marți, martie 5, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaPlanul oligarhilor ruși: vor să-l captureze pe Putin și să-l predea Occidentului,...

Planul oligarhilor ruși: vor să-l captureze pe Putin și să-l predea Occidentului, în schimbul ridicării sancțiunilor economice! Au însă o problemă: deocamdată nu găsesc sprijin din partea forțelor de securitate

-

Criminalul de război Vladimir Putin (catalogat astfel chiar de președintele american Joe Biden, de Senatul SUA și de tot mai multe voci din Lumea Liberă) este insistent vânat de oligarhii din Federația Rusă, foștii săi parteneri în afaceri tenebroase! De aceea, se ascunde în buncărul siberian din republica autonomă Altai (la granița cu China, Mongolia și Kazahstan) ori într-unul dintre cele două buncăre antiatomice din Munții Urali, iar accesul la el e strict limitat și maxim securizat. Motivul: oligarhii s-au tocmit cu Occidentul să-l captureze și să-l predea pentru a fi judecat, la schimb cu ridicarea sancțiunilor economice impuse țării lor și cu democratizarea acesteia.

Poate părea un scenariu fantezist, mai mult dorință decât realitate, dar nu e tocmai așa, susține directorul Institutului pentru Transformare Socio-Economică din Ucraina, Ilia Neșodovski, într-un interviu acordat publicației Faktî (Fapte).

Acesta nu emite doar păreri, ci își bazează analiza pe faptul că deține informații importante din sfera de influență a lui Putin de la Kremlin.

Ziaristii.com vă prezintă cele mai semnificative declarații ale oficialului ucrainean.

„Putin are nemulțumiri la adresa lui Șoigu, pentru că Șoigu a fost responsabil de elaborarea acestui plan, dar nu este atins, pentru că omul este foarte important”

 • „Până acum, ofițerii de securitate au fost găsiți vinovați de furnizarea de informații false despre situația politică din Ucraina, potrivit cărora nimeni nu-l va sprijini în mod deosebit pe președintele în exercițiu, Zelenski. Adică, ucrainenii par să fie chiar fericiți de schimbarea Guvernului. În realitate, acolo au fost date asemenea rapoarte.”
 • „Desigur, Putin are nemulțumiri la adresa lui Șoigu, pentru că Șoigu a fost responsabil de elaborarea acestui plan, dar nu este atins, pentru că omul este foarte important. Să spunem doar că acest lucru nu este necesar, pentru că nu va face decât să înrăutățească situația. Mai ales că Șoigu este unul dintre cei mai apropiați aliați ai lui Putin. Prin urmare, au găsit ofițeri de securitate care ar fi vinovați. Cu toate acestea, situația din Rusia se deteriorează în continuare și duce la un comportament neadecvat al conducerii, inclusiv al lui Putin.”

„Are securitatea de partea lui, dar nu are încredere în ea. De aceea, unii securiști dispar periodic: ieri a fost, azi nu este. Dacă Putin doar a bănuit pe cineva de ceva, acel om dispare”

 • „O anumită inițiativă pentru o lovitură de stat în Rusia vine de la oligarhi: le este interzis acum să părăsească Rusia, sunt nemulțumiți de pierderile uriașe. Trebuie înțeles că implementarea cu succes a acestei inițiative necesită în mod clar o combinație a două forțe: forțele de securitate și oligarhii. Bogații înșiși nu fac nimic. Dacă forțele de securitate sunt împotrivă, puterea din țară nu se va schimba. Potrivit zvonurilor, oligarhii vor să-l facă responsabil pe Putin pentru toate și să-l dea Occidentului. Poziția oligarhilor este următoarea: ei spun – «Iată-l pe Führer în schimbul ridicării sancțiunilor asupra noastră!». Dar până acum, acest plan nu a găsit sprijin din partea forțelor de securitate. Toate sunt pentru Putin, chiar și în ciuda curățării și demiterii acestora dintr-unul din departamente. Și totul pentru că i-a hrănit bine.”
 • „În același timp, situația este pur și simplu presată catastrofal de economie. Deci, poate se va schimba ceva. Puterea în Rusia nu se schimbă niciodată de jos, ci doar de sus.”
 • „Potrivit informațiilor confirmate, Putin se teme de toată lumea. Faptul că îi pune pe toți la mare distanță de el însuși nu este din cauza coronavirusului. Îi este doar frică de orice încercare, așa că nimeni nu trebuie să se apropie de el mai aproape de 10 metri. Are securitatea de partea lui. Cu toate acestea, nu are încredere în ea. Drept urmare, unii securiști dispar periodic: ieri a fost, azi nu este. Dacă Putin doar a bănuit pe cineva de ceva, acel om dispare.”

„Pregătirea militară a rușilor este de așa natură încât, în principiu, în 10 zile pot avea probleme serioase cu aprovizionarea cu alimente și combustibil. De aceea a fost emis un ordin de legalizare a jafurilor”

 • „Putin are nevoie doar de o victorie. Nu voi exprima informații privilegiate, ci date de experți. Una dintre opțiunile de compromis găsite de negociatori este statutul neutru al Ucrainei. În continuare, DPR și LPR (așa-numitele republici populare din Donețk și Lugansk – n. red.) organizează un referendum privind dorința de a face parte din Ucraina. Cu toate acestea, există o problemă: dacă să integreze sau nu guvernul lor pro-rus. Pentru ruși, principalul punct în discuții este să arătăm că i-am lovit și că au uitat de NATO pentru totdeauna. Adică, în acest fel vor fi prezentate informațiile că Moscova a forțat Kievul nu la pace, ci la un statut neutru.”
 • „Analiștii care studiază armata spun următoarele: pregătirea militară a rușilor este de așa natură încât, în principiu, în 10 zile pot avea probleme serioase cu aprovizionarea cu alimente și combustibil. De aceea a fost emis un ordin de legalizare a jafurilor. Drept urmare, le-a dat ocazia să ridice puțin «spiritul de luptă». Chiar și în conversațiile interceptate auzim că soldații privesc situația diferit. Se spune că a furat o haină de blană sau altceva și a primit astfel niște compensații.”
 • „De asemenea, analiștii spun că Putin are un timp foarte limitat: trebuie să se pună de acord cu ceva și ei să fie gata să treacă la statutul neutru al Ucrainei, adică abandonarea NATO. Aceasta este o concesie din partea noastră. Iar DPR și LPR fac parte din Ucraina și, cel puțin, determină procesul acestei includeri. Nu se spune nimic despre Crimeea, adică peninsula rămâne rusă, dar partea ucraineană nu o recunoaște drept rusă.”

Putin este foarte, foarte speriat. A limitat toate contactele și se teme să nu fie ucis, pentru că-și dă seama că a mizat mult în acest război, pe care îl pierde. Acum, toate conversațiile cu el au loc doar online. Nu permite nimănui să vină la el”

 • „Nu pot da o prognoză pentru sfârșitul războiului. Nu a existat un Plan B în Rusia. Prin urmare, de fapt, totul s-a oprit. Acum ei recrutează tot felul de «kadîroviți» (luptătorii autoproclamatului președinte cecen Ramzan Kadîrov – n. red.). Kremlinul are pretenții de la ceceni, pentru că aceștia erau considerați super-elite și puteau învinge unul din zece, dar aici au fost făcuți praf și cenușă. Asta a lovit puternic în starea de spirit a lui Kadîrov și a anturajului său, întrucât cei apropiați au murit. Totuși, Putin face presiuni, pentru că l-a plătit mult pe Kadîrov ca să ducă o astfel de viață.”
 • „În general, oamenii de acolo nu vor să lupte. «Wagnerienii» (trupele Wagner, considerate a fi cele mai loiale dictatorului Vladimir Putin – n. red.) au probleme, pentru că, după informațiile primite, puțini oameni își doresc chiar să meargă la așa-zisul «mare angajament». Ei înțeleg deja că din 10 care vor intra în luptă, doar doi sau trei vor supraviețui.”
 • „Putin n-a mai fost văzut la Kremlin de multă vreme. Poveștile despre șederea lui în buncăr sunt adevărate. În acest context, există mari îndoieli că va zbura în Turcia. Șeful Kremlinului a limitat toate contactele și se teme să nu fie ucis, pentru că-și dă seama că a mizat mult în acest război, pe care îl pierde. Putin este foarte, foarte speriat. Acum, toate conversațiile cu el au loc doar online. Nu permite nimănui să vină la el.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

„Anul acesta va fi ultimul din viața lui Putin, sunt sigur 90%” / „Buncărul este o închisoare, și cineva poate pur și simplu s-o încuie”

* A fost lichidat și generalul Mordvicev, care-i înarma pe separatiștii din Donbass. Este al 6-lea general rus omorât de ucraineni în 23 de zile

* VIDEO. Putin a sărbătorit masacrul din Ucraina printr-un scârbos miting pro-război, cu 100.000 de oameni aduși pe stadionul „Lujniki” din Moscova

* Ucraina și-a anihilat cel mai mare trădător de la începutul invaziei ruse. „Omul lui Ianukovici” a fost arestat la Kiev. Asupra sa s-au descoperit arme automate, pistoale, muniție și grenade

* Infamul colonel rus Suharev, autorul unui masacru în 2014, a fost ucis de ucraineni împreună cu adjunctul său, maiorul Krilov

A fost arestat și generalul Gavrilov, numărul 2 în Garda Națională a Rusiei. Acesta a lucrat și în serviciul de securitate al lui Putin

VIDEO. Putin se teme: într-un discurs „à la Ceaușescu”, le-a spus rușilor că „Occidentul îi va folosi pe trădători” ca să „provoace confruntări civile”. Trădători sunt rușii cu vederi occidentale, democratice, dar și cei care „își câștigă banii aici și trăiesc acolo”. Soarta acestora va fi cruntă, anunță Putin: „îi vom scuipa ca pe o gânganie care-ți intră în gură”

* VIDEO. Cecenii lui Kadîrov se laudă cum, în strigăte de „Allahu akbar!”, mitraliază un bloc în care se află femei și copii

Ce înțeleg rușii prin acord de pace „realist”: anexarea a 20% din teritoriul Ucrainei, „demilitarizarea” și „neutralitatea” acesteia

Povestea teribilă a unei mame-eroină. Olga avea 12 copii, dar a plecat la război. A murit împușcată de ruși, la 48 de ani. Alți 5 membri ai familiei luptă cu arma în mână

AUDIO. Disperare în armata rusă: „Este un război dat dracului! Avem 80% pierderi. 80%! Pe Arsalan l-au luat fără picioare și un braț. Altuia i-au smuls capul. Dorjik a rezistat, dar este invalid pe viață”

„Cine vine la noi cu sabia, de sabie va muri!” Detașamentul „Azov” l-a ucis pe generalul rus Mitaev – al 5-lea general lichidat de ucraineni în 3 săptămâni de război

Comandantul Legiunii Naționale Georgiene: „Rusia va înceta să mai existe cu o populație atât de teroristă precum cea de astăzi”

China a luat frica sancțiunilor occidentale, după ce a văzut cum a fost pedepsită Rusia. Xi Jinping ezită să-l ajute pe Putin și și-a pierdut elanul în privința invadării Taiwanului

Ucrainenii l-au lichidat pe odiosul colonel rus Porohnia, „măcelarul din Cecenia”. În 1994-1999 a ucis civili pașnici în războaiele din Caucaz

AUDIO. Dovada că militarii ruși au primit ordin să omoare civili. „Ni s-a dat porunca să-i f… pe toți, pe toți la rând: civili, copiii nu sunt copii…”

Locuitorii din Donețk sunt obligați să-i închine ode lui Putin. „Ne-ați dat forțe să eliberăm Ucraina de naziști și trădători” / „Noi zdrobim sancțiunile Occidentului prin credința noastră în victoria armatei voastre și a lui Putin”

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

* Femeia care a vrut să-l dea afară pe Vladimir Putin! De ce a fost acuzat liderul de la Kremlin

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

Putinista Şoşoacă, plasată oficial de Facebook „sub controlul Guvernului rus”. Senatoarea Urlătoare strigă „Neutralitate!”, adică să ieșim din NATO, ca să ne invadeze Rusia când vrea

* Propaganda rusă făcută de „dragnista” Anca Alexandrescu la Realitatea Plus, amendată de CNA cu 40.000 de lei

Dan Voiculescu primește o lovitură strașnică de la CEDO: decizie în unanimitate împotriva oligarhului pușcăriaș! Condamnarea din 2014 a fost perfect legală, nici vorbă de „proces politic”

* „Antena 3 și-a bătut joc de mine!” Tristul destin al unei propagandiste anti-justiție: Roxana Ciucă – folosită și abandonată

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -