Tudorel Toader a fost un licean mediocru. Era să pice Bac-ul din cauza matematicii

4
10545

În 1979, la Bacalaureat, junele Tudorel Toader era cât pe ce să pice examenul: la Matematică a luat doar 6. Nici clasa a XII-a n-a terminat-o mai ”glorios”: media 6,33 la același obiect, 6,67 la Istorie, 5,67 la Chimie, 7,66 la Biologie și 7 la Engleză, dezvăluie newsweek.ro.

Tot în 1979, Toader a fost respins la examenul de admitere la facultate, devenind student la Drept abia în 1982.

De meserie „mecanic mașinist utilaje”

Actualul ministru al Justiției a absolvit Liceul Industrial „Unirea” din Focșani. La Balacaureat a luat nota 9 la Limba și Literatura Română, 6 la Matematică și 10 la Proba Practică – medie generală 8,33. Explicația pentru ultimul examen: cu doi ani mai devreme, instituția de învățământ preuniversitar fusese transformată din liceu teoretic în unul industrial, cu profil auto.

Cu toate acestea, generațiile care începuseră liceul la profilul matematică-fizică au fost lăsate să termine la acest profil, așa cum a fost cazul lui Toader. Acest lucru nu l-a scăpat însă ca, din clasa a XI-a, să aibă în orar obiecte aferente noului statut: Desen tehnic (clasa a XI-a, media generală 9,33), Studiul materialelor (cl. a XI-a, 9,66), Rezistența materialelor și organe de mașini (cl. a XI-a, 9,00), Acționări și automatizări (cl. a XI-a 8,00, cl. a XII-a 9,66), Motoare (cl. a XI-a, 8,33), Tehnologia meseriei (cl. a XI-a 9,34). La unul dintre obiectele de acest gen, Tehnologia asamblării și montajului, Toader a obținut una dintre puținele medii de 10 din liceu.

Părea că promite ca inginer sau maistru, dar n-a fost să fie. Conform diplomei meseria pentru care se calificase era „mecanic mașinist utilaje”.

As la „Economie politică”

La obiectele clasice, Tudorel Toader n-a mai avut așa de mult succes. Posibil ca de pe atunci să-și fi smuls părul din cap din cauza Matematicii (cl. a X-a 7,83, cl. a XI-a 7,33, cl. a XII-a 6,33), Chimiei (cl. a XI-a 7,50, cl. a XII-a 5,67), Limbii Engleze (cl. a IX-a 7,27, cl. a XII-a 7), Limbii Franceze (cl. a XI-a, 7) sau Biologiei (atât în clasa a IX-a, cât și a XII-a a avut 7,66), Istoriei (cl. a XII-a, 6,67).

A fost însă foarte bun la Economie politică (cl. a XI-a 9,66), Cunoștințe social-politice (cl. a X-a 9,17), Filozofie (cl. a XII-a, 10) și, paradoxal pentru cei care îl ascultă în prezent, Limba și Literatura Română: 8,91 / 9,41 / 9,33 / 8,66 pentru cei patru ani de liceu.

Doar note de 10 la facultate

Newsweek România a dezvăluit recent că, în 1979, Toader a picat examenul de admitere la Facultatea de Drept de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. S-a dus în armată și a dat din nou în 1982, cu succes. Conform foii matricole, în toți cei patru ani de studenție, dar și la examenul de diplomă din 1986, a avut numai note de 10. Tot în 1986 a devenit procuror la Panciu, iar din 1990, cadru didactic la universitatea pe care a absolvit-o.

CITIȚI ȘI:

Cum se prostitua tovarășul Tudorel Toader, procuror la Panciu, propagandist PCR în anii ’80. Cita din Marx, Engels și Lenin, lăuda Epoca Nicolae Ceaușescu și înfierara capitalismul

Tudorel i-a mințit pe nemți în stil de mare escroc: Nu eu am revocat-o pe Kovesi, Iohannis a făcut-o!

Tudorel o „înjunghie” pe Kovesi. Turbează că europenii au ales-o prima pentru postul de procuror-şef al UE. „Ei nu cunosc abuzurile comise de Kovesi”

„Ce face ministrul Justiției e defăimător pentru România! Sunt mândru să-i fiu coleg doamnei Kovesi”

Monica Macovei: „O votez pe Kovesi, e cea mai bună. Toader trădează interesele țării. Să-și dea demisia și să stea toată viața cu capul plecat!”

Campania PSD împotriva Codruței Kovesi îi crește acesteia șansele de a deveni procurorul-șef al Europei! „Teama oficialilor români pare un indicator al eficienței lui Kovesi”

Austria o susține pe Kovesi ca procuror-șef al Europei. „Nu există niciun dubiu că merită această poziție”

Oficial german: „Deși au propriii candidați, Germania și Franța ar putea s-o susțină pe doamna Kovesi. E predestinată pentru această funcție”

Tudorel îi amenință pe nemți cu Kovesi-Dracula: „M-aș bucura dacă v-ar face și vouă ce ne-a făcut nouă!”

4 COMENTARII

  1. Ceva nu se leaga, cu notele astea obtinute la un liceu industrial din Panciu nu puteai spera sa intri la Drept la „zi”, dupa trei ani de intrerupere a contactului cu studiul.
    In 1982, cand admiterea la Drept era una din cele mai severe si competitive (noua sau zece candidati pe un loc) Todirel a fost un mic miracol.

  2. Ca unul care aveam 33 de ani in ’90 si care am trait acele vremuri vreau sa spun ca ptr cadrele de nadejde al Partidului (PCR of course ) , ptr cadrele UTC, UASCR, ptr securisti , militieni si turnatori era o sectie de Drept .Acolo erai primit doar pe baza de dosar beton adica de origine ,,sanatoasa” si cel putin 6 luni de incadrare ca muncitor si dupa o verificare serioasa .Apoi iti erau deschise toate portile ca sa avansezi rapid si nemeritat adica sa parvii exact ca acest jeg Tudorel Tudor.

  3. Domnule Tofan Mihai dacă va numiți așa v-as ruga in numele adevărului sa explicați ronanilor ce înseamnă apelativul securiști ! Cred ca Dumneata înainte de a scrie așa ceva v-as sugera sa ca documentați mult mai bine. Nu de alta dar minima decenta la 30 de ani de la evenimentele din Decembrie 1989 când ay murit și cei pe care dumneata ii numiți “ securiști”.Ca o parte au făcut și abuzuri nu trebuie sa comparați ce s-a întâmplat in anii 50’ cu Turnura luată după 1968 când Ceaușescu s-a detașat clar de URSS. Din acest motiv s-a înființat una dintre cele mai redutabile unități Anti-KGB formate din ofițeri de informații pentru contracararea acțiunilor KGB și GRU pe teritoriul României. Nu mai comportați informații care nu corespund realității și care pun in pericol siguranța naționala a statului roman. Pentru aceste mizere postare de dumneata se va găsi unul sau unii sa-ți afle adresa de email și sursa și sa va aducă in fata justiției!
    Ce spui Dumbeata a fost cea mai mare diversiune de după 1989 și ce scrii despre UASCR ( ar fi bine sa-l întrebați pe fostul senator PSD Adrian Tutuianu actual la PRO ROMÂNIA ) sau UTC ( întrebați-o pe Dna Rovana Plumb și alții de teapa ăstora care ne-au umplut capetele cu dezvoltarea omului nou in socialism. La atât se pricep indivizii ăștia de a da din gura in rest sunt zero barat!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here