Liviu Dragnea face pași înapoi pe toate fronturile. PSD se fisurează rapid!

2
62830
Prima victorie a Gabrielei Firea în fața lui Dragnea semnalează problemele liderului PSD - Foto Wikipedia

Într-un mod neobișnuit, președintele PSD s-a predat în fața primarilor, promițându-le că le lasă 80% din venituri. Deși acest cadou e unul otrăvit, prin care îi anunță că vor primăriile vor suporta unele „cheltuieli care acum sunt în sarcina guvernului”, acesta a ținut să precizeze că edilii vor avea la dispoziție mai mulți bani.

La fel de neobișnuită a fost și referirea directă a lui Liviu Dragnea la bucureșteni, anunțând că aceștia „vor avea mai mult decât înainte”.

Liviu Dragnea, promisiuni dintr-un buget care nu există

E cunoscut conflictul deschis între liderul PSD și Gabriela Firea, primarul Capitalei. Ea l-a criticat în termeni extremi de duri pe Liviu Dragnea înainte de a intra la negocieri cu Viorica Dăncilă, spunând că „a fost propusă o tăiere a bugetului Bucureștiului cu 80 de milioane de euro”, conform Mediafax.

Reacția președintelui PSD a venit la scurt timp după încheierea negocierilor de la Palatul Victoria cu delegația „primarilor revoltați” din care mai făceau parte Emil Boc (primarul Cluj), Gheorghe Falcă (Arad), Robert Negoiță (sectorul 3, București).

Nimeni n-a văzut bugetul, dar toată lumea discută despre el, așa că e destul de dificil pentru oricine să ia de bune promisiunile lui Liviu Dragnea, mai ales că a ajuns cu spatele la zid.

PSD se fisurează, ajungând într-un punct critic

Plecarea lui Mihai Tudose la Pro România și înscrierea lui Adrian Țuțuianu în același partid, doi foști șefi de organizații PSD din județe controlate de acest partid, e un dezastru pentru Liviu Dragnea. Dintr-odată, simte răsuflarea fierbinte a lui Victor Ponta cum îl izbește în ceafă.

Adrian Țuțuianu, fost lider PSD Dâmbovița, îl ia peste picior pe Codrin Ștefănescu, pe care îl numește „bufonul regelui”, pentru că a promis reorganizarea organizațiilor PSD din Dâmbovița, Brăila și Ialomița, județe ai căror lideri au plecat din partid.

Sebastian Lăzoroiu, fost consilier prezidențial, confirmă faptul că aceste plecări reprezintă „un punct de cotitură” pentru PSD.

Ca și cum atacul lui Firea și aceste plecări nu era de ajuns, a început și Călin Popescu Tăriceanu să clipească des, semnalizând că „nu e la curent cu discuțiile de la guvern legate de buget”.

Toate acestea vin la pachet cu decizia CCR prin care legea desecretizării protocoalelor a fost declarată neconstituțională.

Astfel se explică primii pași înapoi făcuți de Liviu Dragnea în fața Gabrielei Firea de când a început conflictul dintre cei doi.

Criza președintelui PSD e abia la început și sunt tot mai multe semne de întrebare în legătură cu votul pe legea bugetului, dacă va reuși să-l adopte sau se va produce un blocaj în parlament.

Citiți și

O nouă lovitură pentru Dragnea. Mutarea Ambasadei României la Ierusalim nu mai e de actualitate

Iată DOVADA că au rămas fără bani de pensii şi salarii! Document emis ieri de Casa Naţională de Pensii

Orlando şi Vâlcov le-au tras ȚEAPĂ primarilor! Vor să le dea cu o mână şi să le ia cu două

 

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here