GRAV. Dragnea şi Antena 3 instigă iar la violenţe, ca înainte de 10 august. Pregăteşte PSD o nouă mineriadă?

2
7399

Antena 3 a manipulat azi, din nou, opinia publică, într-o direcţie periculoasă şi în sincronizare perfectă cu mesaje de acelaşi tip lansate de Liviu Dragnea, la mitingul PSD din Galaţi.

Televiziunea familiei Voiculescu a mediatizat pe larg şi a repetat în mod sistematic două subiecte, fără nicio rezervă de tip etic-profesional, parcă la comanda liderului de partid.

Un politician poate spune orice-i trec prin cap, o face pe „barba” lui. Sau pe mustaţa lui… Dar un jurnalist nu trebuie să „înghită pe nemestecate” orice aberaţie aruncată în eter de minţi bolnave. Antena 3 însă a difuzat fără nicio reţinere incitările liderului PSD.

1. Declaraţiile lui Liviu Dragnea, care incită la violenţă exact ca înainte de 10 august, făcute fără nicio dovadă sau probă, dar lăsate să circule în mentalul colectiv ca şi când ar fi adevăruri incontestabile.

 • „Oriunde mergem, ne urmăresc bătăuși.”
 • „Iohannis vrea să conducă țara cu bâta.”
 • „Pe oriunde mergem prin țară, un grup de bătăuși vine după noi.”
 • „Aseară, la Galați, au găsit la ei bolovani, pietre și bâte.”

2. Ştirea de care vorbea şi Dragnea în discursul lui privind protestatarii prinşi cu bâte, pietre şi bolovani. Nu i-a văzut nimeni şi, chiar dacă ar fi existat în realitate, nu pot fi asimilaţi întregii mase de manifestanţi anti-PSD, declaraţi non-violenţi de „n” ori, inclusiv în mesajele de mobilizare civică din Galaţi (detalii, AICI). A fost clar că „sursa” ştirii respective este… Liviu Dragnea.

Este o iresponsabilitate jurnalistică imensă să dai publicităţii ştiri false, provocatoare de posibile tensiuni sociale.

Se repetă scenariul din 10 august?

Este a doua oară când „alianţa” Antena 3 – Liviu Dragnea anunţă iminente acte de violenţă, exact după modelul 10 august 2018. 

Atunci, înainte de mitingul din Piaţa Victoriei al Diasporei, Antena 3 a fost televiziunea care a ridicat în mod alarmant tensiunea socială, mediatizând tot felul de personaje (Liviu Dragnea, Carmen Dan, şefii Jandarmeriei, Alina Mungiu, Pavel Abraham etc.) care făceau afirmaţii incitatoare despre iminente incidente, semn că erau la curent cu organizarea lor.

Şi au avut dreptate – violenţele „promise” de ei au apărut ca prin minune, dar făcute chiar de oamenii lor din Piaţa Victoriei: jandarmi care au încălcat legea şi regulamentele de acţiune, alături de persoane violente lăsate să atace jandarmii special pentru a provoca actul de represiune împotriva populaţiei paşnice, condamnat de întreaga comunitate internaţională.

Cazul jandarmeriţei care „se luptă pentru viaţa ei”

Doar un detaliu, pe care îl ţine minte oricine şi care va fi probabil anchetat de procurorii militari: Antena 3 a mediatizat excesiv şi aproape isteric o ştire falsă, dar care a avut un rol imens în a inocula ura în sufletele jandarmilor simpli: cazul jandarmeriţei bătute de protestatari, prezentate în unele informaţii ca fiind chiar „moartă”. În realitate, tânăra nu păţise mai nimic, a fugit de presă ca din puşcă, pe picioarele ei.

Puțin după miezul nopții, pe 10 august, Antena 3 anunța că femeia s-ar afla în stare gravă în spital, după ce ar fi suferit multiple traumatisme și este suspectă de fractură de coloană cervicală. Antena 3 titra pe burtieră: Femeia se luptă pentru viața ei. Iată filmul evenimentului, pus cap la cap de G4Media.ro:

 • Sâmbătă dimineața, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei a ieșit într-o conferință de presă întărind informațiile prezentate în cursul nopții de vineri despre femeia jandarm.”Jandarmii nu-și abandonează camarazii, sunt dispuși să își sacrifice propria viață pentru apărarea celorlați (…) Dincolo de intervențiile dificile de aseară, cea mai dificilă a fost să explicăm părinților colegei noastre că fata lor s-ar putea să rămână paralizată pe viață”,declarat Militaru.
 • Câteva ore mai târziu, surpriză. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, o vizitează la spital pe tânără și anunță că este în stare bună. “Nu este ruptură de coloană cervicală, este bine, s-a ridicat din pat, a comunicat, aşteaptă să meargă la serviciu. (…) Am văzut imaginile, dar ea este foarte bine fizic. Nu mi-a venit să cred, mă aşteptam la cu totul şi cu totul altceva. (…) Are un hematom, nu este o fractură de coloană cervicală. Nu este la terapie intensivă, este pe secţia de chirurgie”, a precizat Pintea.
 • Tot sâmbătă după amiaza, ministrul de interne, Carmen Dan, face și ea o vizită la spitalul de urgență Floreasca. ”Băieţii vor fi externaţi mâine, Ştefania este are foarte multe contuzii, traumatisme, dar starea ei este bună. A vorbit dimineaţa şi cu un psiholog şi mă bucur că a făcut asta. Ce am identificat la toţi trei este sentimentul datoriei îndeplinite”, a declarat ministrul Carmen Dan după vizita la spital.
 • Luni dimineața, reporterii de la Libertatea.ro publică în exclusivitate imagini cu momentul în care Ștefania, jandarmerița de 23 de ani bătută de huligani, era ajutată de colegi să iasă din zona unde erau luptele cu protestatarii. ”Tânăra merge pe picioare, flancată de doi colegi jandarmi și protejată cu un scut, iar când ies din mulțime, le spune:  ”Fraților, unde dracu’ m-ați dus!”. Filmarea a fost făcută la ora 23:14, la trei minute de la ordinul de intervenție dat de prefectul Capitalei. Ștefania a fost bătută în jurul orei 23:00”, scrie Libertatea.

Ce-au făcut azi, 11 mai 2019, Antena 3 şi Liviu Dragnea face parte din aceeaşi strategie de „pregătire a terenului” pentru noi incidente organizate de Guvernul PSD-ALDE? Realizează ei oare gravitatea acestor incitări la ură, lăsate să „curgă” în mintea opiniei publice fără o minimă verificare sau rezervă? Ne vom lămuri în curând care sunt consecinţele acestor gesturi, care nu au au nicio legătură nici cu presa liberă, nici cu politica europeană.

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

 1. Poporul va urmareste infractorilor. Mergeti cu frica. Nici daca va ascundeti ca sobolanii nu o sa scapati. Cind o sa va prinda o sa va faca ce scrie pe placuta suedeza. O sa va cereti singuri sa stati sub cheie si paza la Jilava ca sa scapati de furia poporului.

 2. PSD de când este la guvernare nu a făcut decât sa încurajeze prostia, lenea. Manipularea, dezinformarea , sa ne arunce cu tot felul de săgeți otrăvite.
  Oamenii ăștia chiar nu-și dau seama ca nu sunt frecventabili de cei din Vest?
  Ce spuneam de la ultimul congres de doua parale din 9.3.2018 ca de la acel congres PSD începe declinul PSD-ului dar ori nimeni se face ca nu vede ori sunt legati la ochi!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here