Actorul Mircea Rusu, directorul interimar al Teatrului Național din București, a respins toate propunerile actorilor de ajutor sau solidarizare cu Ucraina. Ba mai mult, l-a trimis pe unul dintre ei, Mihai Călin, la Cernăuți și Cahul, „să vadă ce le fac ucrainenii românilor”!
Mizeria clocită de directorul TNB a explodat pe pagina de Facebook „Corupția Ucide”, care precizează că interimarul Mihai Rusu ”are, din păcate, toate șansele să devină director permanent”.
Conform sursei citate, directorul interimar al TNB a spus că afișarea steagului Ucrainei pe clădirea TNB, așa cum au procedat sute de instituții și clădiri simbolice din întreaga lume, ar fi doar o ”manifestare emoțională inutilă”.
Anunțul făcut de „Corupția Ucide”
„Directorul Teatrului Național, Mircea Rusu (deocamdată interimar, dar, din păcate, cu toate șansele să devină director permanent), a respins propunerile actorilor de ajutor pentru Ucraina și nu le-a dat voie nici măcar să afișeze steagul Ucrainei. Apoi l-a trimis pe Mihai Călin la Cernăuți să vadă ce le fac ucrainenii românilor și i-a mai spus că ar fi doar o «manifestare emoțională inutilă».
Demisia!”
https://www.facebook.com/coruptia.ucide/posts/1929483120573917
Actorul Mihai Călin: „Pe TNB nu avem voie să proiectăm steagul ucrainean, pentru că «ucrainenii ne-au făcut destule rele»!”
Comunicatul comunității „Corupția Ucide ” preia și o postare a actorului Mihai Călin, de pe Facebook.
Mihai Călin: „Sindicatul Actorilor din TNB a propus campania «TNB pentru Ucraina». Directorul general interimar a refuzat, argumentând că teatrul are alt rol, că noi nu facem politică, și m-a invitat să mă duc la Cernăuți și Cahul ca să văd «ce pățesc românii din cauza ucrainenilor». Iar pe TNB nu avem voie să proiectăm steagul ucrainean, ci doar tricolorul românesc, «pentru că suntem patrioți români, iar ucrainenii ne-au făcut destule rele»! Noapte bună!”.
Precizare: orașul Cahul se află în Republica Moldova, chiar dacă județele Cahul, Izmail și Bolgrad (vechiul Bugeac), aflate în sudul basarabiei și luate cu japca de URSS, se află în Ucraina.
În acest timp, e cultivat intens putinistul Dan Puric
Dar Teatrul Național București nu se oprește aicu surprizele neplăcute, sub comanda lui Mircea Rusu. Pe 27 martie, TNB va prezenta un nou spectacol al putinistului Dan Puric, intitulat „M-am întors”, informează PressHub. Puric este un anti-occidental violent, un rusofil înrăit, care promovează peste tot ideea că salvarea neamului românesc vine de la Răsărit (a se înțelege: de la Moscova), iar „Uniunea Europeană e mai rea decât Uniunea Sovietică”.
Mari instituții de cultură din Europa și de pe alte continente au găsit diverse modalități simbolice de a-și exprima solidaritatea cu Ucraina.
Mari artiști ruși care nu s-au desolidarizat de acțiune brutale ale lui Vladimir Putin în Ucraina au fost concediați de la prestigioase instituții culturale din Occident.
Un sondaj realizat recent de INSCOP arată că peste 75% dintre români cred că Rusia este vinovată de ceea ce se întâmplă acum în Ucraina și sunt de acord cu sancțiunile care au fost impuse țării conduse dictatorial de Putin.
E director de o lună, numit de PSD-istul Romașcanu
Mircea Rusu (65 de ani) a fost numit luna trecută director interimar al TNB, după moartea lui Ioan Onisei (68 de ani). Acesta îi succedase altui decedat, Ion Caramitru (79 de ani), în septembrie 2021. Așadar, fostul deputat Onisei (PD, 2000-2004) a condus Teatrul Național, tot cu statut de interimar, doar 5 luni.
Mircea Rusu a fost numit director interimar pe 7 februarie 2022, la patru zile după moartea lui Ioan Onisei. Numirea sa a fost făcută de ministrul Culturii, Lucian Romașcanu (PSD), dat fiind că Teatrul Național aparține de acest minister.
Mircea Rusu s-a născut pe , la Săcele, județul Brașov. Este actor de teatru, film, radio, televiziune și voce. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București în anul 1986, la clasa profesorului Ion Cojar.
A jucat pe scenele teatrelor din Piatra Neamț, Arad, Târgoviște și bucurești. În Capitală a susținut spectacole la teatrele Levant, Metropolis, Bulandra, la Teatrul Evreiesc de Stat și la Teatrul Național.
Mircea Rusu este căsătorit cu jurnalista Marina Constantinescu, cunoscută de la emisiunea „Nocturne” de la TVR.
Filme în care a jucat Mircea Rusu
- Dreptate în lanțuri (1984)
- Cale liberă (1987)
- Începutul adevărului (Oglinda) (1994)
- Stare de fapt (1995)
- Terente – regele bălților (1995)
- Punctul zero (1996)
- Prea târziu (1996)
- Triunghiul morții (1999)
- Ambasadori, căutăm patrie (2003)
- Păcatele Evei (2005)
- A doua șansă (2006)
- Black Sea (2006)
- Cu un pas înainte (2007)
- My friend Christi (2008)
- Renovare (2009)
- Mănuși Roșii (2010)
- Visul lui Adalbert (2011)
- Iubire elenă (2011)
- Visul lui Adalbert (2011)
- Trei zile până la Crăciun (2012)
- Kira Kiralina (2014)
Parca orasul (raionul) Cahul era in Moldova, singura tangenta cu UA o reprezinta supermarketul Fourchette. Omul (Rusu) este rusofil, clar.
WTF este cabotinul asta de care nu a auzit nimeni, si cu nume predestinat??
Mai mult ca sigur va primi pentru asta inca un premiu UNITER. Teatrul românesc de azi a ajuns sa fie controlat de coana Marina și de sotul sotiei sale. O rusine! DEMISIA!
Asa aflam si noi cine sunt sobolanii. Ca pe timp de pace par oameni normali.
Asta deja cred ca ia bani de la rusi. Ca si socarina. Din pacate sunt si mult prea multi „sceptici” ce lucreaza din convingere.