Român din Canada, fost fan Nașul TV: „Radu Moraru, țeparule! Înapoiază-mi banii pe care ți i-am împrumutat în 2016!”

11
19348
Radu Moraru - Nick Carabas

Unul dintre mulții români escrocați de Radu Moraru s-a hotărât să vorbească. Nick Carabas, un aromân sufletist din Toronto, s-a înfuriat când a văzut că împrumutul acordat „Nașului” a fost convertit de Radu Moraru – unilateral și pur declarativ – în „acțiuni la Nașul TV”. În fond, o hârtie fără valoare juridică sau patrimonială.

Nick Carabas (ex-Nicolae Carabaș) s-a stabilit în Toronto de multe decenii, iar în 2016 a cedat rugăminților lui Radu Moraru de a-i împrumuta niște bani. Nu i-a dat 5.000 de dolari canadieni, cât cerea patronul Nașul TV, ci „doar” 900 de dolari canadieni (circa 750 de dolari USA).

Ulterior, Moraru a refuzat să-i returneze banii, pe care – ca justificare – i-a transformat în „acțiuni la Nașul TV” – evident, o păcălelă.

Nick Carabas a dezvăluit înșelătoria pe profilul său de Facebook. Radu Moraru, aflat la Montreal, unde luptă cu „globaliștii”, cu „pedofilii”, cu 5G-ul, cu vaccinurile și cu „oculta mondială”, a reacționat prin amenințări, jigniri, calomnii și șantaj la adresa lui Carabas.

În cele din urmă, româno-canadianul a anunțat că renunță și la bani, și la „acțiuni”, dar și că, după mulți ani ca fan Nașul TV, nu se va mai uita niciodată la televiziunea unui „țepar”.

Prima postare a lui Nick Carabas (30 aprilie)

„Radu Moraru, înapoiază-mi banii pe care ți i-am împrumutat în 2016! Țeparule!”

„Radu Moraru-NAȘUL, înapoiază-mi banii pe care ți i-am împrumutat în 2016! M-ai facut «acționar» fără voia mea! Țeparule!”

După această postare, a urmat un dialog al lui Nick Carabas cu câțiva cititori, sub forma mesajelor.

Adrian Claudiu Marin: Nașu’ ăsta e țepar mare?

Nick Carabas: Da, l-am împrumutat în 2016, când era falimentar. Mi-a reținut banii și m-a făcut «acționar» la Nașul, confiscându-mi banii! Ca om e zero! Nu vă mint!

Alexei MeirAveți vreo recipisă de împrumut? Dacă da, puteți iniția procesul de judecată.

Nick Carabas: Am de la Western Union! Trimis pe numele unui prieten de-al lui! Din USA am primit un mesaj, în care mi se spune că nu-s singurul țepuit!

Nick Carabas: Am postat ca să știe românii, toți românii! Trebuie să ne UNIM, ca să-i scoatem pe ȚEPARI din presa și politică!

Alexei Meir: Nick Carabas, e fff important să adunați cât mai multe dovezi pentru a demonstra că e vorba de un împrumut; altfel zis, ilegalitățile comise.

Nick Carabas: Am documentul! Eu NU MINT! El știe că nu mint!

Nick Carabas: Mi-e milă de el! Cine a fost și cum a ajuns! E o mare dezamăgire pentru mine!

Horea Cadis: Nick Carabas, am vrut să-ți spun asta de mult, despre țepele pe care le dă acest individ… însă mi-a fost teamă de reacția ta, știind că aveai relații apropiate eu el și cu persoane din anturajul lui! Un lucru e sigur: Radu Moraru nu mai e Nașul acela pe care-l știam cu toții, un justițiar solitar… este mai degrabă un ȚEPAR INFECT!!!

Nick Carabas: Horică dragă, recunosc! ÎL DIVINIZAM ca român patriot, urmăream toate emisiunile lui. Mi-au spus mai mulți, dar n-am crezut! De aceea am «ieșit» public. Ca nu cumva să pățească și alți oameni ce am pățit eu! În spatele posturilor mele îl am pe Dumnezeu! Nick nu minte!

Horea CadisN-are nicio șansă Nick să-și mai recupereze banii, o spun cu tristețe.

Nick Carabas: Dacă nu era adevărat, eu nu pomeneam nimic. Eu nu mint!

A doua postare a lui Nick Carabas (1 mai)

„I-am împrumutat 900 de dolari, dar mi-a cerut 5.000! Dacă îi dai bani cu împrumut lui Radu Moraru, îi vei lua înapoi atunci când rușii ne vor returna Tezaurul confiscat!

„MINCIUNILE ȘI MANIPULĂRILE ȚEPARULUI RADU MORARU-NAȘUL

Dragi prieteni virtuali și nu numai!

Zilele trecute, prin postările mele, am avut curajul să arăt adevărata față a lui Radu Moraru, proprietarul postului Nașul TV, cel ce mi-a dat țeapă, confiscându-mi suma de 900 de dolari (canadieni – n. red.), în contul unor… acțiuni, de care nici nu am fost întrebat… niciodată! Aceste așa-zise acțiuni mi-au fost puse direct sub nas, în fața camerelor, prin înmânarea unui așa-zis Cerificat de acționar.

Repet: EU NU AM SOLICITAT ACESTE ACȚIUNI, ce mi-au fost vândute în contul sumei de 900 de dolari canadieni, ceruți de Radu Moraru cu împrumut în 2016, pe care i-am trimis prin Western Union.

În același an, Radu Moraru mi-a solicitat să-i dau cu împrumut 5.000 de dolari, și să-i dau gazdei lor din Toronto, o fostă colegă de facultate a doamnei Moraru, iar el mi-a spus că mi-i va returna cât se poate de repede! Nu i-am dat, bineînțeles, acești bani! Ar fi fost confiscați și transformați în acțiuni, imediat, ca și cei 900 de dolari! Dacă îi dai bani cu împrumut lui Radu Moraru, îi vei lua înapoi atunci când rușii ne vor returna Tezaurul confiscat! A avut de unde învăța, cred, Radu Moraru!

Astăzi, în emisiunea prezentată de Radu Moraru la Nașul TV Canada (televiziune… liberă înființată de subalterna lui, Felicia Popa, fiică a unui fost VICEPRIMAR COMUNIST din Tulcea, răposatul domn Popa), Radu Moraru a mințit cu nerușinare, știrbindu-mi personalitatea, prezentând doar unele secvențe din emisiune, ce-l avantajau.

Aseară, Radu Moraru, speriat de cele scrise de mine, m-a sunat de câteva ori, dar știind ce «ticăloșie» are în el, am refuzat să-i răspund. M-am ghidat după principiul «VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT»! Am avut un schimb de mesaje cu Radu Moraru, în care a folosit un vocabular de «vagabond», de «cocalar» de pe Dâmbovița! I-am răspuns la mesajele jignitoare și i-am spus că, în lipsă de argumente, intimidează și jignește, ceea ce denotă că e un om mic, mic de tot!

Mi-a promis că mă va suna înainte de emisiune ca să vorbească cu mine și i-am spus că voi vorbi cu el doar LIVE, ca să ne audă toți românii! Bineînțeles că nu a avut curajul să mă sune, ca să-mi dea drept la replică. I-a fost teamă! În opinia mea, un jurnalist adevărat, cum se consideră el, îl lasă și pe cel despre care vorbește să se apere! «AUDITAUR ET ALTERA PARS», spune un dicton latin.

Fiind în democrație, Radu Moraru a refuzat în cel mai criminal stil KGB-ist să-mi dea dreptul la replică! Prin lipsa dreptului de a mă apăra, Radu Moraru mi-a știrbit personalitatea, eu fiind un om în vârstă de 68 de ani, căsătorit, cu doi copii, absolvenți de Master la Fabiz București în limba engleză cu media 10 – băiatul, iar fata, absolventă a Ryerson University din Toronto. O să văd dacă legea canadiană îi permite unui turist să jignească public un cetățean canadian, fără a-i da dreptul la replică!

Prin imaginile transmise, favorabile lui, Radu Moraru a câștigat doar o luptă! Va continua!”

A treia postare a lui Nick Carabas (1 mai)

M-am certat cu mulți oameni pentru a-ți lua apărarea. Acelor oameni le cer public sincere scuze!

„Radu Moraru, la rugămintea tatălui meu decedat, căruia i-ai deranjat aseară somnul de veci, prin afirmațiile tale calomnioase și nefondate în direct la Nasul TV Canada, la adresa mea, precum că aș fi securist sau șantajat de cineva anume, ca să te «defăimez», te anunț PUBLIC că DONEZ postului tău privat de televiziune cei 900 de dolari pe care ți i-am trimis prin Western Union, cu titlu de împrumut, în 2016, și că RENUNȚ la «acțiunile» tale, pe care mi le-ai pus sub nas în direct, fără a-mi cere permisiunea.

Te somez public să PROBEZI acuzațiile mincinoase, fără dovezi, făcute în direct la TV, ce au atins demnitatea mea și a familiei mele! Neamul Carabas este din naștere antibolșevic, nu colaborator al Securității! Vei răspunde în fața lui Dumnezeu pentru aceste calomnii!
Demnitatea mea de OM nu costă 900 de dolari!

Ți-am spus aseară că RENUNȚ la acele acțiuni, despre care NU ȘTIAM înainte de emisiune, și să-mi RETURNEZI banii! Mi-ai pus condiția de a-ți cere scuze public, în 48 de ore, pentru afirmațiile făcute, apoi îmi vei returna banii! M-ai mai amenințat că luni vei contacta avocații dacă nu-ți cer scuze! Am toate mesajele.

După conversația pe WhatsApp, Felicia Popa (colaboratoarea lui Radu Moraru la Nașul TV Canada – n. red.) mi-a cerut adresa de e-mail, ca să-mi trimită banii!

Între timp, regretatul meu tată, pe care l-am visat spre dimineață, mi-a cerut să DONEZ acei bani, căci onoarea familiei noastre nu costă 900 dolari, ceea ce am și făcut!

Mă bucur că în ultima clipă ți-ai dat seama că ai procedat greșit cu mine!

Te iert, Radu Moraru, deoarece sunt creștin ortodox și nu neo-marxist «infiltrat», cum m-ai acuzat, ca să te defăimez!

Dumnezeu și românii noștri ce citesc mesajele mele să ne judece!

Pentru mine rămâi doar un fost prieten, pe care l-am ajutat în Ontario, dupa cum ai afirmat – fiind în baston, după operațiile pe coloană vertebrală -, și pentru care m-am certat cu mulți oameni, pentru a-ți lua apărarea. Acelor oameni le cer public sincere scuze!

E ultimul mesaj public în care mă adresez direct ție! Voi continua să răspund tuturor comentariilor ce-mi vor fi adresate, referitor la cele postate de mine.”

A patra postare a lui Nick Carabas (1 mai)

„Înainte de emisiune, Radu Moraru m-a mințit că îmi dă dreptul la replică”

„PRECIZĂRI:

1. Nu este nicio legătură între mine și Grigore Cartianu referitor la postarea lui în acel ziar. Azi-dimineață am primit pe messenger link-ul de la o persoană ce nu are legătură cu acest «Bullshit».

Când a venit Grigore în Toronto, eu l-am luat de la «Gara Mare» și l-am dus la gazdă, apoi la întâlnirea cu românii de la Kitchener. Nu i-am cerut bani pentru «serviciile» făcute din PLĂCERE!

Grigore Cartianu nu mi-a cerut bani împrumut. Grigore mi-a oferit un set de cărți cu autograf, pentru mine, și încă două seturi de cărți pentru doi prieteni de-ai mei! GRATIS!

M-am întâlnit anul trecut cu Grigore, la o cafea la restaurantul Intermacedonia din Piața Iancului. Nu i-am spus lui Grigore de «problema» mea cu Radu. (…)

Reîntâlnire Grigore Cartianu – Nick Carabas, anul trecut, la restaurantul Intermacedonia din Piața Iancului

2. Pe Radu Moraru l-am cunoscut la Toronto, prin Grigore Cartianu. Eu i-am zis lui Grigore să-i dea lui Radu numărul meu de telefon.

De «serviciile» făcute din PLĂCERE, din PATRIOTISM de DREAPTA, cu «bastonul după mine”», a vorbit Radu aseară, în direct, la TV-ul lui.

Nu am nicio «implicare» de a… «distruge» (???) Nașul TV Canada, cum m-a acuzat Felicia Popa, subalterna lui Radu. Nu sunt «berbecul» nimănui, folosit în spargerea «cetății»! Am picat ca musca-n lapte în acest scandal, nu reprezint pe nimeni în afară de interesul meu personal.

Nu mă mai adresez direct lui Radu Moraru, după acuzațiile, amenințările și intimidările făcute de el în direct, cât și în privat! De asemenea, după refuzul lui de a-i da drept la replică în direct, în emisiune, după ce m-a MINȚIT în privat că îmi va da dreptul la replică!

Tata, Dumnezeu să-l ierte, a «închis» acest «scandal».

Felicia Popa m-a acuzat în privat că eu l-aș fi pus pe Grigore să se ia de ei, și că vreau să le distrug televiziunea sau cam așa ceva! I-am zis că după pandemie voi merge cu ea la orice biserică din Montreal pentru a jura pe Sfânta Cruce, că nu am niciun AMESTEC în acest «Bullshit».

De prezența lui Radu în Montreal am aflat de la un fost coleg de liceu, după cum am spus, în urma limbajului postat de el pe messenger sau la o postare de-a mea. Fostul prieten Radu Moraru nu mi-a spus că e în Montreal, dar și mai mult, mi-a spus că primește 1.000-2.000 de telefoane importante pe zi și nu a avut timp să mă sune. Fie și un lup mâncat de oaie! Când avea nevoie de bani împrumut, mă suna! Acum, m-a sunat doar după ce a fost probabil informat de postările mele.

Dacă la Montreal este o «bătaie» între românii din presa românească, e treaba lor; eu nici nu «arbitrez» și nici nu «asist» la acel meci. Acuze grave, nefondate ce mi se aduc!

Pentru mine, televiziunea Nașul TV și «puii» ei nu mai există! Nu le mai urmăresc începând de aseară!

În viața mea, NU am FĂCUT NICIUN RĂU NIMĂNUI ȘI NICI NU VOI FACE DE ACUM ÎNAINTE!

Mă bucur că Radu Moraru și-a dat seama că este vinovat și-și face mustrări de conștiință. Cel puțin așa simt eu!

Păcat, a pierdut un PRIETEN devotat!

Weekend plăcut, dragi români, și iertati-mă pentru postările mele sincere! Vă rog, înainte de a mă judeca, puneți-vă în situația mea! Vă multumesc.”

A cincea postare a lui Nick Carabas (1 mai)

„Nu știți că în Canada nu ai voie să minți sau să șantajezi?

„Răspuns pentru Felicia Popa, ce m-a acuzat pe privat că «ai pus câinii pe noi, pe Cartianu și pe alții!».

Pe dl. Petruța nu-l cunosc personal. Ne-am împrietenit pe Facebook, cu 2-3 zile în urmă.

Cu Grigore Cartianu m-am întâlnit toamna trecută în București. Dacă Grigore știa de «țeapa» asta, Radu Moraru nu mai avea sărbători frumoase! Dovada că nu am vorbit. «Vulcanicul» oltean n-ar fi tăcut!

Nu mă bag în «războiul» dintre ei (Nașul TV – n. red.) și cei din cel din Montreal, din presa română, cum se vorbește-n târg!

P. S. Radu Moraru a avut o prestație JALNICĂ în emisiunea de aseară! Oare subalternii lui nu știu că în Canada nu ai voie să minți sau să șantajezi?

«Prieteni» și «dusmani» ai lui lui Radu Moraru, haideți să ne unim și să rupem pisica-n două! Să-l facem să scoată dosarele de Securitate și să le facă publice! Canada nu are capitala pe Dâmbovița!

Cum justifică Radu Moraru jignirile tip «Ferentari» la adresa unui coleg de breaslă?

Felicia Popa, v-am mai spus că tu și Claudiu veți plăti oalele sparte! El o va… «coti» în stilul lui caracteristic.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Radu Moraru, delirant: „«Iohannis, ai coronavirus? Ia, întinde-te pe pat, să-ți pun ventilatoru’-n nas!». Și l-am omorât”

VIDEO. Radu Moraru către români: „Sunteți fraieri și proști! De ce-ați fost la vot?! De azi, eu sunt adevăratul președinte al României. Voi fi coșmarul lui Iohannis! El e mai prost decât Dăncilă”

11 COMENTARII

 1. Ne-am supus și noi, vineri seara (1 mai)… (AUTO)SUPLICIULUI (!) de a SUPORTA CU EROISM (!), timp de vreo oră, elucubrațiile și minciunile FOSTULUI (!) ziarist Radu Moraru, debitate la noul său instrument de escrocat oamenii naivi, de bună credință, din Diaspora română: postul „Nașul TV – CANADA”.

  R.M. i-a „executat-public”, în respectiva emisiune, pe doi români din America-de-Nord: ziaristul Marian Petruța, din Chicago (corespondent la „Romanian Times”), și pensionarul Nicolae Carabaș (Nick Carabas), din Toronto.
  Ambii au înțeles, într-un final, care-i schema de înșelătorie a lui R.M. și au făcut publice descrierile malversațiunilor individului, pentru ca alți români diasporeni să nu mai cadă în capcanele acestuia.

  Este uimitor cum de ÎNCĂ mai reușește acest Radu Moraru să-i păcălească, chiar și după atâta timp…, pe românii „de-afară”, care-i împrumută bani pe care… nu-i vor mai vedea înapoi niciodată !!!

  • Nu va crede nimeni….tot incercati…. Degeaba.
   Sunteti penibili.
   Omul are Succes Emisiunea E super urmarita si il respectam pt ca nu s. a manjit ca si flegmele de TV MITUITE de Guvern.
   VOI latrati iar el isi face mioane de vizionari are audienta stabila iar Oamenii il SUSTIN Sprijina Emisiunea prin donatii regulate.
   BRAVO LUI.

 2. Cam despre asta e vorba. Nu e nebun, dar o face pe nebunul sa evite niste raspunsuri la tepele date. Date oricui a putut: prietenilor, fanilor, colaboratorilor etc.
  Sper ca nu i-a imprumutat bani si G. Cartianu (he he hi hi!)

 3. Mă mai uitam la Nașul TV strict la Roxin Daniel, doamna Savin, Grigore Cartianu … , iar când apărea scursura asta dezaxată, chiar dacă în prezența celor amintiți, schimbam obligatoriu programul ! Un tikălos mizerabil, un măscărici împuțit, un excroc de joasă speță … , mai ceva ca tziganul oltean Diaconescu Dan !
  Îmi pare rău și îi compătimesc pe cei care ați avut încredere în acest derbedeu dezaxat insalubru !!!

 4. Domnule Moraru, mă uit de mult timp la ”Nașul tv” vă ”cântăresc” cât pot de bine tot ce spuneți, aspectul…ochelarii cu lentile f. închise, grimasele (f. importante…), tonul vocii… și toate astea conexându-le cu afirmația dvs. că ați fost ”copil de cartier”. Îmi inspirați multă neâncredere, cu părere de rău.

  • Ochelarii sunt impotriva reflectoarelor a lampilor fluorescente Don Studio. Omul a APARUT si cu ochelarii de citit. Pe videocall. Si pt cine il cunoaste de cand E el realizatir de emisiunii I todeauna ASTIA au fost ochelarii care i poarta. Omul are sensibilitare la Ochi.
   Judeci aiurea. Nu esti un BUN psiholog…
   Cred ca E invidie. Si atat.

 5. Ma amestec rar in discutii! Nici macar nu stiu daca apare comentariul meu! Sint in diaspora! Nu l-am urmarit pe Radu Moraru pina acum! Merg pe principiul lui! Gindim la fel , daca ne referim la mascarada aceasta de pandemie! Ce ma face sa cred ca lucrurile nu stau asa cum declara dl. Carabas, este momentul ales pentru rafuiala securisto- comunistoida! De ce acum? De ce prin comentarii si atac la persoana, prin ziarul lui Cartianu? Acest scandal pentru 900 dolari? Cartianu, prietenul lui Carabas. fost invitat al lui Rares Bogdan, sustinator fidel al lui Iohannis, etc……….! Faceti, ce face si media din strainatate ,cu cei care si-au dat seama de mizeria facuta de conducatorii lumii si cateii lor! Arestarea la domiciliu a milioane de oameni, panicarea lor, distrugerea lor psihica si economica, etc! Le faceti doar pentru un pumn de arginti! Si Iuda a primit mai mult! Vrem o televiziune libera? Trebuie finantata de cineva! Nu toti au banii lui Voiculescu sau Sebastian Ghita!

  • VA FELICIT PENTRU COMENTARIU.
   ASTIA SUNT O ADUNATURA DE DEFAIMATORI.
   RADU MORARU E UN OM DE CALITATE.
   NU SE PRETEAZA.
   DE ACEEA ARE AUDIENTA… CA E PATRIOT SI NU A MUSCAT DIN MOMEALA MITUITORILOR DE LA GUVERNARE.
   CU SAU FARA DATORII LA „PRIETENI” MIOANELE DE ROMANI TOT VOR URMSRI PENTRU CA E UN JURNSLIST EXCEPTIONAL E ONEST CARE SPUNE ADEVARUL.
   ACESTI SOBOLANI CARE INCEARCA SA IL. DEFAIMEZE AICI SUNT PUSI DE CAPUSILE SECURISTO PNL. ISTE SUSTINATOR AI HOTILOR TRADATORI DE LA PUTERE.
   TOATA STIMA.
   M. M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.