„Au dispărut!” Toți șefii serviciilor secrete rusești, ministrul Șoigu (Apărare) și generalul Gherasimov (Statul Major General) s-au „evaporat”

2
12540
Putin e tot mai paranoic și rupt de realitate, cere armatei să atingă obiective imposibile

De aproape două săptămâni, la nivelul conducerii din Rusia se întâmplă un fenomen neașteptat: toți comandanții Armatei și serviciilor secrete cu care Putin a început invazia Ucrainei au dispărut, pur și simplu, din peisaj. La fel s-a întâmplat și cu membrii Guvernului și cu economiștii. Singurul care a rămas activ și vizibil mediatic este Serghei Lavrov, cel care continuă să insiste că Rusia nu duce un război în Ucraina și că nu ucide civili.

Schimbarea de la vârful puterii petrecută la Moscova a fost sesizată, în cele din urmă, de presa internațională și de oficiali ai celorlalte țări.

Mihailo Podoliak, consilierul șefului cancelariei prezidențiale ucrainene, a calificat situația drept „o nuanță informațională interesantă”. Acesta a menționat: „Au dispărut. Nu mai există nici declarațiile protocolare și importante ale altor grei, inclusiv ale șefilor serviciilor de informații – Patrușev, Bortnikov, Narîșkin… Au dispărut și din protocoalele obligatorii. Economiștii tac mai mult decât de obicei – premierul Mișustin, șeful Băncii Centrale, Nabiullina, ministrul Reșetnikov. Într-un cuvânt, toți au dispărut ca morți chiar și din spațiul public protocolar. A mai rămas doar Lavrov, care încearcă să demonstreze pe piețele externe că, dacă Rusia nu ucide civili în Ucraina, Europa poate avea intenții rele“.
După dezastrul din Ucraina, unde războiul-fulger planificat să se încheie în 2-3 zile s-a transformat într-o mlaștină din care Rusia nu mai știe cum să iasă, au apărut informații că între Putin și oamenii săi de încredere a apărut o ruptură.

În urmă cu o săptămână, președintele rus a avut o intervenție vehementă, într-o videoconferință, vorbind despre trădători care vor fi scupiați de popor ca o gânganie care-ți intră în gură.

S-a aflat că, la Kremlin, oamenii vorbesc pe la colțuri despre eșecul operațiunii din Ucraina și că toată lumea e îngrozită. Guvernul n-a fost anunțat dinainte de atac, astfel că pregătirile pentru sancțiunile economice au fost foarte limitate. Miniștrii se așteptau la o ofensivă, dar credeau că va fi una limitată, în estul Ucrainei, și nu la un atac total, pe toate fronturile.

Putin a plănuit totul cu oamenii săi de încredere: șefii FSB, GRU, SVR și cu comandanții armatei – ministrul Șoigu și generalul Gherasimov.

După eșec, au apărut mai întâi zvonuri că Putin e furibund și că dă vina pe cei de mai sus, care ar fi estimat greșit situația și ar fi planificat prost campania.

Apoi, generalii au început să dispară din peisaj. Șoigu n-a mai fost văzut de două săptămâni. S-a anunțat că ar avea probleme cu inima – ar fi suferit un infarct. Dar coincidența face ca, odată cu Șoigu, din 11 martie să fi dispărut și Valeri Gherasimov, șeful Statului Major General al Rusiei.

Tot pe 11 martie s-a aflat că Putin a pus sub arest la domiciliu doi din șefii SVR – serviciul de informații externe al FSB (fostul KGB).

Multiple surse indică și faptul că, pierzându-și încrederea în veridicitatea și acuratețea rapoartelor primite, Putin a încetat să mai consulte serviciile de informații. În acest moment, liderul de la Kremlin conduce singur campania din Ucraina.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Ministrul Șoigu, brațul armat al lui Putin, n-a mai apărut public de 12 zile. Ar fi făcut infarct

Medic faimos despre Putin: „Combinație clasică de schizofrenie și nebunie. Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

Trădare abominabilă: generalul rus Zusko, crescut în Ucraina, s-a întors să-l bombardeze pe fratele său, colonelul Zusko, care a rămas să lupte pentru țara sa. „Ăsta nu e om! Îl blestemă tot satul!”

Putin își pregătește buncărul pentru atac nuclear. „Există centre de control subterane pentru a gestiona atât țara, cât și trupele, închise la câteva zeci de metri adâncime. Un oraș întreg”

Un militar rus s-a înfuriat pe comandantul său și a trecut cu tancul peste el! Brigada condusă de colonelul Medvedev pierduse 50% din personal pe frontul ucrainean

„Măcelarii lui Kadîrov” au fugit din Ucraina în Cecenia, după ce au pierdut sute de luptători. „Toți kadîroviții uciși vor fi cusuți și îngropați în piele de porc”

Planul oligarhilor ruși: vor să-l captureze pe Putin și să-l predea Occidentului, în schimbul ridicării sancțiunilor economice! Au însă o problemă: deocamdată nu găsesc sprijin din partea forțelor de securitate

VIDEO. Mesajul muzical al lui Putin: „Ucraina și Crimeea, / Belarus și Moldova, / Kazahstan și țările baltice / Sunt țara mea”

„Anul acesta va fi ultimul din viața lui Putin, sunt sigur 90%” / „Buncărul este o închisoare, și cineva poate pur și simplu s-o încuie”

A fost lichidat și generalul Mordvicev, care-i înarma pe separatiștii din Donbass. Este al 6-lea general rus omorât de ucraineni în 23 de zile

Un primar din Siberia a dezvăluit, fără să vrea, două secrete militare care-l incriminează pe Putin

A fost arestat generalul Gavrilov, numărul 2 în Garda Națională a Rusiei. Acesta a lucrat și în serviciul de securitate al lui Putin

Ce înțeleg rușii prin acord de pace „realist”: anexarea a 20% din teritoriul Ucrainei, „demilitarizarea” și „neutralitatea” acesteia

Rușii rânjesc cinic, amintindu-le polonezilor că le-au ucis președintele în 2010, dar și ofițerimea în 1940: „Vino la Smolensk, vorbim”

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

Senatorul Lavric, lider AUR: „Depinde cine va câștiga, Putin sau globaliștii. Se vrea distrugerea națiunilor creștine”. Rusia devine astfel, din agresor, un erou care luptă pentru libertate

Propaganda rusă făcută de „dragnista” Anca Alexandrescu la Realitatea Plus, amendată de CNA cu 40.000 de lei

Strâmba rezolvare a „problemei SIIJ”, criticată de Comisia de la Veneția. USR cere demisia ministrului Cătălin Predoiu și explicații de la Klaus Iohannis

Decizie definitivă a Curții Supreme: Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea, făcând poliție politică

* „Pilele” lui Zamfir „Glonț-în-Cap” în tentativa de a pune mâna pe Filarmonica „George Enescu” din București

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here