Camelia Bogdan: „Dan Voiculescu a dirijat banii Securității fără ca autoritățile române să-l deranjeze”

19
4565
Camelia Bogdan - Dan Voiculescu

„Începând cu anul 1990, domnul Dan Voiculescu, având împuternicire pe conturile Crescent, aparținând fostei Securități, a dirijat banii fără ca autoritățile statului român să-l deranjeze preț de o secundă”, spune judecătoarea Camelia Bogdan într-u interviu acordat Newsweek România.

Camelia bogdan este magistratul care l-a condamnat pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, confiscarea clădirilor furate de la stat și achitarea prejudiciului de 60 de milioane de euro din „dosarul ICA”.

x

Declarațiile Cameliei Bogdan

 • Începând cu anul 1990, domnul Dan Voiculescu, având împuternicire pe conturile Crescent, aparținând fostei Securități, a dirijat banii fără ca autoritățile statului român să-l deranjeze preț de o secundă.
 • Trebuie investigat ce s-a întîmplat cu banii care aparțin poporului român. Procuroruii români sunt depășiți de situație – fie din apatie, fie din alte cauze. Din acest motiv, apreciez că statul român trebuie să contracteze specialiști (firme de avocatură) specializați în recuperarea produsului infracțiunii. De altfel, în 1990, statul român a început o astfel de investigație, însă autoritățile române – fosta Bancă Română de Comerț Exterior și Guvernul României – au împiedicat investigația, refuzând să colaboreze.
 • Istoria dreptului unei țări trebuie reflectată în mod fidel. Faptul ca reprezentanții statului român nu au avut nicio inițiativă de a repatria sumele rămase în off-shore-uri în anul 1989 sau de a investiga condițiile în care s-a produs decesul domnului Marin Ceaușescu (fratele lui Nicolae Ceaușescu, găsit spânzurat în subsolul Consulatului român de la Viena, pe 28 decembrie 1989) nu poate fi trecut cu vederea.
 • Nu doar în dosarul ICA am văzut transfuzii din contul Crescent, ci și ulterior am avut convingerea că problema repatrierii fondurilor fostei Securități, al cărei continuator în drepturi este SRI, nu va fi pusă niciodata pe tapet, deoarece nu există voință politică.
 • În anul 2016, în contextul scandalui Swiss Leaks, am solicitat autorităților române să inițieze demersurile intrării în posesia conturilor cetățenilor români deschise la UBS Geneva, în vederea formularii unor cereri de repatriere întemeiate pe prevederile articolul 57 din Convenția ONU împotriva corupției.
 • Deși investigatorul german mi-a confirmat că datele au ajuns la ministrul Justiției din acea vreme, Raluca Prună, corespondența cu dumneaei purtându-se pe adresa de e-mail ce i-a fost alocată de minister, nicio sumă de bani nu a fost recuperată până în prezent.
 • Menționez însă că există și mecanisme civile de recuperare a produsului infracțiunii în cauzele cu componentă transnațională, și avocați de o înaltă pregătire profesională. Este doar nevoie ca ANAF să vrea să aduca banii la bugetul de stat.

Hărțuită de doi ani

Camelia Bogdan a fost exclusă de două ori din magistratură, prima dată în 2017 și a doua oară în 2018. După prima excludere, judecătoarea a câștigat, la Înalta Curte, procesul împotriva CSM și s-a întors, pentru scurt timp, în sistemul de justiție. La câteva luni, însă, CSM a decis o nouă excludere a ei din magistratură. Și această decizie a fost atacată în instanță de Camelia Bogdan, însă nu există încă o decizie a Înaltei Curți.

Camelia Bogdan este judecătoarea care l-a condamnat definitiv pe Dan Voiculescu, în „dosarul ICA”, în august 2014, la 10 ani de închisoare și a dispus recuperarea de către stat a prejudiciului de 60 de milioane de euro. Dan Voiculescu a fost eliberat condiționat, după aproape trei ani de detenție, în iulie 2017, însă cea mai mare parte a prejudiciului din „dosarul ICA” nu a fost recuperată nici până astăzi.

Donați AICI pentru susținerea proiectului ZIARISTII.COM!

CITIŢI ŞI:

Fenomenul ZIARISTII.COM: peste 3 milioane de cititori, peste 18 milioane de citiri în 6 luni. Mulțumim!

Şeful uzinelor Ford s-a săturat de minciunile PSD privind autostrada Piteşti-Craiova

Cei 7 magnifici de la CSM. Gruparea reformiştilor blochează a treia oară gaşca Savonea-Florea, care ţine cu dinţii de SS-Gestapo

* PSD l-a umplut de bani pe Marius Pieleanu. Cum şi-a mărit averea „sociologul naţional” pe seama sondajelor scandaloase

* Dăncilă, ce profitoare! Şi-a „aranjat” fiul cu funcţie grasă la Curtea de Conturi. Meritul beizadelei? Mama-i şefă la PSD!

*Dăncilă – „un produs de slabă calitate, aproape un rebut”

Asfalt turnat direct pe pământ pe „moşia” clanului Manda-Olguţa. Sursa: „Programul Naţional Dragnea Liviu”, din banii noştri

Victor Rebengiuc, la protestul actorilor: „Au făcut doi golani un program de guvernare, pe sistem Caritas, și falimentul e aici”

Blestemul lui Codrin Ștefănescu către PSD-iști: „Lașilor, m-ați trădat! Mi-ați arătat fața oribilă a ceea ce urmează să devenim curând”

Cântărețul Marcel Pavel către baronul Oprișan: „Frate drag, știu că ești un om de onoare. Respect!”

Alungat de la Congresul PSD, baronul Oprișan se răzbună pe Europa. „Numai Papa de la Roma nu ne-a făcut corupți!”

VIDEO. „Filme horror” la Congresul PSD: atacați de „forțele iadului”, luptă cu „monștrii răi” care „îi mănâncă pe oameni”

Ion Iliescu poate fi fericit: PSD are președinte executiv plătit de ruși. Escală misterioasă la Moscova

Primul sondaj IMAS după alegeri: PNL crește la 27,5%, USR-PLUS la 25,2%, PSD scade la 18,9%!

VIDEO. Au încercat s-o declare pe Sorina „persoană cu handicap”, „ca să sperie adoptatorii și să ia mai mulți bani de la stat”!

Interesul superior al copilului. Arestați doctorița care face injecții! Plânge copilul, nu vrea să fie înțepat

VIDEO. Procuroarea din „cazul Sorina”, denunțată de vuvuzeaua penalilor: „E din gașca #Rezist!”

Asistenta maternală a făcut-o pe Sorina „țigancă” și „nebună”, de față cu fetița și cu cei de la Direcția Copilului!

Manevre ticăloase ale soților Șărămăt, pentru a o ține captivă pe Sorina: alba-neagra cu cererile de adopție

VIDEO. Gâdea, umilit în direct de părinții adoptivi ai Sorinei. Diversiunile i-au fost demontate cu argumente zdrobitoare

Adevăruri grave pe care propaganda PSD-ALDE le-a acoperit cu diversiunea „Sorina răpită de americanii traficanți de organe”

Efectul propagandei infernale: părinții adoptivi ai Sorinei au fost atacați în trafic, la Severin, fiind în pericol de linșaj

Sorina, victima unor escroci emoționali. Au speriat-o cu bau-baul părinților de adopție, deși erau plătiți s-o integreze în familia acestora

Chirieac vinde statului „știri pozitive” cu 2.500 € bucata. Un nou șmen de 15.000 € de la Drumuri, cu trei zile înainte de alegeri

Ciuvică a descoperit „mâna criminală” care a fraudat alegerile și a băgat ALDE sub 5%

„Dragnea conduce PSD din pușcărie. Fantoma lui e acolo, încă trage sfori. A lăsat testament: «Dăncilă în locul meu!»”

Șeful de cabinet al lui Tăriceanu e încolțit de DNA pentru șpaga de 800.000 $ a „jupânului”

VIDEO. Renate Weber (ALDE) spune că 1,5 milioane de votanți, cei de pe listele suplimentare, de fapt nici n-au existat!

„Când s-a dat sentința la Dragnea, toată lumea a izbucnit în urale de parcă ar fi dat gol România în finala Campionatului Mondial”

Dosarele grele abia acum vin peste Dragnea! Pe lângă ele, cel care i-a adus închisoarea a fost mizilic

Șocul unei românce din Italia: „Am fost acasă să-mi îngrop tatăl. M-am îngrozit câtă șpagă mi s-a cerut”

19 COMENTARII

  • Ea este o judecatoare adevarata si din acest motiv mafia s-a razbunat pe ea. Dupa venirea la putere a PSD, a inceput o adevarata vanatoare de judecatori si procurori incoruptibili, ordonata de coruptii aflati la putere, cu complicitatea unor slugi din justitie, ajunse in poosturi importante.
   Cat priveste jaful care s-a dat odata cu schimbarea regimului Ceausescu, va iesi la iveala s ihotii isi vor primi pedeapsa.

 1. fiecare dintre noi stim cine este aceasta duduie care baga oameni nevinovati la puscarie deci sa nu ne fie de mirare la ce declaratii face……………….

 2. doamna camelia bogdan va rog eu frumos nu va mai faceti de ras prin presa cu asa anomalii serios acum….de ce nu stati dumneavoastra acasa sa va vedeti de treaba

  • Partea caraghioasa este ca sunt trase la indigo. Atat pseudonimele cat si comentariile sunt dupa acelesi sablon. Prenume-nume din cele mai obisnuite. toate comentariile au o singura fraza si toate o ataca in acelas fel pe Camelia Bogdan

 3. hopaaaa! trolii varanului au dat buzna! mai usor baieti si fetite ca oricum nu va crede nimeni. Totusi sint impresionat de citi dobitoci sint pe statul de plata al lui felix cel fara o lentila la ochelarii de soare. Degeaba va osteniti si va inghesuiti la minciunele, seful vostru va ramine condamnat pentru furt.
  sa mai povestim despre investigatia canadienilor care a fost ingropata? Despre cipriotul care chipurile era patronul firmei crescent si care a racit la plamini din cauza unui glonte ratacit, dar care inainte de a da coltul i-a lasat lui voiculescu administrarea activelor firmei si apoi toata averea lui? hahaha! bre realitatea bate filmul la dom profesor. sper ca din varan sa devina o biata sopirlita care fuge mereu speriata de cei care o urmaresc. pina la urma mi-e sila de specia asta de cacaciosi care se visau aristocratia postdecembrista cu tablouri de fondatori pe peretii casei si a firmei.

 4. Nu va iesi la iveală nimic cu tot ce s-a întâmplat înainte de 89’ pentru ca Tori dolarii au fost mâncați de camarila acestui putregai comunist pe numele sau Ion Iliescu care a făcut praf toată economia și odată cu ea migrația celor peste 3 milioane de romani care lucrau in întreprinderile românești care concurau cu mukte produse piața occidentala noi , România fiind un real pericol pentru produsele românești.!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here