Drumul spre dictatură: falsificarea alegerilor. Dragnea se inspiră din modelul Erdogan-Dodon, dar va eșua!

4
2333
Triunghiul dictatorilor: Erdogan - Dodon - Dragnea

Două măsuri dictatoriale luate în apropierea granițelor României arată că regiunea are un mare deficit de democrație. Alegerile din două orașe-cheie, Istanbul și Chișinău, au fost anulate pentru că nu a câștigat „cine trebuie”.

Crima electorală a fost posibilă prin capturarea, de către dictatori (Erdogan / Dodon), a autorității electorale centrale sau a instanțelor de judecată. Este exact ce face Dragnea la București: capturează instituție după instituție, inclusiv Autoritatea Electorală Permanentă (AEP). Falsificarea alegerilor e tot mai aproape.

Până și sinistra dictatură comunistă, impusă României de URSS în 1945, a avut nevoie de formalitatea alegerilor. Care, evident, au fost falsificate în 1946, întrucât comuniștii – marionetele armatei sovietice de ocupație – stăteau prost cu popularitatea.

Trei evenimente contemporane, în trei țări din Estul Europei.

1. Iunie 2018, Republica Moldova. Alegerile pentru Primăria orașului Chișinău sunt câștigate de Andrei Năstase, candidatul Opoziției pro-europene. La scurt timp, justiția capturată politic a statului moldovean a decis invalidarea alegerilor. Motivul a fost unul hilar: Andrei Năstase şi adversarul său din turul 2, socialistul Ion Ceban, au făcut apeluri de mobilizare la vot în ziua alegerilor prin Facebook, gest care a fost considerat de instanță ca fiind „agitaţie electorală”.

Europa și America au luat foc, au cerut validarea alegerilor, dar dictatura de la Chișinău (Dodon – Plahotniuc), aflată sub influența și controlul Moscovei, și-a dus planul mai departe: alegerile au fost anulate. Până la alegerile la termen, Primăria Chișinău va fi condusă de un viceprimar interimar, obedient dictaturii centrale.

2. Martie 2019, Turcia. Partidul lui Erdogan, AKP, a câștigat alegerile locale la nivel național, dar a pierdut principalele orașe: Istanbul, Ankara și Izmir.

Erdogan nu s-a împăcat cu pierderea Istanbulului, metropolă de peste 20 de milioane de locuitori și principalul centru economic, financiar, istoric, turistic și cultural al țării. „Nu au existat doar niște nereguli. Aproape tot votul a fost plin de nereguli. Cu o diferență de 13.000-14.000 voturi, nimeni nu are dreptul să spună: «Am câștigat»”, a tunat Erdogan.

Recep Tayyip Erdogan

Partidul președintelui turc a contestat rezultatul alegerilor, iar Consiliul Suprem Electoral (YSK) a anunțat pe 6 mai invalidarea scrutinului și organizarea unor noi alegeri la Istanbul. Și asta, deși Ekrem Imamoglu, candidatul Opoziției, își preluase mandatul de primar încă din 17 aprilie.

Occidentul a fost oripilat de această nouă alunecare spre dictatură a Turciei, partener important, dar tot mai indisciplinat în NATO. Parlamentul European a declarat că repetarea alegerilor din Istanbul ar pune capăt oricărei credibilități a alegerilor democratice din Turcia.

Motivul invocat pentru repetarea alegerilor este legat de faptul că unii oficiali electorali nu erau funcționari publici, iar unele documente care atestă rezultatul alegerilor nu au fost semnate. Dar de organizarea alegerilor s-a ocupat Guvernul lui Erdogan, deci eventualele neregului de organizare i-au aparținut acestuia. Poate fi vorba și de premeditare, Erdogan pregătind un pretext pentru a bloca preluarea unor primării importante de către Opoziția pro-occidentală.

Onursal Adiguzel, liderul adjunct al principalului partid de opoziție, CHP, a declarat că reluarea alegerilor e un semn că „este ilegal să câștigi contra AKP” și a numit decizia „dictatură pură”. „Un sistem care nu ține cont de voința poporului și ignoră legile nu este nici democratic, nici legitim”, a scris el.

3. Mai 2019, România. Pe masa Duvernului Dăncilă se află un proiect de ordonanță de urgență care modifică Legea referendumului, cu mai puțin de trei săptămâni înaintea scrutinului.

Inițial, ordonanța prevedea că „nicio autoritate publică”, deci nici președintele Klaus Iohannis, nu are voie să promoveze referendumul. Un absurd total: președintele poate iniția un referendum, dar nu și-l poate susține în fața electoratului! Între timp, această prevedere a fost scoasă din document.

Dăncilă, „arma cu ordonanțe” a lui Dragnea

A rămas însă o altă ticăloșie: creșterea cvorumului, „din pix”, cu aproape 200.000 de persoane, prin includerea celor 670.322 de români cu domiciliul în străinătate, posesori de pașaport CRDS, în Registrul electoral (data de referință: 28 februarie 2019).

Astfel, în loc de 18.266.936 (cetățeni cu domiciliul sau reședința în țară), raportarea celor două condiții de îndeplinire a cvorumului (minimum 30% prezență la vot, minimum 25% să voteze „Da”) se va face la 18.266.936 + 670.322, adică 18.937.258.

Abuzul este înfiorător și ne îndepărtează periculos de democrație. Trei sunt problemele majore ale acestei modificări legislative:

 • Când se face – A schimba legislația electorală cu trei săptămâni înaintea scrutinului este o crimă.
 • Cum se face – A schimba Legea referendumului prin ordonanță de urgență arată intenția PSD-ALDE de a ocoli controlul constituțional (dat fiind că Avocatul Poporului, singurul care poate contesta OUG-urile la CCR, este o marionetă a Puterii).
 • Care e esența schimbării – E o mizerie să calculezi cvorumul într-un fel în septembrie 2018, la referendumul pentru familie (trăgând de el în jos), și într-un alt fel opt luni mai târziu, la referendumul pentru justiție (trăgând de el în sus).

Concret: la referendumul pentru familie, cvorumul de prezență a fost de 5.483.548, la referendumul pentru justiție ar urma să crească la 5.681.177. Și asta, în condițiile în care populația României nu a crescut, ci a scăzut.

Tactica lui Dragnea: capturarea instituțiilor

Cum e posibil să fie adoptate măsuri atât de ticăloase, revoltătoare, strigătoare la cer? Simplu: prin capturarea de către un grup infracțional, rău intenționat, cu potențial dictatorial, a unor instituții decidente în stat. Și s-au predat cam multe.

 • Parlamentul a fost capturat prin alegeri libere, dar distorsionate mediatic printr-o infernală propagandă mincinoasă. O mare parte a populației a fost complice la această crimă istorică, prin refuzul de a vota.
 • Guvernul a fost capturat prin reaua-credință a majorității parlamentare (dar aici nu e nicio surpriză).
 • Curtea Constituțională a fost capturată prin numirile făcute de Parlamentul majoritar PSD-ALDE, dar și prin abdicări rușinoase (cazul Daniel Morar și Petre Lăzăroiu).
 • Avocatul Poporului a fost capturat prin numirea – de către Parlament – a unei marionete lipsite de orice urmă de caracter (Victor Ciorbea).
 • Autoritatea Electorală Permanentă (cea care a redactat proiectul de OUG pentru modificarea cvorumului la referendum) a fost capturată prin aceeași metodă a numirilor făcute de Parlament.
 • CNA, TVR, Radio România (cele care asigură dezmățul mediatic) au fost capturate tot prin numirile făcute de Parlament.
 • La fel au fost capturate Curtea de Conturi, ANI, CNCD și alte instituții de stat.
 • O bună parte din Justiție (inclusiv CSM, Inspecția Judiciară și „SS-Gestapo”) a fost capturată prin numiri și complicități (aici, un rol extrem de nociv l-a avut ministrul Tudorel Toader).

Marea eliberare de sub jugul imperialist

Așa stând lucrurile, o invalidare a alegerilor este posibilă și în România. Apeși butonul care trebuie, iar AEP sau un complet de judecată aflat sub controlul Puterii va găsi un pretext să anuleze rezultatul votului, ca în Turcia sau Republica Moldova.

Sigur că vor protesta Europa, America, vor sări în sus ambasadele, vor fi oripilați partenerii noștri. Dar Dragnea și talibanii lui sunt deja imuni la asemenea reacții. Au fost rușinați deja, au fost izolați deja, nu se tem de noi arătări cu degetul.

Sigur că există și riscul unui brânci pe care să ni-l dea Europa, împingându-ne spre marginea UE, dacă nu chiar în afară. Dar Dragnea și cei 40 de hoți (mă rog, sunt mai mulți) nu se sinchisesc de asta. Vor zice mersi că au scăpat de dirigintele de la Bruxelles. Și vor striga patriotic, pe muzică rusească: Gata, nu mai suntem colonie! Ne-am eliberat de sub jugul imperialist! Nu mai mâncăm otrăvuri occidentale! Nu mai asomăm porcul, îl tăiem conform tradiției noastre strămoșești, alergându-l prin curte cu cuțitul înfipt în gât! Nu mai facem autostrăzi, că nu mai are cine să ni le bage pe gât! În sfârșit, suntem o națiune liberă, independentă și suverană!

Tornada băsisto-iohannistă

Se vor întâmpla toate grozăviile astea? Până la un punct, da. Dincolo de acest punct, nu. Dragnea chiar are un plan de tip Erdogan-Dodon, el chiar se gândește cum să fure alegerile sau să le invalideze pe cele pierdute. Ar târî România și într-un război ca să-și perpetueze puterea. Ar fi în stare să dea vina și pe tornadă ca să instituie dictatura (Gâdea ar face tocșouri de înfierare a tornadei băsisto-iohanniste). Iar Tăriceanu și-ar găsi motivații „morale” să facă piruete în jurul lui Dragnea, la fel ca până acum. Soros, Statul Paralel, Binomul, Trinomul, Occidentul cel rău.

Acestea sunt pericolele, aceasta e perspectiva. Dar finalmente planul lui Dragnea va eșua! A deschis prea multe fronturi, și-a făcut prea mulți dușmani. Ticăloșia – armă redutabilă, mult apreciată de borfașii din PSD-ALDE – se va întoarce împotriva sa.

Atenție, însă: Dragnea nu se va prăbuși singur! Ca să nu trăim episoade de genul celor livrate turcilor de Erdogan și basarabenilor de Dodon, trebuie să mergem la vot.

Nu uitați: pe 26 mai, toată lumea la vot!

CITIȚI ȘI:

Mesajul admirabil al fetei tâlhărite la lift: „Voi merge la referendum. Vor să-i scoată mai repede din pușcării pe cei vinovați de fapte pe care eu le-am trăit pe pielea mea”

Umilit de #Rezist, Dragnea amenință cu bătăuși și contramanifestații violente. Mizează pe prietenii lui, interlopii

4 COMENTARII

 1. nu poti compara un guzgan cariat cu sultanul recep erdogan care a facut si face multe pt tara lui un adevarat patriot,aceasta nulitate de gragnea in afara de a jefui romania nu a facut nimic de fapt este un nimic

 2. Alegerile din Chişinău Basarabia au fost clar câștigate de aripa pro Occident prin domnul Andrei Năstase. Acum Dodon face noi alegeri doar pentru a pune mâna pe bugetul Chișinăului. Moscova nu se poate desprinde de vechile obiceuri cu care a intrigat Comunitatea Occidentară. Timpuri bune vin. Dacă omul muncește are. Nu e nevoie să controlăm socialul. Moldova are nevoie de parcurs european. Nu prin orice mijloace. Ci doar votând iar ceea ce este alegere mai bună.

  În Turcia opoziția a câştigat la Istanbul şi alte mari oraşe. Erdogan insultă media şi se crede sultan. Mai rău nu se poate. Doar democrația şi cinstea pot ridica o țară care acum e la pământ. Turcia o duce mai greu ca Grecia, marea ei duşmană. Sigur se poate face politică corectă şi fără partidul lui Erdogan. Vine ziua când vom afla din ce aluat e plămădită Turcia.

  În România PSD vrea votul meu pentru ca 25 state americane să fie anexate de Canada, pentru ca Scoția să devină republicană, Bavaria să se alipească de Austria iar Ungaria să alipească Ardealul. Votul meu unic e naționalist. Votul tău contează pe 26 Mai 2019. Nu alege secesionarea de teritorii ca să nu ajungi a depinde de puşculița de partid. Votează soarele sau medicamentele. Nu vota moartea că pozitronez trădătorii de neam şi țară. Nu mă joc cu 1 Decembrie 1918.

  macedonean Alexandru Averescu 1918

 3. Dacă acest borfaș pe nume Liviu Dragnea vrea cu tot dinadinsul sa subjuge instituțiile statului este un lucru extrem de periculos și dovedește încă odată ca acest parazit politic vrea sa dea foc la țara. In mod evident drumul lui este la pușcărie pentru ca in democrație acolo stau Hoții și bandiții! VOTUL din 26 mai 2019 este extrem de important și romanii trebuie sa dovedească simt civic și sa meargă la vot ca acest guvern toxic PRNTRU România sa plece definitiv!!!!!
  Ne tot dau tot felul de clipuri cu ce mari realizări au ei și da vedem împreuna aceste “ realizări “,
  Doar astăzi s-au mai împrumutat de la bănci din România cu peste 400 milioane de euro + împrumutul de 3 miliarde de euro(!!!!) luat in Martie 2019;
  Au “ reabilitat spun ei 1191 km ( de unde au scos ultima cifra???) drumuri naționale și intrajudețene dar nu spun NUMIC DE KM DE AUTOSTRADA ( zero) ;
  – balanța comercială ( diferența dintre exporturi+ servicii ) și importuri este negativă ;
  -creșterea cu cel puțin 10% a prețurilor alimentare;
  -serviciile + carburanți au crescut asisderea ;
  -investițiile unde sunt ca nu se văd pe harta;
  -spun ca au atras mai multe fonduri decât fostul guvern Cioloș, dar unde sunt fondurile europene;
  – din pix fără niciun fel de analiza economică au crescut salariile cu 2/300% msi mult decât creșterea profuctivitatii ceea ce contravine legilor obiective economice;
  – la pensionari se lauda ca a crescut punctul dar au omis sa spună ca au “ uitat “ ca de la 1 Ianuarie a fiecărui an , trebuie reactualizată pensia cu rata inflației , lăsând doar creșterea punctului de pensie;
  Iată așadar ca voit ca doar sunt in plINA CAMPANIE domnii de la PSD MINT CU NERUȘINARE si tot din pix spun ca deficitul este 2,78% din PIB, ceea ce este o minciuna , deficitul sare de 3,5/4,00% așa ca nu va mai luați de aceste “ reașezări “.
  Și pana la urma dacă sunteți așa de performanți de ce va ÎMPRUMUTAȚI DOAMNA PREMIER ?
  Pana când veți msi minți romanii , ca pana ls urma datorită lor sunteți in aceasta guvernul Dumneavoastră?

 4. Fereasca Dumnezeu!!! Adica,Dracnea vrea s-o puna de o Dictatura cu Serviciile,Armata si Justitia la Premierul de la Grivco? Eu n-am mai auzit in Istoria lumii ca politicienii si partidele politice sa poata transforma o tara in Dictatura! Adica,ne facem de toata rusinea,CU ASEMENEA ALEGATII!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here