Dovada că au lăsat-o să moară! Poliţiştii ştiau locul de unde a sunat fata răpită în Caracal. Localizarea apelului la 112 a fost făcută corect de STS

5
4952
Poliţiştii din Caracal au lăsat-o să moară cu zile pe Alexandra, fata răpită din Caracal. STS a prezentat vineri seară dovezile din care rezultă că poliţiştii au fost informaţi corect în privinţa locului de unde a sunat tânăra răpită de individul presupus criminal în serie.
Liderii PSD şi ALDE şi Viorica Dăncilă au încercat să dea vina pe STS pentru că n-ar fi furnizat locaţia exactă a victimei, dar datele tehnice arată contrariul.
Încercarea poliţiştilor din Caracal de a arunca vina pe STS sau pe procurorul de caz nu are sens. În situaţii în care e pusă în pericol viaţa unei persoane, poliţiştii pot interveni DIRECT, fără niciun „mandat de percheziţie”.
Acest lucru e GARANTAT şi de Constituţie şi a fost confirmat şi de către jurişti, inclusiv de la PSD.
Se ştie deja că poliţiştii au amânat intervenţia nu mai puţin de 19 ore, aşteptând un mandat de la procuror pentru intervenţie. Dar ei nu aveau nevoie de mandat atâta vreme cât ştiau – exact sau cu aproximaţie – locul în care se află o victimă a cărei viaţă este pusă în pericol.
Poliţiştii din Caracal ştiau locaţia în care se afla Gheorghe Dincă, presupusul criminal în serie, cu o seară înainte, dar nu au organizat un flagrant, aşa cum le permitea legea, ci au preferat să aştepte autorizaţie de percheziţie pentru a doua zi dimineaţa.

„Eu cred că dacă se ştiau aceste lucruri se intervenea. Din momentul înc are a fost identificată acea locaţie şi s-a intervenit au trecut ore multe. Organele de poliţie, în cazuri flagrante pot să intervină fără a aştepta autorizaţia procurorului. (…) E absolut incredibil ce s-a întâmplat şi dacă aşa s-a întâmplat e de nepermis. Eu nu pot să îl preiau eu acest caz. În acest moment noi analizăm oportunitatea preluării cauzei de către DIICOT. Vom vedea dacă au fost erori şi ce erori au fost. Cineva trebuie să instrumenteze acest caz (…) Ei trebuiau să intervină exact în momentul în care au identificat locaţia şi aici trebuie să vedem ce s-a întâmplat. Nu ştiu dacă se ştia sau nu se ştia. Eu refuz să cred că procurorii DIICOT ştiau”, a completat Bogdan Licu.

Surse judiciare au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că autorizaţia de percheziţie a locuinţei lui Gheorghe Dincă, suspectul în cazul crimei din Caracal, s-ar fi dat vineri dimineaţa, în jurul orei 3.00 – 3.30. Cu toate acestea, percheziţia domiciliară a început doar la ora 6.00 dimineaţa.

STS a transmis informaţiile corect la Poliţie

Serviciul de Telecomunicații Speciale arată că informația de localizare transmisă de firma de telefonie mobilă este reprezentată sub forma unui unui cerc sau sector de cerc, iar în cazul primului și a celui de-al treilea apel al adolescentei la 112 se poate observa că ”victima a fost găsită în zona afișată, la limita inferioară a acesteia”.

În cazul celui de-al doilea apel, zona de localizare se afla departe de locul în care a fpst găsită victima, motivul invocat de STS fiind că ”telefonul victimei a comutat pe o altă celula a operatorului de comunicații mobile”.

Comunicatul integral al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale

În completarea comunicatului de presă remis la ora 15.00, facem următoarele precizări:

Prin apelarea numărului de urgență 112 este furnizată și disponibilă în mod automat informația de localizare transmisă de operatorul reţelei publice mobile. Zona primară de localizare este reprezentată sub forma unui unui cerc sau sector de cerc, așa cum se poate observa în imaginile de mai jos.

În cazul de față, victima a fost găsită în zona afișată, la limita inferioară a acesteia.

Figura 1. Informația de localizare asociată primului apel (primul apel realizat în 25.07.2019, la ora 11:05:04, având o durată de 45 de secunde)

Pe durata celui de al doilea apel informația de localizare este cea reprezentată în figura nr. 2, de unde se poate deduce că telefonul victimei a comutat pe o altă celula a operatorului de comunicații mobile.

Figura 2. Informație de localizare asociată celui de al doilea apel (al doilea apel realizat în 25.07.2019, la ora 11:06:21, având o durată de 2 min. 20 sec.)

Pe durata celui de al treilea apel informația de localizare a fost identică cu cea primită în cazul primului apel efectuat de victimă

 

Figura 3. Informație de localizare asociată celui de-al treilea apel (al treilea apel realizat în 25.07.2019, la ora 11:12:33, având o durată de 1 min. 38 sec.)

Singura posibilitate legală și fezabilă pentru o localizare mai precisă a unui apel 112 este utilizarea aplicației dezvoltată și lansată de Serviciul de Telecomunicații Speciale, în data de 15 februarie 2019, denumită „Apel 112”.

Aplicația „Apel 112” permite transmiterea coordonatelor geografice ale terminalului telefonic mobil, tocmai pentru îmbunătățirea poziției de localizare a apelantului la 112.

De la data lansării acestei aplicații și până în prezent au fost inițiate către Serviciul 112, prin intermediul aplicației, un număr de 409 apeluri. Aplicația și-a dovedit utilitatea în toate cazurile în care persoanele aflate în pericol au folosit-o.

Aplicația este disponibilă gratuit și poate fi descărcată din Google Play și Apple Store. De la data lansării și până în prezent s-au realizat 32.186 descărcări.

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIŢI ŞI:

* Fata răpită din Caracal era nepoata lui Cumpănaşu. „În timp ce Alexandra era în casă, poliţiştii stăteau la poartă!”

* Cum a scăpat o altă fată din maşina satrapului din Caracal. Au început să vorbească vecinii şi cunoştinţele celui acuzat că e criminal în serie

Cum a scăpat o altă fată din maşina satrapului din Caracal. Au început să vorbească vecinii şi cunoştinţele celui acuzat că e criminal în serie

* Cele 19 ore fatale. Incredibil: poliţiştii au amânat intervenţia o noapte! Puteau interveni rapid pentru a o salva pe tânăra din Caracal, dar au ales să aştepte mandat

După Sorina, crima din Caracal. Ce urmează?

* Doi criminali: monstrul din Caracal și statul român. O fată de 15 ani a fost răpită ieri și găsită tranșată azi, deși a sunat la 112

Dăncilă, urmașa lui Ștefan cel Mare! Îl înfruntă curajoasă pe Soliman-Iohannis. Halucinațiile lui Fifor Comicul

Cîţu a avut dreptate: vine Marea Tăiere bugetară! „Au măsluit datele şi au tot rostogolit GAURA bugetară. Acum nu se mai poate!”

Doi PSD-iști dintr-o lovitură! „Trezorierul lui Dragnea” și „primarul lui Oprișan”, trimiși în judecată în aceeași zi

20.000 de euro pe lună l-au scos pe Tudose din comuna primitivă. Și-a făcut card, nu mai înjură băncile!

Dăncilă, ticăloasă ca Dragnea: „10 august seamănă cu o lovitură de stat”. CTP: „Este o zicere pentru pitecantropi”

„Morsa Competentă” fură PNL-ului 9 procente! Încă o fantezie: Dăncilă peste Iohannis la prezidențiale!

Onoarea nereperată a bibicilor olteni. Îl rad pe Popa’s pentru o vorbă tâmpă, dar se scaldă în onoare cu Năstase Coruptul

Prodecanul-diavol de la Facultatea de Teologie. Afirmații șocante despre viol, prezervativ și musulmani. „Dacă femeia violată rămâne gravidă, înseamnă că i-a plăcut, ar vrea să se repete”

Eroare politică a lui Klaus Iohannis: a numit doi miniștri dubioși, la Interne și la Externe

Păduchii din Casa Poporului și-au adus rudele și amantele să vadă gratis concertul Bon Jovi. Pagubă: 60.000 de euro

„Adio, țară de căcat!” Bătut în fața casei sale, umilit de „112”, batjocorit la spital, scriitorul Gabriel Bota va părăsi România

Scriitorul bătut de ceafa-lată: „Nu mai vreau să lupt pentru această țară. Am obosit”. Agresorul zice că scriitorul l-a bătut pe el!

Cuc, DEMISIA! N-a „ciripit” nimic despre o şpagă de 500.000 de euro de care a aflat chiar în biroul său!

Minciunile unui primar din cauza căruia a murit un om. A paralizat Salvamontul, a transformat o Skoda Berlina în Nissan Patrol!

Impostori din tată-n fiu. „Generalul Izmană” și-a angajat beizadeaua pe ascuns la Ministerul Agriculturii „ca să se maturizeze”

Mutarea-surpriză a lui Ludovic Orban cu Rareş Bogdan la vârful PNL

VIDEO EXCLUSIV. Primul filmuleț cu Sorina în noua ei casă, la New York. Fetița învață să cânte la pian

VIDEO. Sorina pe post de mămică: „Nani, nani, puișorul mamii…” Plus: hărțuirea de la Otopeni a costat 7.400 de dolari

Au încercat să blocheze plecarea Sorinei la 5 dimineața, în aeroport! Soții Săcărin au fost hăituiți până la frontieră. Din cauza șicanelor, copila a pierdut primul avion din viața ei

EXCLUSIV. Prima fotografie a Sorinei în America. Și primul mesaj al părinților ei, din New York: „Acum, Sorina e cetățean american!”

Smiorcăieli penibile la Propaganda TV, după plecarea Sorinei în America. Noi scenarii demente ale familiei Șărămăt

Sorina a plecat în America la exact o lună de când a fost luată de la familia Șărămăt. Marii învingători, marii învinși

DOCUMENT. În plângerea la DIICOT, asistenta maternală a Sorinei îi acuza pe soții Săcărin că sunt traficanți de minori și de organe!

VIDEO EXCLUSIV. Bucuria Sorinei când spune că va pleca în America. A scăpat de spaimele cu care o teroriza familia Șărămăt

„Sorina are un sânge pur, o vor pentru sacrificare”. Monstruozități generate de propaganda Antena 3 – RTV – Sorina Matei

Interesul superior al copilului. Arestați doctorița care face injecții! Plânge copilul, nu vrea să fie înțepat

Sorina, victima unor escroci emoționali. Au speriat-o cu bau-baul părinților de adopție, deși erau plătiți s-o integreze în familia acestora

VIDEO. Se apropie 10 august, jandarmii au prins poftă de gazare. Bărbat omorât de spray-ul pulverizat în față de aproape

Și Timișoara se pregătește să aibă primar neamț! La 36 de ani, Dominic Fritz a fost desemnat candidatul USR, partid care a dominat alegerile din 26 mai

VIDEO. Arma secretă a PSD la prezidențiale: „blonda lui Voiculescu”. Inspirat de Băsescu, mogulul Antenei 3 încearcă s-o impună drept candidat unic al frontului anti-Iohannis

Prăpădul pe care îl va provoca Legea pensiilor: „Deficitul va ajunge lejer la 5,4%, în 2021”

* A doua Românie creşte în Diaspora! Peste 600.000 de copii născuţi în familii emigrate în Europa

Cristoiu: la arestarea lui Dragnea „și-au dat mâna forțe greu de imaginat, interne și externe, ca la debarcarea lui Ceaușescu”

Am gazat-o pe Carmen Dan!

GRECO descrie Secția Specială a Adinei Florea ca pe o structură de tip mafiot. Somație: desființați SS-Gestapo!

Dăncilă și-a „aranjat” fiul cu funcţie grasă la Curtea de Conturi

Fenomenul ZIARISTII.COM: peste 3 milioane de cititori, peste 18 milioane de citiri în 6 luni. Mulțumim!

5 COMENTARII

 1. Hai sa fim serioși , fata a spus clar ca in curte este un service auto , cam câte service-uri auto sa fie în zona aia , tovarăși PSD-iști ? Sau ce , mai sunt din căruța aia răsturnată și acum ?

 2. Ati cazut in ridicol. Nu mai incercati sa scoateti basma curata STS-ul si procurorii. Fetele si-au pierdut viata intr-un patrat al mortii format de STS, Politie, Procuratura si vecinii criminalului care stateau ca in timpul comunismului ascunsi dupa perdele in timp ce un aproape de-al lor striga dupa ajutor. Toti repetenti la umanitate. Cele trei institutii ale statului s-au aflat in competitie care are angajatii cei mai dobitoci si mai lipsiti de competente profesionale. Acest patrat al mortii este guvernat de PSDancila in blat cu Iohannis USR si PNL. Au trecut doua luni de cand PSD a pierdut alegerile europarlamentare. Daca PNL si USR isi asumau guvernarea din mai , daca le-ar fi pasat cu adevarat de cetateni si tara, daca lui Iohannis i-ar fi pasat mai mult de tara decat sa trandaveasca si in doilea mandat, reforma politiei si a justitiei ar fi inceput deja si poate aceasta nenorocire nu s-ar fi intamplat. Ca cetatean m-am saturat de scuze, de plimbatul pisicii moarte dintr-o curte in alta, de ascunsul in spatele institutiilor. Vreau asumarea responsabilitatii pe persoana fizica aflata in slujba cetatii si a cetateanului de la presedinte la ultimul bugetar pe care eu impreuna cu ceilalti cetateni il platim sa ne serveasca.

   • Baiatule, cu simpatie iti recomand sa pui mana pe carte ca nu ai idee cu ce sa mananca bolsevismul. Nu schimbam niste banditi de o orientare cu altii. Nu schimbam niste lasi cu altii chiar daca tu te regasesti printre ei. Nu schimbam niste incompetenti cu altii. Nu asa ne facem tara bine. Bandit bolsevic sa il faci pe taica-tau nu pe mine care am crescut intr-un apartament impanzit cu microfoane pentru taica-meu cum am aflat din dosarul sau la CNSAS. Si in timp ce apartamentul nostru era impanzit de microfoane, vecinii se uitau prin gura cheii la fel cum vecinii criminalului stateau dupa perdele in timp ce Alexandra tipa. Unul dintre vecinii nostri a cedat psihic spre batranete si a marturisit ca fusesera avertizati de securisti sa nu iasa afara din apartamente pentru o ora. Comunismul a fost posibil datorita complicitatii din intreaga societate. Nimeni cu exceptia detinutilor politici nu este nevinovat din ceea ce s-a intamplat in comunism asa cum nimeni nu e nevinovat cu exceptia copiiilor de ceea ce se intampla acum , mai ales politicienii inclusiv cei din USR, presupun ca tu esti userist! Diferenta in politica si in societate poate fi facuta de cei care isi asuma responsabilitatea pentru partea lor de vina, pentru ca nu au facut mai mult si data viitoare fac mai bine.

 3. Cine sa stie bre, legea, POLITIA ROMANA, NAH, ei stiu doar sa bata apa-n piua si sa se faca ca lucreaza, ba mai mult tupeul-tupeului il pun pe tatal fetei sa sparga usa ca ei nu vor sa plateasca pt perchezitie daca fata nu e acolo!!!! Bah, ala care a zis asta trebuie sa zboare urgent, si puneti oameni capabili in functii cheie , nu pilele partidului infractorilor, ala numit PSD, in tandem cu ALDE si UDMR care de ani de zile distrug tara facand legi doar pentru protectia infractorilor.Politaiul probabil ca nu stie legea daca a ajuns pe post cu „pile”,ori e terorizat ca pateste precum procuroarea Piturca care incercand sa-si faca treaba si sa o dea pe Sorina celor care legal ii erau parinti de la cei care o sechestrasera de 2 luni, si a fost aproape data afara din magistratura.
  Au ajuns infractorii din parlament sa faca legi pt ei si ai lor infractori de afara iar acum plateste omul de rand, cel care i-a trimis acolo in speranta unor legi mai drepte , in loc sa-l apere pe cel din popor apara infractorii de 30 de ani, dar in ultimii doi ani si-au luat-o in cap rau de tot, ciordache, nicolicea , mitraliera, codrinul, si serbanul sunt capul raului care au distrus pas cu pas tot ce se cheama lege dreapta pentru simplul fapt ca au ei interese sa apere clica care distruge tara asta. Au ajuns sa ne dea infractorii in cap iar legea sa-i lase cu o mustrare ori o pedeapsa de rasul curcilor ca sa vor muscgii lui ciordache!!!
  PARLAMENTARII TREBUIE JUPUITI PT CA APARA PRIN LEGILE DATE INFRACTORII CARE NE UCID COPIII SI-I ALUNGA AFARA DIN TARA!!!! Care „un an prescriere daca nu se gasesc dovezi un an”, care „nu sunt legale inregistrarile video ori de pe telefon”, peste tot in lume se folosec aceste dovezi, suntem in secolul 21 nu in 1900 toamna!!!!
  Si peste tot in lume sunt protocoale intre institutiile statului, SRI putea ajuta imediat dar „multumita”” CCR care face ea legea mai nou, protocoalele „nu mai e bune” ca prind prea multi ticalosi care trebuiesc aparati cu dintii!!!
  DESFIINATI CCR, JANDARMERIA SI POLITIA ROMANA SI ANGAJATI OAMENI NOI, CU PREGATIRE, NU CU RECOMANDARI DE LA PARTID!!!! Uuuuuuf, ca m-am saturat de atata incompetenta care ne distruge viata!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here