Anunț oficial al NATO: Rusia a pierdut 40.000 de oameni în Ucraina – morți, răniți, prizonieri și dispăruți în luptă (21% din totalul efectivelor)

3
15362
Taiwanezii studiază tacticile folosite de ucraineni în bătălia cu tancurile rusești

NATO anunță că pierderile armatei ruse se cifrează, la capătul primelor 4 săptămâni de război în Ucraina, la aproximativ 40.000 de militari – morți, răniți, prizonieri sau dați dispăruți în timpul luptelor, scrie „The Wall Street Journal”.

Organizația Tratatului Atlanticului de Nord a ajuns la această cifră cumulând și verificând informațiile furnizate de autoritățile ucrainene, informațiile obținute din Rusia – atât în mod oficial, cât și neintenționat, a explicat un înalt oficial militar din cadrul NATO.

Organizația estimează că între 7.000 și 15.000 de soldați ruși au fost uciși de la începutul invaziei, adică din 24 februarie până acum. Folosind medii statistice din conflicte anterioare, conform cărora pentru fiecare victimă aproximativ trei soldați sunt răniți, analiștii NATO au estimat cifra totală. Aceasta a fost comparată cu informațiile venite din Rusia și de la Kiev.
La startul invaziei, Rusia dispunea de aproximativ 190.000 de soldați. Asta înseamnă că pierderile de până acum se ridică la peste 21% din forța inițială. Pe parcurs, Guvernul lui Putin a adus trupe suplimentare din Cecenia, Siria, Armenia și alte locuri.

Această cifră neașteptat de mare a pierderilor explică în bună măsură încetinirea și chiar stoparea ofensivei rusești la care asistăm în ultimele săptămâni.

În locul soldaților profesioniști care au alcătuit primul val de atac, pe măsură ce aceștia au căzut în luptă, au fost trimiși rezerviști și soldați în termen mai puțin instruiți și fără dorința de a lupta. Acest lucru a avut drept consecință directă scăderea capacității combative a unităților și, în mod evident, înregistrarea a și mai multe pierderi.

Pentru a stopa retragerile și chiar dezertările, Putin a trimis în spatele unităților de luptă echipe speciale, care să-i execute pe „trădători”. Comandanții au primit ordin ca soldații care vor să dezerteze sau refuză să lupte să fie împușcați, iar apoi să fie declarați morți în luptă.

Chiar și așa, în spitalele din Belarus sunt numeroase cazuri, spun prizonierii ruși capturați de ucraineni, de militari care și-au provocat singuri răni pentru a fi scoși din linia întâi.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Ministrul Șoigu, brațul armat al lui Putin, n-a mai apărut public de 12 zile. Ar fi făcut infarct

Medic faimos despre Putin: „Combinație clasică de schizofrenie și nebunie. Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

Trădare abominabilă: generalul rus Zusko, crescut în Ucraina, s-a întors să-l bombardeze pe fratele său, colonelul Zusko, care a rămas să lupte pentru țara sa. „Ăsta nu e om! Îl blestemă tot satul!”

Putin își pregătește buncărul pentru atac nuclear. „Există centre de control subterane pentru a gestiona atât țara, cât și trupele, închise la câteva zeci de metri adâncime. Un oraș întreg”

Un militar rus s-a înfuriat pe comandantul său și a trecut cu tancul peste el! Brigada condusă de colonelul Medvedev pierduse 50% din personal pe frontul ucrainean

„Măcelarii lui Kadîrov” au fugit din Ucraina în Cecenia, după ce au pierdut sute de luptători. „Toți kadîroviții uciși vor fi cusuți și îngropați în piele de porc”

Planul oligarhilor ruși: vor să-l captureze pe Putin și să-l predea Occidentului, în schimbul ridicării sancțiunilor economice! Au însă o problemă: deocamdată nu găsesc sprijin din partea forțelor de securitate

VIDEO. Mesajul muzical al lui Putin: „Ucraina și Crimeea, / Belarus și Moldova, / Kazahstan și țările baltice / Sunt țara mea”

„Anul acesta va fi ultimul din viața lui Putin, sunt sigur 90%” / „Buncărul este o închisoare, și cineva poate pur și simplu s-o încuie”

A fost lichidat și generalul Mordvicev, care-i înarma pe separatiștii din Donbass. Este al 6-lea general rus omorât de ucraineni în 23 de zile

Un primar din Siberia a dezvăluit, fără să vrea, două secrete militare care-l incriminează pe Putin

A fost arestat generalul Gavrilov, numărul 2 în Garda Națională a Rusiei. Acesta a lucrat și în serviciul de securitate al lui Putin

Ce înțeleg rușii prin acord de pace „realist”: anexarea a 20% din teritoriul Ucrainei, „demilitarizarea” și „neutralitatea” acesteia

Rușii rânjesc cinic, amintindu-le polonezilor că le-au ucis președintele în 2010, dar și ofițerimea în 1940: „Vino la Smolensk, vorbim”

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

Senatorul Lavric, lider AUR: „Depinde cine va câștiga, Putin sau globaliștii. Se vrea distrugerea națiunilor creștine”. Rusia devine astfel, din agresor, un erou care luptă pentru libertate

Propaganda rusă făcută de „dragnista” Anca Alexandrescu la Realitatea Plus, amendată de CNA cu 40.000 de lei

Strâmba rezolvare a „problemei SIIJ”, criticată de Comisia de la Veneția. USR cere demisia ministrului Cătălin Predoiu și explicații de la Klaus Iohannis

Decizie definitivă a Curții Supreme: Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea, făcând poliție politică

* „Pilele” lui Zamfir „Glonț-în-Cap” în tentativa de a pune mâna pe Filarmonica „George Enescu” din București

3 COMENTARII

  1. In 1 – 2 saptamani daca satrapul de la Kremlin nu scoate nimic serios din joben moralul armatei sovietice va fi la pamant total, nu ca nu ar fi si astazi. Odata ce se face liniste va incepe prigoana si atunci sa te tii ca ucrainienii nu iarta macelul si distrugerea tariilor. Fara armata pe front, Putinescu izolat va trebui sa plateasca toate pagubele. Cat mai exista bombardamente si schimburi de focuri este acel zvac ca mai opun rezistenta. O sa creasca presiunea, iar daca vremea se mentine in continuare rece sunt terminati toti cei care n-au experienta de front si lupta de guerrila. Nu trebuie arata mila fata de cotropitori mai ales ca acestia puteau sa intoarca armele imediat insa ei „denazificau”. Venirea in continuare a ajutoarelor militare in Ucraina va forta si mai mult Rusia sa se duca inapoi. Putin nu-si va retrage armata ci o va lasa pe teren ca un las ce este. Panglicarul asta este in fond un combinator si nu un om de actiune care trebuia sa fie pe front alaturi de soldati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here