Condamnări pentru corupție: Vlădescu – 8 ani și 6 luni; cumnatul lui Geoană – 7 ani; Boureanu – 4 ani și 3 luni. Șpăgi de 20 de milioane de euro

1
7024
Sebastian Vlădescu - Ionuț Costea - Cristian Boureanu

Prima sentință în dosarul de corupție pe seama reabilitării căii ferate București-Constanța: doi foști demnitari și un combinator cu conexiuni politice au primit, în total, 19 ani și 9 luni de închisoare. Toate condamnările sunt cu executare, dar nu definitive.

Condamnările dictate de Înalta Curte de Casație și Justiție:

  • Sebastian Vlădescu (fost ministru de Finanțe) – 8 ani și 6 luni;
  • Mircea Costea (fost director la Eximbank, cumnatul lui Mircea Geoană, fost președinte al PSD și actual secretar general al NATO) – 7 ani;
  • Cristian Boureanu (fost deputat) – 4 ani și 3 luni.

Sebastian Vlădescu (63 de ani), Cristian Boureanu (49 de ani) și Ionuț Costea au fost trimiși în judecată de Direcția Națională Anticorupție (DNA), în noiembrie 2019, în dosarul privind reabilitarea căii ferate București-Constanța, alături de un fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor (Cristian Dascălu) și de administratorul unei societăți comerciale.

Potrivit procurorilor anticorupție, în perioada 2005-2017, o companie străină a plătit aproximativ 20 de milioane de euro, cu titlu de comisioane (șpăgi), către oficiali români sau persoane cu influență asupra acestora, în legătură cu încheierea și executarea unor contracte de reabilitare a liniei ferate care leagă Capitala de Litoral.

Contractul de reabilitare a fost câştigat în 2005 de asocierea de firme austriece Swietelsky – Wiebe – Takenaka.

În 15 martie 2019, DNA l-a trimis în judecată și pe Josef Hornegger, reprezentantul consorțiului de firme austriece Swietelsky – Wiebe – Takenak, societăți acuzate că l-au mituit pe fostul ministru al Finanțelor, Sebastian Vlădescu, în dosarul reabilitării căii ferate Bucureşti – Constanţa. Potrivit comunicatului DNA, Josef Hornegger și-a recunoscut faptele și a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Au dispărut!” Toți șefii serviciilor secrete rusești, ministrul Șoigu (Apărare) și generalul Gherasimov (Statul Major General) s-au „evaporat”

* Anunț oficial al NATO: Rusia a pierdut 40.000 de oameni în Ucraina – morți, răniți, prizonieri și dispăruți în luptă (21% din totalul efectivelor)

* AUDIO. Generalul rus care ucide civili în Mariupol: „De ce nu e mutilat încă? De ce n-are urechea tăiată? De ce nu șchioapătă acest bastard?” / „Să fie găsit la reanimare și să i se împingă o sticlă spartă de bere! Puneți totul pe seama boschetarilor!”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

Trădare abominabilă: generalul rus Zusko, crescut în Ucraina, s-a întors să-l bombardeze pe fratele său, colonelul Zusko, care a rămas să lupte pentru țara sa. „Ăsta nu e om! Îl blestemă tot satul!”

Putin își pregătește buncărul pentru atac nuclear. „Există centre de control subterane pentru a gestiona atât țara, cât și trupele, închise la câteva zeci de metri adâncime. Un oraș întreg”

Un militar rus s-a înfuriat pe comandantul său și a trecut cu tancul peste el! Brigada condusă de colonelul Medvedev pierduse 50% din personal pe frontul ucrainean

„Măcelarii lui Kadîrov” au fugit din Ucraina în Cecenia, după ce au pierdut sute de luptători. „Toți kadîroviții uciși vor fi cusuți și îngropați în piele de porc”

Planul oligarhilor ruși: vor să-l captureze pe Putin și să-l predea Occidentului, în schimbul ridicării sancțiunilor economice! Au însă o problemă: deocamdată nu găsesc sprijin din partea forțelor de securitate

VIDEO. Mesajul muzical al lui Putin: „Ucraina și Crimeea, / Belarus și Moldova, / Kazahstan și țările baltice / Sunt țara mea”

„Anul acesta va fi ultimul din viața lui Putin, sunt sigur 90%” / „Buncărul este o închisoare, și cineva poate pur și simplu s-o încuie”

A fost lichidat și generalul Mordvicev, care-i înarma pe separatiștii din Donbass. Este al 6-lea general rus omorât de ucraineni în 23 de zile

Un primar din Siberia a dezvăluit, fără să vrea, două secrete militare care-l incriminează pe Putin

A fost arestat generalul Gavrilov, numărul 2 în Garda Națională a Rusiei. Acesta a lucrat și în serviciul de securitate al lui Putin

Ce înțeleg rușii prin acord de pace „realist”: anexarea a 20% din teritoriul Ucrainei, „demilitarizarea” și „neutralitatea” acesteia

Rușii rânjesc cinic, amintindu-le polonezilor că le-au ucis președintele în 2010, dar și ofițerimea în 1940: „Vino la Smolensk, vorbim”

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

Senatorul Lavric, lider AUR: „Depinde cine va câștiga, Putin sau globaliștii. Se vrea distrugerea națiunilor creștine”. Rusia devine astfel, din agresor, un erou care luptă pentru libertate

Propaganda rusă făcută de „dragnista” Anca Alexandrescu la Realitatea Plus, amendată de CNA cu 40.000 de lei

Strâmba rezolvare a „problemei SIIJ”, criticată de Comisia de la Veneția. USR cere demisia ministrului Cătălin Predoiu și explicații de la Klaus Iohannis

Decizie definitivă a Curții Supreme: Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea, făcând poliție politică

* „Pilele” lui Zamfir „Glonț-în-Cap” în tentativa de a pune mâna pe Filarmonica „George Enescu” din București

1 COMENTARIU

  1. Cumnatelul este un pro-rus fara perdea. Cu pile venind din triasicul securisto-comunist ,a fost trimis in Africa unde se lauda ca dadea spaga in dreapta si stanga ministrilor congolezi dupa mercurialul local. Are doua vile pe Str. Zorileanu in Cartierul Domenii, gard in gard cu Campusul Agronomiei. La subsol tine butoaie de sute de litrii din licoarea lui Bachus care il ajuta sa se auto-denute.
    Cum a fost posibil ca fiul unui general de securitate care are un astfel de cumnat sa fie numarul 2 in NATO ? Poate ar trebui sa se intrebe forurile competente daca dl. Stoltenberg, nr.1 nu are si el astfel de rude, convenabile „euro-asiaticilor” , asa cum vedem ca are „Prostanacul”.
    Ca tot ne explica norsemanul ca nici vorba sa ne angajam in conflict cu VVP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here