Chirieac vinde statului „știri pozitive” cu 2.500 € bucata. Un nou șmen de 15.000 € de la Drumuri, cu trei zile înainte de alegeri

1
1802
S-a-ntâlnit hoțu' cu hoțu': Bogdan Chrieac & Narcis Neaga

„Morsa competentă” a mai dat un cep banului public! Scurt, eficient și imoral, ca de obicei. De data asta, chiar luna trecută, pe 23 mai, cu trei zile înaintea alegerilor europarlamentare.

Recent, Newsweek România dezvăluia că DC News Media Group, una dintre firmele lui Bogdan Chirieac, a primit 43.000 de lei (aproape 10.000 de euro) de la compania națională de drumuri (CNAIR), fără licitație, pentru ca plătitorul să beneficieze de o imagine favorabilă și de știri pozitive. Contractul a fost atribuit în decembrie 2018 de Narcis Neaga, directorul general al CNAIR.

Ziariștii de la Newsweek România revin cu o nouă dezvăluire. Mulțumit probabil de știrile pozitive publicate de Bogdan Chirieac pe DC News, directorul general al CNAIR, Narcis Neaga, i-a mai semnat un contract lui Bogdan Chirieac și cinci luni mai târziu! De data asta, chiar mai consistent: 72.000 de lei (peste 15.000 de euro).

E important și momentul când a fost semnat contractul: 23 mai 2019, cu trei zile înaintea alegerilor parlamentare și a referendumului pro-justiție. Era perioada în care Bogdan Chirieac alerga de la o televiziune la alta, să convingă lumea să voteze PSD. N-a prea avut succes, dar banii i-au intrat în cont. Oricum, între o emisiune la Antena 3 și una la RTV, Chirieac a avut timp să treacă și pe la Drumuri, să semneze contractul. 15.000 de euro din bani publici, fără să faci mai nimic, nu sunt de colea, chiar dacă Bogdan Chirieac s-a obișnuit cu contracte de zeci de milioane de euro din bani publici, în guvernările PSD.

15.000 de euro pe 6 articole

Contractul atribuit luna trecută de Narcis Neaga, drumarul-șef al statului român, urmărește un serviciu precis: DC News să publice 6 articole pozitive despre activitatea CNAIR. Articolele au fost mascate într-o campanie de educație rutieră.

Un jaf nerușinat: la un calcul simplu, 15.000 de euro pentru 6 știri înseamnă 2.500 de euro pentru o știre. Ăsta-i salariul lunar a doi-trei reporteri buni din redacțiile importante din România. La DC News, când banii sunt plătiți de statul român, e prețul unei singure știri. Pozitive!

După întemnițarea fostului lider PSD, Liviu Dragnea, scaunul de director al lui Narcis Neaga s-a clătinat serios. Premierul Viorica Dăncilă avea de gând să-l schimbe din funcție, dar șeful Drumurilor a fost salvat de Costin Mihalache, șeful cancelariei primului-ministru, dar și de baronii locali. O fi pus și Bogdan Chirieac o vorbă bună, acolo.

O scumpete: educația rutieră

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a publicat pe 23 mai 2019 un anunț de achiziție a unor servicii pentru promovarea și maximizarea vizibilității companiei, a căror valoare a fost estimată la 72.000 lei. În aceeași zi, contractul a fost adjudecat de firma DC News Media Group, controlată de Bogdan Chirieac.

Conform anunțului de pe SEAP, se dorea „brand-uirea campaniei cu sigla CNAIR – CAMPANIE SUSȚINUTĂ DE CNAIR, pe toata durata de derulare, realizarea unor articole de informare: 6 articole în total, despre situația actuală din Romania în ceea ce privește educația rutieră, modelul altor țări și vidurile legislative – realizarea unui sondaj de opinie printre cititorii Prestatorului referitor la necesitatea realizării unor programe speciale de educatie rutieră”.

Ulterior, sondajul urma să fie transpus într-un material de presă și publicat pe site-ul dcnews.ro, împreună cu o dezbatere pe acest subiect.

CITIŢI ŞI:

* Asistenta maternală a făcut-o pe Sorina „țigancă” și „nebună”, de față cu fetița și cu cei de la Direcția Copilului!

ȘOCANT! Manevre ticăloase ale soților Șărămăt, pentru a o ține captivă pe Sorina: alba-neagra cu cererile de adopție

VIDEO. Gâdea, umilit în direct de părinții adoptivi ai Sorinei. Diversiunile i-au fost demontate cu argumente zdrobitoare

Adevăruri grave pe care propaganda PSD-ALDE le-a acoperit cu diversiunea „Sorina răpită de americanii traficanți de organe”

Licu şi Adina Florea, scoateţi banii! Părinţii adoptivi ai Sorinei cer daune în instanţă pentru că au fost blocaţi în România de ancheta SS-Gestapo, luată în serios de procurorul general

Efectul propagandei infernale: părinții adoptivi ai Sorinei au fost atacați în trafic, la Severin, fiind în pericol de linșaj

Sorina, victima unor escroci emoționali. Au speriat-o cu bau-baul părinților de adopție, deși erau plătiți s-o integreze în familia acestora

Cazul Sorina. Propaganda rusă o laudă pe judecătoarea Dana Gârbovan şi îl atacă pe Cristi Danileţ

Părinţii Sorinei anunţă ambasada SUA după ce procurorul general s-a întors împotriva lor şi a trecut de partea celor care le-au abuzat fetiţa adoptată legal

Procurorul general Licu intră în jocul populist şi trece de partea abuzatorilor Sorinei. Şantajat pentru plagiat?

Sorina şi linşajul presei iresponsabile. Un articol despre manipularea mediatică ordinară şi impotenţa statului de a aplica legea

„Sorina, noi vom lupta, traficanţii nu te ia”. Tăriceanu, Dăncilă, Firea&co. se „lipesc” de scandalul fetiţei adoptate pentru a poza în victime ale justiţiei

„Când am văzut că Sorina e de etnie romă, am zis: «Doamne, ce noroc are acest copil pentru că va ajunge la New York, unde culoarea nu contează»”

Primele imagini cu Sorina şi familia adoptivă din SUA. „Fetiţa este bine, am avut mereu un psiholog alături. Încercăm să trecem împreună peste acest moment greu”

Ciuvică a descoperit „mâna criminală” care a fraudat alegerile și a băgat ALDE sub 5%

Filiera roşie continuă atacul cu Dragnea în puşcărie. Tucă, scos de la naftalină de mogulul Adrian Sârbu, judecat pentru evaziune fiscală

Europa s-a săturat de sabotorii Justiţiei. Cel mai dur raport al GRECO atacă „SS-Gestapo”, secţia inventată pentru protejarea mafiei politice

Cei 7 PSD-iști care o protejează pe directoarea Cap-de-Porc. Printre ei: Tușa, Bacabașa, Pleșoianu. Din cauza lor, Parlamentul nu a putut afla de ce TVR i-a făcut campanie nerușinată lui Dragnea la „Viața Satului”

Șeful de cabinet al lui Tăriceanu e încolțit de DNA pentru șpaga de 800.000 $ a „jupânului”

PSD Dâmbovița, o afacere de „famiglie”. Clanul Plumb: mama președinte, fiul „vice”. „Mamițica îi construiește lui Goe un viitor”

VIDEO. Renate Weber (ALDE) spune că 1,5 milioane de votanți, cei de pe listele suplimentare, de fapt nici n-au existat!

„Când s-a dat sentința la Dragnea, toată lumea a izbucnit în urale de parcă ar fi dat gol România în finala Campionatului Mondial”

Dosarele grele abia acum vin peste Dragnea! Pe lângă ele, cel care i-a adus închisoarea a fost mizilic

Furie la Antena 3: PNL, USR și PMP nu i-au dat niciun leu în campanie, iar PSD și ALDE au plătit mai mult la RTV!

Șocul unei românce din Italia: „Am fost acasă să-mi îngrop tatăl. M-am îngrozit câtă șpagă mi s-a cerut”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.