Planul anti-PSD al lui Băsescu: PMP l-ar susține pe Emil Boc (PNL) pentru un nou mandat de primar

1
4316
Traian Băsescu și Emil Boc

Preşedintele de onoare al PMP, Traian Băsescu, s-a aflat duminică la Cluj-Napoca, pentru a promova lista de candidați a partidului său la europarlamentare. Fostul președinte al României arată care e tactica pentru a învinge PSD-ul la alegerile locale chiar și într-un singur tur.

Aflat pe primul loc al listei PMP pentru europarlamentarele din 26 mai, Traian Băsescu a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj-Napoca, că nu exclude posibilitatea ca PMP să-l susțină pe candidatul PNL, Emil Boc, pentru un nou mandat de primar al orașului ardelean.

Planul lui Băsescu

  • „Sunt unul dintre politicienii care spun că avem antidot la faptul că primarii sunt aleşi într-un singur tur. Argument: să faci alianţe din primul tur cu cel mai bine plasat. Este ca şi cum ar fi alegeri în două tururi.”
  • „Partidele de Opoziţie trebuie să stabilească cine este cel mai bine plasat dintre posibilii candidaţi, şi pe acela să-l susţină. Numai aşa poate fi dat jos PSD din hegemonia pe care o are pe primării.”
  • „Deci, nu exclud posibilitatea ca Boc să fie candidat cel puţin pentru PNL şi PMP”.
  • „E prima dată când vin în Cluj şi nu îl deranjez pe domnul Boc, exact pentru a nu crea suspiciuni faţă de el.”
Dacă PNL, USR-PLUS și PMP ar ajunge la o înțelegere, ar putea contracara legea PSD-istă de alegere a primarilor într-un singur tur. Pur și simplu, turul 2 (finala) s-ar muta în turul 1. Condiția ar fi ca partidele din Opoziție să convină ca în fiecare localitate (sau în cât mai multe, mai ales în orașele mari) să existe un singur candidat al lor, susținut și de PNL, și de USR-PLUS, și de PMP.
Sunt multe orgolii locale de învins la stabilirea candidatului comun dintr-o localitate (doi din trei ar trebui să renunțe), dar e tactica prin care toate partidele din Opoziție ar avea mai mulți primari și mai multe majorități în consiliile locale, iar PSD n-ar mai câștiga primării cu 35-45%.

CITIȚI ȘI:

Radu Mazăre, pe lista pasagerilor avionului Tarom care aterizează luni la Bucureşti. Îl va „da în primire” pe Dragnea?

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here