Ion Iliescu poate fi fericit: PSD are președinte executiv plătit de ruși. Escală misterioasă la Moscova

2
5268
Orlando, manelistul Finanțelor

Începând de sâmbătă, 29 iunie, președintele executiv al PSD este Eugen Orlando Teodorovici (47 de ani), un personaj deja compromis. Ca ministru al Finanțelor a luat decizii aberante, fiind mai degrabă „manelistul Finanțelor”.

Teodorovici a fost un fel de aghiotant al tandemului penal Liviu Dragnea – Darius Vâlcov, având un rol nociv pe subiecte sensibile precum Ordonanța 114, decizii fiscale aberante sau repatrierea rezervei de aur a României.

Ministrul Finanțelor a avizat inclusiv o numire scandaloasă, punând la șefia Fiscului o pițipoancă a lui Vâlcov. A plecat Vâlcov, a plecat și pițipoanca.

Teodorovici a produs și incidente penibile în Parlament. La o audiere a sa ca ministru de Finanțe, a răspuns unor întrebări serioase cu miștouri de cartier. Orlando l-a jignit pe senatorul Florin Cîțu (PNL): „Frumosule! Chiparosule! După ce că ești urât, mai ești și prost!”

Orlando Teodorovici era furios pentru că Florin Cîțu face dezvăluiri constante despre mișmașurile ministrului de Finanțe. O lovitură năucitoare a fost scoaterea la lumină a relațiilor lui Teodorovici cu Moscova.

Eugen Orlando Teodorovici (PSD) și Florin Cîțu (PNL)

Scutiri pentru Orlando, via Moscova

Duminică, 23 iunie, cu 6 zile înainte ca Teodorovici să devină președinte executiv al PSD, senatorul Florin Cîțu îl avertiza pe acesta, pe Facebook, că va dezvălui noi informații cu privire la legăturile sale cu Rusia.

Florin Cîțu: „Băiatul cu Ordonanța 114 care omoară economia în fiecare zi, animalul de companie al Vioricăi și argat al infractorului Valcov, vrea să candideze pentru Cotroceni. Specialistul ăla care nu are bani de pensii și salarii în buget, dar care se împrumută de la o bancă privată din România că să cumpere statul o altă banca privată, se vede președinte. O să fie interesant. Mai ales că acum două zile am avut o întâlnire cu reprezentatul unei bănci controlate de Moscova. Și nu banca la care te gândești tu. Orlando, ieși tu cu informațiile sau ies eu?”
Cîțu este deja expert în Teodorovici. În luna martie, senatorul liberal l-a acuzat pe ministrul PSD, cu dovezi clare, că nu plătește nicio taxă și niciun impozit în România, ca urmare a privilegiilor și imunităților obținute ca membru în consiliul guvernatorilor Băncii Internaționale de Investiții, care are sediul la Moscova.
Senatorul PNL preciza că, la 1 iulie 2015, Guvernul României a semnat protoculul de modificare a Acordului privind înfiinţarea Băncii Internaţionale de Investiţii (BII) şi a Statutului acesteia. Acesta a fost introdus în ședința de Guvern de Eugen Teodorovici, care deținea și atunci funcția de ministru de Finanțe.
Potrivit lui Cîțu, protocolul prevede că reprezentanţii membrilor Băncii în Consiliul guvernatorilor Băncii, precum şi supleanţii lor, beneficiază de următoarele privilegii şi imunităţi pe timpul îndeplinirii de către aceştia a obligaţiilor de serviciu pe teritoriul fiecărui stat membru al Băncii:
a) imunitate împotriva urmăririi judiciare şi administrative privind acţiunile întreprinse de aceştia în îndeplinirea obligaţiilor de serviciu;
b) scutiri vamale privind bagajul personal, identice cu cele care se acordă funcţionarilor diplomatici cu rang corespunzător din statul respectiv;
c) scutirea de la plata taxelor şi impozitelor directe privind orice sume băneşti care se plătesc reprezentanţilor sau supleanţilor acestora de către statul membru care i-a desemnat;

d) scutirea de orice obligaţii de stat.

Cîțu despre relația Teodorovici – Rusia

„În timp ce Teodorovici ne cocoșează cu taxe și impozite, persoane fizice și juridice, el nu plătește nimic statului român. Eugen Teodorovici este singurul român care are imunitate de două ori – una de la Parlamentul României și alta de la banca lui Putin.

Până în 15 noiembrie 2018, România era reprezentată, conform hotărârii nr. 1091/2007, de un secretar de stat și un director general din cadrul Ministerului Economiei și Finanțelor, nominalizați prin ordin al ministrului Economiei și Finanțelor.Pe 14 noiembrie 2018, Eugen Teodorovici s-a întâlnit cu președintele BII. Pe 15 noiembrie 2018, la o zi după această întâlnire, Guvernul României a aprobat, în ședința de guvern, hotărârea nr. 921/2018 prin care se schimbă reprezentarea României la BII, astfel: «Guvernatorul pentru România în Consiliul Guvernatorilor Băncii Internaționale de Investiții este ministrul Finanțelor Publice, iar supleantul său este o persoană desemnată de ministrul Finanțelor Publice»”.

Orlando a luat diplomă de la Academia SRI, fără să treacă pe la cursuri sau examene!

Zbor spre Cuba, cu escală la Moscova

Florin Cîțu a întrebat public dacă Teodorovici este spion rus. Senatorul liberal susține că vehiculul financiar prin care Rusia ar urma să obțină control în economia românească este Banca Internațională de Investiții (BII), cu sediul la Moscova și în conducerea căreia a fost numit Teodorovici, în luna noiembrie, la doar o zi după o întâlnire cu președintele instituției.

Apoi, în perioada 1-4 decembrie 2018, ministrul PSD a plecat în Cuba, la Varadero, unde în același timp a avut loc și întâlnirea guvernatorilor BII. Înainte de a ajunge la Havana, Teodorovici a făcut o escală la Moscova. În periplul Moscova – Havana – Varadero, Teodorovici ar fi promis că BII va fi principalul finanțator și partener al controversatului Fond Suveran de Investiții, tunul apocaliptic pregătit de trioul Dragnea – Vâlcov – Teodorovici pentru a jefui bugetul României.

CITIŢI ŞI:

Conducerea PSD după Dragnea: Dăncilă – Teodorovici – Fifor. Șerban Nicolae și Codrin Ștefănescu au fost umiliți

VIDEO. Oprișan a fost alungat de la Congresul PSD de falanga Teleorman-Olt-Dolj, pe motiv că „l-a trădat pe Dragnea”

VIDEO. „Filme horror” la Congresul PSD: atacați de „forțele iadului”, luptă cu „monștrii răi” care „îi mănâncă pe oameni”

* Primul sondaj IMAS după alegeri: PNL crește la 27,5%, USR-PLUS la 25,2%, PSD scade la 18,9%!

VIDEO. Au încercat s-o declare pe Sorina „persoană cu handicap”, „ca să sperie adoptatorii și să ia mai mulți bani de la stat”!

Interesul superior al copilului. Arestați doctorița care face injecții! Plânge copilul, nu vrea să fie înțepat

VIDEO. Procuroarea din „cazul Sorina”, denunțată de vuvuzeaua penalilor: „E din gașca #Rezist!”

Asistenta maternală a făcut-o pe Sorina „țigancă” și „nebună”, de față cu fetița și cu cei de la Direcția Copilului!

ȘOCANT! Manevre ticăloase ale soților Șărămăt, pentru a o ține captivă pe Sorina: alba-neagra cu cererile de adopție

VIDEO. Gâdea, umilit în direct de părinții adoptivi ai Sorinei. Diversiunile i-au fost demontate cu argumente zdrobitoare

Adevăruri grave pe care propaganda PSD-ALDE le-a acoperit cu diversiunea „Sorina răpită de americanii traficanți de organe”

Licu şi Adina Florea, scoateţi banii! Părinţii adoptivi ai Sorinei cer daune în instanţă pentru că au fost blocaţi în România de ancheta SS-Gestapo, luată în serios de procurorul general

Efectul propagandei infernale: părinții adoptivi ai Sorinei au fost atacați în trafic, la Severin, fiind în pericol de linșaj

Sorina, victima unor escroci emoționali. Au speriat-o cu bau-baul părinților de adopție, deși erau plătiți s-o integreze în familia acestora

Cazul Sorina. Propaganda rusă o laudă pe judecătoarea Dana Gârbovan şi îl atacă pe Cristi Danileţ

Părinţii Sorinei anunţă ambasada SUA după ce procurorul general s-a întors împotriva lor şi a trecut de partea celor care le-au abuzat fetiţa adoptată legal

Procurorul general Licu intră în jocul populist şi trece de partea abuzatorilor Sorinei. Şantajat pentru plagiat?

Sorina şi linşajul presei iresponsabile. Un articol despre manipularea mediatică ordinară şi impotenţa statului de a aplica legea

„Sorina, noi vom lupta, traficanţii nu te ia”. Tăriceanu, Dăncilă, Firea&co. se „lipesc” de scandalul fetiţei adoptate pentru a poza în victime ale justiţiei

„Când am văzut că Sorina e de etnie romă, am zis: «Doamne, ce noroc are acest copil pentru că va ajunge la New York, unde culoarea nu contează»”

Primele imagini cu Sorina şi familia adoptivă din SUA. „Fetiţa este bine, am avut mereu un psiholog alături. Încercăm să trecem împreună peste acest moment greu”

Chirieac vinde statului „știri pozitive” cu 2.500 € bucata. Un nou șmen de 15.000 € de la Drumuri, cu trei zile înainte de alegeri

Ciuvică a descoperit „mâna criminală” care a fraudat alegerile și a băgat ALDE sub 5%

„Dragnea conduce PSD din pușcărie. Fantoma lui e acolo, încă trage sfori. A lăsat testament: «Dăncilă în locul meu!»”

Fake-news ordinar al Olguței Vasilescu. Asociere tembelă între Băsescu, Blaga, Clotilde, Pâslaru și doi tatuați

Șeful de cabinet al lui Tăriceanu e încolțit de DNA pentru șpaga de 800.000 $ a „jupânului”

VIDEO. Renate Weber (ALDE) spune că 1,5 milioane de votanți, cei de pe listele suplimentare, de fapt nici n-au existat!

„Când s-a dat sentința la Dragnea, toată lumea a izbucnit în urale de parcă ar fi dat gol România în finala Campionatului Mondial”

Dosarele grele abia acum vin peste Dragnea! Pe lângă ele, cel care i-a adus închisoarea a fost mizilic

Furie la Antena 3: PNL, USR și PMP nu i-au dat niciun leu în campanie, iar PSD și ALDE au plătit mai mult la RTV!

Șocul unei românce din Italia: „Am fost acasă să-mi îngrop tatăl. M-am îngrozit câtă șpagă mi s-a cerut”

2 COMENTARII

  1. Foarte buna sinteza „activitatii „lui Orlando, insa Florin Catu trebuia sa isi informeze mai intai fostul sef de partid si actual presedinte de tara care l-a numit pe Teodorovici in toate posturile de ministru cum i-a dictat Dragnea! Nu a avut nicio problema domnul Iohannis sa numeasca un falsificator de diplome ca ministru al finantelor in 2018, desi deja in octombrie 2017 Turcescu dezvaluise public ca Teodorovici este un impostor. Ca Valcov este cu rusii stie orice slatinean si orice roman, ca cine sta pe langa Valcov este de asemenea cu rusii stie toata lumea, ca in PSD sunt multi cu nostalgii rusesti si iubitori de bani rusesti stie toata Romania, insa ar trebui sa tragem insa la raspundere si pe cei care le pemit acestor trompete moscovite sa detine functii cruciale in guvern si in stat .

  2. Acest individ inconstient este un pericol!
    Pe mine m-a alarmat nuanta din vocea lui, cand la congresul lor de ieri, se lauda ca el stie cum sa procure bani ca sa finanteze pensiile si restul. Apoi am aflat despre legaturile lui externe.
    Este o iresponsabilitate orice secunda in care mai este lasat sa se joace cu finantele tarii un inconstient, mai ales ca partenerii de joaca sunt rusii, cei mai periculosi, mai perfizi si mai interesat sa puna ghearele pe Romania!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here