marți, martie 5, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaDeportări ca pe vremea lui Stalin: ucrainenii sunt duși de ruși pe...

Deportări ca pe vremea lui Stalin: ucrainenii sunt duși de ruși pe insula Sahalin din Extremul Orient, în Pacific!

-

Dictatorul terorist Vladimir Putin face deportări staliniste. Organizează acțiuni masive pentru a muta în masă cetățenii ucraineni din teritoriile ocupate, din estul și sudul Ucrainei, în regiuni îndepărtate din Federația Rusă. Sunt duși mai ales în Sahalin, o insulă situată în extremul Orient, în nordul Oceanului Pacific, care a aparținut de drept Japoniei.

Insula Sahalin a fost anexată de sovietici pe vremea monstruosului Iosif Visarionovici Stalin, în urma operațiunii „Furtună în August” din 8 august 1945 (odată cu Insulele Kurile), și face parte în prezent din regiunea Sahalin. Aceasta este cea mai întinsă insulă a Rusiei, scăldată de Marea Ohotsk și Marea Japoniei.

Cel mai mare oraș de pe insula Sahalin, Iujno-Sahalinsk, are în jur de 175.000 de locuitori.

Înainte de deportarea populației ucrainene, pe insulă conviețuiau în total 489.638 de oameni de etnii diferite: ruși, coreeni, oroci, evengi și iacuți.

- Advertisement -

În componența acestui teritoriu intră și Insulele Kurile, aflate tot în componența Federației Ruse și revendicate intens de japonezi de la invazia rusă în Ucraina.

Poziționarea insulei Sahalin, la peste 8.000 de kilometri de Ucraina

Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării din Ucraina informează, conform site-ului Obozrevatel.com: „Transferul forțat al populației civile pe teritoriul statului agresor, în special al copiilor, reprezintă o încălcare gravă a dreptului internațional. După ce trec prin lagărele de filtrare, ucrainenii sunt trimiși în regiunile văduvite din punct de vedere economic ale Federației Ruse. O serie de regiuni din nord, în special Sahalin, sunt numite ca destinație finală. Ucraineniilor li se «oferă» locuri de muncă oficiale prin centrele de angajare. Sunt de acord să primească documente care interzic părăsirea regiunilor ruse timp de doi ani”.

Se confirmă astfel informațiile despre crearea unei tabere rusești de filtrare în localitatea Dokuciaevsk din regiunea Donețk. Acolo este adusă populația civilă, ale cărei documente sunt confiscate. În ampla operațiune sunt implicați angajați ai Serviciului Federal de Securitate (FSB, fostul KGB), care caută printre cetățenii deportați militari ucraineni și ofițeri de aplicare a legii. Adică, acei participanți la misiunile antiteroriste din zonele de conflict Donețk și Lugansk. Ei vor fi transportați în Taganrog, din regiunea Rostov, precum și pe teritoriul Krasnodarului.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Au dispărut!” Toți șefii serviciilor secrete rusești, ministrul Șoigu (Apărare) și generalul Gherasimov (Statul Major General) s-au „evaporat”

* Anunț oficial al NATO: Rusia a pierdut 40.000 de oameni în Ucraina – morți, răniți, prizonieri și dispăruți în luptă (21% din totalul efectivelor)

* AUDIO. Generalul rus care ucide civili în Mariupol: „De ce nu e mutilat încă? De ce n-are urechea tăiată? De ce nu șchioapătă acest bastard?” / „Să fie găsit la reanimare și să i se împingă o sticlă spartă de bere! Puneți totul pe seama boschetarilor!”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* VIDEO. Ucrainenii au distrus o uriașă navă de desant a rușilor, a cărei poziție fusese divulgată într-un film de propagandă al Moscovei

Trădare abominabilă: generalul rus Zusko, crescut în Ucraina, s-a întors să-l bombardeze pe fratele său, colonelul Zusko, care a rămas să lupte pentru țara sa. „Ăsta nu e om! Îl blestemă tot satul!”

Putin își pregătește buncărul pentru atac nuclear. „Există centre de control subterane pentru a gestiona atât țara, cât și trupele, închise la câteva zeci de metri adâncime. Un oraș întreg”

Un militar rus s-a înfuriat pe comandantul său și a trecut cu tancul peste el! Brigada condusă de colonelul Medvedev pierduse 50% din personal pe frontul ucrainean

„Măcelarii lui Kadîrov” au fugit din Ucraina în Cecenia, după ce au pierdut sute de luptători. „Toți kadîroviții uciși vor fi cusuți și îngropați în piele de porc”

Planul oligarhilor ruși: vor să-l captureze pe Putin și să-l predea Occidentului, în schimbul ridicării sancțiunilor economice! Au însă o problemă: deocamdată nu găsesc sprijin din partea forțelor de securitate

VIDEO. Mesajul muzical al lui Putin: „Ucraina și Crimeea, / Belarus și Moldova, / Kazahstan și țările baltice / Sunt țara mea”

„Anul acesta va fi ultimul din viața lui Putin, sunt sigur 90%” / „Buncărul este o închisoare, și cineva poate pur și simplu s-o încuie”

A fost lichidat și generalul Mordvicev, care-i înarma pe separatiștii din Donbass. Este al 6-lea general rus omorât de ucraineni în 23 de zile

Un primar din Siberia a dezvăluit, fără să vrea, două secrete militare care-l incriminează pe Putin

A fost arestat generalul Gavrilov, numărul 2 în Garda Națională a Rusiei. Acesta a lucrat și în serviciul de securitate al lui Putin

Ce înțeleg rușii prin acord de pace „realist”: anexarea a 20% din teritoriul Ucrainei, „demilitarizarea” și „neutralitatea” acesteia

Rușii rânjesc cinic, amintindu-le polonezilor că le-au ucis președintele în 2010, dar și ofițerimea în 1940: „Vino la Smolensk, vorbim”

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

Senatorul Lavric, lider AUR: „Depinde cine va câștiga, Putin sau globaliștii. Se vrea distrugerea națiunilor creștine”. Rusia devine astfel, din agresor, un erou care luptă pentru libertate

Propaganda rusă făcută de „dragnista” Anca Alexandrescu la Realitatea Plus, amendată de CNA cu 40.000 de lei

* Codruța Kovesi, activitate intensă la Parchetul European. Peste 500 de anchete, cu daune de 5,4 miliarde de euro. Câte dosare sunt din România

* Condamnări pentru corupție: Vlădescu – 8 ani și 6 luni; cumnatul lui Geoană – 7 ani; Boureanu – 4 ani și 3 luni. Șpăgi de 20 de milioane de euro

* Șoc în fotbal: Italia, campioana Europei, eliminată acasă de Macedonia de Nord! Al doilea Mondial consecutiv fără cvadrupla campioană a lumii

- Advertisement -

3 COMENTARII

 1. Cateva precizari. Sahalin este un fel de Australie in istoria Rusiei, un teritoriu cu o clima aspra, exceptie varful sudic al insulei. Pentru ca de buna voie acest tinut dezolant nu putea fi colonizat, in a doua parte a sec.XIX autoritatile tariste au deportat detinuti de drept comun si politic. Celor interesati le recomand cartea reportaj a lui Anton Cehov, „Insula Sahalin”, traducere aparuta anii trecuti la Editura Polirom.
  In urma razboiului ruso-japonez, jumatatea sudica a insulei intra in componenta Imperiului Soarelui Rasare (1905) si este reocupata de sovietici in August 1945. Ne-existand un tratat de pace ruso-japonez, ca si in cazul Insulelor Kurile, statutul partii de sud a Insulei Sahalin nu este definitivat si in consecinta daca aceasta posibila crima impotriva umanitatii-deportarea unor cetateni ucraineni impotriva vointei lor – pe un teritoriu care de fapt nu apartine tehnic Rusiei este cu atat mai grava. Japonia ar trebui sa sesizeze ONU si alte foruri internationale competente ca teritoriul ei este folosit de Rusia pentru a curata etnic un tert stat.
  La previzibilul proces al „Marilor Criminali de Razboi” de la Kremlin, aceasta noua crima trebuie pusa pe banca acuzarii, circumscrisa „Crimei de sovinism velico-rus”. In numele acestei nocive ideologii, practicata de Rusia de peste 300 de ani, s-au facut deportari de populatii dintr-un colt in altul al imperiului, au fost omorati prin infometare ucraineni, moldoveni si alte nationalitati, a fost dusa o politica de rusificare brutala pe tot cuprinsul imperiului si nu in ultimul rand i-a otravit pe rusi de aroganta.
  Sentinta va trebui sa priveasca nu numai pe indivizi (VVP&Comp) dar si respingatorul Sovinism Velico-Rus.

 2. Practică de cea mai pură origine stalinistă, folosită și de comuniștii români (vorba vine, PCR-ul era plin de evrei și de rusnaci), evident la scară mult mai mică (vezi colonizarea forțată a Bărăganului).
  Întrebare: sunt rușii ATÂT de idioți să-l lase și pe Stalin II să moară în patul lui?
  Trezirea, mujiki!

 3. Petre M. Iancu, de la DW, pe blog: „ În afara bombardamentelor, forțele ruse s-ar ocupa și cu distrugerea cărților și manualelor despre istoria Ucrainei, limbă, tradiții și cultură, în regiune ocupate de ei, din raioanele Chernihiv, Sumy, Donetsk și Luhansk, afirmă serviciul de spionaj al armatei ucrainene…
  … A început rusificarea forțată în zone ocupate de trupele invadatoare, informează analistul Mattia Nelles, anunțând că la Melitopol a fost introdus învățământul exclusiv în limba rusă. ”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -