Jandarmerie la puşcărie! Plângere penală împotriva „gorilelor” cu uniformă care au încălcat legea şi au abuzat protestatari paşnici, la Topoloveni

3
2300

Ce s-a întâmplat la Topoloveni este la fel de grav ca pe 10 august, în Piaţa Victoriei. Atunci, jandarmii au acţionat la ordin politic încălcând flagrant, legea, regulamentele militare şi menirea unei instituţii de forţă, reglementată clar juridic: protejarea manifestanţilor paşnici.

A fost invers: la ordinul PSDragnea şi sub privirile atente ale lui Carmen Dan, ministrul de Interne, jandarmii au atacat exact oamenii pe care erau obligaţi prin lege să-i apere şi i-au lăsat în pace pe cei ce trebuiau săltaţi pe loc – huliganii trimişi special în Piaţă să provoace forţele de ordine.

Nimic nu s-a întâmplat de atunci.

„Dacă aşa ceva s-ar fi întâmplat în Franţa, mai bine de jumătate dintre cei care au acţionat în Piaţa Victoriei ar fi fost arestaţi pe loc, sancţionaţi, concediaţi. În Franţa, ca şi în România, şi jandarmii răspund penal, ca orice cetăţean, dacă încalcă legea. În 10 august, foarte mulţi jandarmi au acţionat complet ilegal şi abuziv, căci nu ai voie ca jandarm să ataci persoane paşnice, dimpotrivă, eşti obligat să le protejezi. Fiecare răspunde individual pentru felul în care îşi face meseria, nu există scuza că aşa a fost ordinul. Ai obligaţia să refuzi aplicarea unui ordin ilegal”, a declarat pentru ZIARISTII.COM, sub anonimat, un membru al trupelor Jandarmeriei din Paris, Divizia Antitero.

Degeaba! Nici ancheta penală, nici vreo anchetă internă administrativă n-a pedepsit nici măcar UN SINGUR jandarm pentru atacul la civilii paşnici, deşi imaginile filmate sunt la tot pasul. Mai mult, capii MAI au zădărnicit ancheta penală prin secretizarea abuzivă a informaţiilor-cheie şi prin hărţuirea procurorilor militari cu ajutorul Inspecţiei Judiciare.

Un deputat PNL nu lasă lucrurile în aer

La Topoloveni, jandarmii au acţionat exact după acelaşi calapod cu 10 august, cu diferenţa că nu au gazat, lovit şi fugărit cetăţeni, ci i-au luat cu forţa pe sus şi i-au băgat în dubă comiţând infracţiunea de sechestrare de persoane.

Acesta este motivul pentru care deputatul PNL, Florin Roman, a anunțat că va depune luni dimineața o acțiune penală împotriva șefului dispozitivului de jandarmi care a acționat vineri la Topoloveni împotriva grupului de protestatari anti-Dragnea.

Florin Roman, deputat PNL de Alba

”Caracterul spontan al acestui protest este întărit de faptul că nu a existat o informare publică referitoare la vizita președintelui PSD, Liviu Dragnea, la Topoloveni. Oamenii pașnici, care au protestat civilizat pe trotuar s-au adunat spontan la auzul veștii că Liviu Dragnea e în Topoloveni. Practic, sechestrarea unor cetățeni europeni, reprezintă un grav abuz al jandarmilor din dispozitiv, care la întrebarea legitima a unui protestatar:”De ce ne luați”, a răspuns:”Pentru ca așa vreau eu”!”, arată Florin Roman într-un comunicat de presă.

Deputatul PNL subliniază că reținerea la poliție a protestatarilor a fost calculată în așa fel, încât aceștia să fie lăsați să plece acasă imediat după ce liderul PSD, Liviu Dragnea a părăsit localitatea Topoloveni.

”Slugărnicia și obediența jandarmilor care au intervenit la Topoloveni vine după declarația ministrului de Interne, Carmen Dan, cea care a amenințat protestatarii anti-PSD cu duba! Și după ce mai mulți lideri PSD, inclusiv Liviu Dragnea, au oferit declarații publice asemănătoare, semn că sechestrarea abuzivă a protestatarilor de la Topoloveni a fost un act premeditat. Este din ce in ce mai evident ca PSD, cu sprijinul armat al unor jandarmi obedienti, cu încălcarea legii, încearcă stoparea unor proteste ad-hoc, normale în orice democraţie, mai puțin în cea românească. E începutul dictaturii impuse de Liviu Dragnea!”, conchide Florin Roman.

Și președintele PLUS, Dacian Cioloș, precum și prim-vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, sau liderul USR, Dan Barna, au criticat vineri intervenția jandarmilor împotriva protestatarilor pașnici de la Topoloveni, care manifestau împotriva liderului PSD, Liviu Dragnea, aflat într-o vizită electorală în localitate.

CITIȚI ȘI:

Jandarmul-șef care a băgat toți protestatarii în dubă a contribuit și la represiunea din 10 august! „Colonelul doctor Gheorghe Lupescu” este un impostor universitar, mare beneficiar al „fabricii de diplome” Bioterra

VIDEO. Aurica Cobuz, primărița PSD care scoate pantoful și-ți dă cu el în cap. „Măi, tu chiar vrei bătaie!”

 

3 COMENTARII

  1. Astia nu sunt jandarmi ci teroristi psd-isti camuflati in uniforme de jandarmi! Spuneti-le domnilor pe nume: teroristi rosii;vorbim de o specie unica de teroristi, una platita din banii celor pe care-i terorizeaza!

    Totusi, va veni vremea cand vor raspunde pt toate faptele lor, atat cei ce-au executat ordinele aberante cat si cei care au dat acele ordine. Va veni vremea cand se vor canta intre ei precum canarii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here