Jandarmeria şi-a păpat porţia de magiun, la Topoloveni. Desfiinţaţi-o!

5
3248

Ce au făcut jandarmii la Topoloveni este, vorba lui Carmen Dan, bomboana pe coliva instituţiei.

Este ultima dovadă (chiar nu mai e nevoie de altele!) că Jandarmeria Română este o instituţie capturată de mafia politică interesată să impună un stat represiv.

Este admirabil că, într-o localitate controlată de clanurile PSD, s-au găsit oameni curajoşi, care au înţeles că e dreptul lor, GARANTAT de Constituţie, să-şi spună părerea în public despre un politician sau o guvernare.

Acesta este singurul mare câştig al marelui abuz de azi: tinerii prezenţi la protestul ad-hoc le-au spus în faţă jandarmilor din Topoloveni că încalcă un drept fundamental, pentru care au murit peste 1.000 de oameni în decembrie 1989: dreptul la liberă exprimare. Şi asta înseamnă stat de drept! Ca oamenii să poată protesta fără să fie opriţi. Doar în dictaturi opoziţia străzii e tratată ca azi, la Topoloveni.

În rest, e limpede: această instituţie e realmente pierdută, irecuperabilă. Ce este de-a dreptul jalnic e că sunt angajaţi care nu ştiu de ce au intrat în Jandarmerie. Îţi pui, firesc, întrebarea dacă n-au intrat cumva pe şpagă sau pe pile de baron. Altfel e inexplicabil cum de acceptă să încalce legea cu bună-ştiinţă.

Trebuie să fii bătut în cap, chiar prost de-a binelea, să execuţi un ordin ilegal, dat probabil de un şef legat de interese PSD. Să nu uităm, din Argeş, e celebrul „trezorier” penal al PSD, Mircea Drăghici, aflat în drum spre puşcărie pentru cum a „păpat” banii românilor, a cărui soţie a fost deja condamnată tot pentru afaceri penale. Deci influenţa „Ciumei Roşii” în acest judeţ faimos pentru magiun e clar că ajunge şi la şefii Jandarmeriei locale.

Dar felul abuziv în care au acceptat jandarmii să acţioneze, săltându-i ilegal pe nişte oameni paşnici, care nu încălcau nicio lege, ne arată clar că acest dezmăţ instituţional, finanţat de la buget, adică din banii omului de rând, trebuie stopat!

Şi nu ai altă cale decât desfiinţarea instituţiei şi reînfiinţarea ei cu oameni care au atâta minte încât să înţeleagă un lucru elementar: forţele de ordine protejează cetăţeni paşnici, nu îi agresează (vezi 10 august). Jandarmeria nu este angajata PSD. Nici a lui Liviu Dragnea. Este la ordinul cetăţeanului, în litera şi spiritul legii.

Avem prea multe exemple, cu 10 august culmea culmilor, ce arată clar că nu există altă soluţie pentru Jandarmeria Română. Sunt prea mulţi oameni în interior, aduşi pe criterii de pumni, muşchi, pile, şpagă, aranjamente, cumetrii, amantlâcuri. Altfel n-ar apărea astfel de cazuri precum Topoloveni, cu oameni nepregătiţi, care nu cunosc legea, ce nu şi-au citit nici măcar fişa postului, incapabili să refuze ordine ilegale, dispuşi să încalce legea pentru a-şi lua leafa. Nu merge aşa aşa ceva! E prea mult! Nu plătim din banii noştri jandarmi care să-l apere pe un infractor şi să-i atace pe oamenii simpli care strigă împotriva lui.

Viitoarea guvernare are OBLIGAŢIA să pună capăt acestui coşmar perpetuu. Nu înainte de a-i trimite la puşcărie pe cei care au înălcat legea la Topoloveni sau în Piaţa Victoriei, anul trecut. Va veni şi vremea aia.

5 COMENTARII

  1. Sustin initiativa. Daca la europarlamentare votez competenta listei de candidati, la prezidentiale si mai ales la parlamentarele din 2020 voi vota candidatul la presedintie si partidul ce vor sustine desfiintarea acestei instutii a statului represiva culmea impotriva cetatenilor care o sustin financiar.!Jandarmii nu sunt platiti din banii din priza secretarei sluga de la Videle si nici din banii de sub fusta Irinucai, ei sunt platiti de cetatenii care sunt batuti, gazati, abuzati, ridicati, retinuti cu incalcarea Constitutiei si a Declaratiei Fundamentale a Drepturilor Omului!

  2. Dacă eram intr-o țara normala in maximum 10 zile jandarmii erau dați afara din Jandarmerie dar fără drept de PENSIE , cum ar fi logic. Sa se ducă la munca sa vadă cum este sa muncești de numai știi de tine!!!
    Avem prea multe organisme de forța in aceasta țara și ne costa miliarde de lei , ceea ce contravine tururor legilor in vigoare!!!! Rușine !!!!

  3. POATE CA NU MAI E NEVOIE DE ADUS DIN ASIA ATATA FORTA DE MUNCA PENTRU NECESITATILE ECONOMIEI ROMANESTI. AVEM VREO SITUATIE CU NUMARUL ANGAJATILOR IN JANDARMERIA ROMANA ?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here