News ALERT. Sentinţa lui Dragnea va veni ca o ghilotină a doua zi după alegeri. Mai sunt 7 zile!

4
4007

S-a încheiat procesul lui Liviu Dragnea. Completul de 5 judecători a stabilit un nou termen, unul scurt, pe 27 mai, doar pentru a pronunţa sentinţa definitivă. În primă instanță, Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni cu executare.

Instanța va da verdictul în dosarul lui Liviu Dragnea pe 27 mai, exact la o zi după alegerile europarlamentare, au anunțat luni seară judecătorii, la capătul unei ședințe-maraton de aproape 7 ore.

Ziua cea mai lungă a lui Liviu Dragnea

Procesul lui Liviu Dragnea, aflat luni la ultimul termen, a fost intens. Au lua cuvântul avocaţii tuturor inculpaţilor, inclusiv cei ai liderului PSD. Aceştia au încercat pe tot parcursul zilei tot felul de strategii şi artificii pentru a mai obţine o amânare, în speranţa că, odată intraţi la CCR judecătorii Stan şi Deliorga, instituţia va mai da încă o decizie pentru blocarea justiţiei, cum a făcut cu ilegalitatea completurilor de 5.

Înainte de pledoariile avocaţilor, procurorul DNA de şedinţă a făcut o declaraţie care descrie perfect cauza.

„Vă rog, în principal, să îl achitați pe inculpat, un prim temei fiind articolul 16 indice C. V-aș ruga să faceti aplicarea art. 403 din Codul de Procedură Penală și să înlăturați declarațiile lui Alesu, mai puțin cea de la confruntare. Nouă ne este imposibil să dovedim că Liviu Dragnea nu era un fel de Dumnezeu, așa cum a susținut martora Chera.”, a spus procurorul DNA în faţa instanţei.

Jocul parşiv al CCR

Curtea Constituțională a amânat până în data de 5 iunie decizia referitoare la sesizarea lui Florin Iordache cu privire la completurile de 3 judecători de la Înalta Curte, o decizie care poate influența procesul pe care Liviu Dragnea îl are acum la instanța supremă.

În plus, judecătorii CCR au respins solicitarea PNL, care semnala că Florin Iordache nu ar fi fost cel în măsură să facă sesizarea CCR din poziția pe care o ocupa, de vicepreședinte al Camerei Deputaților delegat de Liviu Dragnea să-i țină locul la șefia Camerei pe perioada concediului său.

Patru dintre cei nouă judecători CCR au solicitat amânarea deciziei pe motiv că au nevoie de mai mult timp pentru studierea speței. Este a patra oară când CCR amână decizia.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here