miercuri, februarie 28, 2024
AcasăMass-mediaPropaganda rusă făcută de "dragnista" Anca Alexandrescu la Realitatea Plus, amendată de...

Propaganda rusă făcută de „dragnista” Anca Alexandrescu la Realitatea Plus, amendată de CNA cu 40.000 de lei

-

Realitatea Plus a primit joi o amendă de 40.000 de lei de la Consiliul Național al Audiovizualului (CNA), ca urmare a prestației „de tip rusesc” a moderatoarei Anca Alexandrescu, fosta consilieră și confidentă a lui Liviu Dragnea, cu care a rămas în suflet până în ziua de azi. Moderatoarea şi invitaţii săi au pus la îndoială războiul din Ucraina şi au lansat în spaţiul public temele susţinute de propaganda rusă, relatează Paginademedia.ro.

CNA a monitorizat o serie de emisiuni ale televiziunii Realitatea Plus: „Culisele stratului paralel”, „Raport de zi”, dar şi programe de Breaking News, difuzate în primele zile ale declanşării războiului în Ucraina.

Membrii CNA au fost îngăduitori cu erorile umane comise de Realitatea Plus, dar n-au putut trece cu vederea afirmaţiile făcute de moderatoarea Anca Alexandrescu şi de invitaţii săi, cărora nu le-a cerut dovezi să-și susţină aberațiile.

Mustind de conspiraționism de tip rusesc, invitații fostei consiliere a lui Dragnea au pus la îndoială chiar și războiul! Pe Putin l-au considerat „vinovat”, dar – printr-o tehnică de relativizare – l-au pus pe picior de egalitate cu diverși lideri occidentali, în privința vinovăției pentru războiul din Ucraina.

- Advertisement -

Burtiere care au rulat în emisiunea „Culisele stratului paralel”:

 • „Occidentalii care şi-au dorit acest război”;
 • „Val de fake news de la marile agenţii de presă”.

Unul dintre invitaţi, Ioan Talpeş (fost director SIE, numit de Ion Iliescu), a făcut o metaforă care a atras atenţia membrilor CNA. Unsurosul Talpeș a comparat teatrul de luptă cu „un peisaj de natură moartă cu tancuri”.

Câțiva dintre membrii CNA, printre care Mircea Toma (numit de USR) şi Cristina Pocora (numită de PNL), au apreciat faptul că moderatoarea Anca Alexandrescu s-a poziţionat în linie cu temele susţinute de de propaganda rusă.

Argumentele lui Mircea Toma (membru CNA)

 • „Mesajul pe care-l transmit toate cele trei emisiuni ale doamnei Alexandrescu este următorul: «Asistăm la o înscenare, nu e adevărat tot ceea ce vedem, nu e sigur că este război».”
 • „Punerea la îndoială a unei drame, în condiţiile în care are posibilitatea să întrebe alţi colegi de la alte televiziuni care au echipe acolo, este inacceptabilă.”
 • „Strecurăm îndoiala în realitatea faptelor: 1. «Rusia nu face un război, e acolo o aplicaţie militară»; 2. «Responsabilitatea nu e doar a lui Putin, e egal împărţită cu Ucraina și cu occidentalii».”
 • „Nu trebuie să-ţi trimiţi reporterii în Ucraina, că e scump. Poţi să-i trimiţi la Gara de Nord, e mai comod, şi acolo să întrebi: «Se moare sau nu se moare? Este sau nu este război?».
 • „Domnul Cozmin Guşă, care este un erou al acestor mesaje, aduce informaţii suplimentare care nu sunt puse deloc la îndoială.”
 • „Mesajul, în întregimea lui, în cele trei emisiuni, e cutie de rezonanţă pentru teme ale propagandei Moscovei, care au fost identificate de specialişti ca atare.”
 • „Eu consider că Anca Alexandrescu face de bună-credinţă această analiză, se poziţionează greşit pe o presupusă echidistanţă.”

Argumentele Cristinei Pocora (membru CNA)

 • „Lucrurile sunt amestecate: fapte cu opinii. Moderatorul nu a avut o reacţie promptă să intervină când un invitat a făcut anumite afirmaţii. Chiar şi discursul doamnei Alexandrescu, spunând că «vinovaţi sunt şi unii, şi alţii»…”
 • „Statutul nostru ca membru UE nu reiese din discursul dumneaei.”
 • „Postul dvs., prin această emisiune, e pe linia cu ceea ce înseamnă temele susţinute de propaganda rusă.”

Nicoleta Cone, reprezentanta postului Realitatea Plus, i-a luat apărarea colegei sale: „Anca nu a spus niciodată că nu există război. Eu nu am văzut ca Anca să fi făcut propagandă rusească”.

- Advertisement -

În cele din urmă, membrii CNA au votat în unanimitate amendarea postului de televiziune cu 40.000 de lei (circa 8.000 de euro).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

„Anul acesta va fi ultimul din viața lui Putin, sunt sigur 90%” / „Buncărul este o închisoare, și cineva poate pur și simplu s-o încuie”

* A fost lichidat și generalul Mordvicev, care-i înarma pe separatiștii din Donbass. Este al 6-lea general rus omorât de ucraineni în 23 de zile

* VIDEO. Putin a sărbătorit masacrul din Ucraina printr-un scârbos miting pro-război, cu 100.000 de oameni aduși pe stadionul „Lujniki” din Moscova

* Ucraina și-a anihilat cel mai mare trădător de la începutul invaziei ruse. „Omul lui Ianukovici” a fost arestat la Kiev. Asupra sa s-au descoperit arme automate, pistoale, muniție și grenade

* Infamul colonel rus Suharev, autorul unui masacru în 2014, a fost ucis de ucraineni împreună cu adjunctul său, maiorul Krilov

A fost arestat și generalul Gavrilov, numărul 2 în Garda Națională a Rusiei. Acesta a lucrat și în serviciul de securitate al lui Putin

VIDEO. Putin se teme: într-un discurs „à la Ceaușescu”, le-a spus rușilor că „Occidentul îi va folosi pe trădători” ca să „provoace confruntări civile”. Trădători sunt rușii cu vederi occidentale, democratice, dar și cei care „își câștigă banii aici și trăiesc acolo”. Soarta acestora va fi cruntă, anunță Putin: „îi vom scuipa ca pe o gânganie care-ți intră în gură”

* VIDEO. Cecenii lui Kadîrov se laudă cum, în strigăte de „Allahu akbar!”, mitraliază un bloc în care se află femei și copii

Ce înțeleg rușii prin acord de pace „realist”: anexarea a 20% din teritoriul Ucrainei, „demilitarizarea” și „neutralitatea” acesteia

Povestea teribilă a unei mame-eroină. Olga avea 12 copii, dar a plecat la război. A murit împușcată de ruși, la 48 de ani. Alți 5 membri ai familiei luptă cu arma în mână

AUDIO. Disperare în armata rusă: „Este un război dat dracului! Avem 80% pierderi. 80%! Pe Arsalan l-au luat fără picioare și un braț. Altuia i-au smuls capul. Dorjik a rezistat, dar este invalid pe viață”

„Cine vine la noi cu sabia, de sabie va muri!” Detașamentul „Azov” l-a ucis pe generalul rus Mitaev – al 5-lea general lichidat de ucraineni în 3 săptămâni de război

Comandantul Legiunii Naționale Georgiene: „Rusia va înceta să mai existe cu o populație atât de teroristă precum cea de astăzi”

China a luat frica sancțiunilor occidentale, după ce a văzut cum a fost pedepsită Rusia. Xi Jinping ezită să-l ajute pe Putin și și-a pierdut elanul în privința invadării Taiwanului

Ucrainenii l-au lichidat pe odiosul colonel rus Porohnia, „măcelarul din Cecenia”. În 1994-1999 a ucis civili pașnici în războaiele din Caucaz

AUDIO. Dovada că militarii ruși au primit ordin să omoare civili. „Ni s-a dat porunca să-i f… pe toți, pe toți la rând: civili, copiii nu sunt copii…”

Locuitorii din Donețk sunt obligați să-i închine ode lui Putin. „Ne-ați dat forțe să eliberăm Ucraina de naziști și trădători” / „Noi zdrobim sancțiunile Occidentului prin credința noastră în victoria armatei voastre și a lui Putin”

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

* Femeia care a vrut să-l dea afară pe Vladimir Putin! De ce a fost acuzat liderul de la Kremlin

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

Putinista Şoşoacă, plasată oficial de Facebook „sub controlul Guvernului rus”. Senatoarea Urlătoare strigă „Neutralitate!”, adică să ieșim din NATO, ca să ne invadeze Rusia când vrea

Dan Voiculescu primește o lovitură strașnică de la CEDO: decizie în unanimitate împotriva oligarhului pușcăriaș! Condamnarea din 2014 a fost perfect legală, nici vorbă de „proces politic”

* „Antena 3 și-a bătut joc de mine!” Tristul destin al unei propagandiste anti-justiție: Roxana Ciucă – folosită și abandonată

- Advertisement -

4 COMENTARII

 1. Mi se pare impardonabil cata toleranta are RealitateaTV la emisiunile absolut dubioase, mai degraba, mincinoase ale Ancai Alexandrescu si chiar ale tipului acela durduliu ce face emisiunea „100% tu decizi”…efectiv batjocoritor la adresa lui Johannis si PNL…Dar nu cu scopul de a corecta guvernarea ci PENTRU A O DISCREDITA in ochii poporului !!! E o diferenta!!! E cea dorita de agentii de influenta ai rusilor!!! Nu e deloc buna credinta acolo, ci doar ticalosie !

  • Nu-i așa că și despre Antena 3 ziceai la fel când Gâdea se întrebuința pentru adevăr, ca să-și crească ratingul în perspectiva vânzării care s-a și produs? :)) Utili sunteți în ignoranța și ticăloșia viscerală care vă roade ficații! :))

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -