FOTO. Radu Mazăre încătușat, la coborârea din avion, la Otopeni

0
3215
Radu Mazăre e cel cu geacă maro. El își ascunde cătușele cu un pulover roșu

Televiziunile lui Dan Voiculescu (Antena 1, Antena 3) au avut exclusivitate, din partea conducerii PSD-iste a Aeroportului Otopeni, pentru a putea filma coborârea lui Radu Mazăre din avionul ce-l aducea de la Paris.

Fostul primar al Constanței a fost ultimul pasager care a coborât din avion, după ce pe „Charles de Gaulle” urcase primul (așa prevede procedura pentru infractori condamnați).

În avion a ocupat un loc pe ultimul rând (23). De altfel, pentru operațiunea de aducere a lui în România au fost rezervate șase locuri, în spatele avionului: unul pentru Mazăre, patru pentru polițiștii care l-au escortat, iar un loc a rămas liber.

Răducu de pe rândul 11

În 2009, primarul Radu Mazăre a provocat un scandal uriaș, defilând împreună cu fiul său (care avea 15 ani) în uniforme naziste, la Mamaia

Cu același avion a venit de la Paris și Răducu Mazăre (25 de ani), fiul lui Radu Mazăre (50 de ani). Acesta zburase spre capitala Franței special pentru a reveni alături de tatăl său. Răducu a avut loc pe rândul 11 (pe la mijlocul avionului), la circa 12 metri de tatăl său (aflat pe rândul 23).

Deși încerca să apropie de tatăl său, Mazăre-junior nu a interferat cu el altfel decât priviri. Fugarului îi fusese pus în vedere, de către polițiști, că nu are voie să intre în vorbă cu nimeni, pentru are statutul de deținut și nu se află la vorbitor.

Primii pași pe scara avionului, la Otopeni

În timpul zborului, lui Radu Mazăre i-au fost scoase cătușele, respectându-se procedura standard, pentru a nu-i lua pasager (fie el și infractor) posibilitatea de a încerca să-și salveze viața în caz de accident aviatic.

Vine o avalanșă de dosare

După aterizare, lui Radu Mazăre i-au fost puse din nou cătușele, pe care le purtase și în aeroportul din Paris. Așa a coborât fugarul scările avionului: cu cătușele la mâini. Le-a ascuns încă cu un pulover roșu.

Luat cu o mașină de la scara avionului, Mazăre a fost dus în camera de transfer a Poliției de frontieră, în clădirea aeroportului. De acolo a fost preluat de o mașină de transport deținuți a Penitenciarului Rahova, fiind transportat la închisoarea din sud-vestul Capitalei. Aici va sta în carantină 21 de zile, după care va fi repartizat la un alt penitenciar, probanil la Jilava.

Mazăre are de executat o condamnare de 9 ani (sentință definitivă). El mai are și o altă sentință, în primă instanță, de 9 ani și 10 luni, plus multe alte dosare aflate în cercetarea procurorilor sau în faza de judecată.

Curaj, viteazule, că și când luai șpăgi de milioane de euro erai viteaz foc!

CITIȚI ȘI:

Prima fotografie cu Radu Mazăre în avionul care-l aduce la București

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here