu s-au prezentat la vot la aceste alegeri, și cineva a jonglat cu cifrele. Iar eu cred că BEC-ul, care continuă să funcționeze și azi, tre’ să ne spună când are de gând să finalizeze.

Mihai Gâdea: Dacă sunt suspiciuni, cred că ele trebuie verificate și anchetate.

Pavel Abraham: Nicio problemă. Se vor clarifica, o să urmeze alegerile celelalte și va fi o experiență. Vă dau doar un exemplu…

Renate Weber: Da’… da’… da’… da’… iertați-mă, de ce treceți așa de repede peste asta – că se vor clarifica…

Pavel Abraham: Fiindcă așa doresc unii să treacă.

Renate Weber: Păi da, dar eu nu vreau să treacă.

Pavel Abraham: Nici eu nu vreau, dar suntem neputincioși noi.

Mircea Badea: Domn’e, eu nu-s neputincios deloc!

Dialogul, de la minutul 45:00.

CITIȚI ȘI:

Sluga lui Dragnea îl vânează pe procurorul care a deschis dosarul „10 august”. Netejoru îl vrea dat afară din Parchet și arestat!

Cum au trăit actorii #Rezist arestarea lui Dragnea. „Când s-a dat sentința, toată lumea a izbucnit în urale de parcă ar fi dat gol România în finala Campionatului Mondial”

Carmen Dan încă nu și-a revenit din șocul arestării lui Dragnea. Zice că-l va vizita la pușcărie

Surpriza PLUS care a înfuriat USR. Sondajul care-l dă pe Cioloș peste Barna nu a fost comandat de Alianța USR-PLUS!

Octavian Ursu, trompetistul român care a devenit primarul unui oraș german de 70.000 de locuitori

VIDEO. Un român din Italia, șofer de TIR, a devenit erou după ce a convins un tânăr să nu se sinucidă

Niște idioți cer, la Cotroceni, eliberarea infractorului: „Dragnea, te iubim, că ca tine nu găsim!”. Ei luptă cu „excrocul” Iohannis

Chirieac: „Se ridică o mișcare în favoarea domnului Dragnea. Au fost demonstrații la Cotroceni”. Alți penibili: Pelican și Troncotă

Dosarele grele abia acum vin peste Dragnea! Pe lângă ele, cel care i-a adus închisoarea a fost mizilic

Dragnea e nehotărât între pușcăria-hotel din Mehedinți și hotelul-pușcărie de la Rahova

Furie la Antena 3: PNL, USR și PMP nu i-au dat niciun leu în campanie, iar PSD și ALDE au plătit mai mult la RTV!

Șocul unei românce din Italia: „Am fost acasă să-mi îngrop tatăl. M-am îngrozit câtă șpagă mi s-a cerut”

Ajutor de la dictator: Plahotniuc s-ar fi refugiat în Turcia, la Erdogan, după o fugă prin Transnistria

Ajutați-ne să identificăm bruta lui Firea! Scrieți-ne dacă-l cunoașteți pe nemernicul din parcare!

Gașca Firea își apără bruta. Mesaj către Tudor Chirilă: Te porcăim, te și batem, că și tu ai pălmuit un om!

Dăncilă urcă în barca „Statului Paralel”: pune într-o funcție importantă un fost șef SRI. „Cațavencii” lui Bușcu pierd Delta Dunării

Nepotism și secretomanie. Tarom ascunde un adevăr scandalos: toată familia directorului general e angajată la compania de stat!

DOCUMENT. Concedieri și reduceri salariale în toate instituțiile publice! Notificarea lui Orlando confirmă că nu mai sunt bani

Cifrele dezastrului: deficitul comercial al României a crescut cu 34,7% față de 2018. „Gaură” de 5 miliarde de euro în 4 luni

Urmarea jafului PSD: trenurile se defectează tot mai des. Ore de calvar pentru călători, fără toaletă, apă sau aer condiționat

CTP: „PSD este un Cernobîl al politicii românești. E radioactiv. Dacă intri acolo, ori mori, ori te transformi într-un mutant monstruos”

7 COMENTARII

  1. fa bolșevică are dreptate ! Din 2 milioane de voturi ale Partidului Comunist PSD-ALDE , 1,5 sunt false ! Ca doar nu credeți ca miliția criminalei Cacarmen a furat pentru opoziție !

  2. Dar intr-o comuna cu 250 de locuitori unde au votat 850 de persoane cum e,tot studenți și acolo?Si de ce nu se închid peste 2500 de liste electorale?Si in Belgia și pe unde s-o mai descoperi?Sunteti tari!

  3. IN ZONELE DIN SUD CU COMPLICITATEA PRIMARILOR IN CALITATE DE ORGANIZATORI AU FOST AUTOCARE CARE SE PLIMBAU IN TOATE COMUNELE ,SEFII SECTIILOR DE VOTARE SE FACEAU CA SCANEAZA BULETINELE ,ASTA SI CU COMPLICITATEA OPOZITIEI DIN ACELE COMUNE

  4. Evident Renate este o gluma proasta, 4,2%. Daca crede ca listele sint corecte si computerele au gresit…vin si eu cu o idee! s/o inchidem pe RW intr/un computer sa verifice daca s/a calculat corect! Rusine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.