Acasă News „Ciumaţii” Europei, interzişi la Sibiu! Supăraţi, Dragnea şi Dăncilă se pregătesc să...

„Ciumaţii” Europei, interzişi la Sibiu! Supăraţi, Dragnea şi Dăncilă se pregătesc să sară în barca lui Putin

3
7088
Liviu - Vasilica

Mai mulți lideri socialiști europeni prezenți la Consiliul European de la Sibiu au azi de la ora 10.00 o întâlnire la care participă și olandezul Frans Timmermans, candidatul socialist pentru șefia Comisiei Europene.

Socialiștii europeni au refuzat să îi învite la întâlnirea de azi pe Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă, deși întâlnirea are loc în România, au declarat surse social-democrate pentru G4Media.ro.

La întâlnire participă premierii socialiști din Spania, Suedia, Portugalia şi Malta. De asemenea, vor mai participa liderii socialiști din Germania și Grecia, iar premierul slovac nu a confirmat încă participarea.

Reamintim că socialiștii europeni au anunțat public în urmă cu o lună că au înghețat relațiile cu PSD din cauza atacurilor constante la statul de drept și independența justiției.

În 11 aprilie, președintele Partidului Socialiștilor Europeni (PES), Serghei Stanișev, a anunțat că ”liderii PES consideră înghețate relațiile cu PSD” până când guvernul României își clarifică angajamentul față de statul de drept și urmează recomandările Comisiei Europene.

Fuga în braţele lui Putin

Relațiile extrem de reci dintre PSD și familia socialistă europeană vine pe fondul informațiilor că Liviu Dragnea negociază cu Matteo Salvini trecerea la familia eurosceptică din Parlamentul European.

Matteo Salvini (Italia) și Marine Le Pen (Franța) au anunțat că pregătesc un mare eveniment pentru a uni toate mișcările europene „alternative”, potrivit publicației spaniole La Razon. Cei doi lideri naționaliști au făcut acest anunț după ce au avut o întrevedere la Paris. „Pregătim un eveniment important pentru Europa din următorii treizeci de ani”, a spus Salvini. „Acesta va avea loc în luna mai în Italia. Vom invita toate mișcările alternative europene și vor fi reprezentanţi din 15 – 20 de țări”, a adăugat el.

Atât Marine Le Pen, cât și Matteo Salvini au primit finanțări din Rusia, după cum au dezvăluit anchete jurnalistice din cele două state. Adunarea Naţională, partidul lui Le Pen, are un discurs profund anti-UE și populist.

Anunţul privind „îngheţarea relaţiilor” dintre Partidul Socialist European (PSE) şi PSD a scos la lumină adevăratul plan al PSDragnea. Din comunicatul emis de PSD după anunţul PSE privind ruperea relaţiilor cu Dragnea se înţelege că PSD se pregăteşte oricum să treacă în grupul „ciumaţilor” Europei: aşa-numiţii „naţionalişti”, în fapt marionetele lui Putin, care nici măcar nu se mai feresc să-şi afişeze relaţia cu stăpânul de la Kremlin.

Mateo Salvini (Italia), Viktor Orban (Ungaria) și Marine Le Pen (Franţa) încearcă să coaguleze un grup anti-european, pretins apărător al „valorilor creştine”, în fapt simple „bombe” plasate în interiorul UE, pe care Rusia se poate bucura să le detoneze la nevoie. Instabilitatea Europei, bucuria Rusiei. Ce le garantează ea, la schimb? Imunitate în justiţie, liber la hoţie de partid, protecţie precum cea pentru Maduro, în Venezuela.

De aceea, PSD a reacţionat atât de murdar la anunţul „blocării” relaţiilor făcut pe 11 aprilie de preşedintele PSE şi a lăsat de înţeles că are bagajele pregătite pentru mutarea în grupul sabotorilor UE. Iată fraza din comunicatul PSD (integral, mai jos):

„Atunci, după alegeri, situația va fi cu totul alta, când cei aleși în numele PSD vor avea o poziție mult mai puternică. Atunci va veni și răspunsul nostru.”

PES consideră BLOCATE toate relaţiile cu PSD

Serghei Stanișev, liderul PSE, a anunţat oficial, pe 11 aprilie, „îngheţarea relaţiilor cu PSD”.

”Preşedintele PES (Partidul Socialiștilor Europeni), dl Serghei Stanișev, a confirmat îngrijorările legate de respectarea regulilor statului de drept în Romania. El a informat prim-miniştrii, liderii de partide și comisarii europeni că, până la momentul la care Guvernul României îşi reafirmă ataşamentul faţă de statul de drept şi urmează recomandările Comisiei Europene, conducerea PES consideră BLOCATE toate relaţiile cu PSD. Urmează ca discuţia oficială privind apartenenţa PSD la PES să aibă loc la următoarea reuniune a Prezidiului PES”, arată un comunicat al PES.

Mai mult, Stanișev afirmă în comunicat că apartenența PSD la familia socialiștilor europeni va fi discutată în iunie, la viitoarea întâlnire a conducerii PES.

Până în iunie, PES nu va mai organiza nici un eveniment împreună cu PSD, a mai anunțat Stanișev în comunicatul oficial postat pe site-ul PES.

Măsurile luate de PES la adresa PSD au venit la scurt timp după ce PPE a suspendat FIDESZ, partidul premierului maghiar Viktor Orban, iar ALDE european a anunțat că va discuta o cerere de excludere a partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu.

Comunicatul prin care PSD a anunţat practic mutarea în grupul „ciumaţilor” anti-UE

„Referitor la comunicatul afișat ieri pe site-ul Partidului Socialiștilor Europeni, în care se face trimitere la situația statului de drept din România, Partidul Social Democrat face următoarele precizări:

Acest tratament al unor colegi din PES este inadmisibil. Ne putem aștepta la mistificări și acuzații fără acoperire din partea adversarilor politici ai PSD, dar nu din partea propriei familii.

Înțelegem că, în realitate, situația PSD nu a fost discutată în cadrul întâlnirii PES, ceea ce indică faptul că acea poziționare nu reflectă poziția de ansamblu a PES.

Dar dacă sunt colegi în PES care au îngrijorări cu privire la statul de drept din România, așteptăm cu interes să ne spună concret care sunt aspectele care îi îngrijorează. Până acum, nimeni dintre cei care s-au arătat îngrijorați de situația din România nu a putut indica un element concret care să le justifice îngrijorarea.

De aceea considerăm că toată această poveste legată de statul de drept din România este mai degrabă o chestiune motivată de o logică electorală, decât de o îngrijorare reală. Toată această efervescență se va stinge după alegerile din 26 mai.

Atunci, după alegeri, situația va fi cu totul alta, când cei aleși în numele PSD vor avea o poziție mult mai puternică. Atunci va veni și răspunsul nostru.

Însă acum nu vom intra în acest joc și nu e cazul să-i acordăm o atenție mai mare decât e cazul.”

Presa italiană a descoperit cum finanţează Putin „naţionalismul”

Publicaţia L’Espresso a anunţat o amplă investigaţie în care este vorba despre un acord privind vânzarea a trei milioane de tone de combustibil diesel către o companie italiană. Un contract comercial care maschează sprijinul Rusiei pentru formaţiunea ministrului de Interne italian, Matteo Salvini, în campania pentru alegerile europarlamentare, negocierile fiind derulate de un apropiat al vicepremierului Salvini.

Conform publicaţiei, negocierile pentru finanţarea Ligii Nordului s-au desfăşurat în secret în ultimele luni, fiind vorba despre întâlniri, călătorii, mailuri şi un draft de contract, de o parte aflându-se un fidel al lui Salvini, iar de cealaltă, oameni ai preşedintelui rus Vladimir Putin.

„Cel puţin trei milioane de tone de combustibil diesel vândute unei companii italiene de o companie rusă. O tranzacţie mulţumită căreia Kremlinul ar putea revigora conturile formaţiunii lui Salvini înaintea alegerilor europene din mai”, scrie publicaţia despre ancheta desfăşurată sub titlul generic „Cartea Neagră a Ligii”, precizând că nu este sigur dacă acordul a fost finalizat, dar că deţine informaţii privind diferite acţiuni desfăşurate la Roma, Milano şi Moscova, având drept unic scop finanţarea formaţiunii lui Salvini.

Omul-cheie a fost în Donbas, Crimeea şi Moscova

Foto: Free West Media

Potrivit L-Espresso, personajul cheie este fostul purtător de cuvânt al vicepremierului italian, Gianluca Savoini (alăturat, lângă Putin), prezentat în presa rusă drept consilier al acestuia şi elogiat pentru activităţile asociaţiei sale Lombardia – Rusia şi pentru poziţiile adoptate de Liga în cazul sancţiunilor impuse de Europa Rusiei.

Fără a avea un rol oficial în partid sau în Guvern, Savoini a fost întotdeauna prezent în vizitele oficiale ale lui Salvini la Moscova, scrie publicaţia, spunând că acesta a girat alianţa dintre Ligă şi partidul lui Putin şi a făcut zeci de călătorii în Moscova, în Crimeea şi în Donbas şi este cel care a purtat negocierile privind finanţarea rusă.

Jurnaliştii susţin că totul a început în iulie 2018, cu Savoini şi o clădire din Moscova care adăposteşte sediile celor mai mari companii petroliere, dar şi firmele unuia dintre cei mai bogaţi oameni din Rusia, avocat, ortodox, anti-avort şi anti-gay, conducător al unui imperiu economic.

Italienii au dovezi!

Jurnaliştii italieni prezintă mai multe fotografii despre care afirmă că au fost făcute la Moscova, în perioada 17–19 octombrie, precizând că cea mai importantă dată este 18 octombrie 2018, când ei înşişi au fost martorii unei întâlniri care a avut loc cu câteva ore înaintea vizitei lui Salvini în capitala Rusiei. Cu o zi înainte, vicepremierul fusese invitat la o conferinţă organizată de Confindustria, la hotelul Lotte.

„Era 18 octombrie 2018. În momentul în care am finalizat ancheta jurnalistică, nu ştiam dacă acordul a fost încheiat şi în ce termeni. Dacă ceea ce am auzit a fost transpus în practică, ne-am putea afla în faţa unui paradox: un partid naţionalist, Liga lui Salvini, finanaţat în campania pentru următoarele alegeri europene de o companie de stat din Rusia.

Pe scurt, principala forţă politică din Guvernul italian este susţinută de Putin, inamicul numărul 1 al Uniunii Europene. Toate acestea au fost negociate la Moscova de un om, Savoini, care nu avea nicio caliate nici pentru a discuta despre petrol şi nici despre finanţarea Ligii”, afirmă L’Espresso, care anunţă mai multe dezvăluiri din acestă investigaţie.viewscnt

O posibilă explicaţie pentru derapajul PSDragnea

”Scrisoarea conține un mesaj de laudă vizavi de PSD și este, într-adevăr, un fel de invitație la o colaborare pe viitor mai strânsă cu PSD, lăudând România și românii”, au declarat surse din partid.

O eventuală ieșire din Partidul Socialiștilor Europeni pare să depindă, totuși, de rezultatul alegerilor din 26 mai. În caz că socialiștii vor rămâne în continuare un grup relevant iar populiștii lui Salvini nu vor performa, este puțin probabil că PSD va ieși din PES.

Relaţii dintre Dragnea şi Salvini sunt tot mai strânse. Cei doi s-au întâlnit la Bucureşti, când vicepremierul italian a vizitat România.

CITIȚI ȘI:

PSD, ruşinea Europei. Pentru că socialiştii nu-l scapă de puşcărie, Dragnea anunţă că mută partidul în grupul „ciumaţilor” anti-UE

PSD, în afara Europei! Socialiştii din UE au „îngheţat relaţiile” cu Dragnea&co. De ce mai candidaţi, tovarăşi, pentru Parlamentul European?!

Iată cum pompează Putin bani în noua lume a lui Dragnea! Italienii au luat urma finanţărilor din Rusia pentru mişcările naţionaliste care sparg Europa

3 COMENTARII

 1. Nu trădează Liviu Dragnea pe nimeni, președintele Iohannis ( desi prefer alta persoana ca președinte la toamna) ci voi de la PSD ,care v-ați bătut joc de toată social-democrația din Europa dar si de toți romanii și in primul rând de membri PSD. Cum puteți voi ce care sunteți in PSD sa credeți toate balivernele acestui individ care se crede in Teleorman. Cum poate acest Liviu Dragnea condamnat in prima instanța la 3 1/2 ani cu executare și totuși sa stea cocoțat in fruntea Camerei Deputaților ?
  Acest lucru s-a întâmplat pentru ca in Regulamentul Camerei Deputaților este pur și simplu omis un paragraf care ar fi trebuit sa scrie negru pe alb și anume un parlamentar indiferent ce funcție are dacă este condamnat automat sa plece din funcția respectiva. Nu sa vina orice tasbast de Florin Iordache sa facă in numele lui Liviu Dragnea plecat in Ianuarie prin tari straine. Alo, Liviu Dragnea dumneata ai un tupeu extraordinar sa-ți Bati joc de romani!!!!
  Mai au un pic și luna următoare vei deveni istorie pentru ca ri-și bătut joc de romani și ne-ai făcut de ras in toată Europa!!!!!!

 2. Ole Ole Putin nu mai e
  Fiindcă e negat
  De jumate de țăran
  Şi verdele e răzbunare
  Din mâncare în mâncare.
  Ole Ole Medvedev nu mai e
  Dorul lui s-a rupt de mine
  Vișa mulții plini de glume
  Vina unuia ca el
  Şapte purici la primul fel
  Moartea are hazul ei
  Călare pe mitiei
  Vai mama lor de mişei.
  Vine ziua mea iar şi iar
  Un model cu var avar
  Miracol sau nepăsare
  Oile beau din mulgătoare
  De vei munci liberal romantic
  Capul nu-ți cade la metru
  Şi picioarele la kilometru
  Din drag de prinsoare
  La Rahova la răcoare
  Bieții de macabei
  Au băut suc de usturoi
  Şi au ucis visele rumors
  Vai mie cu tumori
  Vai lor cu ceacaroi.
  Viitorul meu începe
  Cu doi cartofi guralivi
  Cu trei cepe
  Nu fi hain Olivi
  Poarte cine-mi scoate
  Şi banii cine-i face din coate
  Mare e grădina lui
  Matei şi Corvinului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările