Ghinionul lui Mazăre: s-a schimbat președintele în Madagascar! A plecat îngăduitorul Rajaonarimampianina, a venit justițiarul Rajoelina

2
5657
Fostul președinte (Hery Rajaonarimampianina) și noul președinte (Andry Rajoelina)
Consulul onorific al Madagascarului în România, Serge Rameau, a explicat într-un interviu pentru Europa Liberă că noul președinte al țării africane este adeptul unui puternic curent anticorupție.
Declarația consulului onorific confirmă că situația fugarului Radu Mazăre (un etalon al corupției PSD) s-a agravat brusc în ianuarie 2019, când președinte al Madagascarului a devenit Andry Rajoelina (44 de ani).
Până atunci, timp de un an și o lună (a fugit în decembrie 2017), Radu Mazăre a stat liniștit. Fostul președinte al Madagascarului, Hery Rajaonarimampianina (ianuarie 2014 – septembrie 2018), a fost mult mai indulgent cu faptele de corupție. De aceea a ales Dragnea să fugă în Madagascar: avea garanția că Administrația Rajaonarimampianina (nu încercați să-i pronunțați numele, e aproape imposibil!) e o gazdă bună cu corupții fugari.
Schimbarea președintelui din Madagascar l-a expus pe Mazăre unui mare pericol: arestarea. Care, după patru luni, s-a și produs.

Explicațiile lui Serge Rameau, consulul onorific al Madagascarului în România

* „În Madagascar am avut alegeri prezidențiale, iar noul președinte, Andry Rajoelina, este foarte ferm în eradicarea corupției în țară. Mai multe persoane importante au fost arestate pentru fapte de corupție.”
* „Așadar, dacă domnul Mazăre este în arest și dacă România face pași concreți pentru extrădare, sunt convins că vom găsi ușor soluția legală. Dacă România dorește, extrădarea se poate face foarte rapid.”
* „Sunt oameni de afaceri din Madagascar care fugiseră de lege în insula Mauritius și care au fost extrădați într-o singură săptămână. Dacă a funcționat în cazul nostru, poate funcționa și în altă situație.”

CITIȚI ȘI:

„Ciumaţii” Europei, interzişi la Sibiu! Supăraţi, Dragnea şi Dăncilă se pregătesc să sară în barca lui Putin

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.