luni, februarie 26, 2024
AcasăMainAdio, Radu Moraru! Să fii iubit... de medici, că ai mare nevoie!...

Adio, Radu Moraru! Să fii iubit… de medici, că ai mare nevoie! Gânduri la despărțirea de Nașul TV

-

Am luat decizia aseară, privind la televizor ca la „Zbor deasupra unui cuib de cuci”.

Mă despart de Nașul TV după o colaborare de 7 ani și 5 luni. De astăzi, „Cronica de noapte” devine amintire, poate și o fărâmă de istorie.

Am făcut emisiunea încă din prima zi de existență a televiziunii, în aprilie 2012. Am trecut-o peste multe ierni și multe veri, peste înghețuri și canicule. A fost șaua din care am purtat 7 bătălii electorale: referendumul din 2012 (huo, USL!), alegerile parlamentare din același an (huo, Ponta & Crin & Varan!), europarlamentarele și prezidențialele din 2014 (huo, Ponta!), localele și parlamentarele din 2016 (am strigat „hai la vot!”, dar în pustiu), europarlamentarele + referendumul din 2019 (huo, Dragnea & Tăriceanu!).

- Advertisement -

Am pus umărul la intrarea Nașul TV pe lista must carry. Mi-am făcut emisiunea chiar și când aveam piciorul rupt, fără a deconta nici măcar bonurile de taxi (mă târam mai greu la tramvai, țopăind în două cârje).

Cârjele din Casa Presei

Mi-a făcut plăcere. Dar ajunge!

Cum am ajuns la această decizie?

- Advertisement -

Duminică a fost ultima zi de înscriere, la Biroul Electoral Central (BEC), a candidaților pentru alegerile prezidențiale.

Luni am adresat Biroul Electoral Central cinci întrebări, pentru a lămuri câteva situații lăsate în ceață de site-ul instituției. Una dintre întrebări a fost aceasta: „Radu Moraru și-a depus dosarul? Când? Câte semnături a prezentat? A fost validat, dobândind calitatea de candidat?”. Pur și simplu, voiam să completez tabloul candidaților, să elimin petele albe.

Marți – tăcere.

Miercuri am primit răspunsul: „La Biroul Electoral Central nu a fost înregistrată candidatura domnului Radu Moraru, dat fiind faptul că nu a depus lista cu semnăturile a cel puțin 200.000 de susținători”.

Am scris imediat, pe Ziaristii.com, un articol despre situația la zi a candidaților. Despre ziaristul-naș, o singură frază: „Radu Moraru, cel care și-a anunțat candidatura încă din decembrie 2018, nu și-a depus dosarul la BEC”.

Ceea ce era perfect adevărat. La BEC, Moraru nu figura nici la admiși, nici la respinși. Nu era nicăieri. Pur și simplu, nu-și depusese dosarul cu semnături.

Miercuri seară m-a sunat Radu Moraru. Furios pe acea frază, care demonstra că sunt un ziarist de doi lei, nu am caracter, sunt omul Statului Paralel. Că mă bucur de răul lui și sunt îngăduitor cu alți candidați. I-am spus că sunt îngăduitor cu oamenii normali, raționali, cu cei care nu mint ca poșta sovietică. S-a înfuriat și mai tare, el, care luptă cu Coldea încă de la pașopt... Conspiraționismului ce curgea prin telefon i-am opus un diagnostic onest: prietene, asta-i paranoia!

Nebunul nu va recunoaște niciodată că e nebun.

Radu Moraru a încheiat seara muncit de gândul că eu mă opun șansei lui istorice de a fi președinte.

Eu mi-am încheiat seara muncit de gândul că omul ăsta are nevoie de tratament de specialitate. Îi cunoșteam recidivele. M-am încurajat, totuși, că niciodată nu e prea târziu.

Joi, după decizia CCR (care în niciun caz nu spune că Radu Moraru are dosarul complet pentru candidatură, ci că BEC nu-l poate descalifica, asta o poate face doar o instanță de judecată), am scris un articol detaliat despre situația candidaturilor-problemă.

Radu Moraru a luat foc. Și-a convocat doi aghiotanți și mi-a înscenat un proces stalinist, în direct, la Nașul TV – „Televiziunea liberă”. Am aflat că sunt un nesimțit, un porc, un mincinos, caracter zero. A zis ceva și de unități militare din presă, încercând să-mi lipească epoleți. Apropo: nu m-a sunat să-mi ceară părerea!

În două ore de emisie mi-a livrat atâtea argumente să-l dau în judecată, încât nici n-aș avea nevoie de avocat. Aș câștiga procesul singur și l-aș pune la plată pe domnul candidat. Dar ce să iei de pe el? Că s-a pus la adăpost de multă vreme, nu găsești niciun vârf de ac pe numele lui. Îl căutau băncile, creditorii… Până și donațiile pentru Nașul TV le-a drenat spre conturile distinsei sale mame, de a ajuns biata femeie să dea cu subsemnatul pe la Spălarea Banilor.

Îi înțeleg furia. Am îndrăznit să spun, chiar la Nașul TV („Televiziunea liberă”!), în emisiunea mea, că nu va strânge 200.000 de semnături. Și nu le-a strâns. Am mai spus că, dacă va intra totuși în competiție, va lua sub 1%. Asta vom vedea.

Dar aveam antecedente. I-am mai făcut predicții și la europarlamentarele din 2014, când o ardea ecologist. Am pus și trei pariuri cu el atunci, cu martori. Le-am câștigat pe toate. Evident, n-a plătit. Dar important e că el le știe pe toate. Și că a câștigat toate bătăliile. Și că va fi președinte.

După victoria lui Iohannis în 2014

Apropo de cine minte și cine nu… Domnule candidat, cu ani în urmă ai spus că faci autostrada. Unde-i autostrada? Sper, totuși, că nu te-ai apucat să strângi bani de la oameni și pentru asta…

Ai spus că umpli România de livezi. Unde-s livezile? Sper că…

Ai chemat românii din diaspora să-și toace pensiile în România, că te ocupi tu de spitale, piețe, case, școli, șosele. Unde-s toate astea?

Nici măcar nu era treaba ta să le faci, nici nu le vei putea face vreodată, nici n-ai avut de gând să încerci măcar, dar de ce ai promis? De ce i-ai amăgit pe oameni? De ce ai mințit?

Te lauzi că ai făcut Nașul TV USA. Unde putem găsi canalul ăsta? Sau nu există altceva decâte cele 20 de interviuri pe care le-am făcut noi în 2015? Eu, tu și Andi Laslău, care între timp a devenit „trădător”…

Dar cine n-a devenit „trădător” dintre oamenii care au pus câte o cărămidă la zidăria Nașul TV? Adi Bucă, Robert Turcescu, Cătălin Chirilă, Paul Moraru… Îți amintești cum i-ai porcăit când te-ai despărțit de ei? Unii au fost buni cât ți-au adus bani. Apoi au devenit spionii lui Coldea, oamenii Sistemului, agenții Statului Paralel…

Ți-am mai spus cum se numește asta: paranoia. E o boală. Am sperat că în cazul tău e trecătoare, dar te-ai împotmolit în ea.

Ești simpatic când povestești, cu oameni serioși de față, cum îi făceai tu ziarul lui Cristoiu în anii ’90, nici editorialele nu și le scria fără harul tău. Erai, cu modestie, un supra-redactor-șef. Să tragă concluziile cei care ne-au fost colegi în acei ani și-ți cunosc lungimea pixului…

Apoi ai avut alte revelații. Apropo, te mai sună Angela Merkel ca s-o sfătuiești cum să scoată Europa din criză? Dar fraierii ăia de la Nokia își mai smulg părul din cap – „Radule, proști am fost că n-am făcut cum ai zis tu, ieșeam cu smartphone-uri înaintea americanilor”? Dar pârliții de australienii mai vor să umple deșertul cu salinele tale? Nu?! Vai de capul lor, nici nu știu ce pierd!

VIDEO: Așa am cântat după victoria lui Klaus Iohannis, în 2014

 

Prinzi fluturi, majestate! Ți-ai mințit colegii de la Nașul TV, de 9 luni, că nu mai ai voie să faci emisiuni TV, pentru că ești candidat, îți interzice CNA. Evident că nu-ți interzicea nimeni nimic, pentru că un simplu anunț că vrei să candidezi la Președinție nu te transformă în candidat; e doar o vorbă, nu un document. Abia de ieri ești candidat (până la decizia contrarie), deci până alaltăieri puteai să moderezi oricâte emisiuni pofteai.

Dar probabil că ți-a fost lene. A fost mai simplu să facem emisiuni noi – eu, Nicoleta Savin, alții – de ani de zile, pe zero lei și zero bani. Nicio problemă: mi-a făcut plăcere. Publicul mi-a fost mereu alături, pentru că nu l-am purtat prin scenarii conspiraționiste, ci l-am ajutat, prin judecată rațională, să separe binele de rău, grâul de neghină. L-am chemat la vot, nu l-am demobilizat, așa cum ai făcut tu în 2016, ajutându-l pe Dragnea.

Am încercat să înțeleg unde a dispărut Radu Moraru cel din anii 2008-2010, ce s-a întâmplat cu el. Acel Radu Moraru inspirat, fâșneț, carismatic, sclipitor pe alocuri, care dădea ora exactă în dezbaterea TV. Și mi-am amintit ce înseamnă televiziune liberă.

Acum, ceea ce faci tu nu mai e nici televiziune, nici liberă. E un butic TV deservit de milițieni și precupețe. Dar au și ei o calitate: văd în tine un Mesia, un salvator al națiunii. E o performanță să te laude non-stop unii cărora nu le plătești salariile, prezidente!

Nu frigul m-a alungat de la „Cronica de noapte”! Deși am tremurat serios, cu Oreste și Ciocăzanu…

Știi când m-am hotărât să pun emisiunea în cui? Când am auzit, în studioul altădată nobil al Nașul TV, fraze de genul: „Mutul Iohannis a făcut din România o țară de violatori”. Plus fraze similare despre Barna și Paleologu. Da, da, în paradigma asta ați discutat tu și cei doi atârnători care te priveau ca pe Che Guevara (fără să știe, săracii, că ăla a fost un psihopat criminal).

Când te-am auzit spunând „voi fi cel mai bun conducător din istoria României”, mi-am dat seama că nu mai pot respira același aer cu tine. Mă tem de contagiune.

Ai spus: „Eu voi moșteni, ca președinte, o țară în dezastru”. Eu cred că vei fi împăratul muștelor.

În ăst’ timp, cei doi atârnători îți spuneau că sigur vei fi președintele României, nu ai cum să pierzi, ești hărăzit să salvezi națiunea, te-ai născut cu stea în frunte. A zis precupeața: „Radu, ești cu mult peste toți candidații la un loc”. Și tu ai dat din cap aprobator, ochii ți-au sticlit, s-a răsculat whisky-ul în tine.

Vinzi iluzii, Radule, și ăsta e un mare păcat! Dan Diaconescu, alt candidat-televizor, măcar era un escroc simpatic. În tine a secat orice urmă de simpatie. A mai rămas doar o bucată de fiere. Un cumpănaș cu trabuc de naș.

Știi de ce renunț în a mai face emisiuni la Nașul TV? De silă. Și de milă. Și una, și alta au legătură cu tine, dar și cu câțiva impostori din preajma ta.

Sunt și câțiva oameni de care îmi pare rău că mă despart. Sunt oameni cumsecade, a căror pasiune pentru meseria asta i-a ajutat să lucreze și cu burta goală.

Aș vrea să te ajut cumva, dar nu știu cum. Bani nu pot să-ți dau, că nu-mi prisosesc nici mie, iar medici de specialitate nu cunosc…

La final, un sfat prietenesc, poate nu e prea târziu: mai puțin whisky și mai multe controale!

Să fii iubit și, dacă se poate, tratat la timp!

P. S. Mă tot sună oameni de pe-afară, care mă întreabă cum pot să dea de tine, că le-ai cerut bani cu împrumut și nu le mai răspunzi la telefon. Ce să le spun?

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Butaforie macabră la RTV: Ciutacu în butoi. Le-a batjocorit pe fetele arse de Dincă. L-a depășit în grobianism pe Tolea Ciumac

Averea colosală a escrocului Cumpănașu. Anul trecut a câștigat 30.000 de euro pe lună, dintre care 84% din bani publici. Și-a cumpărat 6 case în 4 ani!

Cumpănașu a făcut un șmen și cu alocațiile copiilor! A luat 300 de lei pe lună când toți copiii primeau 85 sau 200 de lei

Cumpănașu, escroc pe toate fronturile. Nu are facultate, dar predă la universități de stat, e masterand și își face doctoratul!

VIDEO. Cumpănașu a mințit: n-a făcut niciun preinfarct, ci a simulat la RTV! Jandarmul care-l păzește a sunat la 112 și tot el l-a dus la spital

VIDEO. Cumpănașu, furios că nu e păzită de jandarmi și mama sa, când strânge semnături! Se simte spionat, zice că renunță la protecția Jandarmeriei. Urlă că e datoria noastră să-i asigurăm paza, pentru că el luptă pentru popor!

Planul secret prin care Gino Iorgulescu și-a scos fiul din țară. A avut complici în conducerea Spitalului Elias. Procurorii au fost anunțați abia după ce beizadeaua ucigașă părăsise România

Ucigașul olandez era prădător cu experiență. A stat mulți ani în pușcărie pentru agresiuni sexuale. Eliberat condiționat, și-a mutat „operațiunile” în România

PSD sub șoc: Rovana Plumb a fost respinsă de Comisia Juridică a Parlamentului European cu un scor zdrobitor: 15-6!

Videoclip murdar al Antenei 3 împotriva Opoziției anti-PSD. Minciuni, diversiuni și intoxicări despre așa-zisul „guvern din umbră al lui Orban”

- Advertisement -

40 COMENTARII

 1. Bravo Grigore !!! Ai dreptate 100% in tot ce spui acum. Am fost martor ca telespectator la multe din scenele povestite de tine. Si daca in ultimii ani am vazut tot mai putine emisiuni la Nasul TV, asta s-a intimplat si din cauza repulsiei provocate de unii dintre noii prezentatori de emisiuni si a inmultirii derapajelor lui Radu Moraru. Si a problemelor tehnice de receptie online si a reluarilor repetate la infinit. Iar asta seara cei 3 au fost de un ridicol si penibil greu de depasit.
  Succes pe mai departe !

 2. Bine spus, dle Cartianu ! Moraru Radu, zis și Nașu’, este un fanfaron de 2 bani care, precum tziganul Diaconescu Dan, dacă are o televiziune (oare cum, în ce condiții a obținut’o ?!) este Dumnezeu pe pământ ! Nu domnule, este un biet muritor de rând care’și pierde simțul rațiunii pe măsură ce timpul trece ! Așa deci, urarea dumitale privind vizita la medici este mai mult decât amicală !
  Respect domnule Cartianu și baftă în continuare !!!

 3. Bine spus, dle Cartianu ! Moraru Radu, zis și Nașu’, este un fanfaron de 2 bani care, precum tziganul Diaconescu Dan, crede că dacă are o televiziune (oare cum, în ce condiții a obținut’o ?!) este Dumnezeu pe pământ ! Nu domnule, este un biet muritor de rând care’și pierde simțul rațiunii pe măsură ce timpul trece ! Așa deci, urarea dumitale privind vizita la medici este mai mult decât amicală !
  Respect domnule Cartianu și baftă în continuare !!!

 4. Cartianule, n-a inghitit nimeni povestile lui Radu cu Diaspora la pensie ingrijits de „marii specialisti Turci” si nici delirul cu Autostrada Comarnic Brasov. Radu saracu ARE NEVOIE DE UN PSIHIATRU. De ales, numai nebunii il aleg. Pacat, inainte sa-l prosteasca BANUL, a fost un om normal. AI FACUT BINE ca te-ai despartit de el. Sa fii iubit. Cu drag din Canada.

 5. Pe de-o parte…, NE PARE FOARTE RAU (!) ca NU vom mai avea parte de emisiunile lui Grigore Cartianu („Cronica de noapte”) !

  Dar…, pe de alta parte…, ceee…, ASTA („Nasul Tv”) MAI ESTE TELEVIZIUNE ???!

  Iar acest Radu Moraru mai este… ziarist ???! Caci presedinte poate ajunge doar la… „Bălăceanca” (!): NU intelegem CUM poate candida la Presedintie cu… o singura semnatura (A… SA !!!) de sustinere, cand îi trebuiau, legal, minimum… 200 000 ! Omu’ era demult CUNOSCUT ca fiind ESCROC(-DE-LEGAT), in ultimii ani a devenit EVIDENT ca este siii… NEBUN(-TOT-DE-LEGAT) !!!

  • Grigore, asa cum am concluzionat impreuna, atunci cand am discutat subiectul, PACAT deee… SANSELE (REALE !) pe care le-a avut, pana acum cativa ani (adica: pana s-a… TAMPIT si PACATOSIT Moraru !), acest post („Nașul Tv”), de a se DEZVOLTA si a deveni… una dintre cele mai importante televiziuni din România, fie pe segmentul (de piata media audiovizuala) „generalist”, fie (MAI ALES/DEGRABA !) pe cel „DE STIRI” !

   • Ce pacat ca multi dintre domniile voastre nu puteti intelege maniera in care Radu Moraru a lovit in actualul sistem ticalosit care, prin legii bine facute, a blocat toata democratia in Romania la BEC (biroul electoral central). Nici o tara din Europa nu are 200 000 de semnaturi pentru alegeri. Suntem singurii prostiti. Fizic, 200 000 nu pot fi stranse in 30 de zile de o formatiune nou aparuta sau de vre-un independent, cel mult de o masinarie politica cum este cea PSD sau PNL care au ciorchine de primarii in toata tara. Deci democratia si schimbarea in Romania se opresc la BEC. Radu Moraru a avut curajul sa loveasca in acest colos PSD-PNL in care “baietii” migreaza dintr-o parte in alta de zeci de ani de zile, mimand democratia pe plaiuri dambovitene. Se pare ca acesti mafioti autentici sunt cu mult mai bine digerati decat RM ….. NO COMMENT, fiecare cu digestia lui! 😓

 6. Sincer, imi pare rau de situatia-n care a ajuns Radu Moraru.Nu-mi vine sa cred, in ce situatii penibile a ajuns… Pacat, mare pacat ca s-a “pierdut”. N-as fi crezut,cu anii in urma ca, va ajunge astfel…

 7. Pacat d-le Cartianu ca o parte din ziaristii onesti si mai ales idealisti , asa cum sunteti d-stra, nu v-ati unit ca sa fiti si mai puternici si sa contati in media, sa puteti lumina corect opinia publica debusolata si mai grav…ignoranta!
  Ati colaborat f.bine cu d-l Corneteanu, un tanar ascutit la minte, puteati sa faceti un sit puternic care ar fi fost citit de multi oameni avizi de adevar si inf. corecte, asa d-stra ati facut „Zaristii”iar dumnealui „reporte virtual” …si tare as fi curios cati le citesc?!
  Asta inseamana unitatea pe idei la romani?!

 8. Bine ati facut ca ati plecat d-le Cartianu, si asa ati stat cam mult, postul o luase razna de ani buni.
  Am fler. Eu am simtit toate astea de mult timp. Impostura personajului Radu Moraru, superficialutatea, afacerismul de doi bani si cusut cu ata alba ale acestui fanfaron, au transformat un post tv, in care urmaream cu regularitate emisiunile lui Grigire Cartianu si Nicoleta Savin, in unul nefrecventabil nu numai din cauza conditiilor tehnice despre care am scris aici intr-un comentariu recent. Dar starneau mari dubii prea desele reclame si propuneri de afaceri dubioase, amestecate ciudat cu critici la adresa autoritatilor corupte ce se doreau si chiar erau sincere.
  Dar ceva imi spune ca RM trebuie privit cu ingaduinta. Prea l-ati facut zob, d-le Cartianu, chiar daca el a inceput. De ani si ani banuiam ca nu e sanatos. Fie ca e e vorba de droguri, fie are boala de care sufera Cumpanasu dar instalata pe un teren mai fragil, fie ambele.
  Dar cred ca si neputinta de a tine in picioare un post tv fara sa ai bani sau comlicitati cu puterea l-a macinat, dupa ce pornise la drum ca sa se razbune pe tradarea unor amici…

  • Dupa ce am scris comentariul de mai sus, am citit articolul d-lui Cartianu despre cei 14 sa 17 candidati si, dupa ce am accesat adresa pe care a dat-o comentatorul Marius (joi, 26 septembrie 2019 at 20.43) am ajuns la concluzia ca m-am pripit si ca e necesar sa recunosc asta cinstit.
   Mare mi-a fost mirarea sa vad acolo un alt Radu Moraru, surprinzator de schimbat fatza de cel care m-a facut sa evit NasulTv, cel despre care am scris mai sus… Nici bolnav, nici fanfaron, pur si simplu un ziarist care are un vis in care el crede si e suparat pe un prieten care nu mai e dispus sa-l urmeze – si pe buna dreptate, fiindca sufli in iaurt cand te-ai ars cu ciorba…
   Nu mi-a placut, chiar m-a cam dezgustat angajata care-i tinea isonul. El a fost cam dur, insa in limite normale.
   Vrea prin aceasta candidatura sa elimine niste bariere in cale candidatilor, pe care le crede neconstititionale.
   Se crede singurul candidat ce merita ales, dar asta nu fac toti?
   Se simte tradat, le cere exagerat celorlalti, dar asta e un pacat banal.
   Esential este ca pare insanatosit, ca este foarte coerent.

   • In general vorbind, e o calitate rara sa recunosti ca ai gresit. Multe dintre suferintele oamenilor exista pentru ca nu au puterea sa admita asta celor carora le-au gresit. Mesajul dvs. este rar intalnit.

    L-am urmarit pe Radu Moraru de cateva ori, pana am renuntat la tv, si mi s-a parut unul dintre putinii ziaristi deosebiti si patrioti, la televiziunea lui erau emisiuni de calitate, cu oameni asemenea, nu vedeai mizeriile si spalarea de creier de la celelalte posturi. De asemenea, tot la televizunea sa, au existat emisiunile magnifice ale lui Grigore Cartianu cu somitatea Virgiliu Stroescu.

    Nu stiu ce s-a intamplat cu adevarat intre Radu Moraru si Grigore Cartianu, dar pentru ca il plac enorm pe dl. Cartianu, nu pot sa am nici o opinie aici. Pacat insa ca s-a ajuns aici.

 9. Foarte ciudat, intr-adevar. Eu i-am si scris un email lui Moraru in care l-am avertizat ca oamenii nu inteleg de unde stie el atatea lucruri, deci eu am luat bazaconia inscenata de el drept o candidatura la presedintie ca pe un experiment social. Dar, in mod dureros, eu am presimtit ca e vorba de boala mintala. Din nefericire a fost periculos, pentru ca a contribuit prin minciunile difuzate la confuzia atator oameni naivi care si-au pierdut timpul sa se uite la Nasul in ultimii ani cand se alterase totul ingrijorator. Un fel de laborator de batjocorit bietii romani, ca nu erau destule entitati mass media care fac asta non stop…

 10. Grigore Cartianu fara suparare ciocanirile voastre nu ma intereseaza ci ma dor pentru ca va ciocniti in visari in loc sa vedeti actele si faptele cum stau. CONSTITUTIA SCRIE DESTUL DE CLAR LA DREPTUL DE A FI ALES NICI UN PRAG NICI UN NIMIC => LEGEA NU GRESESTE CAND NU DA DREPT BEC- ULUI SA VERIFICE INVENTATUL PRAG 200.000 NICI CCR-ULUI NICI PROCURATURILOR. CE SA FACA ASTIA IN AFARA DE CONSTATAREA DEPUNERII CANDIDATURII ? STAREA BECULUI DIN TAVAN ? BANCUL CU BECUL ERA CU MILITIENII DAR VAD CA ACUM A EVOLUAT DEMONCRATIC :BEC+ CCR +PROCURATURI …

 11. Buna ziua,d-le Cartianu!sSincer imi pare rau ca ,colaborarea dintre dv si dl Moraru a luat sfarsit.Pacat ca,dl Moraru nu-si da seama ca a pierdut ,in primul rand,un prieten adevarat…….pentru ca, numai un bun prieten are curajul sa te traga de maneca si sa-ti spuna adevarul in fata……nici nu stie , dl Moraru ,ce i-ati oferit…..ca sa poata sti ce a pierdut!Am simtit ,in tot ce ati scris,o mare dezamagire pornita din strafundul sufletului,am simtit urletul disperat de a salva un prieten.D-le Cartianu sa nu va para rau ……poate ca soarta a vrut sa elimine,din vecinatatea dv,o persoana negativa…..(pentru ca ce persoana e aceea care nu poate sa fie cu picioarele pe pamant ,in momenul cand esti,acolo…..,,sus”)Nu ati pierdut dv …….el a piedut…….Fiti ,in continuare,aceeasi persoana onesta,verticala si cu constiinta curata…….soarta va fi de partea dv……credeti-ma….nimic nu se piede,ci totul se……transforma…….timpul,incet,incet le rezolva pe toate……….fiecare are ,,patratica” lui…..mai devreme sau mai tarziu…….totul ,dar totul se plateste!!!!!!!

 12. […] Totul a pornit dupa ce Cartianu a scris pe site-ul sau, ziaristii.com, ca Radu Moraru nu si-a depus candidatura la BEC. Moraru a reactionat indignat. Apoi conflictul a escaladat dupa ce Cartianu i-a dedicat un nou articol lui Moraru. „Radu Moraru a luat foc. Si-a convocat doi aghiotanti si mi-a inscenat un proces stalinist, in direct, la Nasul TV – ‘Televiziunea libera’. Am aflat ca sunt un nesimtit, un porc, un mincinos, caracter zero. A zis ceva si de unitati militare din presa, incercand sa-mi lipeasca epoleti. Apropo: nu m-a sunat sa-mi ceara parerea!”, scrie Cartianu pe ziaristii.com. […]

 13. Tarziu, Grigore… De mult trebuia s-o faci. Parerea mea. Dacă vrei sa stii, aveam un semn de intrebare in ceea ce te priveste si ăsta se datora in totalitate incapatânării tale de-a face emisiuni la Moraru. Care o luase razna de mult, mult timp. Pentru mine era inexplicabil cum un om ca tine poate sta in preajma unui impostor. 🙁 Acum esti curat, Grigore! Slava Domnului! 🙂 Ma intreb daca individul asta stia ca putinii telespectatori al postului se nimereau pe acolo doar de dragul tau sau al Nicoletei Savin… Sa-i fie rusine! Este un mizerabil, strâns de ouă de nu stiu cine. Dispretul meu pentru el este infinit. Pace si succes, Grigore! Din tot sufletul! Eu te pretuiesc mult si nu te cert c-ai fost prea dur cu el in acest articol 😛 Eu zic c-ai fost prea blând. Si eu si tu stim ca Moraru ascunde mai multe mizerii decat ai lasat tu sa se vada acum. 😛

 14. Grigore. De ce te mananca pe tine ce face Nasul? Proiectele lui erau de buna credinta si speram cu totii ca sa se realizeze. Din cei trei muschetari unul era un securist amarat parvenit care nici macar nu stia ce inseamna CNN ( vezi bila neagra de la Cristoiu) Tu ce esti de fapt? O dai cam pe aratura cu ceea ce faci in ultimul timp. Rufele e spala in familie si ca sa arunci atata dezinformare pe piata te roade ceva si pe tine. Nasul nu este perfect dar a demonstrat cu fapte ceva. Tu , ca ziarist , nu ar fii trebuit sa il ingropi imediat pentru ca omul s-a inscris in cursa prezidentiala. Oricum, este apus de soare pentru tine si ai ratat o sansa istorica sa sustii un adevarat candidat anti sistem (chiar daca nu va castiga Radu Moraru a dovedit de nenumarate ori integritatea sa).

  • Ma alatur comentariilor si sunt la fel de consternat de lipsa de tact si mahalagismul de care a dat dovada in scrisoarea lui de adio. Radu Moraru este nasul copiiilor lui Cartianu si nu pot sa accept limbajul suburban folosit de un scriitor-intelectual cu studii cu atat mai mult cu cat nu ai fost obligat sa lucrezi gratis pe frig si canicula.

  • Toti cei care il tot lingeai pe ESCROCU R.Moraru ,faceti bine si face o CHETA si AdunatI bani oamenilor din Romania Canada SUA care I-a inprumuta si Nu ia Mai dat INAPOI.Trebuia Sa BEA Mai Putin si Nu bauturi SCUMPE cit un salar de al vostru plus trabucurile Lati intrebati pe carti and citi bani trebuie sai dea .Limbaj suburban ca Nu a vrut Sa recunoasca minciuna,Poate presedinte de bloc ca acolo SE Mai adunau si Che’s ..

 15. Cand vor incepe sa FACA PUBLICE FAPTELE/REALITATILE toti cei care considera ca au fost… „ȚEPUIȚI” (uneori cu sume CONSISTENTE !), in ultimii ani, de catre Radu Moraru, Parchetul o sa fie… NEVOIT (!) sa se… AUTOSESIZEZE (!!!) si… vom vedea, atunci, daca nu se va ajunge si laaa… cercetari si, consecutiv, urmariri PENALE !

 16. Domnule Cartianu, in lunga scrisoare de despartire nu ati mentionat daca domnul Moraru a intervenit vreodata in politica editoriala a dumneavostra si a colegilor dumneavostra. Daca Radu Moraru v-a dat libertate editoriala absoluta atunci in ciuda pacatelor lui tot ramane cel mai moral dintre patronii de presa din Romania si televiziunea lui cea mai libera chiar daca la ea se exprima in ultima vreme si „precupetele”, la opinie are dreptul constitutional toata lumea. Nu ne putem imagina presiunile la care a fost supus domnul Moraru pentru a-si pastra televiziunea independenta, nici ce repercursiuni au aceste presiuni asupra unui om, de aceea daca ati fi fost mai mult alaturi de el in momentele grele poate nu si-ar fi pierdut calea. De asemenea daca nu ati fost pagubit direct de domnul Moraru nu va face cinste rechizitoriul pe care i-l faceti in scrisoare. Pagubitii daca exista sa se adreseze parchetului. Dupa ce a fost pus la colt de televiziunile principale, lui Robert Turcescu numai Radu Moraru i-a dat o sansa. In ceea ce priveste prezidentiabilii, toti cei care au prezentat la BEC o singura semnatura falsa sunt penali daca e sa fim corecti si sa respectam legea, inclusiv Iohannis, Barna si Dancila. In rest, regret ca ati renuntat la emisiune, eu in ultimul an in afara de emisiunea dumneavostra ma mai uitam la cea a doamnei Savin si in functie de invitati la cea a domnului Maries.

 17. Domnu Cartianu,

  Ce nu intelegeti voi jurnalistii, este ca PSD nu a distrus doar increderea populatiei in Institutiile Statului, care in momentul de fata este 0. Nu am auzit pe nimeni sa spuna ca are cat de cat o bruma de respect in Statul Roman.

  A reusit sa distruga increderea si in jurnalisti! … si sa va explic de ce, cu niste exemple … toti ne invatati sa ne cautam informatiile din mai multe surse.

  Toti ne spuneti ca PSD e „Ciuma rosie” si PNL si USR e bun. Dar, … lumea tine minte USL-ul, lumea tine minte ca dupa guvernarea Ciolos a venit PSD-ul, pt ca lumea nu s-a dus la vot din cauza ca au vazut ce ineamna un guvern tehnocrat. Lumea stie de ce in cele mai mari orase din Romania afost votat USR-ul si PNL-ul a fost votat in zona rurala, unde si-a consolidat pozitia dupa alianta cu PSD.

  Faceti propaganda pentru Iohannis si Barna. Iohannis nu a facut nimic in 5 ani, iar Barna il pupa un fund si il numeste „pompier-ul” in lupta cu PSD. Si Barna mai ajunge si pe la Antena 3, si in USR mai este si o „arhitecta” care ne spune ce bine este sa stai la bloc si cum daca muncesti o viata intreaga sa mori in casa ta esti un ratat …

  Si pot sa continui … dar ce ar trebui voi sa faceti, lasand-ul pe Moraru Radu la o parte, este sa sariti in sus „si sa luati foc”, pentru ca dn 14 candidati la presidentie 5 au plangere penala din partea BEC, pentru un motiv care ar trebui sa constituie o plangere penala si pentru ceilalti candiati, 9 … motivarea BEC nu precizeaza numarul de semnaturi care au dus la aceste plangeri penale.

  Voi ne spuneti ce gunoi e Cumpanasu … stim asta, ne-am prins cu mult inaintea voastra … si restul. Dar daca v-ati ocupa despre situatia de acuma de la BEc sigur am scapa de toti.

 18. Cartiene tata, se vede limpede ca esti cuprins de invidie si ranchiuna, culmea tocmai pe unul ca Radu Moraru care te-a ajutat si care ti-a oferit o libertate totala, fata de ceea ce se intampla in alte televiziuni.
  Nu te cunosteam, dar cand am vazut ca faci o emisiune cu Paleologu, la Nasul TV fara sa fie de fapt o dezbatere cu Radu Moraru, am inteles ca de fapt ceva e clar in neregula cu tine si se vede chiar si prin modul in care te exprimi.
  Si toate astea cand Radu si-a anuntat in mod serios candidatura la prezidentiale?!
  Nu este nici in televiziuni si nici in alta parte un om mai patriot ca si RM.
  Si daca ar fi atat de paranoic cum sustii dumneata, cum se face ca dpdv legal omul are perfecta dreptate si chiar si moral desi se vede ca si el inca mai are de indreptat la capitolul moralitate insa cel putin o face fara masti.
  Asa ca inainte de a lansa acuzatii poate ar fi indicat sa privesti mai intai in oglinda..s-ar putea sa ai mari surprize!
  Si inca ceva …daca ti-ai recunoaste vina si ti-ai cere iertare sunt convins ca vei fi iertat.
  Sa fii iubit!

 19. …Nasu” nu e moarta, Nasu” se transforma…Danga langa, langa danga, prediceste-n vai talanga…Hai la Nasu’ fratilor !!! Are pe taraba toate sectele Penticostali, Sambetisti, Adventisti, Pupincurtisti…”ban sa iasa” nu ne doare nici la basca…Dragi Romani si dragi Ro-maine, Votati Nasu presedinte si Angela Merkel prim ministru ( la interne ramane de vazut daca-l punem pe Van Dame sau pe Arnold )…Da’nu mai desconspir…Stati lipiti de tembeleziunea Nasu” !!!

 20. R.moraru este un escroc ,adat un tun de 2.180.000 eu ,si iertat de BANCA TRANSILVANIA…tun 300.000eu ideea bank,mi.a furat aparatura si distrus un studio -cel de la Casa Scantei facut in inregime de mine.Salariati (au plecat ) ne ptiti intre 3-12 luni,prime si angajari fictive ,are 3 dosare penale …ptr furt,inselaciune.Cerea bani ptr NASUL TV ,dar in conturile mamei sale,a vandut actiuniNASUL TV cu chipul lui si D TRUMP,apratura sechestrata (a mea personala ) in USA …le cerea oamenilor bani si nu le mai returna datoriile ,….la fel in GERMANIA ,ROMANIA ….multe ,multe ….veti vedea totul pe INEDIT TV IN 2saptamani

  • Tu esti ala care i-a furat televiziunea lui Nasul si ai postat numai minciuni timp de doua saptamani! Chiar crezi, ca te mai crede cineva? Plini de nenorociti pe lumea asta!

 21. (ABSOLUT !) TOATA PRESA a scris, (SI !) cu ocazia acestei TENTATIVE de candidatura-FRAUDULOASA (!) despre Radu Moraru, acest OM si JURNALIST… RATAT (!), care a fost un ziarist IMPORTANT, dar… PATIMILE — in special cea a… BANILOR — LACOMIA mai exact ! — L-AU RAPUS, pur-si-simplu, atat din punct de vedere… UMAN, cat si din cel PROFESIONAL !

  Culmea: NUMAI (!) media pro-„CIUMA-ROSIE” (in frunte cu „Latrinele” !) I-A (CAM)… LUAT APARAREA !

  OAREEE…, DE CEEEEEE ???!!!!!

  Intrebarea de mai sus este, EVIDENT, una (DOAR) RETORICA: Radu Moraru a devenit, in ultimii trei ani (alta… RETORICA intrebare: sa fie o… simpla-„coincidenta” REALITATEA ca „schimbarea-la-fata” — Sic ! — a lui R.M. coincide cuuu… acesti ultimi trei ani, de Putere ai… „CIUMEI-ROȘII” ?!?!!!!!), un SLUGOI al INTERESELOR P.S.D.-ului si, chiar mai grav, al dorintelor… NEprietenilor României (RUSIA – PUTINISTA, in primul rand !)

  Repetam: ca sa ne lamurim (DEFINITIV !)… IN SLUJBA/SOLDA (!) CUI a fost, in ultimii ani cel putin…, si RAMANE, acest SARLATAN – IPOCRIT (!!!) de R.M., este DE AJUNS sa vedem… CINE ÎI SARE IN APARARE !!!

  Bineinteles: SARLATANIA ELECTORALA a lui Radu Moraru are si cateva aspecte… (cam) PENALE !!!!!

  PARCHETUL este… OBLIGAT (!) sa cerceteze SI (!) astfel de tentative de… FRAUDARE-a-desfasurarii-normale/LEGALE-a-INTREGULUI-proces-electoral, DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA ?!!!

  SLAVA-(PREA-)BUNULUI-DUMNEZEU caaa… MACAR (!) de acest… CLOVN-VÂNDUT am scapat, din lista (oricum… MULT PREA LUNGA !) a candidatilor la „prezidentiale” !

  (MARE PACAT ca… CEILALTI INFRACTORI — ! — , in frunte cu ESCROCUL-DEMENT de Cumpănașu — !!!!! –, care au venit cu semnaturi-dde-sustinere-a-candidaturii… FALSE/FRAUDULOASE, NU au fost, la randul lor, STOPATI, de catre organele si forurile competente !!!)

  DOAR… CINCI (5 !) dintre cei 14 candidati la „prezidentiale” validati de catre B.E.C. (siii… C.C.R. !) au adus cate… CEL PUTIN (!) 200 000 de semnaturi-de-sustinere… REALE/CORECTE (!): Iohannis, Barna, Paleologu, Diaconu si Dancila !

  CEILALTI (NOUA !) sunt… INFRACTORI (!) electorali !!!!!!!

  Asta, desigur, NU-I EXONEREAZA (DE RASPUNDERE… PENALA !)… NICI pe CEILATI candidati-ANUNTATI/INITIALI, care au avut… TUPEUL INFRACTIONAL (!) de a se prezenta la B.E.C. cuuu… LISTE FRAUDULOASE/FALSE sau au incercat, prin… fel-de-fel de alte MALVERSATIUNI, sa… „FENTEZE” — Sic ! — LEGEA, in fazele acestea, preliminare, ale procesului electoral !

  Radu Moraru seee… NUMARA/”CALIFICA” printre acestia din urma !

  Cat despre CELELALTE acuzatii PUBLICE la adresa acestui FOST (!) ziarist, MULTI (!) sunt cei care sa plang ca au fost… ESCROCATI (!) de catre Radu Moraru: oameni din „Diaspora” româneasca (inclusiv din S.U.A, Canada si… Israel !), dar si din Tara, CONSTANȚA nefacand exceptie…

  Dar despre acestia din urma (constantenii care-l reclama pe R.M.)… vom vorbi/SCRIE, mai pe larg, in curand !

  PARCHETELE sunt… OBLIGATE(-prin-LEGE !!!) sa CERCETEZE si (TOATE !) aceste cazuri !

  Pe Radu Moraru… PUSCARIE scrie !!!

  Ăstaaa… traieste-cu-frica-n-sân. de ani de zile !

  DOVADA: exact ca si alti INFRACTORI (RADU MAZARE, de exemplu !), SI (!) EL… si-a trecut AVEREA pe numele altora (in cazul lui Moraru: mama, in primul rand, din cate stim…), ca sa ramana macar cu banii si acareturile, dupa ce ajunge saaa… joace „șeptic” cu… Livache, la Rahova sau prin alte… „facultati” (Sic !) !

  Cum îi… „ȚEPUIA” Radu Moraru pe oamenii-CREDULI (din Tara sau din strainatate !) ?

  Paaaiii…, IN PRINCIPAL (!) prin cererea (si… OBTINEREA !) de SPONSORIZARI, DONATII, AVANSURI, INVESTITII, ASOCIERI pentru fel de fel de asa-zise „proiecte”, pe care, DIN START (!), NICI NU-I TRECEA PRIN GAND SA LE DEMAREZE (altfel decat la nivel… BUTAFORIC, „DE-OCHII-LUMII”, „pentru-adormirea-vigilentei” !), DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA ?!!!!!

  Iar banutii, ca in cazul… oricarui alt SARLATAN, erau bagati in buzunarul propriu sau… in cu totul si cu totul ALTE afaceri (EMINAMENTE… PERSONALE, ca INTERES !) decat acelea care fusesera descrise-,-propuse-si-promise celor… „ȚEPUIȚI”, „COMBINATII”-DUBIOASE pentru care seee… „BAUSE-ALDAMASUL” si, mai ales (!), seee… INCASASE, de catre ESCROCUL R.D., siii… UN (mai mic sau mai mare…) AVANS (CEL PUTIN…, adica in cazul „partenerilor” cat de cat mai… PRUDENTI/SUSPICIOSI) !!!

  CONSTANT-ANTICOMUNISTUL ziarist GRIGORE CARTIANU are… TOT DREPTUL DIN LUME sa fie DEZAMAGIT si chiar… SCARBIT de transformarea… MONSTRUOASA (!!!) a caracterului-„la-vedere” si, implicit, a comportamentului celui al carui… PRINCIPAL VECTOR-de-IMAGINE (ne referim la emisiunea „CRONICA-de-NOAPTE”, de la postul-de-televiziune-national „NASUL”) A FOST !!!!!

  Grigore Cartianu… ARE, Slava-Domnului, UNDE sa faca emisiuni: mai… REZISTA (!), INCA, DESTULE (!) televiziuni, locale si chiar nationale, care… NU SUNT VANDUTE, prin patronatul lor, „CIUMEI-ROSII” !

  FOARTE BINE ca s-a rupt de ceea ce a devenit, IN ULTIMII SĂI TREI ANI… PESEDISTI-si-PUTINISTI (!), SARLATANUL de Radu Moraru !

  NU stim cat va mai ramane si emisiunea EXCELENTEI (!) jurnaliste NICOLETA SAVIN, in (HAOTICA !) grila-de-programe de la „NașulTV”, dar constatam caaa… NU PREA MAI ARE CE CAUTA IN… BALAMUCUL (!) DE-PE-ACOLO !

 22. Doi (2 !) CUMPĂNAȘI avem, la momentul actual, ambii dati in urmarire nationala (deocamdata…) de catre serviciul-de-ambulanta de la (Spitalul) „OBREGIA”, unde, dupa capturare, vor putea sa fie… „PRESEDINTI-de-STAT” (cum isi doresc, cu ardoare) in voieeeee…, ca tot e supra-aglomerat sectorul de… „Napoleoni” !): Cumpănașu-ORIGINAL (Sic !) siii… „CUMPĂNAȘU-2” (inainte-de-NENOROCIRE — Sic ! — se numea… RADU MORARU si parea a fi ziarist !), daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ?!!!!!!!!!!

 23. Se cearta doi sectanti.
  Unul care face parte din ”secta” #rezist si celalalt sectant neoprotestant (pocait) cu stapani in SUA.
  Dar ambii au ceva in comun, se inchina la demo[no]cratie si la liberalismul satanist occidental mai ceva decat la Dumnezeu.
  Partea si mai comica este cum romanasii le tin partea ba unuia, ba celuilalt.

 24. Păcat că l-am pierdut pe R. Moraru. A căpătat elemente de golănaș. Se vede clar că nu știe să piardă. Face niște excese ridicole. Ce făceam cu el dacă devenea președinte ? Bine-nțeles că eu sunt împotriva LGBT, al pedofililor, al celor care blochează calea românilor de se realiza în țara lor dar, asta făcută cu cap, cu lege, cu tact.

 25. După atâta timp împreună … Ați plecat de lângă el de tot ? Îl considerați o cauză pierdută ? Acum când are nevoie de cei mai vechi prieteni, așa credeți că e corect să procedați față de dumnealui ?!?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -