Asfalt turnat direct pe pământ pe „moşia” clanului Manda-Olguţa. Sursa: „Programul Naţional Dragnea Liviu”, din banii noştri

0
4221

Metoda „Dragnea” rezistă! Banii publici sunt folosiţi pentru lucrări făcute de mântuială, în zone depopulate. Sursa acestor investiţii precum cea din imaginile alăturate, din comuna doljeană Seaca de Pădure, este celebrul PNDL 2, zis şi „Programul Naţional Dragnea Liviu 2”.

PNDL a fost înfiinţat de fostul lider al PSD pentru a pompa fonduri publice în baronii locali, via investiţii locale. Că a fost o idee despre cum să drenezi bani de la buget în buzunarele afaceriştilor politic, şi nu cum să foloseşti banul public în proiecte solide şi absolut necesare comunităţii, o arată şi cazul acesta dezvăluit pe grupul de Facebook „Autostrada Sudului”:

Cică lucrarea e „de calitate”!

Seaca de Pădure este una dintre cele mai sărace comune din Dolj. Cei 520 de locuitori care au mai rămas în zonă văd acum pentru prima dată asfalt în satul lor. Anul trecut a început asfaltarea celor 6 străzi din comună, ceea ce în sine e un lucru bun. Dar cu o condiţie: să fie făcut durabil, de calitate, nu de mântuială.

Săndică Osiac, primarul comunei Seaca de Pădure, susţine însă că turnatul asfaltului direct pe pământ e „de calitate”:

„Seaca de Pădure are un proiect făcut de oameni specialitate, început în toamna anului trecut. S-a pus, conform proiectului, balastru 20 de cm, piatră spartă, 12 cm, a venit iarna și s-a dat ordinul de încetare al lucrărilor și acum în primăvară am reluat lucrările. S-a reprofilat din nou drumul, s-a compactat din nou și a început covorul asfaltic. Acolo unde este făcută poza este un drum de exploatație agricolă. Dar se poate vedea la fața locului că este o lucrare de o calitate foarte bună”, a declarat primarul comunei doljene pentru Digi 24.

În mod normal însă, terenul ar trebui pregătit mai întâi cu un strat de nisip, un altul de pietriş şi abia apoi se pune un strat de covor asfaltic. Astfel, asfaltul se poate strica la prima ploaie mai serioasă.

Dar pentru primarul Osiac asta nu e prima grijă. Nici pentru şefii săi de la PSD, care s-au dat de ceasul morţii ca primăriile să poată accesa bani de la buget prin programul PNDL 2, zis şi „Programul Naţional Dragnea Liviu”.

Primarul comunei Seaca de Pădure este tovarăş bun cu baronii Doljului. Claudiu Manda, preşedintele PSD Dolj, s-a simţit foarte bine în reuniunile de partid alături de Săndică Osiac (foto alăturat), şi invers.

În 2015, Osiac a intrat şi mai mult în graţiile baronilor care conduc PSD Dolj, fiind ales vicepreşedinte al Ligii Aleşilor Locali PSD Dolj.

Săndică Osiac răspunde „la mişto”

În ciuda tuturor evidenţelor, vizibil deranjat de informaţiile privind asfaltul turnat direct pe sol, primarul Osiac le-a răspuns ironic pe Facebook criticilor săi:

CITIŢI ŞI:

Cei 7 magnifici de la CSM. Gruparea reformiştilor blochează a treia oară gaşca Savonea-Adina Florea, care ţine cu dinţii de SS-Gestapo

Victor Rebengiuc, la protestul actorilor: „Au făcut doi golani un program de guvernare, pe sistem Caritas, și falimentul e aici”

Blestemul lui Codrin Ștefănescu către PSD-iști: „Lașilor, m-ați trădat! Mi-ați arătat fața oribilă a ceea ce urmează să devenim curând”

Cântărețul Marcel Pavel către baronul Oprișan: „Frate drag, știu că ești un om de onoare. Respect!”

Alungat de la Congresul PSD, baronul Oprișan se răzbună pe Europa. „Numai Papa de la Roma nu ne-a făcut corupți!”

VIDEO. „Filme horror” la Congresul PSD: atacați de „forțele iadului”, luptă cu „monștrii răi” care „îi mănâncă pe oameni”

Ion Iliescu poate fi fericit: PSD are președinte executiv plătit de ruși. Escală misterioasă la Moscova

Conducerea PSD după Dragnea: Dăncilă – Teodorovici – Fifor. Șerban Nicolae și Codrin Ștefănescu au fost umiliți

Primul sondaj IMAS după alegeri: PNL crește la 27,5%, USR-PLUS la 25,2%, PSD scade la 18,9%!

Rectorul Universităţii Central Europene: „Hotărârea cu care românii au stat în ploaie şi frig, ca să protesteze împotriva corupţiei, e un lucru bun pentru toată regiunea”

VIDEO. Au încercat s-o declare pe Sorina „persoană cu handicap”, „ca să sperie adoptatorii și să ia mai mulți bani de la stat”!

Interesul superior al copilului. Arestați doctorița care face injecții! Plânge copilul, nu vrea să fie înțepat

VIDEO. Procuroarea din „cazul Sorina”, denunțată de vuvuzeaua penalilor: „E din gașca #Rezist!”

Asistenta maternală a făcut-o pe Sorina „țigancă” și „nebună”, de față cu fetița și cu cei de la Direcția Copilului!

Manevre ticăloase ale soților Șărămăt, pentru a o ține captivă pe Sorina: alba-neagra cu cererile de adopție

VIDEO. Gâdea, umilit în direct de părinții adoptivi ai Sorinei. Diversiunile i-au fost demontate cu argumente zdrobitoare

Adevăruri grave pe care propaganda PSD-ALDE le-a acoperit cu diversiunea „Sorina răpită de americanii traficanți de organe”

Efectul propagandei infernale: părinții adoptivi ai Sorinei au fost atacați în trafic, la Severin, fiind în pericol de linșaj

Sorina, victima unor escroci emoționali. Au speriat-o cu bau-baul părinților de adopție, deși erau plătiți s-o integreze în familia acestora

Chirieac vinde statului „știri pozitive” cu 2.500 € bucata. Un nou șmen de 15.000 € de la Drumuri, cu trei zile înainte de alegeri

Ciuvică a descoperit „mâna criminală” care a fraudat alegerile și a băgat ALDE sub 5%

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here