Colonele, ai dat-o-n bară! Parchetul Militar a deschis dosar penal pentru „Jandarmeriada” de la Topoloveni

1
4199
Colonelul Gheorghe Lupescu

O veste proastă pentru „colonelul doctor Gheorghe Lupescu”, șeful Jandarmeriei județului Argeș, și pentru subalternii săi care i-au băgat la dubă pe toți protestatarii anti-PSD de la Topoloveni.

Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul București s-a autosesizat în cazul jandarmilor care i-au luat, vineri, cu duba pe protestatarii de la Topoloveni, județul Argeș, în timpul vizitei lui Liviu Dragnea, au declarat surse judiciare pentru G4Media.ro.

Procurorii efectuează cercetări in rem (adică sunt cercetate deocamdată faptele, nu persoanele) pentru abuz în serviciu, purtare abuzivă și lipsire de libertate.

Toți cei 10 protestatari au fost ridicați de jandarmi vineri, 17 mai, pentru că manifestau pașnic împotriva lui Liviu Dragnea.

Când au afișat un banner pe care scria „Țara n-a votat hoția!!! Voi nu sunteți România!”, oamenii au fost luați pe sus, băgați în dube și duși la poliție.

Printre cei ridicați de jandarmi se numără și un corespondent al Rezistența TV. El i-a întrebat pe jandarmi de ce pun mâna pe el, iar unul dintre aceștia i-a răspuns: „De-al dracu'”.

„Domnule locotenent colonel, faceți un abuz”, i-a mai spus corespondentul Rezistența TV unui jandarm. „Așa s-a primit ordin”, i-a replicat acesta, după care l-a urcat forțat în dubă, bruscându-l.

Un alt protestatar ridicat de jandarmi la Topoloveni, Traian Paparete, a declarat că a fost ținut la postul de poliție până când liderul PSD, Liviu Dragnea, a plecat din oraș spre comuna Corbi, unde avea de vizitat un depozit de fructe.

Represiunea de la Topoloveni

CITIȚI ȘI:

 

 

1 COMENTARIU

  1. Ce s-a întâmplat la Topoloveni cu jandarmii care i-au băgat in duba pe protestatari , îmi aducea minte de o scena pe care nu o voi uita la Constanța in timpul guvernării PDL-iste Emil Boc ( cel mai slab individ care s-a cocoțat cu ajutorul lui Traian Băsescu in funcția de prim ministru ) când câțiva jandarmi la un miting de protest in fata prefecturii , a fost luat pe sus un ofițer superior al armatei romane , cred ca a acea gradul de locotenent-colonel și a fost luat pe sus de niște brute de la Jandarmerie ca așa comportament au avut, așa ceva nu s-a întâmplat in România niciodată!
    Ce doresc sa semnalez ca aceste unități teritoriale de jandarmi sunt “ conduse de niște indivizi care habar nu au de democrație de respectarea libertății de exprimare. Modul in care s-au comportat nu numai ca este de natura penală dar ma întreb ce fel de oameni sunt , dacă au un respect oentru semenii lor ? Nu SU nimic din ce înseamnă toate aceste lucruri!!!! Cred ca singurul lucru pe care trebuie sa-l facă superiorii celor din Topoloveni este sa-i dea pe mâna procuraturii militare și de acolo dați afara ca nu merita sa poarte haina militară!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here