Discurs excepțional al lui Ludovic Orban la Galați. „Mergeți la vot! Spuneți-le părinților și bunicilor voștri să nu mai voteze PSD! Spuneți-le să voteze pentru voi, tinerii, pentru viitorul vostru!”

0
1679

Președintele PNL, Ludovic Orban, a avut un discurs formidabil, duminică, la Galați. Un discurs ferm, clar, de dreapta, dar o dreapta echilibrată. Un discurs în care a respins tentația populismului.

Discursul lui Orban conturează și programul politic al PNL, bazat pe investiții, pe reconstrucția țării, pe meritocrație. Liderul liberal a explicat plastic cum vor fi „evacuate” din aparatul de stat beizadelele camarilei PSD-iste. El i-a îndemnat pe tineri să-și mobilizeze părinții și bunicii pentru un vot rațional, anti-PSD, pentru ca ei, tinerii, să nu mai plece masiv din țară.

Discursul lui Ludovic Orban la Galați

Mă bucur să fiu astăzi alături de dumneavoastră, într-o zi fastă, care prevestește ceva bun pentru Galați. Partidul Național Liberal va câștiga alegerile și în județul Galați!

În ianuarie, februarie, martie 2017, după ce PSD-ul ne-a bătut măr, erau la 54-55% în sondajele de opinie, iar Partidul Național Liberal căzuse la 16-17%, baza partidului era demoralizată. Când le spuneam unor colegi de-ai mei că putem să-i batem pe PSD-iști, se uitau la mine ca la felul 14.

Iată, astăzi, că se poate! Iată, astăzi, că Partidul Național Liberal are forța de a spune adevărul și de a-i convinge pe români că România trebuie să revină în mâna românilor buni, cinstiți, credincioși, pricepuți, corecți, cu frică față de Dumnezeu și care știu ce trebuie să facă în această țară.

Dacă cineva vă spune că Partidul Național Liberal nu are program, înseamnă că este rău intenționat. Prin tot ceea ce facem arătăm că avem program.

Când ei au vrut, și-au introdus supracciza la combustibil. Partidul Național Liberal a fost împotrivă și i-a avertizat că va scădea consumul de combustibil în România, că vor scădea încasările la bugetul de stat și că prețul motorinei și benzinei se va duce în aer. Am avut dreptate. PNL, dacă ajunge la guvernare, va tăia supraaciza la combustibil.

Atunci când au venit, și-au introdus suprataxa pe contractele part-time, în care oameni care poate nu câștigau suficient dintr-un loc de muncă, sau poate nu aveau capacitatea să muncească opt ore, puteau să câștige un ban dintr-un contract pe două ore, pe patru ore,
pe șase ore. Ei au taxat astfel încât aproape niciun român nu mai poate să facă un contract pe part-time, că trebuie să plătească la salariu minim brut integral, chiar dacă el muncește două ore. S-a ajuns în situația absurdă în care trebuiau să plătească mai mult taxe decât încasau, ca urmare a reglementărilor idioate.

Vom desființa suprataxa pe part-time pentru a le permite celor care vor să muncească în plus ca să câștige mai bine, să își facă astfel de contracte și să nu trebuiască să plătească taxe și impozite în plus pentru că vor să muncească.

Partidul Național Liberal niciodată nu a acceptat ca din banii noștri, ai celor care muncesc, să plătim lenea. Suntem de acord să dăm ajutor social unor oameni care nu pot să muncească, dar nu poți să dai ajutoare sociale unor zdrahoni cărora nu le place munca, care stau și beneficiază de ajutorul social, deși li se oferă locuri de muncă. Și aici vă spun limpede: oricine va refuza un loc de muncă, dintre cei care beneficiază de ajutor social, nu îi vom mai da ajutor social, pentru că România nu se poate clădi decât pe muncă, pe hărnicie, pe tot ceea ce într-adevăr duce la prosperitate individuală și la prosperitate națională!

Am susținut proiectul de lege cu voucherele de vacanță și ce face PSD? Dă voucherele de vacanță în sectorul public, de cei 5 milioane de angajați din sectorul privat nu le pasă. Și atunci vă spun limpede: și ei trebuie să beneficieze de aceste vouchere de vacanță! Cum facem asta? Stimulându-i pe angajatori, pe companii, deducând cheltuielile cu voucherele de vacanță, astfel încât și angajații din mediul privat să primească acest drept de a avea un venit pentru a-și petrece vacanța în România.

Vă mai spun lucruri simple. Nu poți să guvernezi cu 28 de ministere, cu sute de agenții, cu sute de secretari de stat, cu armate de subsecretari de stat, cu servicii deconcentrate ale căror număr nu-l mai cunoaște nimeni și cu oameni care își câștigă leafa fără să facă nimic!

Vedeți că PSD ne acuză că vrem să dăm afară oameni din administrație. Da, fraților, este adevărat, dar noi nu vrem să-i dăm afară pe funcționarii de carieră, competenți, care sunt umiliți, astăzi, de toți politrucii băgați pe ușa din dos de PSD în instituțiile publice! Noi vrem să-i plătim bine pe funcționarii care servesc cetățeanul, pe funcționarii competenți, și să dăm afară toate beizadelele, toate cozile de topor pe care le-a adus PSD în ultimii doi ani și jumătate, și să-i trimitem – dacă vor să câștige bani – să muncească pe piață, cum muncim și noi pentru a ne câștiga existența.

Iar a apărut Androneasca la Ministerul Educației – ce năpastă mai mare pe Educație putea fi decât Androneasca?! Sigur că unii au zis: după Liviu Pop-„Genunche” și după „Pamblică” vine Androneasca. Dar vă spunun lucru: Androneasca a distrus sistemul de învățământ și profesional, a lăsat țara asta fără meseriași. De 15 ani de zile, tinerii, care poate nu vor
să urmeze o facultate, nu mai au unde să se pregătească să învețe meserii căutate, din care pot să căștige bani, de la fierar-betonist la macaragiu, la prelucrător prin așchiere și la toate meseriile care sunt căutate. Și din cauza acestei lipse de meseriași, România nu se dezvoltă așa cum ar putea să se dezvolte, pentru că cine vine să investeacă în România, să facă o fabrică, dacă nu găsește o mână de lucru pregătită…

Când o aud pe Androneasca că spune că vrea să refacă sistemul de învățământ tehnic și profesional, îmi vine să arunc televizorul pe geam. Cum să refacă sistemul de învățământ tehnic și profesional groparul sistemului de învățământ tehnic și profesional – Androneasca?!

Fraților, nu mă cunoașteți mulți dintre voi suficient de bine, dar vă spun un lucru: uitați-vă ce oameni am invitat în partid! Violeta Alexandru a venit în partid la invitația mea. Violeta Alexandru, care a fost șef la Pro Democrația, șef la Institutul pentru Politici Publice și ministrul Dialogului Social, este în Partidul Național Liberal pentru că este un om de calitate, un om valoros. Siegfried Mureșan a venit în Partidul Național Liberal la invitația mea. Nu pot să vă dau lista consilierilor pe care i-am adus, de la Sorin Costrei, prorectorul Universității, până la Bogdan Glăvan. Profesori, oameni de afaceri, oameni cu performanțe în domeniile lor.

Trebuie să spunem un lucru clar și răspicat: România nu mai poate să stea cu ierarhia valorilor inversată, în care în vârful piramidei să se cocoțe toți infractorii și toate cozile de topor, toți codașii, toți cei care nu au fost în stare să facă nimic în viața lor, nici în afaceri, nici în cariera profesională! Este vremea ca România să fie condusă de vârfurile sale, este vremea să reinstaurăm meritocrația în România! Este vremea să-i încurajăm pe cei care într-adevăr fac performanță! Pe cei care au viziune, au competență și au capacitatea de a da direcția bună a acestei țări.

Dragii mei, mai avem două săptămâni. Este pe cale să se producă o adevărată revoluție, o revoluție pașnică, în care din ce în ce mai mulți oameni doresc o schimbare profundă, din ce în ce mai mulți oameni înțeleg că România nu mai poate să stea pe direcția aceasta. Și înțeleg un lucru: că doar Partidul Național Liberal are forța schimbării și doar Partidul Național Liberal are forța să pună România în primul rând.

Oameni buni, în două săptămâni nu pierdeți nicio secundă! Celor tineri le spun un lucru: rugați-i pe părinții și pe bunicii voștri să nu mai voteze așa cum vor ei, pentru că sunt păcăliți de PSD, care nu numai că nu le-au crescut pensiile, în realitate le-au tăiat pensiile!

Spuneți-le să nu mai voteze cu PSD! Spuneți-le să voteze pentru voi, tinerii, pentru viitorul vostru! Și spuneți-le că dacă vă vor acasă, realizați în viață, trebuie să voteze Partidul Național Liberal. Spuneți-le: nu umblă nicăieri câini cu covrigi în coadă și povestea cu muieți-s posmagii – chiar dacă e în folclorul românesc, nu mai trebuie să fie în concepția noastră.

Politica poate fi foarte onorabilă, politica se poate face la cel mai înalt nivel dacă este făcută de oameni de calitate, de oameni cărora nu le place să mintă și nu au capacitatea de a minți, de oameni care să se țină de cuvânt, de oameni care nu sunt în stare chiar de orice ca să obțină voturi, de oameni care nu folosesc argumente ca șpagă, corupție, amenințare, intimidare și manipulare, așa cum își adună PSD-ul voturile.

Astăzi, la Tecuci, tot ce a putut să facă PSD-ul – în condițiile în care noi, sute de liberali, am mers și am dat mâna cu tecucenii și am fost primiți foarte bine – au găsit câțiva rromi, probabil beneficiari ai ajutorului social, pe care i-au adus și cu copiii ca să ne huiduie. Cât de ticălos și de nemernic să fii să ajungi să-i folosești pe copii pentru interesele tale mizerabile?! Niciun om cu scaun la cap din Tecuci nu a venit să ne spună ceva rău nouă, liberalilor. Toți oamenii pe care i-am întâlnit ne-au privit cu favorabilitate și cu speranță și putem să-i convingem pe toți să aibă încredere în Partidul Național Liberal.

Vreau ca pe 26 mai, împreună, să sărbătorim victoria Partidului Național Liberal și victoria României!

CITIȚI ȘI:

loading…

LĂSAȚI UN MESAJ

Logged in as Grigore CartianuLog out?

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here