Filiera AUR-PSD: putinistul Dan Puric, adus de directorul anti-ucrainean Rusu să țină un „spectacol-conferință” la Teatrul Național București

4
3773
Promovarea "spectacolului-conferință" cu propaganda putinistă a lui Dan Puric a început deja, iar biletele s-au pus în vânzare

Conspiraționistul Dan Puric, admirator declarat al dictatorului Vladimir Putin, va ține la Sala Studio a Teatrului Național București (TNB) un „spectacol-conferință”, one-man-show, chiar de Ziua Mondială a Teatrului, scrie Alexandra Tănăsescu în Culturaladubă.ro. Totul s-a făcut prin Mircea Rusu, actualul director interimar al TNB.

Actorul Mircea Rusu, numit la TNB de ministrul Culturii, Lucian Romașcanu (PSD), este la a doua acțiune ostentativ rusofilă din ultima săptămână. În urmă cu câteva zile, directorul a refuzat luminarea clădirii TNB în culorile Ucrainei, spunându-le actorilor care susțineau acest lucru că nu e rolul teatrului să facă politică.

Însă acum Rusu face un gest exact opus propriilor sale declarații, aducând un putinist declarat, care folosește scena ca să-și expună teoriile conspiraționiste și pseudo-naționalismul fățiș anti-occidental, anti-american și pro-rus.

Afirmațiile lui Dan Puric și comunicatul TNB arată la ce să ne așteptăm: va urma un nou delir anti-occidental și pro-rus

O idee despre ceea ce se va întâmpla pe scena TNB pe 27 martie ne putem face încă din comunicatul teatrului și din ceea ce a spus chiar protagonistul spectacolului.

În anunțul dat publicității de TNB se menționează: „Cunoscutul actor, regizor şi eseist Dan Puric marchează Ziua Mondială a Teatrului oferind publicului o reprezentație specială a celui mai nou spectacol-conferință, intitulat M-am întors, ce va avea loc duminică, 27 martie 2022, la Sala Studio a Teatrului Național din București, de la ora 11.00. M-am întors este o conferință dar și un one man show pentru toți cei ce vor să își amintească de marile valori ale teatrului românesc, să își bucure mintea și inima cu  momente pline de umor și să împărtășească trăiri emoționante rupte din realitatea actuală a fiecăruia dintre noi (…)“.

Dan Puric a afirmat de curând, într-un interviu acordat televiziunii Alba Carolina TV, că va spune în spectacolul din 27 martie, despre războiul din Ucraina, că face parte dintr-un „scenariu” pus la cale de Oculta Mondială: „(…) Eu chiar am o conferință de Ziua Mondială a Teatrului, pe 27 martie, la una dintre sălile TNB, în care o să spun că a fost confiscat cuvântul teatru pentru lucruri de genul acesta. Într-un teatru nu moare nimeni, te faci că mori. Teatru…se face teatru politic. Și acum ne dăm seama că sunt scenarii criminale la nivel mondial, peste capul nostru, dar oamenii pe câmpul de luptă acolo mor”. În aceste împrejurări, în mod evident, nu mai poate fi vorba despre vinovăția lui Putin, care a ordonat invadarea țării vecine, ci de un complot pus la cale de „elitele mondiale” – aceleași despre care Puric a afirmat, într-o serie de emisiuni delirante difuzate în special de Antena 3, că au pus la cale pandemia, că vor „să ne schimonosească copiii, adolescenții, țara, mentalul”.

Moderatorul emisiunii de la Carolina Alba TV, semnalează Culturaladubă.ro, nu doar că nu l-a pus la punct pe conspiraționist și n-a restabilit adevărul, dar a avut intervenții la fel de aberante, acuzând că după 1989 s-au inventat creșele în România pentru a „rupe” copiii de mame și că „și astăzi e la modă să îți duci copilul la grădiniță”.

Rusia a penetrat puternic mediul politic și structurile de conducere ale culturii românești

Tehnica „nostalgiei” după „trecutul măreț” în opoziție cu „prezentul mizerabil” este folosită masiv de propaganda rusă de ani buni în România, concluzia demonstrației fiind că azi țara noastră o duce mult mai greu decât în comunism deoarece acum suntem subjugați de Occident, o colonie exploatată economic de capitalismul hrăpăreț. Dan Puric este un exponent de vază al acestui curent alimentat de la Moscova.

Artiști din lumea teatrului și oameni din public și-au exprimat deja dezaprobarea pentru acest aranjament sfidător care evidențiază o veritabilă filieră PSD (Lucian Romașcanu și pionul său, Mircea Rusu) – AUR (Dan Puric) în slujba propagandei rusești.

Regizoarea Carmen Lidia Vidu a taxat dur, pe contul său de Facebook, această punere a instituțiilor statului în slujba scopurilor Moscovei: „Înțeleg că noua direcție a Teatrului Național nu e solidară cu Ucraina, refuză implicarea politică și se lăsă reprezentată de Dan Puric, cel care a fost recrutat de Securitate în scopul supravegherii informative a colegilor de liceu. A semnat un angajament cu Securitatea pe când avea doar 17 ani și a primit numele conspirativ «Cristian». Adeverința CNSAS nu îi atribuie totuși calitatea de lucrător / colaborator al Securității. Cu toții am aplaudat coloana vertebrală a marilor branduri culturale internaționale care s-au dezis de starurile pro-Putin. Cred că breasla teatrală din România trebuie să ia atitudine în cazul TNB-ului. Nu cred că o va face, dar m-aș bucura să greșesc“.

Criticele de teatru Iulia Popovici și Cristina Modreanu au criticat și ele atitudinea actorului Mircea Rusu, actualul director interimar al TNB.

Numeroși politicieni, în special de la PSD și AUR, dar și destui de la PNL, gândesc la fel ca Dan Puric, iar exemple de poziții pro-Rusia apar aproape zilnic. Deosebit de gravă este și penetrarea propagandei ruse în zona culturii. Nu doar Dan Puric și Mircea Rusu au viziune anti-occidentală. Actorul Florin Zamfirescu, regizorul Cristi Puiu și cântărețul Dan Bittman sunt alte figuri cunoscute care în ultimii ani s-au radicalizat, devenind susținători ai teoriilor conspirației.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Putinista Şoşoacă, plasată oficial de Facebook „sub controlul Guvernului rus”. Senatoarea Urlătoare strigă „Neutralitate!”, adică să ieșim din NATO, ca să ne invadeze Rusia când vrea

* O rușine mondială: directorul Teatrului Național București, numit recent de ministrul Romașcanu (PSD)! Mircea Rusu se opune solidarizării cu Ucraina, pe motiv că „se știe ce pățesc românii la Cernăuți și Cahul”, iar „ucrainenii ne-au făcut multe rele”

* Panică la Kremlin: Planul A de invazie a expirat, iar un Plan B nu există! În fostul KGB „au loc represiuni”

* Sufocată, Rusia a cerut Chinei ajutor militar și economic. Americanii presează Beijingul să refuze. Prin invadarea Ucrainei, Putin a reușit un singur lucru: să-și subordoneze țara chinezilor!

* Putin a fost trădat, în capturarea Ucrainei, chiar de finul său, care a furat un miliard de dolari din banii alocați „activităților subversive”. După eșecul „Coloanei a 5-a”, Medvedciuk a vrut să se sinucidă

* Un reputat regizor și jurnalist american, colaborator al HBO, NBC și „New York Times”, a fost omorât de ruși în Ucraina, după ce scăpase teafăr în Afganistan, Irak, Africa și Mexic

* Putin e turbat: a destituit deja 8 generali din fruntea armatei și „e furios” pe FSB, care i-a prezentat rapoarte greșite despre puterea Ucrainei. Doi șefi ai agenției sunt în arest la domiciliu

* Marele trădător al Ucrainei ar fi agent KGB! Au apărut documentele

* Gravida rănită în bombardamentul maternității din Mariupol a murit. Rușii pretindeau că era o actriță ucraineană pusă să joace rolul mai multor victime

* Cei 8 trădători ucraineni care au predat orașul Melitopol invadatorilor ruși. „Vor răspunde în fața Domnului și a Curții poporului!”

* Un prizonier rus explică bizara retragere a navelor lui Putin care pregăteau atacul asupra Odessei: „S-au răzvrătit pușcașii marini”

* AUDIO. Dovada că militarii ruși au primit ordin să omoare civili. „Ni s-a dat porunca să-i f… pe toți, pe toți la rând: civili, copiii nu sunt copii…”

* Prima trădare majoră a lui Putin de către serviciile secrete rusești! Au trimis Ucrainei informații complete despre comandanții ceceni ai lui Kadîrov, care luptă pentru Putin

* Tot mai mulți ofițeri belaruși fug din țară cu familii cu tot, refuzând războiul contra Ucrainei. Lukașenko îi înlocuiește cu comandanți trimiși de la Moscova

* „Adevărații ceceni” luptă pentru Ucraina! Comandant de batalion anti-Putin: „Dacă Ucraina va cădea, atunci toate republicile fostei URSS vor cădea. Țările independente din jurul Rusiei își vor pierde șansa de libertate”

* Maiorul rus care și-a bombardat părinții din Ucraina: „Sunt în stare de șoc”

* Locuitorii din Donețk sunt obligați să-i închine ode lui Putin. „Ne-ați dat forțe să eliberăm Ucraina de naziști și trădători” / „Noi zdrobim sancțiunile Occidentului prin credința noastră în victoria armatei voastre și a lui Putin”

* VIDEO. „Vă puteți opri?! Băieții noștri distrug acolo hoarda fascistă!” Moderator TV putinist, atac violent la un colonel rus care spunea adevărul despre morții din Ucraina

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

* Cel mai cunoscut lunetist din lume a ajuns în Ucraina să lupte contra rușilor: “Trebuie să ajut”

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

* O antrenoare de la naționala Rusiei îl amenință cu bomba nucleară pe japonezul care conduce Federația Internațională de Gimnastică! „Trebuie să-i amintim lui Watanabe – Hiroshima și Nagasaki”

* Sondaj INSCOP: Putin trage în jos și partidul rusofil AUR – 3,5 procente pierdute într-o lună! PSD scade constant, PNL recuperează spectaculos, USR crește ușor

* „Relațiile SUA cu România sunt la un maxim istoric, cele cu Polonia sunt foarte reci”

4 COMENTARII

 1. Cu atat mai sinistru mi se pare acest Puric, cu cat era o vreme cand se lauda cu bunica lui care nu platea bilet la tramvai in anii 50, ca sa nu le dea bani „astora”, adica bolsevicilor! La el neobolsevicii au inceput sa para ingerasi!

 2. „Intelectualii” demonstreaza de prea multe ori un caracter mai degraba de prostituata.
  Exemplu de curve cu pretentii, aflate in solda Moscovei. Acestia au fost platiti sa ia apararea teroristilor de la Tatarbunar.
  Romain Rolland, Henry Barbusse, Maxim Gorky, Theodor Dreiser, Paul Langevin si plagiatorul sef, Albert Einstein insusi. De la noi marele jeg Constantin Costa Foru.
  Daca numai pentru o golanie relativ mica, Moscova a fost capabila sa asambleze o asemenea garnitura de curve cu condei, nu va imaginati ce se intampla astazi?

  Fara legatura cu cazul Ernest Hemingway a fost angajat de NKVD-KGB. Teoria mea personala este ca IL Caragiale si Nicolae Titulescu au colaborat cu Ochrana, Titulescu fiind mostenit de NKVD. Aceeasi parere despre Samuel P. Huntington.

  S-au vandut ei Geoffrey Sachs si John Mearsheimer darmite penibilii Puric, Sosoaca, Simion, sau Maricel Popa de la Iasi.

 3. Critici inutile !! Astia sunt actorii care vocifereaza inutil in loc sa-si dea demisia in bloc in semn de protest fata de conducerea impusa de un ilustru baiat de mingi de la pesedeu,fost cancanist cautator de vedete prin boschetii Bucurestiului in trecut!!Tot timpul la acest teatru au fost majoritari actorii fosti adulatori ai lui ceausescu si elena lui,cantareti de ode la teveul national !Cei ce nu sunt de acord cu vonducerea neocomunista pot foarte bine sa infiinteze teatre independente,in loc sa stea la mila guvernantilor sau a primariilor..apropo,teatrele de stat nu erau in administrarea primariilor??Dar tot de politic depindeau si atunci,asa ca …tavarasii rusofili sa-si adune nostalgicii comunisti in sali si sa aclame dictatura lui putin ,sa vedem si noi cine sunt nostalgicii URSSului si daca inteleg ceva din elucubratiile acestui actor de mana a 2a,fost pantomim(caci era balbait ),fost sef utecist pe liceu si fost turnator la securitate ,tot de pe atunci!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here