Încă un fake news grosolan: ministrul Șoigu n-a fost la ședința cu Putin pe 24 martie, ci l-au „lipit” în poză! El n-a mai fost văzut de 15 zile. „L-au încorporat pur și simplu în televizor, folosind imagini de la o ședință anterioară a Consiliului de Securitate”

0
4194
Putin și monitoarele pe care apar colaboratorii săi. Aparent, inclusiv Șoigu

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu (66 de ani), care a apărut ultima oară în public în ziua de vineri, 11 martie, n-a participat la ședința Consiliului de Securitate de la Moscova pe 24 martie, așa cum au lăsat să se înțeleagă propagandiștii Kremlinului, transmite Mediazona.

Informația a fost preluată de site-ul postului de radio Novosti Vremia. După o analiză amănunțită a videoclipului, publicația citată a ajuns la concuzia că respectiva ședință a Consiliului de Securitate al Rusiei a avut loc, într-adevăr, dar fără Șoigu!

„Novosti Vremia”: „Este de remarcat faptul că l-au încorporat pur și simplu în televizor, pentru care au fost folosite imagini de la una dintre ședințele anterioare ale Consiliului de Securitate. În plus, s-au adăugat și interferențe, iar pentru o mai mare persuasivitate, propagandiștii de la RIA Novosti au făcut și un zoom (focusare/apropiere), pentru ca telespectatorul să știe unde să se uite”.

„Brațul armat al lui Putin” n-a fost prezentat în sistemul de video cu sunet. În imaginile propagandei, îmbrăcămintea lui „din 24 martie” e similară celei de la ședința din 11 martie 

S-a mai observat că Serghei Șoigu n-a fost prezentat niciodată în sistemul de video cu sunet la Consiliul de Securitate din 24 martie. În același timp, și îmbrăcămintea oficialului rus de la acea întrunire este similară celei de la ședințele Consiliului de Securitate din 3 și 11 martie.

Dmitri Peskov, secretarul de presă al lui Vladimir Putin, a încercat să dreagă busuiocul, spunând ieri că Șoigu are pe cap „o mulțime de griji”. El și-a îndemnat compatrioții să nu ia în considerare informațiile legate de starea de sănătate a ministrului.

Șoigu ar fi acuzat probleme cardiace. Surse din cercul său de apropiați dezvăluiau că ministrul Apărării ar fi suferit un infarct, fiind internat în spital într-o stare gravă.

Din 11 martie n-au fost raportate evenimente cu participarea celor mai înalți oficiali ai Ministerului Apărării: ministrul Serghei Șoigu și șeful Statului Major General al Forțelor Armate Ruse, generalul Valeri Gherasimov.

„Întâlnirea” cu stewardesele și „holograma” de pe stadion

Acesta este cel de-al treilea fake news grosolan pe care-l face puterea de la Kremlin.

În primul dintre ele, Vladimir Putin a „stat” la aceeași masă, într-o zi de sâmbătă (5 martie), cu aproape 20 de angajați ai companiei aviatice Aeroflot, majoritatea stewardese. Falsul a fostt descoperit imediat de experți. Aceștia au constatat că mâna fostului colonel KGB a trecut practic prin suportul microfonului, ca într-un show de iluzionism!

În cel de-al doilea, profesioniștii manipulării au folosit imagini entuziaste de la spectacolul din 18 martie 2021 (7 ani de la anexarea Crimeei) pentru a-l ilustra pe cel din 18 martie 2022 (8 ani de la anexarea Crimeei).

Există mari suspiciuni și în prvința prezenței lui Putin pe scena de pe gazonul stadionului „Lujniki”. La cât de prudent/suspicios/fricos s-a arătat în ultima vreme, izolându-se într-un buncăr subteran și ținându-i la distanță chiar și cei mai apropiați colabiratori ai săi (celeba masă de 12 metri). În aceste condiții, se expunea Putin în mijlocul unui stadion cu peste 100.000 de oameni în tribună? Dacă-l lua în cătare un lunetist din tribune?

Sub acest aspect, există două variante: fie pe scenă a fost proiectată o hologramă a lui Putin (o filmare a acestuia făcută pe o scenă montată în siguranța buncărului său), ținându-și discursul; fie a fost folosită o sosie, care a făcut „playback” pe scenă (vocea care citea dicursul era cea a adevăratului Putin, fiind înregistrată pe bandă).

Mai mult: noi nu știm ce s-a văzut PE STADION, ci doar ce s-a văzut LA TELEVIZOR! Mai exact, la producția televiziunii ruse de stat, aflată în controlul total al regimului Putin. Iar la televizor se pot face suprapuneri video profesioniste, iar omul din buncăr poate fi făcut să pară pe stadion.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Au dispărut!” Toți șefii serviciilor secrete rusești, ministrul Șoigu (Apărare) și generalul Gherasimov (Statul Major General) s-au „evaporat”

* „La Kremlin se formează un pluton de execuție circular, toți cei prezenți își îndreaptă armele unii spre alții. Regimul Putin se clatină pentru prima oară” – analiza profesorului Galeotti, expert în Rusia lui Putin

* Crapă imperiul: azerii atacă în Nagorno-Karabah, după ce rușii și-au mutat în Ucraina o parte din trupele dislocate în Armenia

* „Putin pregătește atacuri teroriste lângă Moscova, pentru a justifica mobilizarea rezerviștilor. Vor fi explozii cu mii de victime, la un combinat chimic sau la o rafinărie”

* Anunț oficial al NATO: Rusia a pierdut 40.000 de oameni în Ucraina – morți, răniți, prizonieri și dispăruți în luptă (21% din totalul efectivelor)

* AUDIO. Generalul rus care ucide civili în Mariupol: „De ce nu e mutilat încă? De ce n-are urechea tăiată? De ce nu șchioapătă acest bastard?” / „Să fie găsit la reanimare și să i se împingă o sticlă spartă de bere! Puneți totul pe seama boschetarilor!”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* Deportări ca pe vremea lui Stalin: ucrainenii sunt duși de ruși pe insula Sahalin din Extremul Orient, în Pacific!

* VIDEO. Ucrainenii au distrus o uriașă navă de desant a rușilor, a cărei poziție fusese divulgată într-un film de propagandă al Moscovei

Trădare abominabilă: generalul rus Zusko, crescut în Ucraina, s-a întors să-l bombardeze pe fratele său, colonelul Zusko, care a rămas să lupte pentru țara sa. „Ăsta nu e om! Îl blestemă tot satul!”

Putin își pregătește buncărul pentru atac nuclear. „Există centre de control subterane pentru a gestiona atât țara, cât și trupele, închise la câteva zeci de metri adâncime. Un oraș întreg”

Un militar rus s-a înfuriat pe comandantul său și a trecut cu tancul peste el! Brigada condusă de colonelul Medvedev pierduse 50% din personal pe frontul ucrainean

„Măcelarii lui Kadîrov” au fugit din Ucraina în Cecenia, după ce au pierdut sute de luptători. „Toți kadîroviții uciși vor fi cusuți și îngropați în piele de porc”

Planul oligarhilor ruși: vor să-l captureze pe Putin și să-l predea Occidentului, în schimbul ridicării sancțiunilor economice! Au însă o problemă: deocamdată nu găsesc sprijin din partea forțelor de securitate

VIDEO. Mesajul muzical al lui Putin: „Ucraina și Crimeea, / Belarus și Moldova, / Kazahstan și țările baltice / Sunt țara mea”

„Anul acesta va fi ultimul din viața lui Putin, sunt sigur 90%” / „Buncărul este o închisoare, și cineva poate pur și simplu s-o încuie”

A fost lichidat și generalul Mordvicev, care-i înarma pe separatiștii din Donbass. Este al 6-lea general rus omorât de ucraineni în 23 de zile

Un primar din Siberia a dezvăluit, fără să vrea, două secrete militare care-l incriminează pe Putin

A fost arestat generalul Gavrilov, numărul 2 în Garda Națională a Rusiei. Acesta a lucrat și în serviciul de securitate al lui Putin

Ce înțeleg rușii prin acord de pace „realist”: anexarea a 20% din teritoriul Ucrainei, „demilitarizarea” și „neutralitatea” acesteia

Rușii rânjesc cinic, amintindu-le polonezilor că le-au ucis președintele în 2010, dar și ofițerimea în 1940: „Vino la Smolensk, vorbim”

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

Senatorul Lavric, lider AUR: „Depinde cine va câștiga, Putin sau globaliștii. Se vrea distrugerea națiunilor creștine”. Rusia devine astfel, din agresor, un erou care luptă pentru libertate

Propaganda rusă făcută de „dragnista” Anca Alexandrescu la Realitatea Plus, amendată de CNA cu 40.000 de lei

* Codruța Kovesi, activitate intensă la Parchetul European. Peste 500 de anchete, cu daune de 5,4 miliarde de euro. Câte dosare sunt din România

* Condamnări pentru corupție: Vlădescu – 8 ani și 6 luni; cumnatul lui Geoană – 7 ani; Boureanu – 4 ani și 3 luni. Șpăgi de 20 de milioane de euro

* Șoc în fotbal: Italia, campioana Europei, eliminată acasă de Macedonia de Nord! Al doilea Mondial consecutiv fără cvadrupla campioană a lumii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here