Klaus Iohannis indică Guvernul drept „autorul moral al tragediei” de la Caracal. Îi cere să repare urgent legile justiției

3
1919
Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a avut duminică seara o declarație de presă foarte dură, de la Palatul Cotroceni, în legătură cu tragedia de la Caracal.

Șeful statului a indicat Guvernul PSD-ALDE drept „autorul moral al tragediei” de la Caracal. „Au masacrat legi, au dat afară oameni competenți, au scăzut pedepsele unor infractori, au vrut să-și subordoneze politic toată justiția”, a spus Iohannis.

Președintele cere Guvernului și actualei majorități parlamentare să revină asupra legislației penale, pe care a distrus-o. În caz contrar, „voi strânge o nouă majoritate, după alegeri, care va abroga modificările legislative aduse în ultimii doi ani legilor justiției și codurilor penale”.

Declarația de presă a lui Klaus Iohannis

„Guvernul ar trebui să se gândească dacă nu cumva este autorul moral al acestei tragedii”

 • „Încep această declarație prin a-mi exprima regretul profund față de tragedia de la Caracal, în care instituțiile nu au reușit, în urma unui lung șir de erori inacceptabile, să salveze viețile celor două tinere, curmate brutal. Sunt alături de familiile îndurerate și mă alătur românilor care și-au manifestat solidaritatea cu acestea în momentele grele prin care trec.”
 • „În aceste zile am comunicat constant cu autoritățile implicate și responsabile. Instituții ale statului român nu au reușit de această dată să își facă datoria, aceea de a proteja dreptul fundamental la viață. Este o realitate sumbră care, din nefericire, nu mai poate fi schimbată. Cei responsabili vor trebui aspru sancționați. De la Interne, de la STS, din toate instituțiile care vor fi găsite vinovate de aceste tragedii. Dar pedepsele, oricât de severe și bine meritate ar fi, nu aduc viețile pierdute înapoi. Ce este însă obligatoriu să facem este să identificăm toate mijloacele pentru a preveni repetarea unor astfel de tragedii.”
 • „Nu mă voi pronunța pe detaliile acestui caz până la finalizarea anchetei și a rapoartelor pe care le vom discuta, în mod foarte serios, în CSAT. În mod normal, însă, nu ar fi trebuit să ajungem să discutăm un asemenea caz în CSAT. Și resping abordarea politicianistă propusă de Guvernul României, care ar trebui să se gândească dacă nu cumva este autorul moral al acestei tragedii.”

„Au masacrat legi, au dat afară oameni competenți, au scăzut pedepsele unor infractori, au vrut să-și subordoneze politic toată justiția”

 • „Călcarea în picioare a legilor justiției, a codurilor, a instituțiilor responsabile de siguranța cetățeanului a fost și este una dintre liniile directoare ale acestei majorități parlamentare. Am auzit apelurile doamnei premier de a nu politiza această situație. Ar fi un îndemn onest doar dacă ar veni de la oameni onești, care caută deschis și sincer soluții pentru rezolvarea situației. Atunci când vine de la cei care au masacrat legi, au dat afară oameni competenți pentru a-și numi apropiații în funcții, au scăzut pedepsele unor infractori și au vrut să își subordoneze politic toată justiția pentru a scăpa de răspundere, atunci când acești oameni vorbesc despre referendumuri legate de justiție, atunci când fac apeluri ca și când nu au avut nicio legătură cu această temă, ei nu mai au nicio credibilitate, iar îndemnurile lor nu au nicio valoare! Politizarea Ministerului Afacerilor Interne este, din păcate, o realitate în România anului 2019!”
 • „Există soluții. La CSAT voi cere Prim-ministrului, Ministrului Justiției și Ministrului de Interne să identifice soluții concrete, inclusiv – dacă se impune – de modificare a legilor și a procedurilor. În urma repetatelor intervenții asupra legislației penale și procesuale penale, precum și în contextul ultimelor acțiuni ale noilor instrumente inventate de PSD, s-a ajuns în situația în care cooperarea dintre polițiști și procurori se face deficitar, iar cel care suferă este cetățeanul român. Dacă autoritățile nu au instrumente legale clare pentru combaterea eficientă a criminalității, acest lucru trebuie rezolvat rapid! Aceasta nu scuză și nici nu justifică însă atitudinea celor implicați!”

„Le cer să uite de referendumuri absurde”

 • „Legislația penală trebuie modificată în interesul apărării drepturilor fundamentale și nu al apărării infractorilor. Voi cere Ministrului Justiției să analizeze de urgență în ce măsură se impun modificări ale legislației penale în privința percheziției, a procedurilor de acțiune atunci când viața sau integritatea fizică a unui cetățean este în pericol. De asemenea, se impune o analiză a legislației sub aspectul competenței materiale a parchetelor pentru infracțiunile de răpire și omor cu victime multiple.”
 • „Voi cere, de asemenea, în CSAT, Ministrului Justiției să analizeze în ce măsură se impune modificarea competenței materiale a DIICOT după modelul competenței materiale a unor instituții occidentale, care instrumentează inclusiv toate cazurile de infracțiuni grave îndreptate împotriva persoanelor, precum răpiri sau omoruri cu victime multiple, întrucât, la acest moment, DIICOT anchetează doar omorurile comise de un grup organizat, nu și fapte precum crime de acest tip, care prezintă o gravitate la fel de mare.”
 • „Sunt soluții punctuale, cu care voi veni în CSAT, pentru ca Guvernul să nu se mai plângă că nu știe ce are de făcut. Le cer să uite de referendumuri absurde, să își asume răspunderea, pentru că ei sunt cei care pot lua decizii și să adopte soluțiile pe care oamenii competenți din sistemul de justiție le știu.”

„Voi strânge o nouă majoritate, după alegeri, care va abroga modificările legislative aduse în ultimii doi ani legilor justiției și codurilor penale”

 • „Societatea românească s-a trezit, este implicată și reacționează! Problema reală este că, dincolo de această criză, statul român a fost profund slăbit de guvernarea PSD din ultimii ani. Prima și cea mai importantă zonă – legile justiției și toate prevederile pe care am încercat să le amân cât mai mult, dar pe care nu am putut sa le opresc în totalitate. Multe dintre ele au produs deja efecte, iar aceste efecte trebuie reparate.”
 • „Cer Guvernului să ia măsuri acum, pentru că are pârghii, dacă mai are o minimă decență. Și le mai cer ceva celor de la PSD și ALDE – abrogarea modificărilor legislative aduse în ultimii doi ani legilor justiției și codurilor penale. Este un pas obligatoriu, pe care nu îl mai cerem doar noi, Comisia de la Veneția și toate vocile competente din sistemul de justiție. Îl cer și românii, afectați de efectele cumplite ale incompetenței și corupției PSD.”
 • „Dacă nu o va face acest guvern, vă promit că voi strânge o nouă majoritate, după alegeri, care va face asta. Și care nu se va opri la acest lucru, ci se va ocupa de întărirea statului, pentru ca drepturile românilor să poată fi protejate și garantate cu adevărat. Românii cinstiți muncesc din greu, plătesc taxe multe și așteaptă să fie respectați și protejați la ei acasă, așa cum este protejat și respectat orice cetățean european. Statul român poate face asta dacă este eliberat de incompetență, de clientelism, de corupție și de aroganță!”

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ:

* Șoc după șoc: monstrul din Caracal zice că pe Alexandra a aruncat-o în Olt. Bestiei i s-a făcut rău la reconstituirea crimelor

Profesoara Alexandrei, care a mers în maşină cu monstrul din Caracal: „Doaaamne, eu la ăsta m-am urcat?!”

Boule-cu-epoleți, Luiza nu fugise cu Făt-Frumos! O răpise Monstrul, o violase și omorâse, o arsese în butoiul de tablă!

Monstrul din Caracal scapă mai devreme cu ajutorul PSD-ALDE! Chiar dacă va fi condamnat pe viaţă, va beneficia de legea penală mai favorabilă

Monstrul din Caracal și-a recunoscut ambele crime: le-a omorât și pe Alexandra, și pe Luiza. El le batjocorește și după moarte

Impostură criminală. Raed Arafat promite că va face mai eficient sistemul 112. Dar până acum ce-a păzit?!

O vecină a monstrului a sunat la 112 noaptea, la orele 3 și 5, când Alexandra era sechestrată. A raportat „o activitate suspectă”, dar i s-a spus să doarmă liniștită

„Tatăl ucidea cai, el câini. Îi plăcea să-i vadă cum se chinuie”. Mărturii despre viaţa monstrului din Caracal

Amănuntul care-i înfundă definitiv pe polițiști: Alexandra le-a dat numărul de telefon al monstrului. De ce nu l-au folosit pentru identificare?

GALERIE FOTO. Ea e Alexandra, fata zâmbitoare din Ansamblul „Dor de Romanați” din Caracal

Alexandra e o eroină. Curajul ei a salvat de la moarte alte fete. Fără telefoanele ei la 112, monstrul din Caracal n-ar fi fost prins

Procurorii acuză: scoaterea din joc a SRI, prin decizia CCR, a făcut imposibilă localizarea exactă a Alexandrei

SINISTRU. Un cercel al Alexandrei a fost găsit în mașina monstrului din Caracal. Plus: oase și dinți de om în cenușa din butoi

Noi descoperiri sinistre: o valiză și un sac cu oase, găsite într-un lac din apropierea casei monstrului din Caracal

Curajul extraordinar al Alexandrei. Cele trei apeluri la 112 au fost de pe telefonul monstrului din Caracal, care-l uitase în preajma ei

„Jos Guvernul criminal!” Moartea Alexandrei revoltă România. Noi proteste în Capitală, după Colectiv şi asaltul PSD-ALDE împotriva justiţiei

Criminalul a revenit la locul faptei. Rânjetul batjocoritor al monstrului

PSD-ule, uită-te-n oglindă: tu ești monstrul din Caracal!

„Dragă mamă…” O zguduitoare scrisoare imaginară. În mintea Alexandrei și o ultimă rugăciune

„Incredibil tupeul lui Dăncilă în tragedia de la Caracal! Ar trebui să se ascundă într-o gaură de șarpe. PSD și ALDE au acționat în favoarea infractorilor”

* Doi criminali: monstrul din Caracal și statul român. O fată de 15 ani a fost răpită ieri și găsită tranșată azi, deși a sunat la 112

Ultimele cuvinte ale Alexandrei către 112: „Vine! Vine!”. Monstrul din Caracal a surprins-o vorbind la telefon și a omorât-o

Crima de la Caracal. Art. 27 din Constituție: percheziţiile în timpul nopţii sunt permise „în cazul infracţiunilor flagrante”

Marian Godină: „Îmi este rușine. Nu am ce să spun în apărarea colegilor. Simt aceeași revoltă ca voi. Dar…”

Traian Berbeceanu: „Cei care au hăcuit legislația penală sunt acum oripilați de ferocitatea infractorilor”

CTP: „Dăncilă nu e proasta lui Dragnea, e o hienă politică”

Dovadă că au lăsat-o să moară! Poliţiştii ştiau locul de unde a sunat fata răpită în Caracal. Localizarea apelului la 112 a fost făcută corect de către STS

* Fata răpită din Caracal era nepoata lui Cumpănaşu. „În timp ce Alexandra era în casă, poliţiştii stăteau la poartă!”

* Cum a scăpat o altă fată din maşina satrapului din Caracal. Au început să vorbească vecinii şi cunoştinţele celui acuzat că e criminal în serie

Cum a scăpat o altă fată din maşina satrapului din Caracal. Au început să vorbească vecinii şi cunoştinţele celui acuzat că e criminal în serie

* Cele 19 ore fatale. Incredibil: poliţiştii au amânat intervenţia o noapte! Puteau interveni rapid pentru a o salva pe tânăra din Caracal, dar au ales să aştepte mandat

CITIŢI ŞI:

Dăncilă, ticăloasă ca Dragnea: „10 august seamănă cu o lovitură de stat”. CTP: „Este o zicere pentru pitecantropi”

„Morsa Competentă” fură PNL-ului 9 procente! Încă o fantezie: Dăncilă peste Iohannis la prezidențiale!

Prodecanul-diavol de la Facultatea de Teologie. Afirmații șocante despre viol, prezervativ și musulmani. „Dacă femeia violată rămâne gravidă, înseamnă că i-a plăcut, ar vrea să se repete”

Păduchii din Casa Poporului și-au adus rudele și amantele să vadă gratis concertul Bon Jovi. Pagubă: 60.000 de euro

„Adio, țară de căcat!” Bătut în fața casei sale, umilit de „112”, batjocorit la spital, scriitorul Gabriel Bota va părăsi România

Cuc, DEMISIA! N-a „ciripit” nimic despre o şpagă de 500.000 de euro de care a aflat chiar în biroul său!

Impostori din tată-n fiu. „Generalul Izmană” și-a angajat beizadeaua pe ascuns la Ministerul Agriculturii „ca să se maturizeze”

VIDEO. Sorina pe post de mămică: „Nani, nani, puișorul mamii…” Plus: hărțuirea de la Otopeni a costat 7.400 de dolari

Au încercat să blocheze plecarea Sorinei la 5 dimineața, în aeroport! Soții Săcărin au fost hăituiți până la frontieră. Din cauza șicanelor, copila a pierdut primul avion din viața ei

EXCLUSIV. Prima fotografie a Sorinei în America. Și primul mesaj al părinților ei, din New York: „Acum, Sorina e cetățean american!”

Interesul superior al copilului. Arestați doctorița care face injecții! Plânge copilul, nu vrea să fie înțepat

Sorina, victima unor escroci emoționali. Au speriat-o cu bau-baul părinților de adopție, deși erau plătiți s-o integreze în familia acestora

VIDEO. Se apropie 10 august, jandarmii au prins poftă de gazare. Bărbat omorât de spray-ul pulverizat în față de aproape

* A doua Românie creşte în Diaspora! Peste 600.000 de copii născuţi în familii emigrate în Europa

Cristoiu: la arestarea lui Dragnea „și-au dat mâna forțe greu de imaginat, interne și externe, ca la debarcarea lui Ceaușescu”

GRECO descrie Secția Specială a Adinei Florea ca pe o structură de tip mafiot. Somație: desființați SS-Gestapo!

Dăncilă și-a „aranjat” fiul cu funcţie grasă la Curtea de Conturi

Fenomenul ZIARISTII.COM: peste 3 milioane de cititori, peste 18 milioane de citiri în 6 luni. Mulțumim!

3 COMENTARII

 1. Corect D-le Presedinte.
  Din pacate nu aveti cu cine.Noi,romanii reactionam numai la emotii puternice.
  Iesim in strada o zi doua,trei si atat.Pe urma ne plictisim.Uitam.
  Cu Coana Viorica va bateti gura degeaba.Asta nu poate intelege gravitatea politizarii institutiilor.
  Daca o pui sa-ti arate pe o harta cu Drapelele Statelor unde este Romania,se gandeste.
  O fi aici in Africa (Ciadul)?O fi aici in mijlocul Europei (Anddora)?Sau asta de la M.Neagra?
  Bineinteles daca stie,sau nu uitat ce culori are Drapelul de Stat.
  In toate judetele controlate de psd exista o increngatura intre politicieni,politisti,procurori,judecatori, veri,cumetrii,afaceri.
  Tin minte ca acum peste 10 ani Fiul cel mic al lui Berceaa Mondial (14 ani varsta) a accidentat grav cu masina un cetatean im mijlocul unui orasel din Olt.Ati auzit ceva?NU.
  Bercea a fost saltat numai ca sa-l infunde pe M.Basescu, nu pentru infractiunile si violentele facute in judet.
  Nu vreau sa minimaalizez tragedia de la Caracal, sunt om batran,care prin natura meseriei am trecut prin n momente critice si imi vine sa plang si sa urlu pentru aceste doua copile.
  Dar ganditi-va ca avem o multime ca acesti impostori habarnisti pusi in Functii de decizie, la Calea Ferata,la baraje,la centrale electrice,in aeroporturi,la Trafic Aerian.Asta este grav.
  O mare parte din vina o au si moderatorii tv (Vorbesc de televiziunile serioase nu mizeriile psd-iste)
  Daca eu tip ca m-a luat viitura cu pat cu tot, vine seara o toapa psd-ista sa-mi explice ca de fapt aia nu era apa,era lapte,namolul ramas in casa nu ere namol,era miere.Trebuie sa fiu recunoscator PSD ca mi-a adus laptele si mierea in casa.
  Daca sunt mai capos, si continui sa tip ca sunt in noroi pana la gat apare alta toapa care sa-mi explice ca psd are grija de sanatatea mea.Namolul face bine la oase,la reumatism.
  Moderatorul in loc sa le intrebe de programe de re-impadurire,perdele forestiere ptr.autostrazi si sosele, nimic,le lasa se debiteze toate tampeniile invatate la partid.
  Tara lui lasa ca a trecut,la anul poate nu mai ploua asa mult,chiar daca ninge poate nu mai bate vantul si tot asa.
  In rest,marete realizari,lapte miere,totul roz.
  Cred ca astia nu au aflat ca guverneaza Romania,pe Planeta Pamant. Cred ca ei sant pe Marte,ca numai acolo totul se vede roz spre rosietic

 2. Ficusule, ca imi vine sa imi tai mana cu care te-am votat, tu esti seful suprem al acestui stat esuat. Tu in cinci ani de zile ai distrus tot ce mai ramasese functional in statul acesta.Serviciile secrete care tolereaza de ani buni crima organizata din Caracal sunt in subordinea ta, nu a PSD!Guvernul PSD-Dancila este opera ta. Tu ai validat-o pe paparuda asta ca premier cand ai fi avut mii de motive sa o respingi. De cate ori ti-ai plimbat tu in astia 5 ani partea dorsala in Romania profunda? Iti place sa arunci cu paltoanele la Paris pe banii nostri, Caracalul si Tandareiul iti put mai presedintele tuturor romanilor! Nu ai scuze. Si inca ceva, premierul de la Grivco, presul fostului puscarias si turnator la securitate esti tot tu. Ai decentata si taci daca nu esti in stare sa iti asumi lasitatea, pasivitatea si complicitatea la grozaviile PSD.

  • Misulica tata,cand ai primit pastilele de la sediu nu ti-au explicat?
   Dimineata aia de prostie,la pranz aia de tampenie.
   Tu ce-ai facut? Ai luat doua de prostie azi?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here