Ioana Ene Dogioiu: Sorina, abuzată de „SS”

1
1855
Ioana Ene Dogioiu

Jurnalista Ioana Ene Dogioiu, specializată în chestiuni de justiţie, publică un comentariu pe tema abuzului suferit de familia Săcărin, din SUA, care a adoptat-o legale pe fetiţa din Baia de Aramă (Mehedinţi), dar care este victima autorităţilor române.

Vinovaţii principali sunt Bogdan Licu, procurorul general, şi „SS”, secţia înfiinţată de clanurile penale pentru distrugeera justiţiei din interior. Licu şi SS s-au „cuplat” bine-mersi în acest caz şi i-au încălcat micuţei şi părinţilor ei un drept fundamental al omului: dreptul la liberă circulaţie.

Ioana Ene Dogioiu pune o întrebare esenţială: cine din Direcţia Paşapoarte a încălcat legea şi i-a dat procuroarei „SS” Mihaiela Iorga Moraru paşaportul Sorinei? Cazul trebuie anchetat de urgenţă de conducerea Ministerului Afacerilor Interne (MAI), pentru că arată încălcarea unui drept fundamental: dreptul la liberă circulaţie.

Principalele concluzii ale jurnalistei în cazul Sorina

 • „Ca un cancer în fază terminală, Secţia specială pentru magistraţi (SS) se îndreaptă spre final făcând cât de mult rău poate face.”
 • „Un pluton de terorizare şi şantajare a magistraţilor, alcătuit inclusiv din procurori dubioşi, poate chiar şantajabili, cu care PSD continua asaltul împotriva justiţiei sub acoperirea discursului pacifist al dnei Dăncilă.”
 • Procuroarea Mihaiela Iorga Moraru, „recuperată” de SS-Gestapo

  „Cel mai grav este ca anchetatoarea SS Mihaiela Iorga Moraru a comis împotriva copilului familiei Săcărin ceea ce un procuror mi-a definit drept o măsură restrictivă complet ilegală.”

 • „În fapt, spune avocata adoptatorilor, procurorul Iorga Moraru a solicitat de la Direcţia Paşapoarte şi a reţinut fără nicio acoperire legală paşaportul Sorinei Săcărin. Dacă avea dreptul să facă asta, nici măcar nu mai era necesară solicitarea cu acelaşi obiect făcută în instanţă de procurorul general.”
 • „Cât timp aceasta nu s-a pronunţat, care este temeiul legal în baza căruia dna Iorga Moraru a privat-o pe Sorina Săcărin de libertatea de mişcare şi circulatie, drept fundamental al omului? Temeiul e acelaşi invocat de Codrin Ştefănescu pentru modificarea Legilor Justiţiei şi penale: pentru că poate.”
 • Sorina și mama ei adoptivă, Ramona Săcărin

  „Şi a mai putut ceva dna Iorga Moraru, potrivit avocatei părinţilor Sorinei Săcărin: mama, Ramona Săcărin, a fost presată prin tehnici abuzive să facă declaraţii împotriva judecătorilor care au decis adopţia. Adică exact ceea ce marii susţinători ai SS acuzau toată ziua că făcea DNA. SS a apărut, nu-i aşa?, pentru că tocmai aşa ceva să nu se mai poată întâmpla.”

 • „Deci pe de-o parte sunt ţintiţi judecătorii, care trebuie scoşi ţapi ispăşitori ai adopţiei care trebuie să fie ilegală, ca să vadă tot poporul cum justiţia vinde copiii nedoriţi de români americanilor lacomi de organe. Pe de alta parte, este transmis un mesaj clar celor care vor judeca cererile de suspendare şi revizuire a adopţiei, precum şi aceea de a o bloca pe Sorina Săcărin în ţară, nu care cumva să le respingă, pentru că dna Iorga Moraru se va năpusti asupra lor.”
 • „SS şi-a făcut deja o practică din intimidarea judecătorilor. Un exemplu este încercarea de redeschidere a dosarului pe numele judecătorului CSM Bogdan Mateescu şi al tatălui acestuia, dosar deschis în 2015 de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, care şi-a declinat, un an mai târziu, competenţa către DNA, care l-a clasat.”
 • „Judecatorul Bogdan Mateescu face parte din opoziţia la dna Lia Savonea şi s-a opus apariţiei SS. Nu numai că dl Mateescu este hărţuit, dar divizia de propagandă a SS creează tensiune în jurul cazului, dar şi în jurul judecătorului care ar urma să se pronunţe asupra solicitării de redeschidere a dosarului. Si el trebuie să se simtă vizat.”
 • „Toate aceste abuzuri nu le poate ancheta decat SS! Deci este de competenţa exclusivă a SS să se autoancheteze. Deci plângerea familiei Săcărin împotriva procurorului SS Iorga Moraru va fi anchetată de SS. La fel plângerea împotriva procurorului general Licu, care va avea acum un motiv în plus să fie extrem de atent să nu supere cumva anchetatorii SS.”
 • Bogdan Licu

  Dar nu cred să-i fie foarte greu, cât timp dl Bogdan Licu oricum consideră ca nu ar fi nimic nepotrivit ca SS, contestată de toate mecanismele internaţionale, să fie avansantă la rang de direcţie.”

 • „Până la urmă, măcar în faţa unei decizii a CJUE, PSD va fi nevoit să renunţe la SS, oricâte rapoarte exerne va mai ţine Viorica Dăncila la secret. Dar până atunci, intensitatea răului produs nu mă îndoiesc că va creşte.”
 • „Înţeleg din surse judiciare că SS se pregăteşte pentru retragerea apelului în cazul Alinei Bica, după model Ghiţă, şi pentru un nou raid de hăituire la sânge a magistraţilor incomozi.”
 • „Şi în tot acest timp, dna Dăncila ne va râde în nas, amintindu-ne că nu poate da OUG de desfiinţare a secţiei, pentru că referendumul lui Iohannis i-a interzis să mai dea OUG în domeniul Justiţiei.”

Comentariul complet, pe ziare.com

Donați AICI pentru susținerea proiectului ZIARISTII.COM!

CITIŢI ŞI:

Fenomenul ZIARISTII.COM: peste 3 milioane de cititori, peste 18 milioane de citiri în 6 luni. Mulțumim!

* Imagine duioasă: Sorina și noua ei verișoară

VIDEO. Au încercat s-o declare pe Sorina „persoană cu handicap”, „ca să sperie adoptatorii și să ia mai mulți bani de la stat”!

Interesul superior al copilului. Arestați doctorița care face injecții! Plânge copilul, nu vrea să fie înțepat

VIDEO. Procuroarea din „cazul Sorina”, denunțată de vuvuzeaua penalilor: „E din gașca #Rezist!”

Asistenta maternală a făcut-o pe Sorina „țigancă” și „nebună”, de față cu fetița și cu cei de la Direcția Copilului!

Manevre ticăloase ale soților Șărămăt, pentru a o ține captivă pe Sorina: alba-neagra cu cererile de adopție

VIDEO. Gâdea, umilit în direct de părinții adoptivi ai Sorinei. Diversiunile i-au fost demontate cu argumente zdrobitoare

Adevăruri grave pe care propaganda PSD-ALDE le-a acoperit cu diversiunea „Sorina răpită de americanii traficanți de organe”

Efectul propagandei infernale: părinții adoptivi ai Sorinei au fost atacați în trafic, la Severin, fiind în pericol de linșaj

Sorina, victima unor escroci emoționali. Au speriat-o cu bau-baul părinților de adopție, deși erau plătiți s-o integreze în familia acestora

Camelia Bogdan: „Dan Voiculescu a dirijat banii Securității fără ca autoritățile române să-l deranjeze”

Şeful uzinelor Ford s-a săturat de minciunile PSD privind autostrada Piteşti-Craiova

Cei 7 magnifici de la CSM. Gruparea reformiştilor blochează a treia oară gaşca Savonea-Florea, care ţine cu dinţii de SS-Gestapo

PSD l-a umplut de bani pe Marius Pieleanu. Cum şi-a mărit averea „sociologul naţional” pe seama sondajelor scandaloase

Dăncilă, ce profitoare! Şi-a „aranjat” fiul cu funcţie grasă la Curtea de Conturi. Meritul beizadelei? Mama-i şefă la PSD!

*Dăncilă – „un produs de slabă calitate, aproape un rebut”

Asfalt turnat direct pe pământ pe „moşia” clanului Manda-Olguţa. Sursa: „Programul Naţional Dragnea Liviu”, din banii noştri

Victor Rebengiuc, la protestul actorilor: „Au făcut doi golani un program de guvernare, pe sistem Caritas, și falimentul e aici”

Blestemul lui Codrin Ștefănescu către PSD-iști: „Lașilor, m-ați trădat! Mi-ați arătat fața oribilă a ceea ce urmează să devenim curând”

Cântărețul Marcel Pavel către baronul Oprișan: „Frate drag, știu că ești un om de onoare. Respect!”

Alungat de la Congresul PSD, baronul Oprișan se răzbună pe Europa. „Numai Papa de la Roma nu ne-a făcut corupți!”

VIDEO. „Filme horror” la Congresul PSD: atacați de „forțele iadului”, luptă cu „monștrii răi” care „îi mănâncă pe oameni”

Ion Iliescu poate fi fericit: PSD are președinte executiv plătit de ruși. Escală misterioasă la Moscova

Primul sondaj IMAS după alegeri: PNL crește la 27,5%, USR-PLUS la 25,2%, PSD scade la 18,9%!

Chirieac vinde statului „știri pozitive” cu 2.500 € bucata. Un nou șmen de 15.000 € de la Drumuri, cu trei zile înainte de alegeri

Ciuvică a descoperit „mâna criminală” care a fraudat alegerile și a băgat ALDE sub 5%

„Dragnea conduce PSD din pușcărie. Fantoma lui e acolo, încă trage sfori. A lăsat testament: «Dăncilă în locul meu!»”

Șeful de cabinet al lui Tăriceanu e încolțit de DNA pentru șpaga de 800.000 $ a „jupânului”

VIDEO. Renate Weber (ALDE) spune că 1,5 milioane de votanți, cei de pe listele suplimentare, de fapt nici n-au existat!

„Când s-a dat sentința la Dragnea, toată lumea a izbucnit în urale de parcă ar fi dat gol România în finala Campionatului Mondial”

Dosarele grele abia acum vin peste Dragnea! Pe lângă ele, cel care i-a adus închisoarea a fost mizilic

1 COMENTARIU

 1. Dacă toate documentele de adopție erau OK . Pentru familia Sacarin de ce tot acest circ in care personajul negativ este chiar procurorul general interimar Bogdan Licu.
  S-ar putea ca mâine , poimâine același procuror general sa interzică accesul romanilor in Uniunea Europeană.
  Aici trebuie sa intervină președintele statului care sa-l cheme pe procurorul general și sa-i spună atât : DEMISIA.!
  Pentru ca acest caz este un flagrant abuz din partea acestui procuror general care ju prea le are cu justiția și mai grav cu democrația in România!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here