Cazul Sorina. Propaganda rusă o laudă pe judecătoarea Dana Gârbovan şi îl atacă pe Cristi Danileţ

3
1999
Judecătoarea Dana Garbovan, promovată de Sputnik pentru atacul antiamerican în cazul Sorina

Propaganda rusească a prins un nou os de ros: cazul Sorina. Este vorba de fetiţa adoptată legal, prin sentinţă judecătorească definitivă, de o familie de cetăţeni americani care nu sunt lăsaţi să plece din ţară din cauza alianţei dintre abuzatorii care au au avut-o pe Sorina în îngrijire şi presa ostilă justiţiei şi aliată cu PSD-ALDE în atacul la Occident.

Sputnik, organul oficial de propagandă media al Kremlinului, intervine de fiecare dată când societatea românească este sfâşiată de astfel de scandaluri. Nu o face la întâmplare, ci cu „dedicaţie”, promovându-i pe acei actori din opinia publică al căror discurs este pe gustul Rusiei. Ideal e să fie un discurs împotriva SUA, a UE sau a justiţiei anticorupţie.

Au fost intens susţinuţi, de-a lungul ultimelor luni, toţi cei care au încercat să întoarcă România din drumul ei pro-european sau au avut public un limbaj antioccidental: Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu, Tudorel Toader, Liviu Pleşoianu, Viorica Dăncilă.

Scandalul fetiţei din Baia de Aramă a permis Sputnik să-şi aleagă din nou favoriţii. Unul dintre ei este judecătoarea Dana Gârbovan, o judecîtoare combinatoare din „filmul Lia Savonea”, abonată la televiziunile „Ciumei Roşii”, care a intervenit public împotriva familiei de americani, părinţii legali ai Sorinei.

Bineînţeles că, fie doar şi din acest motiv, Sputnik nu putea rata ocazia s-o „ia în braţe” pe judecătoarea care nu a învăţat nici până azi ce înseamnă o sentinţă judecătorească definitivă şi irevocabilă.

Prin urmare, publicaţia oficială de propagandă a Moscovei, i-a dat tribună Danei Gârbovan pentru bălmăjeala ei semidioctă din cazul Sorina. Iată „periajul”:

  • Cunoscuta președintă a Uniunii Judecătorilor din România, Dana Gîrbovan, se implică în cazul fetiței Sorina – care, spune judecătoarea, ”a făcut ocolul internetului”, impactul emoțional al imaginilor ”fiind unul extrem de puternic”.
  • Judecătoarea comentează profesionist, punctând exact aspectele acestei situații. Analiza Danei Gîrbovan fiind amplă dar foarte clară, merită citită integral – de aceea în știrea de față vom reda numai câteva pasaje edificatoare.

Sputnik dă mereu tribună acelor voci din justiţie ale căror „şopârle” verbale pun la îndoială lupta anticorupţie şi valoarea justiţiei independente. Nu întâmplător personaje ca Dana Gârbovan, Lia Savonea, Simona Marcu sunt adorate de propaganda rusă, iar Laura Codruţa Kovesi, Cristina Tarcea sau Cristi Danileţ sunt demonizate.

Cristi Danileț, judecător la Tribunalul Cluj

Danileţ nu scapă nici el de atacuri chiar în articolul în care Gârbovan este ridicată în slăvi.

  • În realitate Danileț a dezinformat, deoarece ”nu executorul judecătoresc, ci chiar procuroarea a „ridicat” și „predat” copila, în urma punerii în executare a unui mandat de percheziție, nu a unei hotărâri judecătorești”, aceasta chiar conform declarațiilor procuroarei.
  • Sputnik are toate motivele să-l atace pe judecătorul clujean. El face parte din asociaţia profesională VeDemJust, care a dat un comunicat clar şi prompt în favoarea justiţiei şi împotriva celor care au manipulat cazul Sorina în detrimentul legii, al familiei legale şi al relaţiei România-SUA.

Nu e nicio coincidenţă că Sputnik, Antena 3, RTV, plus publicaţiile online aliate lor au fost mereu în aceeaşi tabără, indiferent de subiecte. Şi în atacul la justiţie declanşat de PSD-ALDE, şi împotriva UE şi a SUA pe motive gen „Soros”, „străinii cei răi”, „mâncarea otrăvită” sau „ne iau copiii”, şi anti-Kovesi când Tudorel Toader şi Adina Florea au călcat-o în picioare de câte ori au avut ocazia pe fosta şefă a DNA.

Cazul Sorina este doar un ultim exemplu că cine se aseamănă se adună. În grupul de prieteni ai Rusiei, în care e „adoptată” mai nou şi judecătoarea Dana Gârbovan.

CITIŢI ŞI:

Procurorul general întoarce armele împotriva lui Iohannis, a UE şi a familiei Sorinei, via „SS-Gestapo”. Ziua în care Bogdan Licu a devenit subalternul Adinei Florea, deşi Comisia de la Veneţia şi preşedintele României au „desfiinţat” secţia lui Dragnea

Părinţii Sorinei anunţă ambasada SUA după ce procurorul general s-a întors împotriva lor şi a trecut de partea celor care le-au abuzat fetiţa adoptată legal

Procurorul general Licu intră în jocul populist şi trece de partea abuzatorilor Sorinei. Şantajat pentru plagiat?

Sorina, victima unor escroci emoționali. Au speriat-o cu bau-baul părinților de adopție, deși erau plătiți s-o integreze în familia acestora

Sorina şi linşajul presei iresponsabile. Un articol despre manipularea mediatică ordinară şi impotenţa statului de a aplica legea

S-a trezit şi Dăncilă! În cazul Sorina, nu mai dă apă la moară manipulatorilor şi ia apărarea forţelor de ordine de la Baia de Aramă

Fetiţa „adoptată” de Dragnea şi Tăriceanu

„Sorina, noi vom lupta, traficanţii nu te ia”. Tăriceanu, Dăncilă, Firea&co. se „lipesc” de scandalul fetiţei adoptate pentru a poza în victime ale justiţiei

Adevărul în cazul fetiţei „smulse” de mascaţi de la familia maternală. Cine are dreptate? De ce nu s-au abţinut Dăncilă şi Firea?

„Când am văzut că Sorina e de etnie romă, am zis: «Doamne, ce noroc are acest copil pentru că va ajunge la New York, unde culoarea nu contează»”

Primele imagini cu Sorina şi familia adoptivă din SUA. „Fetiţa este bine, am avut mereu un psiholog alături. Încercăm să trecem împreună peste acest moment greu”

VIDEO. Prea frumos! Această minunată echipă care marchează patru goluri pe meci. Se văd semifinalele și Olimpiada!

Europa s-a săturat de sabotorii Justiţiei. Cel mai dur raport al GRECO atacă „SS-Gestapo”, secţia inventată pentru protejarea mafiei politice

Cei 7 PSD-iști care o protejează pe directoarea Cap-de-Porc. Printre ei: Tușa, Bacabașa, Pleșoianu. Din cauza lor, Parlamentul nu a putut afla de ce TVR i-a făcut campanie nerușinată lui Dragnea la „Viața Satului”

PSD îi fură pe faţă pe pensionari. Senatul a respins legea Olguţei, care majora punctul de pensie de la 1 septembrie

Șeful de cabinet al lui Tăriceanu e încolțit de DNA pentru șpaga de 800.000 $ a „jupânului”

Ilie Șerbănescu: „E inadmisibil, revoltător, apocaliptic” că românii nu au votat PSD, care „a mărit pensiile”!

PSD Dâmbovița, o afacere de „famiglie”. Clanul Plumb: mama președinte, fiul „vice”. „Mamițica îi construiește lui Goe un viitor”

VIDEO. Renate Weber (ALDE) spune că 1,5 milioane de votanți, cei de pe listele suplimentare, de fapt nici n-au existat!

„Când s-a dat sentința la Dragnea, toată lumea a izbucnit în urale de parcă ar fi dat gol România în finala Campionatului Mondial”

Dosarele grele abia acum vin peste Dragnea! Pe lângă ele, cel care i-a adus închisoarea a fost mizilic

Furie la Antena 3: PNL, USR și PMP nu i-au dat niciun leu în campanie, iar PSD și ALDE au plătit mai mult la RTV!

Șocul unei românce din Italia: „Am fost acasă să-mi îngrop tatăl. M-am îngrozit câtă șpagă mi s-a cerut”

Ajutați-ne să identificăm bruta lui Firea! Scrieți-ne dacă-l cunoașteți pe nemernicul din parcare!

Gașca Firea își apără bruta. Mesaj către Tudor Chirilă: Te porcăim, te și batem, că și tu ai pălmuit un om!

Dăncilă urcă în barca „Statului Paralel”: pune într-o funcție importantă un fost șef SRI. „Cațavencii” lui Bușcu pierd Delta Dunării

Nepotism și secretomanie. Tarom ascunde un adevăr scandalos: toată familia directorului general e angajată la compania de stat!

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here