Crapă imperiul: azerii atacă în Nagorno-Karabah, după ce rușii și-au mutat în Ucraina o parte din trupele dislocate în Armenia

1
23637
Nagorno-Karabah e enclavă armeană în Azerbaidjan. Nahicevan a regiune autonomă azeră în Armenia. Turcii îi apără pe azeri, rușii pe armeni

În autoproclamata enclavă armeană Nagorno-Karabah (146.573 de locuitori în 2013) din Azerbaidjan, unde rușii trimiseseră în urmă cu doi ani 2.000 de militari pentru „menținerea păcii”, ostilitățile ar fi fost reluate pe 24 martie, la exact o lună de la lansarea invaziei ruse în Ucraina, anunță site-ul Obozrevatel.com. Trupele azere au intrat în ofensivă și, potrivit rapoartelor presei, au eliberat satele Paruh și Hramort.

Conform datelor preliminare, Azerbaidjanul a decis să facă un astfel de pas după ce „pacificatorii” Kremlinului, care au intrat în 2020 în teritoriile disputate, au fost trimiși la război în Ucraina.

De altfel, Statul Major al Armatei de la Kiev informase anterior că Federația Rusă intenționează să transfere în Ucraina unele unități ale bazei militare ruse a 102-a din Armenia. Informațiile despre ofensivă au fost confirmate de mai multe surse de pe internet, printre care și una rusească: rusarminfo.ru.

„Femeile și copiii din localitatea Hramort, regiunea Askeran, au fost evacuați din motive de securitate”

De exemplu, Centrul de Informare din Nagorno-Karabah a raportat că Forțele Armate azere au trecut linia de contact joi, 24 martie, la ora 16.00, în direcția satului Paruh, regiunea Askeran: „Reprezentanții forțelor ruse de menținere a păcii staționați în Karabah încearcă să oprească progresele viitoare prin negocieri și să readucă armata azeră la pozițiile inițiale”.

Acest fapt a fost confirmat și de postul de radio armean Azatutiun: „Se observă că armata de apărare și contingentul rus de menținere a păcii staționat în Nagorno-Karabah încearcă să oprească înaintarea în continuare a părții azere și s-o readucă la pozițiile inițiale prin negocieri. Potrivit raportului, femeile și copiii din localitatea Hramort, regiunea Askeran, au fost evacuați din motive de securitate, în timp ce situația este încă stabilă în toate celelalte părți ale liniei de contact”.

Oficial, Ministerul Apărării din Azerbaidjan a declarat că n-a existat nicio agravare a situației în zonă, anunță site-ul Novosti Vremia: „Rapoartele din surse armene despre presupusa agravare a situației de-a lungul teritoriului Azerbaidjanului, unde contingentul rus de menținere a păcii este dislocat temporar, nu corespund realității”.

Cei mai mulți dintre „putiniștii” dislocați în Nagorno-Karabah au fost prezenți în Crimeea și Donbasss

Marele conflict dintre Azerbaidjan și Armenia a început în 1988, când Regiunea Autonomă Nagorno-Karabah, o enclavă cu populație predominant armeană, și-a anunțat retragerea din Republica Sovietică Socialistă Azerbaidjan. Nagorno-Karabah și șapte regiuni adiacente (20% din teritoriul Azerbaidjanului) sunt și acum sub ocupația forțelor armate armene.

În mai 1994, părțile au ajuns la o încetare a focului. Conflictul teritorial n-a fost însă rezolvat nici până azi.

Obozrevatel.com: „În 2020, ostilitățile din teritoriile disputate au izbucnit cu o vigoare reînnoită și au avut succes pentru Baku. În noiembrie, Azerbaidjan, Armenia și Rusia au semnat o declarație comună pentru a pune capăt războiului. Documentul prevedea, printre altele, prezența forțelor de menținere a păcii, compuse din militari ruși și turci. Armata Federației Ruse a intrat în Karabah prin Armenia. Se știe că cei mai mulți dintre ei erau soldați contractuali ai Brigăzii separate 15 de pușcași motorizați din Districtul Militar Central al Forțelor Armate rusești din satul Roșchinski, regiunea Samara. Potrivit InformNapalm, aceștia au luat parte la confiscarea Crimeei și la ocuparea Donbass-ului”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Au dispărut!” Toți șefii serviciilor secrete rusești, ministrul Șoigu (Apărare) și generalul Gherasimov (Statul Major General) s-au „evaporat”

* Anunț oficial al NATO: Rusia a pierdut 40.000 de oameni în Ucraina – morți, răniți, prizonieri și dispăruți în luptă (21% din totalul efectivelor)

* AUDIO. Generalul rus care ucide civili în Mariupol: „De ce nu e mutilat încă? De ce n-are urechea tăiată? De ce nu șchioapătă acest bastard?” / „Să fie găsit la reanimare și să i se împingă o sticlă spartă de bere! Puneți totul pe seama boschetarilor!”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* Deportări ca pe vremea lui Stalin: ucrainenii sunt duși de ruși pe insula Sahalin din Extremul Orient, în Pacific!

* VIDEO. Ucrainenii au distrus o uriașă navă de desant a rușilor, a cărei poziție fusese divulgată într-un film de propagandă al Moscovei

Trădare abominabilă: generalul rus Zusko, crescut în Ucraina, s-a întors să-l bombardeze pe fratele său, colonelul Zusko, care a rămas să lupte pentru țara sa. „Ăsta nu e om! Îl blestemă tot satul!”

Putin își pregătește buncărul pentru atac nuclear. „Există centre de control subterane pentru a gestiona atât țara, cât și trupele, închise la câteva zeci de metri adâncime. Un oraș întreg”

Un militar rus s-a înfuriat pe comandantul său și a trecut cu tancul peste el! Brigada condusă de colonelul Medvedev pierduse 50% din personal pe frontul ucrainean

„Măcelarii lui Kadîrov” au fugit din Ucraina în Cecenia, după ce au pierdut sute de luptători. „Toți kadîroviții uciși vor fi cusuți și îngropați în piele de porc”

Planul oligarhilor ruși: vor să-l captureze pe Putin și să-l predea Occidentului, în schimbul ridicării sancțiunilor economice! Au însă o problemă: deocamdată nu găsesc sprijin din partea forțelor de securitate

VIDEO. Mesajul muzical al lui Putin: „Ucraina și Crimeea, / Belarus și Moldova, / Kazahstan și țările baltice / Sunt țara mea”

„Anul acesta va fi ultimul din viața lui Putin, sunt sigur 90%” / „Buncărul este o închisoare, și cineva poate pur și simplu s-o încuie”

A fost lichidat și generalul Mordvicev, care-i înarma pe separatiștii din Donbass. Este al 6-lea general rus omorât de ucraineni în 23 de zile

Un primar din Siberia a dezvăluit, fără să vrea, două secrete militare care-l incriminează pe Putin

A fost arestat generalul Gavrilov, numărul 2 în Garda Națională a Rusiei. Acesta a lucrat și în serviciul de securitate al lui Putin

Ce înțeleg rușii prin acord de pace „realist”: anexarea a 20% din teritoriul Ucrainei, „demilitarizarea” și „neutralitatea” acesteia

Rușii rânjesc cinic, amintindu-le polonezilor că le-au ucis președintele în 2010, dar și ofițerimea în 1940: „Vino la Smolensk, vorbim”

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

Senatorul Lavric, lider AUR: „Depinde cine va câștiga, Putin sau globaliștii. Se vrea distrugerea națiunilor creștine”. Rusia devine astfel, din agresor, un erou care luptă pentru libertate

Propaganda rusă făcută de „dragnista” Anca Alexandrescu la Realitatea Plus, amendată de CNA cu 40.000 de lei

* Codruța Kovesi, activitate intensă la Parchetul European. Peste 500 de anchete, cu daune de 5,4 miliarde de euro. Câte dosare sunt din România

* Condamnări pentru corupție: Vlădescu – 8 ani și 6 luni; cumnatul lui Geoană – 7 ani; Boureanu – 4 ani și 3 luni. Șpăgi de 20 de milioane de euro

* Șoc în fotbal: Italia, campioana Europei, eliminată acasă de Macedonia de Nord! Al doilea Mondial consecutiv fără cvadrupla campioană a lumii

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here