O nouă escrocherie a lui Radu Moraru: 300 de candidați-fantomă! „Nașul” vinde funcții publice de 200.000 de euro, instituind oficial „taxa de protecție” în politică

8
13791

După ce i-a țepuit pe români prin diverse metode (împrumuturi nereturnate, donații în conturile mamei) și campanii mediatice înșelătoare (autostrada construită de Nașul TV, livezi pentru tot poporu’, împădurirea țării, orașul-minune pentru pensionarii diasporei etc.), Radu Moraru a mai inventat o schemă de a-și înșela compatrioții: vinde locuri în Parlament! El a instituit oficial „taxa de candidatură”.

De câteva săptămâni, Radu Moraru își folosește televiziunea – Nașul TV – pentru o nouă campanie de escrocare a românilor. El îi îndeamnă pe „patrioți” să se înscrie pe listele sale de candidați, deși nu are niciun partid și nici nu a anunțat că are de gând să înființeze sau să preia vreunul.

Moraru a înființat doar un domeniu de internet – radumoraru.ro – pe care există un singur lucru: apelul adresat românilor de a se înscrie contracost pentru a candida la alegerile parlamentare! Moraru a fixat și o taxă: „minimum 3.000 de lei” și te face candidat! Un candidat-fantomă, evident, pentru că Biroul Electoral Central (BEC) nu va accepta niciodată liste de candidați ale unei „platforme” (online), cum o numește pompos fostul jurnalist de anvergură din urmă cu 10-15 ani.

„Taxa de candidatură” cerută de Radu Moraru are două componente: minimum 2.000 de lei proveniți din donații și minimum 1.000 de lei din fondurile proprii ale celui ce se visează parlamentar. E tot o schemă de aburire, pentru că prezumtivul „candidat” își poate dona singur banii (el sau familia lui), astfel încât el poate rezolva singur problema celor „minimum 3.000 de lei”, după cum îi poate asigura și integral din donații.

În realitate, pe Moraru nu-l interesează de unde vin banii, ci doar ca la el să ajungă minimum 3.000 de lei per candidat.

Cum „Nașul” a pus la bătaie 300 de locuri (64,5% din Parlament, care are 465 de senatori și deputați!), rezultă un total de minimum 900.000 de lei (9 miliarde de lei vechi), adică minimum 185.000 de euro. Aceasta este suma pe care Radu Moraru și-a propus s-o strângă de la naivii care cred că „Nașul” îi poate face parlamentari, demnitari, consilieri, experți etc.

Schema este o înșelătorie și la adresa celorlalți acționari ai Nașul TV, care nu și-au dat acordul pentru implicarea televiziunii într-o asemenea aventură.

Este pentru prima dată, în România post-comunistă, când cineva instituie oficial o „taxă de candidatură”. Ea poate fi numită și „taxă de protecție”, pentru că însuși Radu Moraru le promite „protecție” celor care achită „minimum 3.000 de lei”.

Moraru promite nu doar mandate de parlamentar, ci și funcții de miniștri în viitorul Guvern, ba chiar și demnități la Palatul Cotroceni, după ce „patrioții” de pe platforma radumoraru.ro îl vor alunga pe Klaus Iohannis „rapid, în câteva săptămâni”!

Anunțul de pe radumoraru.ro

„PROBA ELIMINATORIE

PENTRU CEI 300 DE CANDIDAȚI

(DATA LIMITĂ: 10 SEPTEMBRIE )

1) FIECARE CANDIDAT VA PREZENTA RECOMANDĂRI/CARACTERIZĂRI DE LA MINIM 10 FAMILII (RUDE, PRIETENI, COLEGI, CUNOȘTINȚE ETC.)

2) FIECARE CANDIDAT VA STRÂNGE FONDURI DIN DONAȚII (CU TOATE DATELE DE CONTACTARE ALE DONATORULUI ȘI SUMA AFERENTĂ), MINIM 2.000 LEI/CANDIDAT (DE LA RUDE, PRIETENI, COLEGI, CUNOȘTINȚE ETC.)

3) FIECARE CANDIDAT VA AVEA O CONTRIBUȚIE PERSONALĂ DE MINIM 1.000 LEI

 • FIECARE DINTRE CELE 3 PUNCTE SUNT OBLIGATORII PENTRU A TRECE PROBA ELIMINATORIE (VOM FACE VERIFICĂRI PENTRU VALIDAREA DATELOR OFERITE DE CĂTRE CANDIDAȚI)
 • CANDIDAȚII ADMIȘI NU VOR MAI AVEA NICI O ALTĂ OBLIGAȚIE FINANCIARĂ
 • TOTI BANII DIN DONATII SI DIN CONTRIBUTIA PERSONALĂ VOR FI DONATI CATRE NASUL TV

CANDIDAȚII NE POT SCRIE AICI: CONTACT@RADUMORARU.RO

Escrocheria, detaliată de Radu Moraru la Nașul TV (19 august)

„Niciunul dintre cei 300 nu va rămâne pe dinafară! Parlament, Guvern, Președinție…”

 • „Avem 300 de candidați pentru alegerile parlamentare. 300 de luptători, 300 de români care au avut curajul să vină pe platforma radumoraru.ro. Deocamdată pe platformă, dar vom veni și cu alte chestiuni.”
 • „Niciunul dintre cei 300 nu va rămâne pe dinafară! Și dacă unul nu va intra în Parlamentul României, el va fi în echipa câștigătoare. Avem nevoie nu doar de parlamentari, ci și de experți, de consultanți, de miniștri în viitorul Guvern. Fiindcă, așa cum v-am spus, ăsta e primul pas – Parlamentul, majoritatea -, apoi Guvernul și apoi suspendarea actualului președinte al României, care este un trădător. Deci, și Președinția României.”

„Nu candidez, dar voi fi cel mai puternic bodyguard al tuturor candidaților. Aveți nevoie de protecție”

 • „Așadar, lupta începe. Mă bucur că ne-au luat la mișto și n-au crezut în forța noastră. Dar Nașul TV e noua forță a românilor. Recunosc, m-ați surprins.”
 • „Numai noi putem să readucem viețile noastre frumoase înapoi. Ăștia vor să ni le distrugă.”
 • „Întotdeauna lucrez pe lege și pe Constituție. Comanda la mine! Eu nu vreau nimic, nu candidez, dar voi fi cel mai puternic bodyguard al acestei platforme și al tuturor candidaților noștri. Aveți nevoie de protecție, de sfaturi, de forța platformei media Nașul TV.”

„Vrem peste 50% din Parlamentul României”

* „Gata, nu vă mai puteți înscrie pentru o perioadă de timp – nici ca membri, nici ca și viitori candidați, pentru că lista de candidați s-a închis deocamdată. Vedem cine rezistă pe această listă, pentru că astăzi urmează o probă eliminatorie. Iar apoi, după ce vom valida lista finală prin voturile tuturor membrilor înscriși, vom permite noi înscrieri pe platformă, ca membri, astfel încât să ajungem la sute de mii de membri.”

* „Avem 300 de candidați independenți, care nu vor trebui să se mai zbată, să strângă semnături, să fie loviți, să fie singuri. Toți vor fi grupați pe platforma noastră, noi ne ocupăm de tot.”

* „Ei vor fi viitorii senatori și deputați ai României. Vrem peste 50% din Parlamentul României, ca să nu facem niciun compromis cu niciun partid sau partiduleț. Vrem să-i măturăm, să-i scoatem afară din istorie! Toți acești senatori și deputați independenți vor fi susținuți de platforma radumoraru.ro.”

„Veți fi cu toții implicați în preluarea Puterii. Îl suspendăm rapid pe actualul președinte trădător”

* „Cele mai mari șanse le au cei care sunt în fruntea listei, la mijlocul listei. Dar cei care vă calificați spre finalul listei… unul nu va rămâne pe dinafară, pentru că veți fi cu toții implicați în preluarea Puterii. Noi, ca să preluăm Puterea, avem nevoie de mii de oameni. Așadar, toți cei 300 sunteți deja calificați. Sigur, după proba eliminatorie.”

* „Alegerile parlamentare sunt primul pas să preluăm Puterea. Parlamentul României, Guvernul României și la final, foarte rapid, în săptămâni suspendarea actualului președinte trădător, trimiterea lui la coșul de gunoi al istoriei și noi alegeri prezidențiale.”

VIDEO: Emisiunea-autodenunț a lui Radu Moraru

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Adio, Radu Moraru! Să fii iubit… de medici, că ai mare nevoie! Gânduri la despărțirea de Nașul TV

Radu Moraru salvează planeta: „Luni le trimit soluția la Air Canada, să nu dea afară 20.000 de oameni. Și celorlalte companii…”

VIDEO. Radu Moraru, delirant: „«Iohannis, ai coronavirus? Ia, întinde-te pe pat, să-ți pun ventilatoru’-n nas!». Și l-am omorât”

VIDEO. Radu Moraru către români: „Sunteți fraieri și proști! De ce-ați fost la vot?! De azi, eu sunt adevăratul președinte al României. Voi fi coșmarul lui Iohannis! El e mai prost decât Dăncilă”

8 COMENTARII

 1. Si eu vreau sa candidez pe listele nasului, pune-mi o pila :D. Tot diasporean sunt, dar m-am mutat din UK in BOTWSANA. Ii trimit contributia in moneda locala. Valuta neagra 😀

 2. Radu Moraru, vino la noi si iti promitem ca iti cumparam masinute sa te poti juca. Iti vom lua toate colectiile de machete ale ambulantelor de pe piata si chiar si cele mai vechi de pe eBay. Vino la noi, fiule!

 3. La prima vedere as fi de acord cu voi.La a doua vedere eu cred ca vorbiti prostii.Oice televiziune sau ziar cere de la candidati sau partide bani pentru a le face campanie electorala sau a le da dreptul sa isi prezinte programul pe un post TV.La fel face si NasulTV.Banuiesc ca intre respectivul candidat si NasulTv exista un contract cu clauze care trebuie respectate de amble parti.Daca candidatii se inscriu si dau banii dar nu sunt acceptati de BEC ,banuiesc ca NasulTv le returneaza banii.Daca nu o va face comite o infractiune.

 4. Pentru o mai buna credibilitate, chair sub articol apare : „Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!” Bravo zaristulor! Sunteti foarte credibili! Mai ales ca voi nu cereti donatii ca altii!

  • Da, când concurenta cere donatii se numeste „escrocherie”, când cerem noi se numeste „sprijin umanitar”. Astia l-au citit cu totii pe Vladimir Volkoff desi fara rezultate notabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here