VIDEO. Ucrainenii au distrus o uriașă navă de desant a rușilor, a cărei poziție fusese divulgată într-un film de propagandă al Moscovei

1
7629
Sunt zeci de filmulețe și de fotografii făcute de diverse persoane în zorii zilei de joi și care surprind distrugerea navei de desant maritim Orsk în portul Berdiansk

Ucraina a distrus o imensă navă de desant maritim a Rusiei, după ce mass-media de stat a dezvăluit locația acesteia într-un film de propagandă. Ambarcațiunea Orsk, din clasa Alligator, de peste 110 metri lungime și capabilă să transporte inclusiv tancuri pe plaja unde e programată debarcarea, era ascunsă în portul Berdiansk, aflat în mâinile rușilor.

Armata lui Putin se pregătește de o vastă operațiune amfibie la Odessa. Experții se așteptau încă de la început ca Rusia să încerce acest lucru, doar eșecul trupelor de uscat în tentativa de a se apropia de principalul port al Ucrainei întârziind până acum atacul.

Pe coasta de vest a Crimeei și în porturi au fost aduse nave de debarcare, care se pot apropia de țărm și lăsa pe mal trupele și vehiculele blindate. Navele din clasa Alligator sunt printre cele mai mari.

În urmă cu doar câteva zile, într-un reportaj de propagandă, televiziunile de stat rusești au arătat cum Orsk descărca blindate. Ucrainenii au studiat imaginile și au descoperit că e vorba de portul Berdiansk, capturat de ruși în primele 4 săptămâni ale ofensivei.

În dimineața zilei de joi, Kievul a raportat că Orsk a fost lovită direct, în timp ce uriașa navă de tipul Alligator era la ancoră, în portul din sudul Ucrainei.

Mai multe fotografii și videouri arată nori groși de fum ridicându-se deasupra portului Berdiansk, în timp ce una din nave e cuprinsă de flăcări, iar alte două încearcă să se îndepărteze în grabă.

Gafa s-a produs acum trei zile, când la televiziunea rusă s-a prezentat un film în care se vedea cum din Orsk coboară în port blindate care mergeau să întărească trupele care asediază Mariupol.

H I Sutton, un respectat analist naval citat de Daily Mail, a declarat că este „dincolo de orice îndoială rezonabilă” că o navă din clasa Alligator a explodat în port.

Orsk este cea mai mare navă pe care forțele ucrainene au reușit să o lovească până acum și reprezintă o pierdere absolut jenantă pentru armata Vladimir Puțin, mai ales date fiind circumstanțele în care a avut loc.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Ministrul Șoigu, brațul armat al lui Putin, n-a mai apărut public de 12 zile. Ar fi făcut infarct

Medic faimos despre Putin: „Combinație clasică de schizofrenie și nebunie. Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

Trădare abominabilă: generalul rus Zusko, crescut în Ucraina, s-a întors să-l bombardeze pe fratele său, colonelul Zusko, care a rămas să lupte pentru țara sa. „Ăsta nu e om! Îl blestemă tot satul!”

Putin își pregătește buncărul pentru atac nuclear. „Există centre de control subterane pentru a gestiona atât țara, cât și trupele, închise la câteva zeci de metri adâncime. Un oraș întreg”

Un militar rus s-a înfuriat pe comandantul său și a trecut cu tancul peste el! Brigada condusă de colonelul Medvedev pierduse 50% din personal pe frontul ucrainean

„Măcelarii lui Kadîrov” au fugit din Ucraina în Cecenia, după ce au pierdut sute de luptători. „Toți kadîroviții uciși vor fi cusuți și îngropați în piele de porc”

Planul oligarhilor ruși: vor să-l captureze pe Putin și să-l predea Occidentului, în schimbul ridicării sancțiunilor economice! Au însă o problemă: deocamdată nu găsesc sprijin din partea forțelor de securitate

VIDEO. Mesajul muzical al lui Putin: „Ucraina și Crimeea, / Belarus și Moldova, / Kazahstan și țările baltice / Sunt țara mea”

„Anul acesta va fi ultimul din viața lui Putin, sunt sigur 90%” / „Buncărul este o închisoare, și cineva poate pur și simplu s-o încuie”

A fost lichidat și generalul Mordvicev, care-i înarma pe separatiștii din Donbass. Este al 6-lea general rus omorât de ucraineni în 23 de zile

Un primar din Siberia a dezvăluit, fără să vrea, două secrete militare care-l incriminează pe Putin

A fost arestat generalul Gavrilov, numărul 2 în Garda Națională a Rusiei. Acesta a lucrat și în serviciul de securitate al lui Putin

Ce înțeleg rușii prin acord de pace „realist”: anexarea a 20% din teritoriul Ucrainei, „demilitarizarea” și „neutralitatea” acesteia

Rușii rânjesc cinic, amintindu-le polonezilor că le-au ucis președintele în 2010, dar și ofițerimea în 1940: „Vino la Smolensk, vorbim”

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

Senatorul Lavric, lider AUR: „Depinde cine va câștiga, Putin sau globaliștii. Se vrea distrugerea națiunilor creștine”. Rusia devine astfel, din agresor, un erou care luptă pentru libertate

Propaganda rusă făcută de „dragnista” Anca Alexandrescu la Realitatea Plus, amendată de CNA cu 40.000 de lei

Strâmba rezolvare a „problemei SIIJ”, criticată de Comisia de la Veneția. USR cere demisia ministrului Cătălin Predoiu și explicații de la Klaus Iohannis

Decizie definitivă a Curții Supreme: Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea, făcând poliție politică

* „Pilele” lui Zamfir „Glonț-în-Cap” în tentativa de a pune mâna pe Filarmonica „George Enescu” din București

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here