EXCLUSIV. Campanie murdară anti-PNL, cu filmuleţe ţintite pe YouTube după model Cambridge Analytica. PSDragnea scoate „artileria grea” cu fake-news, pe ultima sută de metri a alegerilor

5
3080

Ultima săptămână de campanie va fi şi cea mai dură. PSD este în corzi după nenumăratele rateuri din zona Moldovei, în care mitingurile au fost puternic contestate de prostestatari. Incidentul de la Topoloveni, cu jandarmii care au încălcat dreptul constituţional la liberă exprimare al manifestanţilor anti-Dragnea, a şifonat şi mai rău imaginea partidului.

De aceea, era nevoie de „artileria grea”, pe ultima sută de metri a alegerilor europarlamentare, pentru a preveni dezastrul la urne: campanie murdară, interzisă de lege, dar greu de oprit în internet. Modelul? Cambridge Analytica şi atacul cibernetic rusesc în alegerile prezidenţiale din SUA, când utilizatorii au fost „ţintiţi” pe baza datelor personale la care au avut acces „bombardierele” virtuale cu fake-news.

Prima victimă semnalată până acum este PNL, principalul adversar al PSD în disputa pentru locul 1. PSD e disperat să nu cadă pe locul 2, ceea ce ar însemna un dezastru total pentru Liviu Dragnea similar cu pierderea controlului propriului partid şi implicit a puterii guvernamentale. De aceea are nevoie disperată de a sabota prin orice mijloace scorul liberalilor, iar cea mai simplă metodă a dat deja roade în alegerile parlamentare din 2016, câştigate categoric de PSD cu în jur de 46%: descurajarea votanţilor anti-PSD să meargă la vot.

Prima dezvăluire de campanie murdară

Iată ce ne-a relatat un angajat din industria IT, familiarizat cu noile tehnici de manipulare online, care a avut personal de-a face cu un astfel de atac de campanie negativă:

 • Ludovic Orban, la Alexandria

  „Am intrat pe YouTube să caut înregistrarea ultimului concert cu Sting. Imediat mi-a apărut pe ecran un videoclip de 30 de secunde în care erau atacaţi unii dintre candidaţii PNL aflaţi pe lista de la alegerile europarlamentare: Blaga, Hava, Falcă. Erau poze cu ei, unele alese special compromiţător, Hava era filmat cu un lanţ la gât, despre ceilalţi se vorbea negativ, erau arătate casele lor luxoase etc.”

 • „Am încercat să aflu imediat care e sursa filmuleţului, dar nu am găsit nimic, nici pe YouTube, nici pe Google, deşi am folosit felurite date de căutare. Nimic! Parcă picase din cer! Nu am reuşit din păcate să înregistrez, deoarece aveam nevoie de un monitor specializat în aşa ceva, cu funcţie de înregistrare, şi nu aveam în acel moment. Eram acasă, nu la birou, unde aş fi putut.”
 • „Ideea e că apărea de nicăieri şi avea o ţintă clară: demonizarea PNL. Nu ştiu dacă liberalii au aflat de acest tip de atac, pe care eu îl consider unul de tip Cambridge Analytica, pentru că e ţintit pe un anumit public. Eu nu spun că sunt votant PNL, dar sigur sunt anti-PSD şi voi merge la vot categoric. Deci aveau datele mele de utilizator şi e clar că n-au ajuns la mine întâmplător, ştiau din ce categorie de public fac parte şi atunci mi-au servit acest video. Probabil în ideea de a mă dezamăgi sau a mă face să nu mai merg la vot”.

Locul 2 pentru PSD la alegerile europarlamentare, adio Dragnea!

PSD are o singură şansă pentru a nu ieşi prost din aceste alegeri: să nu vină multă lume la vot. Şi pentru alegerile europarlamentare, şi pentru referendum. În primul caz, poate ieşi pe primul loc, iar Dragnea îşi va conserva puterea.

În al doilea, dacă referendumul nu trece, PSD-iştii în frunte cu liderul lor condamnat deja de două ori, o dată definitiv, vor putea spune: „Ce atac la statul de drept? Iată, românii n-au marşat la tema asta, deci nu au nimic împotrivă ca noi să modificăm în continuare legislaţia în justiţie”.

Ce ar înseamna aşa ceva? Un dezastru pentru România. Guvernarea PSD-ALDE va continua destructurarea statului şi acapararea instituţiilor după modelul Jandarmeriei, ceea ce va rupe de facto România de Europa. De-acolo înainte, scapă cine poate…

CITIȚI ȘI:

Jandarmul-șef care a băgat toți protestatarii în dubă a contribuit și la represiunea din 10 august! „Colonelul doctor Gheorghe Lupescu” este un impostor universitar, mare beneficiar al „fabricii de diplome” Bioterra

VIDEO. Aurica Cobuz, primărița PSD care scoate pantoful și-ți dă cu el în cap. „Măi, tu chiar vrei bătaie!”

5 COMENTARII

 1. Domnul in cauza a sesizat SRI? Ca tot sunt platiti regeste, si zau daca am mai auzit eu de ei de vreo 2 ani jumate, de cand justitia e hacuita in bucati, iar hotii psdisti si alde-udmr ne inunda.

  • Andy nu e vorba aici de o reclama ci de un clip al PSD (exact cazul de pe u torrent ) care nu e oprit de AdBlock pe care-l instalez de multi ani dar..Afla ca AdBlock nu poate stopa reclamele de pe Rarbg Torrents.Sunt site-uri care-ti pun in vedere sa-l inchizi sau nu ai acces la ele si e vorba de site-uri de streaming care transmit online meciuri importante live sau filme sau seriale online.Si eu nu-s angajat IT ci un mos de 62 de ani !E usor a scrie versuri / Cind nimic nu ai a spune ” scria f adevarat Eminescu !a mizgilesti netul cu postari prostesi doar ca sa te bagi singur in seama …

 2. „aveam nevoie de un monitor specializat în aşa ceva” => :))))))

  Nu, avea nevoie mde un banal userscript – disponibil liber pe net – instalat in tampermonkey => descarci ce video vrei.

 3. Acum doua saptamini am avut surpriza extrem de neplacuta sa vad postate pe u torrent browser-ul de descarat torrente ) in locul destinat reclamelor clipuri electorale ale PSD care-si lauda mincinos si nesimtit ,,maretele realizari ” .Le-am raportat asta si i-am intrebat de ce se amesteca in alegerile din Romania.E o questie inteligenta marca Cambridge Analytica ptr ca u torrent e utilizat in majoritatea ca si YOUTUBE de tineri .Adurat cam o saptamina pina a disparut mizeria PSD-ista de acolo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here