La PSD, hoția e singurul mod de viață, nu poți trăi dacă nu furi. Ultima confirmare vine de la primarul orașului Bacău, Cosmin Necula (PSD), fost deputat. Acesta a fost trimis în judecată de DNA pentru un abuz în serviciu grosolan.
Primarul Cosmin Necula nu a acționat singur, ci împreună cu viceprimarul Dragoș Daniel Ștefan (ALDE), care între timp a fost demis, pentru că ulterior cei doi s-au certat.
Acest caz arată care e ciclul de funcționare al alianței PSD-ALDE: merg împreună la prăduit, dar în final se ceartă (probabil, pe pradă) și se despart.
Potrivit unui comunicat al DNA, primarul Cosmin Necula și fostul viceprimar Dragoș Daniel Ștefan au fost trimiși în judecată de procurorii DNA sub acuzația de abuz în serviciu, cu un prejudiciu total de 568.000 de lei (circa 120.000 de euro).
Banii au ajuns la două asociații care, în urma punctajelor acordate de Comisia tehnică, se clasaseră pe locurile 12 și 20! Alte asociații, cu punctaje mult mai bune, au fost excluse de la finanțare, prin încălcarea flagrantă a legii.
Ștefan a fost exclus din ALDE și demis din funcția de viceprimar recent, în iunie 2019, din cauza conflictului prelungit cu primarul Necula.
Comunicatul DNA
* ȘTEFAN DRAGOȘ DANIEL, la data faptei viceprimar al municipiului Bacău,
pentru săvârșirea infracțiunii de participație improprie (sub forma determinării) la infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
La data de 10 iulie 2017, într-o ședință a Consiliului Local Bacău, inculpații Necula Cosmin și Ștefan Dragoș Daniel, în calitățile menționate mai sus, cu intenție, i-au determinat pe consilierii locali prezenți să adopte o hotărâre cu încălcarea dispozițiilor Legii 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități non-profit de interes general.
Ca urmare a demersurilor celor doi inculpați, Consiliul Local Bacău, în calitate de organ deliberativ și în exercitarea atribuțiilor prevăzute de Legea 215/2001 privind administrația publică locală, a dispus finanțarea proiectelor depuse de două asociații (cu sumele de 553.000 de lei respectiv 15.000 de lei), deși acestea, în urma punctajului acordat de Comisia tehnică de aplicare a Legii 350/2005, s-au clasat pe locurile 12, respectiv 20, iar proiecte având un punctaj superior au fost respinse.
Prin finanțarea acestor proiecte au fost încălcate dispozițiile Legii 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități non-profit de interes general și au fost vătămate interesele legale ale solicitanților care au întrunit un punctaj mai mare.
Corelativ, cele două asociații, beneficiare ale fondurilor, au obținut un folos necuvenit constând în acordarea de finanțări nerambursabile la care nu erau îndreptățite potrivit dispozițiilor legii mai sus menționate.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bacău.”