Procurorul general, aliat cu presa „înregistrată în Rusia”! Victorie a familiei Săcărin împotriva lui Bogdan Licu în cazul Sorina

5
5606
Bogdan Licu, Ramona Săcărin (mama adoptivă) şi Sorina. Primul a sabotat familia adoptivă şi este încă în funcţie

Hotărârea judecătorească de adopție a Sorinei rămâne valabilă. Magistrații Curții de Apel Craiova au respins vineri cererea de suspendare a executării deciziei judecătorești prin care fetița a fost adoptată de către familia Săcărin, SUA. Cererea a fost făcută de procurorul general Bogdan Licu, acuzat că a acţionat asemeni unor „site-uri înregistrate în Rusia”!

„Hotărârea este definitivă însă este o cerere incidentală cererii de revizuire cerută de procurorul general. Asta denotă că nu știe ce presupune o hotărâre de adopție. O adopție nu se face așa după ureche, se face pe durata vieții copilului adoptat. Nu e ceva ce poți să întorci așa fără o cauză solidă. Procurorul general nu a argumentat. A preluat niște argumente, opinii, știri false, pe care le listează ca argumente juridice”, a declarat Claudia Postelnicescu, avocatul familiei adoptive, citată de Ziarul de Craiova.

Decizia de vineri a justiţiei este o mare victorie a familiei Săcărin împotriva găştii din justiţie&media care torpilează legea şi bunul-simţ de când a izbucnit acest scandal. Marele vinovat pentru abuzul împotriva cetăţenilor americani este Bogdan Licu, procurorul general interimar. Avocaţii familiei Săcărin au pomenit de o acţiune comună în care procurorul general şi publicaţii „înregistrate în Rusia” au făcut jocul fărădelegii.

Bogdan Licu, sub papucul lui Gâdea

Gâdea l-a lăudat pe Licu pentru atacul la familia adoptivă

Disperat să facă pe placul Antenei 3, televiziunea care a fost vârful de lance al atacului la soţii Săcărin, Licu a acţionat ca la comanda lui Gâdea&co., nu ca un înalt responsabil în statul român capabil inclusiv să joace împotriva campaniilor de presă, dacă legea e pusă în pericol.

Bogdan Licu a încălcat flagrant drepturile civile ale familiei adoptive şi a acţionat ca un slujbaş al lui Liviu Dragnea, atacând o sentinţă definitivă, practică obişnuită a infractorilor dovediţi de justiţie.

Cele trei avocate ale familiei din SUA care a adoptat-o pe Sorina Săcărin au lansat acuzaţii dure la adresa procurorului general Bogdan Licu şi a Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SS-Gestapo).

Diana Gavra, Claudia Postelnicescu şi Clara Istrate, avocatele familiei care a adoptat-o pe Sorina, fetiţa de 8 ani ridicată de procuroarea Piţurcă din casa fostului asistent maternal, au fost prezente, vineri, alături de Ramona Săcărin, la Curtea de Apel Craiova, unde a avut loc judecarea cererii procurorului general interimar de suspendare a executării hotărârii judecătoreşti de adopţie internaţională.

Acuzaţii grave ale familiei adoptive

Prima care a vorbit cu ziariştii a fost avocata Diana Gavra, aceasta sugerându-i procurorului general „să mai citească puţin şi să cunoască efectele autorităţii de lucru judecat a hotărârii civile”. „Procurorul general a făcut o cerere de revizuire care, spune chiar el, apare ca întemeiată, după care enunţă tot narativul preluat din media, fără un argument juridic de drept. Nu cunoaşte că adopţiile sunt pe toată viaţa, adică nu ne jucăm cu viaţa unui copil doar pentru că ţipă nişte oameni în stradă”, a adăugat imediat avocata Claudia Postelnicu.

„Nu numai că ţipă nişte oameni în stradă, dar şi pentru că nişte site-uri înregistrate în Rusia au transmis o anumită emoţie publică, dar vom vorbi la momentul potrivit şi despre asta”, a completat imediat avocata Gavra.

Tot despre procurorul general a vorbit şi avocata Clara Istrate, cea care a câştigat adopţia internaţională.

„Procurorul general este dezinformat, nu a luat la cunoştinţă de actul de adopţie, s-a antepronunţat în mod nejustificat, după ce a văzut subiectul în presă. Ce legătură are modul în care a fost luată fetiţa de doamna procuror cu modalitatea în care a fost realizată adopţia?, a declarat aceasta.

„Paşaportul este reţinut ilegal“  

Cele trei avocate au amintit şi despre reţinerea paşaportului Sorinei de către procurorul Mihaela Morga Moraru de la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie (SS-Gestapo).   „Pasaportul este reţinut ilegal, din punctul nostru de vedere. În mod firesc, un paşaport se reţine doar în condiţiile în care împotriva posesorului este deschisă o urmărire penală. A reţine paşaportul unei minore care nu este învinuită din punct de vedere penal cu nimic este un abuz. Colega mea, Diana Gavra, a făcut demersurile necesare şi aşteptăm să ni se comunice temeiul legal şi să se restituie acest paşaport pentru că nu este normal să fie reţinut. Mi se pare absurd că procurorul general a instituit o prezumţie de rea-credinţă, că doamna şi domnul Săcărin nu ar respecta o hotărâre judecătorească, aşa cum a făcut doamna Şărămăt (n. red. – fosta asistentă maternală care a crescut-o pe Sorina până la 8 ani, dar care după adopţie o ţinea fără niciun temei legal). Dacă, Doamne fereşte, prin absurd, această adopţie s-ar desfiinţa, cu siguranţă soţii Săcărin ar respecta legea pentru că aceşti oameni trăiesc de atâţia ani într-o ţară în care legea se respectă. Nimeni nu înţelege că ajungem să distrugem viaţa unui copil pentru nişte interese, pentru o imagine publică, pentru ca acea Secţie să existe în continuare şi să aibă o justificare. Poate să-şi justifice existenţa făcând acţiunile necesare împotriva doamnei procuror Piţurcă, nu e nevoie să nenoroceşti un copil”, a declarat avocata Clara Istrate, citată de Adevărul.

Donați AICI pentru susținerea proiectului ZIARISTII.COM!

CITIŢI ŞI:

Cazul Sorina. Abuz incredibil al „SS-Gestapo”, girat de procurorul general Bogdan Licu!

IPOCRITUL. Bogdan Licu se leapădă voalat de „SS-Gestapo”, dar girează acest monstru anti-justiţie în cazul Sorina

Fenomenul ZIARISTII.COM: peste 3 milioane de cititori, peste 18 milioane de citiri în 6 luni. Mulțumim!

Ioana Ene Dogioiu: Sorina, abuzată de „SS”

* Imagine duioasă: Sorina și noua ei verișoară

VIDEO. Au încercat s-o declare pe Sorina „persoană cu handicap”, „ca să sperie adoptatorii și să ia mai mulți bani de la stat”!

Interesul superior al copilului. Arestați doctorița care face injecții! Plânge copilul, nu vrea să fie înțepat

VIDEO. Procuroarea din „cazul Sorina”, denunțată de vuvuzeaua penalilor: „E din gașca #Rezist!”

Asistenta maternală a făcut-o pe Sorina „țigancă” și „nebună”, de față cu fetița și cu cei de la Direcția Copilului!

Manevre ticăloase ale soților Șărămăt, pentru a o ține captivă pe Sorina: alba-neagra cu cererile de adopție

VIDEO. Gâdea, umilit în direct de părinții adoptivi ai Sorinei. Diversiunile i-au fost demontate cu argumente zdrobitoare

Adevăruri grave pe care propaganda PSD-ALDE le-a acoperit cu diversiunea „Sorina răpită de americanii traficanți de organe”

Efectul propagandei infernale: părinții adoptivi ai Sorinei au fost atacați în trafic, la Severin, fiind în pericol de linșaj

Sorina, victima unor escroci emoționali. Au speriat-o cu bau-baul părinților de adopție, deși erau plătiți s-o integreze în familia acestora

Camelia Bogdan: „Dan Voiculescu a dirijat banii Securității fără ca autoritățile române să-l deranjeze”

Şeful uzinelor Ford s-a săturat de minciunile PSD privind autostrada Piteşti-Craiova

Cei 7 magnifici de la CSM. Gruparea reformiştilor blochează a treia oară gaşca Savonea-Florea, care ţine cu dinţii de SS-Gestapo

PSD l-a umplut de bani pe Marius Pieleanu. Cum şi-a mărit averea „sociologul naţional” pe seama sondajelor scandaloase

Dăncilă, ce profitoare! Şi-a „aranjat” fiul cu funcţie grasă la Curtea de Conturi. Meritul beizadelei? Mama-i şefă la PSD!

*Dăncilă – „un produs de slabă calitate, aproape un rebut”

Asfalt turnat direct pe pământ pe „moşia” clanului Manda-Olguţa. Sursa: „Programul Naţional Dragnea Liviu”, din banii noştri

Victor Rebengiuc, la protestul actorilor: „Au făcut doi golani un program de guvernare, pe sistem Caritas, și falimentul e aici”

Blestemul lui Codrin Ștefănescu către PSD-iști: „Lașilor, m-ați trădat! Mi-ați arătat fața oribilă a ceea ce urmează să devenim curând”

Cântărețul Marcel Pavel către baronul Oprișan: „Frate drag, știu că ești un om de onoare. Respect!”

Alungat de la Congresul PSD, baronul Oprișan se răzbună pe Europa. „Numai Papa de la Roma nu ne-a făcut corupți!”

VIDEO. „Filme horror” la Congresul PSD: atacați de „forțele iadului”, luptă cu „monștrii răi” care „îi mănâncă pe oameni”

Ion Iliescu poate fi fericit: PSD are președinte executiv plătit de ruși. Escală misterioasă la Moscova

Primul sondaj IMAS după alegeri: PNL crește la 27,5%, USR-PLUS la 25,2%, PSD scade la 18,9%!

Chirieac vinde statului „știri pozitive” cu 2.500 € bucata. Un nou șmen de 15.000 € de la Drumuri, cu trei zile înainte de alegeri

5 COMENTARII

  1. normal ca e corecta decizia !!…Judecatorii au tinut cont de legalittatea adoptiei, de ilegalitatea detinerii copilului fara forme legale, de lipsa vreunei legaturi intre luarea cu forta a copilului si intocmirea legala a adoptiei !!.>Si daca judecatorii intelepti si-au dat saeama ca un copil , oricat de traumatizat ar fi in urma unor fapte grave, se adapteaza intr-un interval de timp extrem de rapid la o noua situatie favorabila lui, nici nu mai trebuie sa discutam !.>Sunt asa de rare cazurile in care un copil, urmare a unei traume majore, face pipi in pat cateva zile, incat ele nu pot intra decisiv in analiza, decat ca statistica !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here